Dodaj do ulubionych

Waple I Skuteczny

03.08.13, 11:01
To dzięki niemu doszło do referendum.
To on dał sygnał i przeskoczył płot.
(potem go pomineli ,do ścisłego sztabu nie zaprosili ,to i przegrali)

Kilka dni temu upomniał sie o parking ...i prezydent Dziedzic buduje :

Następne parkingi także powstaną w Halembie - przy ul. Grodzkiej i Brodzińskiego. Ich budowa to odpowiedź na głosy mieszkańców, którzy skarżyli się że nie mają gdzie zostawiać samochodów.

Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,14374631,Ruda_Slaska_chce_wydac_milion_zlotych_na_parkingi.html#ixzz2atWtiLxV

Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: Waple I Skuteczny 03.08.13, 13:00
      O biurku gada i pisze już ze 2 lata - i nic.
      Jak się biurko panoszyło, tak się panoszy.
      • koannak Re: Waple I Skuteczny 03.08.13, 13:30
        A gdzie konkretnie na solidarności ma powstać ten parking. Mieszkam na Halembie i nie widzę taiej możliwości na tej ulicy - a może tylko mi się tak wydaje
        • hepik1 Re: Waple I Skuteczny 07.08.13, 10:51
          koannak napisała:

> A gdzie konkretnie na solidarności ma powstać ten parking. Mieszkam na Halembie
          > i nie widzę taiej możliwości na tej ulicy - a może tylko mi się tak wydaje

Solidarnosci 10.
          Przechodziłem,widziałem,pracują.
          Za przychodnią,miedzy blokami.
      • hepik1 Re: Waple I Skuteczny 03.08.13, 18:42
        Dni biurka są policzone.
        Może tylko 3650 albo i 36500.Ale policzone!
        Korniki nie śpią ;)
        • jankolodziej Re: Waple I Skuteczny 03.08.13, 20:11
          To biurko jest tak cenną relikwią, że walące do niej tłumy powinny być obowiązkowo najpierw kąpane w Aquadromie.
    • blade510 Re: Waple I Skuteczny 04.08.13, 18:44
      Hepiczku, poproś Panią Prezydent, by zbudowała drogę dojazdową do parkingów :Piernikarczyka 4 i Bielszowicka 96 - tak nam obiecała że nawet miejsca parkingowe ,,wykafelkuje", a tu już 2 lata i ........ Obiecywać a wykonać - oj to daleka droga. Myśleli że wybudują przy okazji budowy drogi przy zalewisku, ale gdzie tam. Bardzo proszę by odnalazła ten zeszycik który miała na na spotkaniu w DDK i to 2- u krotnie.
    • waple Re: Waple I Skuteczny 05.08.13, 21:40
      Do hepik 1: Trzy rzeczy mi leżą na sercu.Drugi rok stoi szkoła zamknięta przy ul. Kłodnickiej, jedna z najnowszych w mieście a ruiny się remontuje i tu trzeba dodać,że miesięcznie się dokłada do tego ok.15 ooo pln, niezła sumka już narosła i to nasza praca idzie w błoto.Następna sprawa to te biurko w MDK,jak stało tak stoi i woła już aby je zabrali.To biurko przypuszczam i tak z lombardu, bo w Łodzi jest taki instytut a tam się urodził p. Kozielewski czyli Karski i tam chyba jest to prawdziwe.Od wojny siedział w USA, Polski nie odwiedzał o Rudzie nie słyszał i tu na Halembie ni z tąd się znalazł, chyba nigdzie tego zabytku nie chcieli i znależli się naiwniacy. Trzecia sprawa to oddać były MDK we władanie Halembianom, bo jak by to było gdyby Matecznikiem rządził dyrektor opery i to nie z tej dzielnicy.Tu chcemy i wręcz rządamy aby kierownika tej jednostki mieć z tąd i na miejscu.To społeczność tej dzielnicy wie najlepiej jak tym zarządzać efektywnie.To tak na przyszłość ale to moje bolączki na już.Pozdrawiam.
      • mietlorz707 Re: Waple I Skuteczny 05.08.13, 23:39
        Widać słoneczko za mocno dziś wygrzało waplową łepetynkę. :)
        • waple Re: Waple I Skuteczny 06.08.13, 05:11
          Krytykujesz wszystko i wszystkich.Nie będę Cię obrażał jak Ty to robisz z tym słoneczkiem, choć uwierz,że potrafię.Natomiast rozejrzyj się przy sobie, zobacz ile trzeba zrobić i w końcu zaproponuj coś.To będzie twórcze działanie z Twojej strony a nie ciągle te Twoje bzdety.Nie robię tego dla siebie a dla przyszłości dzielnicy i miasta i taka moja uroda. Pozdrawiam.
          • mietlorz707 Re: Waple I Skuteczny 08.08.13, 00:01
            Nie, wapelku. Krytykuję tylko to, co moim skromnym zdaniem wynika z czyjejś głupoty, ignorancji, niekompetencji, złej woli, lub ma służyć partykularnym interesom.
      • hepik1 Re: Waple I Skuteczny 06.08.13, 11:07
        Te biurko to chyba jeszcze Stania do RŚl sprowadzał ,tyle ,że wcześniej to kaś na Wirku miało swój parking?

O szkoła trza walczyć.Przynajmniej o jej ochrone przed wandalami.Narodzi sie dzieci w Halembie,za kilka(naście )lat znowu bedzie potrzebna.

Na dyrektora MDK ,jeśli to faktycznie ma byc mieszkaniec Halemby to faktycznie tylko Ty,Paweł.
        Chyba,że ktoś sie przyczepi do miejsca urodzenia ;)
        • miglanc_pl Re: Waple I Skuteczny 07.08.13, 12:09
          Temu Panu już dziękujemy, na Lipinach zabytkowy MDK czeka na zarządcy. Hepiczku lepiej ten dworek na puf zamienić niż p. Waple coś w zarządzanie powierzyć.
          .
          • skalar2011 Re: Waple I Skuteczny 09.08.13, 00:03
            aleście chopy ,,mądre,, w krytyce a może jakiś konkretny pomysł ?
            • mietlorz707 Re: Waple I Skuteczny 09.08.13, 00:53
              > może jakiś konkretny pomysł ?

Na przykład taki: spływaj.
              Może być?
              • miglanc_pl Re: Waple I Skuteczny 09.08.13, 21:32
                Mietlorzyku czytasz moje myśli, :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka