Dodaj do ulubionych

to nie jest piaskownica

02.07.13, 14:26
Tak powiedziała Radna Łukaszczyk.
Patrząc na to co dzieje się na sesji chciałbym zauważyć, że zachowanie „gości” jest niczym innym jak szantażem i zabawą w piaskownicy. Brak reakcji służb p. prezydent pokazuje w jakim Mieście żyjemy.
Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: to nie jest piaskownica 02.07.13, 14:39
      Coś przegapiłem? Jak na razie, od kiedy oglądam - siedzą i milczą.
      • amarian2 Re: to nie jest piaskownica 02.07.13, 14:51
        mietlorz a włączyłeś głośnik w kompie?
        • mietlorz707 Re: to nie jest piaskownica 02.07.13, 15:07
          Coraz gorzej z Tobą, Marianie.
          • amarian2 Re: to nie jest piaskownica 02.07.13, 15:10
            Gorzej? Nie za bardzo rozumiem, ty nie słyszysz co się dzieje na sesji a to ze mną jest gorzej???
            A te trąbki to na jakimś meczu na Frynie słychać????
            • fifik_rsl Re: to nie jest piaskownica 02.07.13, 15:27
              W takim razie pozdrowienia z "piaskownicy,,. Zachowanie sierpnia jest przykre, ale wlaściwie wydziera sie jeden gość. Szkoda ze dopiero przed przerwa go delikatnie upomniano. Zauważcie co robi opzycja. Maja dwa zdania prawne ze wg prawa trzeba to zamknąć, a ci ida w zaparte. To co sie tu dzieje to jest żenujace i przykre.
              • amarian2 a tak poważnie 02.07.13, 15:39
                Osoba tak się zachowująca powinna opuścić salę natychmiast i niezależnie kim jest.
                Po drugie, fifik ten prawnik już raz pokazał 3 lata temu w podobnej sytuacji, że mylenie się prawników się zdarza.
                To Rada decyduje o porządku sesji a czy zrobią to prawnie zdecyduje nadzór wojewody. Przywoływany przez p. prezydent przypadek jest zupełnie czym innym.
                Dla mnie zgłaszanie trzy razy tego samego wniosku formalnego jest „dziwne”, a w to, że robią to ze względów prawnych nie wierzę.

• marynik Re: to nie jest piaskownica 02.07.13, 15:29
              Równiez uważam to za skandal - takie zachowanie (no umówmy sie mieszkańcow), bo nie wiem czy p. Maurycy jest mieszkańcem czy tylko pracownikiem i związkowcem. Ale to nieistotne, wazne jest to , ze p. prezydent nie reaguje na takie zachowanie, mimi iz przewodniczący zwraca na to uwage. Takie wycie, ryki i pyskówki z ostatniego rzędu - to nie może mieć miejsca na sali sesyjnej, no chyba tylko wtedy kiedy jet to komus "na rękę". Ale powinna tu zareagowac śłużba porządkowa i wyprowadzić takich "kibiców" sesji. No ale jak widac już od dłuższego czasu taki przywilej ma Maurycy - nawet kiedys mógł zabrac głos z mównicy - i to był ewenemant sesji, bo o ile wiem to jeszcze nigdy żadnemu mieszkańcowi nie zezwolono zabrac głosu podczas sesji . Tak więc dzisiejsze zachowanie "publiczności" naprawdę przypomiona dzieciarnię w piaskownicy - i tu radna Łukaszczyk ma rację!!!
              • karlus2013 Re: to nie jest piaskownica 03.07.13, 01:16
                odświeżę ci pamięć. na sesji dopuszczono kiedyś do głosu ZD. było to już po tym jak został odwołany z funkcji prezesa wodociągów więc był już "zwykłym" mieszkańcem RSl.
            • mietlorz707 Re: to nie jest piaskownica 02.07.13, 15:42
              Włączyłem ten cyrk na chwilę. Nikt nie krzyczał, nikt nie trąbił. Brązowych koszul też nie zauważyłem. (Ostatnie zdanie specjalnie dla forumowego eksperta od nazizmu)

Oczywiście dla Ciebie jest to powód, by zadać kretyńskie pytanie o głośniki.
              • amarian2 Skudlik - bomba 02.07.13, 16:31
                Bezpartyjna p. prezydent prześladowana???
                Awantury referendalne?
                Szczerze oddany p. prezydent???
                Józek ty jesteś jednak bezbłędny.

• fkae J. Skudlik: MY jako związkowcy! 02.07.13, 16:39
                  ... chłopie, a Ciebie tam do tej rady wybrali na związkowca, czy na radnego wszystkich Rudzian, czy tylko tych Rudzian, którzy są związkowcam?!
                  • marynik Re: J. Skudlik: MY jako związkowcy! 02.07.13, 19:22
                    fkae napisał(a):

> ... chłopie, a Ciebie tam do tej rady wybrali na związkowca, czy na radnego wsz
                    > ystkich Rudzian, czy tylko tych Rudzian, którzy są związkowcam?!

No właśnie też się zastanawiam nad tym - kogo radny Skudlik reprezentuje? Przecież kandydował z okręgu N.Bytom- Wirek - tak więc mieszkańcy tych dzielnic go wybrali a nie związkowcy z huty czy z kopalni. I jak do tej pory wzudzał jakies zaufanie wyborców (obserwując go na sesjach) tak teraz wyraźnie widac "przejście na jedną ze stron" i reprezentowanie nie społeczeńśtwa ale jednostki. Tak sie zaangażował, że nawet mieszkańcy dzielnicy mówią o tym, że nawet nie widzi co się dzieje w jego dzielnicy.
                    A od dzis, po wystpieniu radnego Skudlika, obowizuje nowa zasada w Radzie Miasta - ęchcesz zbarac glos na sesji, napisz apel i daj go do odczytania radnemu Skudlikowi.
                • mietlorz707 Re: Skudlik - bomba 02.07.13, 16:57
                  Zapewne ktoś go do wypowiedzenia tych słów zainspirował.
                  • amarian2 Re: Skudlik - bomba 02.07.13, 17:19
                    przecież wiemy, bodaj sędzia2 tu napisał S jak ....
                    • mietlorz707 Re: Skudlik - bomba 02.07.13, 17:43
                      Wiem. Napisałem, bo walnął jakimś potworkiem brzmiącym, w uproszczeniu: zostałem zainspirowany by zainspirować. Czy jakoś tak. Zresztą to słowo jeszcze często się w jego wystąpieniach pojawiało.

Teraz skarbnik mówi. Za każdym razem gdy jej słucham, zastanawiam się, czy nikogo innego na jej stanowisko nie było?
                      • amarian2 Re: Skudlik - bomba 02.07.13, 17:44
                        Jak pamiętamy była inna kandydatura.
      • stara-baba-pl Re: to nie jest piaskownica 03.07.13, 10:21
        Sesja część 2 spojrzyj tu włącz głośniki i poczekaj do 4min 50 sekundy
    • fkae A kto to jest ten Pan Skudlik? 02.07.13, 16:32
      No niesamowity jest! Pani Prezydent wynajęła go na swój użytek, to może i mnie by się udało go wynająć - jako Rudzianinowi, którego za chwilę może spotkać los mieszkańców Karbia, żeby wystąpił w mojej obronie, żeby lobby górniczo-związkowe "zaprzestało prześladowania" mieszkańców, którzy nie chcą żeby im się chałupy na łeb waliły.
      • amarian2 Dlaczego prezydent nie reaguje!!!! 02.07.13, 20:46
        na zachowanie bojówek sierpniowych.
    • marynik Chamstwo na sesji 02.07.13, 20:44
      Oglądam i mnie krew zalewa jak zachowuje się Maurycy - to zwykły kmiot. Jak można się tak zachowywac na sesji - no ale jak widać nadaje się tylko do zawieruchy i zamieszek . Dziwi jednak fakt, że nie reaguje władza, słuzby porządkowe, przecież juz dawno powinno sie go wyprowadzić z sali - to rzeczywiście Białoruś a może i gorzej
      • amarian2 Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 20:54
        mietlorz nie słyszał i zacznie nam tu znowu swoje
        • mietlorz707 Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 21:32
          Czepiasz się. Ilekroć tam zajrzę, siedzą spokojnie.
          • pipi43 Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 21:37
            mietlorz707 napisał:

Czepiasz się. Ilekroć tam zajrzę, siedzą spokojnie.

Widocznie mają wtedy cynk, że Mietlorz patrzy...
            I jest spokój:)
            • mietlorz707 Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 21:45
              Żeby tak jeszcze Dryja wiedział kiedy zaglądam i nie mylił się w czasie głosowania...
              • kowal09 Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 21:48
                Co się czepiasz!? Nie dość, że są aż trzy przyciski, to jeszcze w tym głosowaniu będąc przeciw udzieleniu absolutorium trzeba było wcisnąć "za". I jak to ogarnąć ;)
              • pipi43 Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 21:56
                mietlorz707 napisał:

Żeby tak jeszcze Dryja wiedział kiedy zaglądam i nie mylił się w czasie głosowania...

Pewnie wie i dlatego się myli;)
                • hepik1 Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 22:14
                  To w końcu jak z tym absolutorium?
                  Po pierwsze w robocie byłem,po drugie Radwańską ogladałem w tym czasie.
                  Będzie to referendum w końcu?
                  • fifik_rsl Re: Chamstwo na sesji 02.07.13, 23:11
                    hepik1 napisał:
                    "Będzie to referendum w końcu?"

Nie
                    • hepik1 Re: Chamstwo na sesji 03.07.13, 10:13
                      fifik_rsl napisał(a):

> hepik1 napisał:
                      > "Będzie to referendum w końcu?"
                      >
                      > Nie

To po jakiego (...) ten cały cyrk?
                      • fkae Re: Chamstwo na sesji 03.07.13, 16:46
                        "To po jakiego (...) ten cały cyrk?"

Ale który cyrk, ten cośmy sobie sami wyborami w grudniu 2010 załatwili, czy tylko ten wczorajszy? Choć wczoraj to chyba nie był aż taki cyrk - chyba ani jedna łezka nie spadła na sali sesyjnej.
                        • manfred77 Re: Chamstwo na sesji 03.07.13, 21:33
                          Do hepika: jak tak bardzo lubisz referenda,to sobie zorganizuj.A co do cyrku:twój cyrk-twoje małpy...No to działaj "geniuszu".
                          • skalar2011 Re: Chamstwo na sesji 03.07.13, 22:12
                            A szczególnie ta jedna związkowa małpa niewytresowana, z trąbkami jak na mecz, z przekleństwami(gdzie służby porządkowe UM, ponoć przeklinanie w miejscach publicznych jest karane)
                            każdy mieszkaniec miasta może uczestniczyć w sesji ale musi się zachowywać godnie-
                            czy tych krzykaczy związkowych to prawo nie obowiązuje?
                            czy dla nich jest inne prawo?
                            może prawo oDNOwione?
    • kseniania Re: to nie jest piaskownica 06.07.13, 01:24
      Służby p.Prezydent ? A czy to p.Prezydent przewodniczy sesji Rady Miasta ? Dla mnie też było zdziwieniem, że przewodniczący Rady nie wezwał Straży Miejskiej w celu zaprowadzenia porządku na sali. Moim zdaniem to jego obowiązek. No chyba, że się bał, jak sugerowano to w innym temacie :) Sesja jest otwarta dla wszystkich, ale minimum kultury obowiązuje. Postawić przy nich strażnika i oni by się bali.
      • 22burza Re: to nie jest piaskownica 06.07.13, 14:54
        kseniana,myślę,że by się nie bali,luzie z tej półki nikogo nie szanują i nikogo się nieboją,a tu pewności siebie dodawała im p.Prezydent i Osmenda,bo to oni ich zaprosili.Takich luzi należy unikać,a nie robić sobie z nich mur obronny,jak by Przewodniczący kazał ich usunąć,to śmiem przypuszczać,że roróba przeniosła by się na zewnątrz i co niektórzy radni nie mieli by czym wrócić do domu,a ic bezpieczeństwo też by było wątpliwe.trzeba tylko było dobrze im się przyjrzeć,same zakazane gęby z marginesu,życiorysy inałogi wypisane na twarzach. Wyprosić ic h mieli Osmenda i p.Prezydent,która traktowała ich jak przedszkolaków ;paluszek na buzie i ciiiiiiiiiiiii,skutek żaden
        • koza918 popieram burze 06.07.13, 18:20
          My mówimy o kibolach a wierzcie mi współpracuje w stowarzyszeniu z młodymi ludźmi którzy jeżdżą na mecze nie ważne komu kibicują ale są ludźmi ,a to co było na sali gdyby Ci związkowcy ciężko pracowali to by nie mieli czasu siedzieć na sali sesyjnej cały dzień i przerywać w tak ważnych obradach ważnych dla mieszkańców i miasta chyba że było to bardzo komuś na rękę najwidoczniej tak, więc osoba pozwalająca na takie zachowanie nie jest godna rządzić naszym miastem może trzeba by było sprawdzić tych związkowców jakie mieli szychty w tym dniu pewnie dołowe ze ściany. Nasze związki na kopalniach tak działają Ci co są przy korycie g....no robią a szychty dołowe ścianowe mają przecież są ryle co na nich robią. Szanowna Radna Pani Aniu Pani tak znająca dobrze przepisy znająca się bardzo dobrze na prawie w ogóle nieskazitelna żyjąca już na tym świecie kilkadziesiąt lat zaczynająca od sprzątania ulic,porostu niezastąpiona w Radzie Miasta co by było gdyby Pani tam nie było mam prośbę może skontaktuje się Pani z dyrektorem kopalni i zainteresuje się Pani jakie szychty mieli Ci związkowcy w tym dniu napisane i na jaką zmianę byli w pracy. Powiedzmy sobie szczerze co niektórzy Radni swoim poziomem kultury sięgali właśnie poziomu tych związkowców i to właśnie dlatego im nie przeszkadzało bo po mimice Pani twarzy ,żuciu gumy przez Pani koleżankę widać na czym wam zależy nie na nas mieszkańcach, ale żeby udowodnić Radnemu Panu Kani i jego zwolennikom że to wy jesteście górą.
          • amarian2 Re: popieram burze 06.07.13, 21:06
            sTRAŻ mIEJSKA PODLEGA POD PPREZYDENTA.
            # lata temu przewodniczacy wyprosił mieszklańca, ale to na polecenie prezydent SM zareagowała.
    • fast-kajfasz Re: to nie jest piaskownica 06.07.13, 15:54
      A co koszulka cię się zamoczyła. No to na kaloryferek i poczekaj na zimę. Przy okazji popłacz na dole przez ten okres, narzekając na władzę jaka to jest okrutna. Za sto lat znów będzie powódź ale to inni będą narzekać. A kużwa nie widziałeś jak w nocy lało?
      • skalar2011 Re: to nie jest piaskownica 06.07.13, 16:11
        kajfus coś sie zaś nachlapoł i ci sie wątki mylą
      • amarian2 Re: to nie jest piaskownica 06.07.13, 21:08
        fastfud tam jest kolektor, który odprowadzi nie takie ulewy. warunek, musi być drożny. Służby nie sprawdziły i mamy tysiączłotową prezydent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka