sl.999 24.03.13, 08:50 może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nasza w-ce od vel oswiaty nazywana jest " od kołoczków " ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciotka9 Re: "od kołoczków " 24.03.13, 10:04 bo może łona pochodzi z tych wireckich Kołoczków,swego czasu dość popularne na Wirku nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
sl.999 Re: "od kołoczków " 24.03.13, 10:15 myslę , że nie chodzi tu o nazwisko lecz o coś co dotyczy 'kołoczków " np: była fanką "kołoczków" lub nadaje sie tylko do sprzedawania "kołoczków" a nie do piastowania funkcji w-ce , albo zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
komes_nn Re: "od kołoczków " 24.03.13, 10:53 a co było poczęstunkiem na koncertach darmowych dla mieszkańców ? może kołoczki ? ktoś musi je załatwić ? na razie nie wiem kto, może wiecie ? no i nie nadaremnie organizowane będzie spotkanie z rudzkimi restauratorami. Sponsorów się szuka, a co niektórzy są chętni wpaść w łaski oj są chętni, tylko czy im się to będzie opłacić ? Odpowiedz Link Zgłoś
ciucioczek Re: "od kołoczków " 24.03.13, 16:58 Tu chodzi o to , co robiła - czym sie zajmowała wczesniej, zanim najjaśniejsza uczyniła ją jedną z jaśniejszych:)Załatwiała kołoczki!!! Dla swoich podopiecznych! Ot cała filozofia... Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: "od kołoczków " 24.03.13, 17:21 noto dziołcha zrobieła kariera, nie dziw że czasem takie takie wpadki mo na sesjach Odpowiedz Link Zgłoś
ciucioczek Re: "od kołoczków " 24.03.13, 17:24 Mnie to tam nie dziwi, choć czasem aż dziw bierze, że nikt tego nie widzi, słyszy? Niech mo swoje 5 minut:)I tyla! Odpowiedz Link Zgłoś
mrnatohk ... 24.03.13, 18:24 A ja proponuję zamknąć ten temat bo zaczyna to śmierdzieć rodzochowatością życia na tym forum... Co robiła i kim w swoim zawodowym życiu była, to jej "broszka" i jeżeli nie kradła to tym bardziej nie nasza sprawa. Ps. Nie bronię jej, ale denerwują mnie takie zachowania. A jeżeli komuś się to nie podoba to może niech pierwszy wklei tu na forum swój zawodowy życiorys - może pośmiejemy się razem... Odpowiedz Link Zgłoś
aloes69 Erystyka 24.03.13, 18:31 Popieram. Kiedyś Artur Schopenhauer wydał uroczą książeczkę Erystyka czyli sztuka prowadzenia sporów. Opisał w niej szereg argumentów dozwolonych i niedozwolonych w dyskusji. Jako, że na tym forum co jakiś czas ma miejsce używanie tych niedozwolonych proponuje, aby nastapił powrót do tych najpiękniejszych wzorców gdy strony owszem walczą, ale rozbią to z klasą, zachowując takt, umiar i kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: Erystyka 06.04.13, 22:01 no to moze tego artura polecisz naszym radnym-poczytaja ..wiekszosc i tak nie zrozumie..i dalej sie beda naparzac na sesjach ..znacznie gorzej i prymitywniej niz nicki na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
volwer kołoczki 06.04.13, 22:03 a załatwianie kołoczków to nic złego..lepsze to niz latanie komus do sklepu po cygarety( zbynio dla ASa) Odpowiedz Link Zgłoś
aloes69 Re: Erystyka 06.04.13, 22:26 Jest wersja tej książeczki z humorystycznymi rysunkami Szymona Kobylińskiego. Rysuneczki umożliwiaja zrozumienie zasad tym którzy maja problem z czytaniem lub ze zrozumieniem co czytają. P.S. Też mi się vice w słusznym gniewie podobała, a i zasad nie naruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: Erystyka 06.04.13, 22:47 lubisz wk..one blondynki w pewnym wieku? oj chyba za bardzo liczysz na kołoczek.. Odpowiedz Link Zgłoś
aloes69 Re: Erystyka 07.04.13, 09:36 Oj Volwer. Nie dziele ludzi na "za" i "przeciw". Staram sie ich oceniać w miarę obiektywnie przez przmat tego co robią w danej chwili dobrze albo źle i nie personalizuję tego. Głupotę ganie, chamstwo budzi mój sprzeciw, ignorancja mnie brzydzi, cenię poczucie humoru, inteligencja i wiedza mi imponuje, a prowokacje bawią......... itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Erystyka 07.04.13, 09:51 aloes69 napisał(a): > Oj Volwer. Nie dziele ludzi na "za" i "przeciw". Staram sie ich oceniać w miarę > obiektywnie przez przmat tego co robią w danej chwili dobrze albo źle i nie pe > rsonalizuję tego. Głupotę ganie, chamstwo budzi mój sprzeciw, ignorancja mnie b > rzydzi, cenię poczucie humoru, inteligencja i wiedza mi imponuje, a prowokacje > bawią......... itd. itp. aloes więc tak grazia wzbudza twój sprzeciw za głupotę i chamstwo i brzydzisz sie jej ignorancją grazia wzbudza twój sprzeciw za brak humoru i inteligencji będziesz miał problem ze znalezieniem choć minimum wiedzy u grazii i jej wickowej prowokacje są na porządku dziennym , więc powinny cie cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
aloes69 Re: Erystyka 07.04.13, 13:40 Skalarku nie czytałeś książeczki i tak oto wracamy do punktu wyjścia czyli do mojego pierwszego wpisu w tym wątku. A zatem z klasą, kulturą , dowcipnie, nikogo nie obrażając !!!!!!!!!!!!!!!!!! I pamiętaj, że jak mawiał Thomas Shadwell " Dowcip jest naszlachetniejszą słabością umysłu" Definicje szlachetności to sobie już sam odszukaj , a ja znikam, bo jeszcze nie daj Bóg od tego forum sie uzależnię. Odpowiedz Link Zgłoś