Dodaj do ulubionych

Chcę tego Referendum !

13.03.13, 22:35
Ludzie przestańcie się wadzić.
Ja się raduję że teraz wszyscy, którzy się liczą, chcą odwołania Grażynki.
Liczę, że rudzkie SLD i Ruch Palikota, a może i Sierpień 80 przestaną popierać panią Prezydent. Może także ich oświeci, tak jak innych.
Rok temu byliśmy sami. Jedni (PiS, Porozumienie, RAŚ) z tych co teraz też jej nie chcą, byli za nią, i z tych raduję się bardziej, za to że zmądrzeli (lepiej później, niż wcale). Ale z tych drugich (PO) także, bo są teraz już na poważnie z nami, bez zwodzenia.
Cieszę się, że partie oraz stowarzyszenia widzą wreszcie, jak jest źle w mieście, że trzeba zacząć działać wspólnie.
Proszę przestańcie się wzajemnie obrażać. Nie dajcie się prowokować przez zwolenników pani Prezydent, którzy niby ją krytykują, aby za chwilę dowalić Kanii, Domżalskiemu, Sławikowi lub Wieszołkowi albo celowo robić zamieszanie wokół Radnych. "Ci fałszywi przeciwnicy Dziedzic" rozmywają tu wątki i robią nas w balona. W UM cały czas kombinują, jak "dzielić i rządzić", a przy okazji szantażować i kupować za premie. Kij i marchewka.
Nie dajmy się zwariować. GDZIE DWÓCH SIĘ BIJE, TAM TRZECI KORZYSTA. Tę mądrość wymyślili nasi przodkowie. A my dajemy się wpuszczać a dwór się śmieje.
Gó.no mnie to interesuje, kto z kim idzie do Referendum, ja pójdę do spółki z diabłem i aniołem, ponieważ nie chcę, by "wielki brat małej kobiety" rządził z zagłębia Rudą Śląską.
Obserwuj wątek
    • yoda777 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 12:21
      ale warto także podziękować radzie. Całej radzie. Jak sprzątać to do końca.
      • ciotka9 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 16:16
        gzytasz czasem poty innych czy tylko swoje,bo już kilka razy tłumaczono dlaczego rady tym razem nie a ty dalej swoje
        • aptykorz Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 18:05
          ależ Ciociu , jak tego potrzebuje to niech się tutaj wystrzela :):)))
          • ciotka9 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 19:12
            Aptykorz,jo tyż tak myśla,opozycja bydzie w mniejszości,a my na referendum pódy z ochotą
    • fast-kajfasz Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 20:15
      A ja nie chcę kolejnej szopki na cały kraj. Chcą tylko Zbiniek i GURU POwski, bo im stołeczki, jednemu już, drugiemu za chwilę, wyjeżdżają z pod tyłeczków. A do roboty niech się wezmą!!
      • ciotka9 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 20:48
        kajfasz jesteś nudny
        • waple Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 22:06
          Doprowadzenie do referendum to tylko sprawa techniczna i dużo łatwiejsza nią poprzednio.Wniosek, zaangażowanie prawie wszystkich sił liczących się w naszym mieście.A następnie czekają nas ciekawe rzeczy i czasy w naszym mieście.Życzę wszystkim powodzenia, niech wybory wygrają najlepsi na jakich nas stać a będzie dobrze.Dobrze bo ludzi mamy wspaniałych, pracowitych i wykształconych i co najważniejsze, chcących coś zrobić dla dobra naszej rudzkiej społeczności.I proszę nie zaprzeczać, poznałem ich wielu.Pozdrawiam.
          • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 23:01
            i tak trzymać nareszcie zapanuje śląski ład i porządek w naszym kochanym mieście i nie damy go zburzyć .
            • 22burza Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 23:08
              skalar,może wypijemy wreszcie ta kawa z śmietanką.ostatnio nom sie nie udało.
              • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 23:21
                myśla że nie ino kawa, jak ta pancia wywalom to sie kupiemy wielko flacha szampana, bydzie co świętować no nie?
                • 22burza Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 23:24
                  jestem za
                  • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 23:32
                    już niedługo ale bydzie fajnie
                    • ciotka9 Re: Chcę tego Referendum ! 16.03.13, 00:04
                      my piszemy bo wierzymy w to co robimy wy piszecie bo takie macie zlecenie,w IM brakuje jeszcze tylko tej wieży z szybu Minerwa co zakłócała Wolną Europę i już byłoy profesjonalne wyposażenie,a może ją zrewitalizujecie ale ostrzegam ,ona emitowała fale groźne dla zdrowi.w bloku w/w pochorowało sie sporo ludzi na niewydolność układu krążenia,jedno byście mieli pewne nie musielibyście się tu trudzić tamaszyna zrobiłaby to za was,wybyście tylko zameldowali,że zlecenie wykonane i kasiorka do kapseki
                      • fast-kajfasz Re: Chcę tego Referendum ! 16.03.13, 21:39
                        I tak oto pili, tańczyli jedli, znów pili.... aż du usranej śmierci, a naród głupi płacił rachunki. Ale tym razem sami zapłacicie, bo za wcześnie opijacie swoje hołdy!
          • enter32 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 23:39
            Naprawdę wierzysz w to, co piszesz??
            • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 14.03.13, 23:45
              enter zaś dali ci zlecenie po godzinach , dzisiej mosz chyba nocka bydzie 30% więcej kasy?
              • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 16.03.13, 21:24
                enter mosz przechlapane na nocce żeś zaspoł, chyba pudziesz na zasiłek mopsikowy
                • czerwcowyreferendysta Re: Jeszcze bardziej chcę tego Referendum ! 18.03.13, 10:22
                  Ostatnie wypowiedzi i tendencyjne artykuły w prasie, jakoby to mieszkańcy nie chcą Referendum, bo to kosztuje itp., spowodowały moją mobilizację.

Bardzo dobrze, że kosztuje, ponieważ:
                  1. Członkowie komisji wydadzą zarobione (diety) pieniądze w Rudzie Śl.

2. Pani Prezydent będzie "kupować" urzędników, pracowników miejskich spółek i innych gminnych podmiotów, wypłacając im premie i nagrody (z okazji zajączka, dnia służby zdrowia, dnia pracownika samorządowego, dnia pracownika socjalnego i innych okazji). Te pieniądze także zostaną wydane w mieście.

3. Władza zacznie wykonywać ubiegłoroczne niezrealizowane do tej pory obietnice. Może przez przypadek przetarg wygra przedsiębiorca z Rudy Śląskiej, a w ostateczności za marną kasę zostanie podwykonawcą. I znowu te pieniądze da swoim pracownikom lub sam roztrwoni w naszym mieście.

4. Kończąca się władza będzie nowe rzeczy obiecywać, z których mogą być (ale chyba nie będą) pieniądze dla miasta.

Jak było wyżej do udowodnienia, warto robić Referendum, gdyż w Rudzie Śląskiej prowadzi ta demokratyczna forma oceniania Prezydenta do lokalnego wzrostu gospodarczego, mimo, że tego wzrostu nie chce Prezydentka, ponieważ: "BIEDNE MIASTO, TO MIASTO POD KONTROLĄ MOPSADU".
                  • pipi43 Re: Jeszcze bardziej chcę tego Referendum ! 18.03.13, 10:33
                    O tak.
                    Najpewniejsze w tym wszystkim jest to, że pieniądze zostaną wydane w Rudzie...
                    Pomyślmy gdzie...
                    Mamy CH Plaza z kilkunastoma sklepami, Tesco z pustawymi półkami i nieatrakcynymi cenami.
                    Co tam jeszcze...?
                    No tak - wireckie targowisko.
                    To tam wydadzą tę kasę wykorzystując dzień urlopu.
                    • skalar2011 Re: Jeszcze bardziej chcę tego Referendum ! 19.03.13, 06:31
                      lepiej tam niż jak klienci mopsikowi w większości w monopolowym
                      • czerwcowyreferendysta Re: Jeszcze bardziej chcę tego Referendum ! 25.03.13, 11:24
                        Jak w rudzkich sklepach monopolowych, to działają dla dobra, ponieważ rośnie "Fundusz Komisji Antyalkoholowej" w mieście.
                        Chociaż może jadą kupować w innych miastach, biorąc przykład z Władzy, która daje zarobić głównie firmom spoza Rudy Śląskiej.
    • hepik1 Re: Chcę tego Referendum ! 25.03.13, 13:38
      czerwcowyreferendysta napisał(a):

> Ja się raduję że teraz wszyscy, którzy się liczą, chcą odwołania Grażynki.

Tak mi się skojarzyło...kilka faktów z bloga a propos obalania rządów Dziedzic :

Na spotkaniach przy kawce, albo blogach wiele osób deklaruje, czego to nie trzeba zrobić. Gdy jednak przychodzi do rzeczywistego działania, to chętnych już nie ma.
      Niedawno na Facebooku internauci zwoływali się do protestu pod KPRM. W internecie zadeklarowało chęć udziału w akcji 20 tys. ludzi, a przybyło na protest... 200. To i tak nie tak źle, czasem obecność zapowiada kilka tysięcy, a przybywa... 5 lub 6 osób.
      Warto przy tym podkreślić, że poglądy polityczne nie mają znaczenia – wszyscy Polacy są tak samo leniwi. Np. na Facebooku do protestu przeciw pochówkowi Pary Prezydenckiej na Wawelu przystąpiło ponad 50 tys. ludzi, ale na demonstracjach pojawiło się łącznie około 300-400 osób.
      W zeszłym roku organizacje lewicowe – od anarchistów po ”Krytykę Polityczną”, ogłosiły akcję ”Occupy Poland” i zamierzały zorganizować miasteczka namiotowe na największych miastach Polski. Skończyło się na paru namiotach w Warszawie i w Krakowie.

Przykłady można mnożyć. Wracając do naszego prawicowego podwórka, równo rok temu trwała akcja w obronie polskiej szkoły. W internecie poparcie deklarowały tysiące osób, ale kiedy przyszło do demonstrowania i działań w rodzaju okupacji kuratorium – to chętnych zgłosiło się kilkanaście osób.
      • hepik1 Re: Chcę tego Referendum ! 25.03.13, 17:53
        czerwcowyreferendysta napisał(a):

> Ja się raduję że teraz wszyscy, którzy się liczą, chcą odwołania Grażynki.

Wiara w tych co sie liczą czyli w partie ,jest naiwna.Żadna sie nie dorzuci a tylko o kasę na PR przedreferendalny chodzi.Bo werbalnie,to oni mogą sie nagadać ;)
        A z kasy zadna nie wyskoczy.Moze jakis ochłap rzucą i tyle.
        Nikt nie bedzie inwestował w przyszłego prezydenta z przeciwnej opcji,majac w tyle głowy,że bezpartyjny Domzalski ich może w ostatecznej rozgrywce wydudkać.Zwłaszcza,że ewentualny nowy prezydent na rok zaledwie.
    • hepik1 Re: Chcę tego Referendum ! 06.04.13, 11:43
      A tera ,chopy,porzykomy za powodzenie referendum

oi50.tinypic.com/ka61xy.jpg
      • waple Re: Chcę tego Referendum ! 06.04.13, 16:07
        Ty się jednak hepik1 przydajesz.Jest sobota szesnasta,przypomniałem sobie,że jeszcze mam koniak który dostałem w podzięce za poprzednie referendum.A więc naleję sobie i wypiję za pomyślość tego nadchodzącego!No to pyrsk l....... ! Pozdrawiam.
        • hepik1 Re: Chcę tego Referendum ! 07.04.13, 18:19
          waple napisał:

> Ty się jednak hepik1 przydajesz

Oczywiscie,że tak.
          Pamiętaj ,gdyby kiedys cie zaprosili do tv... nie trzymaj rąk na jajach.Pijarowsko to słabe.A jak trzech facetów tak ma ,to juz mega słabe.
          PS
          Miałem takiego nauczyciela z PO(od przysposobienia obronnego a nie z partii ) który miał taki tekst do uczniów ,którzy przy odpowiedzi ,w ten sposób trzymali ręce,że tak sie nie robi,bo moga się zaśmierdnąc.
          .Fakt,ze był konsekwentny,nawet w kościele stał na baczność
          Nazwiska nauczyciela nie pamiętam(ale zasadę juz tak),jak tu na forum jest jaki absolwent III LO z lat 70-tych to przypomni
      • ciotka9 Re: Chcę tego Referendum ! 06.04.13, 16:56
        a jo by ci radziyła,hepiku,proś św. Rocha o rozumu trocha,bo wciskanie Boga do twoich marnych postów jest ,ta delikatnie powiedziawszy,niesmaczne,Jak nie mos co robić to idź z wnikieem na spacyr,a nie zaciepuj forum niesortowanymi śmieciami.
        • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 07.04.13, 09:22
          ciotko ale z jednego sie ciesza hepik skuli referendum nawet rzykać sie nauczy
        • uciazliwy1 Do Ciotki 07.04.13, 12:38
          Rozpędzić Radę Miejską i to łącznie z Prezydentami , toż to jedno barachło.
          Jest mi niezmiernie przykro ciotka że robota stracisz ale to mo tysz swoje plusy
          bydziesz mogła wiyncy tukej szkryflać . Chyba poradzisz sie na bezrobociu .
          A może ci sie udo wygrać w nastympnych wyborach i zaś bydziesz siedzieć i nic niy robic w radzie.
          • ciotka9 Re: Do Ciotki 07.04.13, 18:39
            pudło!!! jo nie je w radzie,jo chca referendum i zbierom podpisy,bezrobocie mi nie grozi,awięc nie starej sie o mnie,zapewniom cie ,że z uslug MOPS-u tyż nie korzystom.Życza ci byś nigdy nie musioł boć sie bezrobocia.
    • losomar Re: Chcę tego Referendum ! 09.04.13, 18:02
      A swoją drogą mozna gdzieś zobaczyć jak idzie zbieranie podpisów i gdzie mozna takowy złozyć .
      • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 09.04.13, 20:49
        poczytej na stronie referendum i się zgłoś
        • pipi43 Re: Chcę tego Referendum ! 09.04.13, 21:54
          Czy to referendum to będzie w sprawie odwołania B. Komorowskiego?
          Zebraliście już ponad 4 mln podpisów!
          Jestem naprawdę zaskoczona:)
          • hepik1 Re: Chcę tego Referendum ! 09.04.13, 22:06
            Może im Dziedzicowa strone zhakowała,by zdemobilizować zbieraczy? ;)
            • pipi43 Re: Chcę tego Referendum ! 09.04.13, 22:11
              Myślę, że powód jest bardziej przyziemny;)
              • zzabciaa87 Re: Chcę tego Referendum ! 10.04.13, 00:44
                pipi ja tam widzę ponad cztery tysiące podpisów...dokładnie 125 podpisów ponad:)
                Jak stan Twojego konta pokazuje 4125 zł to też myślisz, że masz miliony:)
                Teraz to już się nie dziwie, że pieniądze na koncie UM się nie zgadzają...
                Pozdrawiam i życzę zarówno Tobie jak i referendystom o jedno "0" na końcu więcej:)
                • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 10.04.13, 06:53
                  spoko podpisy się mnożą, szczególnie po obejrzeniu przez mieszkańców konferencji prasowej w tv Sfera.
                  • pipi43 Re: Chcę tego Referendum ! 10.04.13, 08:59
                    skalar2011 napisał:

spoko podpisy się mnożą, szczególnie po obejrzeniu przez mieszkańców konferencj
                    i prasowej w tv Sfera.

Pomnożyży się przez tysiąc.
                    Cud po prostu.
                • pipi43 Re: Chcę tego Referendum ! 10.04.13, 08:53
                  zzabciaa87 napisała:

pipi ja tam widzę ponad cztery tysiące podpisów...dokładnie 125 podpisów ponad
                  :)

zzabciu, dziecko drogie, pomyśl o swoim wzroku zanim oślepniesz;)

Jak stan Twojego konta pokazuje 4125 zł to też myślisz, że masz miliony:)

Jeżeli wskazuje 4125 zł, to mam czterytysiącestodwadzieściapięć.
                  Ale jeśli wskazuje 4125 tys., to mam czterymilionystodwadzieściapięćtysięcyzłotych.
                  Od razu widać, że nie miałas obowiazkowej matury z matmy:P
                  www.referendumruda.waw.pl/
                  Teraz to już się nie dziwie, że pieniądze na koncie UM się nie zgadzają...

Bez komentarza. Litościwie.

Pozdrawiam i życzę zarówno Tobie jak i referendystom o jedno "0" na końcu więcej:)

Hmmm
                • hepik1 Re: Chcę tego Referendum ! 10.04.13, 08:53
                  Matematycznie jednak miliony ;)
                  oi46.tinypic.com/igjhnm.jpg
                  • pipi43 Re: Chcę tego Referendum ! 10.04.13, 11:13
                    hepik1 napisał:

Matematycznie jednak miliony ;)

No właśnie:D
                    • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 10.04.13, 21:43
                      pipi i hepik myślicie że jak bydziecie zaśmiecać forum jakimiś głupawymi postami to mieszkańcy nie załapią?
                      już załapali że trzeba nareszcie wykopać pańcię by więcej szkód nie uczyniła
                      • uciazliwy1 Re: Chcę tego Referendum ! 11.04.13, 07:54
                        Załapali więcej trzeba też wykopać "PANISKA" z Rady Miasta
                        Jak zmiany to w całości.
                        • skalar2011 Re: Chcę tego Referendum ! 11.04.13, 12:19
                          uciążliwy ile podpisów w tej sprawie nazbierałeś
                      • pipi43 Re: Chcę tego Referendum ! 11.04.13, 13:24
                        skalar2011 napisał:

pipi i hepik myślicie że jak bydziecie zaśmiecać forum jakimiś głupawymi postam
                        i to mieszkańcy nie załapią?

Zaśmiecać? Weź się człowieku ogarnij i nie pisz głupot.
                        Macie oficjalną referendalną stronę, zamieszczacie tam info o zabraniu ponad czterech milionów podpisów.
                        Wskazujemy ci z Hepikiem palcem błąd.
                        I co robi zaangażowany referendysta?
                        Zaangażowany referendysta nie poprawia oczywistego błędu. Nie dziękuje.
                        Ponadto rżnie głupa (wysilać się specjalnie nie musi) i wypisuje dalej swoje złote myśli o "pańci".
                        Masz to wyhaftowane na makatce nad stołem?
                        A może tatuaż?
                        Wspominacie coś o "fachowcach".
                        Niezły pseudofachowiec obsługuje waszą stronę - nie potrafi prawidłowo napisać liczby składającej się z pięciu cyfr.
                        Żenada!
                        • pipi43 Re: Chcę tego Referendum ! 12.04.13, 11:27
                          Brawo!
                          Udało się zrobić korektę na referendalnej stronie!
                          Szok!
                          Na podziękowania nie liczę; żeby to zrobić trzeba mieć jaja...
                          • hepik1 Re: Chcę tego Referendum ! 12.04.13, 11:49
                            Liczbowo poprawili.Literówka kilka mm bliżej została ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka