Dodaj do ulubionych

Ekologiczny terror

19.05.13, 16:34
No i mam w chałupie terror ekologiczny. Sesje jedynie ze śmieciami oglądać moge. Babsko wymyśliło, ze skoro ma być segregacja, to mnie do tego trzeba wcześniej mentalnie przygotować. Wyszarpała moje skarby z piwniczki przed telewizor , trzy kubły wytargała przy okazji , zrobiła wrogie przejęcie pilota i ultimatum postawiła......
No, ale ja cwany chłop jestem. Myśle spokojnie - jedna uchwała ma być, to się nie przemęczę. Hm.... tylko skąd ja głupi miałem wiedzieć, że tak długo o jednej rzeczy gadać można? Na tej sesji to od początku jakieś dziwne problemy mieli. Najpierw co do wejścia do metropolii. Nie załapałem za bardzo, co to jest ta metropolia i dlaczego już dwa lata do niej wchodzimy, po tym jak podobno z niej nie wyszliśmy, no ale ja prosty człowiek jestem, więc nie wszystko rozumieć muszę. Oni gadali, a mnie watpliwości nagle ogarnęły - czy butelka to szkło czy papier ? Cholerna etykieta nie chciała puścić, a nożem to jakoś ryzykownie szło...... Potem dopiero wpadałem , że to trzeba odmoczyć. Tylko jakoś nikt wcześniej nie mówił , że do tej ekologii obok wiedzy materiałoznawcy wodę trzeba dokładać .........
Potem usłyszałem, że tą Panią - co to moim prezydentem jest namawiali, że ma oddać moją ulubioną gazetkę? No porąbało ich i komu miałaby niby oddać? Jakimś wolnym mediom, niezależnym dziennikarzom? A niby, co to takiego w dzisiejszych czasach jest ? Potem zrozumiałem , że to dlatego, że radnych nie publikuje.........
A czy mnie publikuje !!!!!!!!!!???????
A ja jej gazetki zabrać nie chcę. Nich sobie ma, co mnie tam. No, ale ja szlachetny chłop jestem i jakiś takich nadmiernych aspiracji nie mam, wolę tu na tym „niszowym forum” się produkować......
Tak przy okazji kapsel to plastik czy metal....?
Cholera pomóżcie, bo z tą segregacją do końca życia będę walczył.
No wiem, że ma być jeszcze trzecia sesja w tym miesiącu, ale przecież kolejnych 24 godzin na śmieci nie będę poświęcał.........
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka