alarusalka
12.05.13, 14:42
Radni, prezydent nie liczą się z nami, mieszkańcami tego miasta. Dlatego też, jako jedna z pierwszych wsparłam nie dla ronda i zbierałam podpisy w swoim lokalu.
Z zaskoczeniem przyjęłam oświadczenie pana Rafała z 25 kwietnia gdzie pojawia się pierwszy atak na referendum. Sądzę, że nasi przedstawiciele się skompromitowali i należy ich odwołać. Jeżeli w tym roku jest tylko możliwość odwołania prezydent to należy tak zrobić. Niezrozumiały dla mnie atak podjęty bez konsultacji, decyzją dwóch osób jest przekroczeniem legitymacji którą panowie otrzymali od nas. Jestem sympatyczką Ruchu Palikota, jednakże pismo, które panowie wysłali do władz Platformy jest następnym działaniem na które nie ma zgody moich kolegów, koleżanek podpisanych pod petycją. Wasze działania, nie mają już nic wspólnego z początkowym zamysłem. Włączyliście panowie ruch społeczny w walkę polityczną, opowiadając się za p. prezydent.
Nie organizujecie spotkania, nie tworzycie grupy która decydowała o dalszych losach inicjatywy, nie zauważacie spadku poparcia dla inicjatywy.
Nie wiem jaka będzie przyszłość ruchu, ja wycofuję swoje poparcie i apeluję o podjęcie dyskusji .