agitka31 13.05.13, 09:37 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,13898253,Urzednik_nielegalnie_sprawdzal_mieszkancow__Chcial.html#LokKatTxt Ciekawa jestem, co wymyślicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 09:55 Archaiczne czasy dawno minęły ;) A marian napisał kilka dni temu: >Komisarz po sprawdzeniu list ogłasza decyzję. Ustawa pisana w „archaicznych czasach” dawał komisarzowi 30 dni na sprawdzenie, faktycznie trwa (przy obecnym oprogramowaniu) kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 10:17 jankolodziej napisał: > Dzisiejsza rozmowa z jednym z urzędników UM. > - W ostatnim referendum nie podpisałem i nie uczestniczyłem w referendum, teraz > podpisałem, i w referendum będę uczestniczył. Po tych faktach, które dotarły d > o mnie teraz, nie będę dalej wspierał tej przyprezydenckiej ferajny. Jestem w PO, więc będę czynnie uczestniczył zakończeniu tej w farsy. Pan Janek coś chyba wiedział wcześniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agitka31 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 10:24 Możliwe że tym postem naprowadził GD na slad tego POmocnego urzędnika. Odpowiedz Link Zgłoś
bytom333 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 10:40 Jaki artykuł jakiego kodeksu został naruszony ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:02 Niewykluczone,że tylko Kodeks Etyki Służby Cywilnej zakładając,że tylko pomagał we weryfikacji list. Gościu ma po robocie i może zacząć pisać na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bytom333 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 15:01 A konkretnie który paragrf tego kodeksu został naruszony? Jaka sankcja jest przwidziana za te naruszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:05 List sprawdzał urzędnik?Listy były tylko w naszych rękach i u komisarza.Słyszałem plotkę,że podpisała się jedna osoba już po śmierci bo wcześniej zmarła.Uwaga na prowokacje a ja ją miałem.Wykrzyczano żonie publicznie,że ja dzwoniłem do pewnego pana z ekipy popierającej p. Prezydent,że jego wykończę i jego rodzinę.Gdy tą osobę spotkałem poprosiłem aby nie wygadywał bzdur i przy tym zostałem popchnięty, nie oddałem natomiast fakt zgłosiłem na policji.Tam mi doradzono co zrobić.I ja się pytam, czy jak mu przyjdzie wpłacić kilka tysięcy na np. PCK czy mu oddają?Bo wiem,że ta osoba zrobiła to za czyjąś namową.Takich podłości dopuszcza się ta ekipa, do mnie jest to po prostu niewiarygodne.A teraz tak bezosobowo i wieloznacznie bydło jak bym powiedział to bym te zwierzątka obraził.Pozdrawiam wszystkich czytających. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:13 >Słyszałem plotkę,że podpisała się jedna osoba już po śmierci bo wcześniej zmarła. A to trza czytać forum.Kolega amarian pisał o całej liście,na której znajdowały się nazwiska osób zmarłych,na szczęscie referendyści ie zorientowali i ta lista do komisarza nie trafiła. Mimo kilku pytań do amariana,odpowiedzi brak czy zostało to ohydne fałszerstwo zgłoszone do prokuratury. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:19 Swoją drogą fraza : "podpisała się jedna osoba już po śmierci bo wcześniej zmarła." jest pyszna . Czytałeś kiedyś Przekrój? Tam była taka rubryka "Humor ze szkolnych zeszytów" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:25 hepik mo czuwanie, 10 wpisów 5 od hepika. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:49 hepik nieuważnie czytasz posty tak poważne jak pana Amariana,kiedy pisał o tym fakcie , to napisał,że sprawą zajęła się prokuratura.Chyba trzeba będzie zatrudnić większą liczbę prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
karlikos666 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:51 myślę że ten pracownik nie sprawdzał a uzupełniał dane, a nawet to naruszył ustawę o Ochronie danych osobowych i chyba nie był to człowiek Pani Prezydent skoro sprawa trafiła do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
olekszym Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:14 agitka31 napisała: > katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,13898253,Urzednik_nielegalnie_sprawdzal_mieszkancow__Chcial.html#LokKatTxt > Ciekawa jestem, co wymyślicie. Powiem co ja myśle , bo co inni myślą nie wiem. Myśle że tonacy brzytwy sie chwyta !!! Fakt -i bez powyższego faktem jest-Pani prezydent traci grunt pod nogami i wszystko sprawdzi , nawet kolor majtek w których podpisywano listy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meg114 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:53 czyżby urzędnikom nie było cudownie z panią prezydent? Chcą innego szefa...? Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 11:51 jak widać hepik w żywiole , napieprza ile wlezie , tak jak przy rondzie , pewnie otworzy zaraz kilka wątków , niezłe jaja będą do czytania zanim cokolwiek się wyjaśni to hepik wszystko objaśni :):) Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 12:08 W artykule pisze ze urzednik zrobił to na prosbe jednej z osob. Nie ukrywam że ciekawi mnie kim jest ta osoba. Sugerowaliscie ze to moze ten pan o ktorym wspomnial Kolodziej, czyli to by znaczylo ze ktos z PO. Mnie jakos intuicja podpowiada Zbyszka D. jak wy obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 12:21 a Domżalski ma dostęp do komputerów służbowych w UM ? Ja myślę,że to kolejna podpucha naszej PP,dlaczego: bo lubi jak jest w centrum zainteresowania jest mistrzynią w sianiu intryg (parę razy już się to na niej zemściło) mobing to jej ulubione narzędzie preferuje donosicieli,lizusów i takich co zapłacą każdą cenę by pójść o szczebel wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 12:27 ,swięta racja burzo, gotowa nawet do takiej ,,podpuchy,, byle tylko zrobić szum medialny- pamiętamy niedawny szum w sprawie śp. Pani Lucyny a teraz jeszcze w obliczu referendum Odpowiedz Link Zgłoś
agitka31 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 12:28 Fifik tym raazem napisal krótko ale i tak go nie zrozzumialaś. Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 12:55 agitko a kogo ty obstawiasz ? ? podaj jakiś ranking ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agitka31 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 13:19 aptykorz napisał: > agitko a kogo ty obstawiasz ? ? > podaj jakiś ranking ;) Nie znam tej grupy wiec nie obstawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olekszym Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 13:04 22burza napisała: > a Domżalski ma dostęp do komputerów służbowych w UM ? > Ja myślę,że to kolejna podpucha naszej PP,dlaczego: > bo lubi jak jest w centrum zainteresowania > jest mistrzynią w sianiu intryg (parę razy już się to na niej zemściło) > mobing to jej ulubione narzędzie > preferuje donosicieli,lizusów i takich co zapłacą każdą cenę by pójść o szczebe > l wyżej mOŻE ONA LUBI TAKI SPORT ; MOBINK VOKING ?? -dać kijki niech chodzi -mózg odświeży,dotleni, cera bedzie piekniejsza, powabniejsza,schudnie -ja to lubie, z tym że nazwa inna troche..... Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 15:23 Niezłe. Zauważcie, że tamten mój post to po prostu skopiowany post poprzednika (oczywiście zmieniłem kilka wyrazów), żeby pokazać jego niewielką sensowność. I nic tam o sprawdzaniu nie ma. Tym, którzy się gorączkują przypomnę: za ochronę danych osobowych, którymi dysponuje UM pełną odpowiedzialność ponosi Prezydent miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 15:32 Wyszło jak wyszło jak byś antycypował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agitka31 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 15:35 jankolodziej napisał: Zauważcie, że tamten mój post to po prostu skopiowany post poprzednika (oczywiście zmieniłem kilka wyrazów), żeby pokazać jego niewielką sensowność. Skopiowany post, zmiana kilku wyrazów które miaały wykazac jego bezsensownosc? Bezsensowne owszem ale twoje dzialanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 15:41 No sorry, ktoś pisze o wymyślonym, tajemniczym człowieku który referendum nie popiera. Zrobiłem to samo, tylko na odwrót. Żeby myślący wiedzieli o co chodzi, zastosowałem kopię tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 17:16 Jest oświadczenie: www.sferatv.pl/aktualnosci/ruda-slaska/4244-stanowisko-inicjatora-referendum.html Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 17:36 Se jaja robicie ;) Z pisma: "Podczas dzisiejszej konferencji prasowej rozdawano jednocześnie materiał przez nikogo niesygnowany" Samo oświadczenie referendystów: OŚWIADCZENIE INICJATORA REFERENDUM Jako osoby, które zainicjowały przeprowadzenie w Rudzie Śląskiej referendum (..) podpis: Inicjator Referendum Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 hepiczku 13.05.13, 17:47 Czytaj, jeszcze raz i jeszcze a potem pisz. Jak sam pokazujesz, oświadczenie komitetu jest sygnowane a pisanina z um nie. Nie wiemy czy to napisali z biura prasowego, wydziału do spraw prowokacji czy napisał to facet z pod budki. Jak już pewnie wiesz oświadczenie Komitetu jest podpisane nazwiskiem i imieniem. A jaja to robią ci siedzący przy Dziedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: hepiczku 13.05.13, 17:53 Jeśli tu jest podpis: www.sferatv.pl/aktualnosci/ruda-slaska/4244-stanowisko-inicjatora-referendum.html to albo jestem ślepy albo skarż sferę.tv o manipulację(fałszertwo) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: hepiczku 13.05.13, 20:32 Dziwaczne uwagi... oświadczenie zostało zaprezentowane w sieci jako tekst. Trudno w ten sposób pokazywać podpis - pdf nie jest nośnikiem w takich przypadkach "lubianym" ze względu na brak możliwości łatwego przetwarzania tekstu. Po drugie słowa "inicjator referendum" określają powszechnie znaną grupę osób (bądź osobę upoważnioną). Tymczasem na konferencji "urzędowej" pokazywano oryginał, nie podpisany nawet najmniejszą parafką. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: hepiczku 13.05.13, 20:45 OK Niedoróbka ze strony sfery.Skopiowali pdfa metodą kopiuj -wklej i podpis odręczny już im sie nie skopiował. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czyżby problem referendystów? 13.05.13, 17:38 > Zrobiłem to samo, tylko na odwrót. Tylko Tobie sie sprawdziło ;) Odpowiedz Link Zgłoś