a.adas 05.08.04, 16:05 sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2213891.html PS Tutaj wolno rozrabiać??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Kochłowice, dzielnica mała dwa medale będzie 09.08.04, 19:54 A dlaczego nie trzy? 100 i 200 motylkiem i 400m dowolnym = 3? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 chyba nie... zobaczymy...... 10.08.04, 06:22 Jeśli nie ,to przynajmniej w Kochłowicach będzie wesoło.Fragment wywiadu z Gali: GALA: Twój trener Paweł Słomiński zapowiedział, że przywieziesz dwa złote medale. OTYLIA JĘDRZEJCZAK: Jeśli popłynę słabo, mam plan awaryjny. Pojadę do rodziców i będę mogła w końcu poimprezować. A potem to się chyba pójdę powiesić. Maciek zaręcza, że pójdzie ze mną, bo nie może beze mnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 12.08.04, 21:50 Przeciez mamy jeszcze lekkoatletyczną sztafetę 4x400m i Zuzię Radecką:)Rudzianka przecie ci ona. Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: A Ruda -może i cztery? 15.08.04, 21:53 > Przeciez mamy jeszcze lekkoatletyczną sztafetę 4x400m i Zuzię > Radecką:)Rudzianka przecie ci ona. Z Fryny ! Ale tak na poważnie to Ona tam grzeje ławe - czyli żeby wystartować to ktoś z drużyny musi wypaść, a jak wypadnie to szanse na medal będą mniejsze :( Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 15.08.04, 22:57 Coś ci sie chłopie chyba pokręciło.Jaka rezerwowa? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 15.08.04, 23:00 Coś Otylia nie za bardzo szczęśliwa z "tylko " srebra.Ambitna bestyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 15.08.04, 23:15 markpunk napisał: > > Z Fryny ! > > Ale tak na poważnie to Ona tam grzeje ławe - czyli żeby wystartować to ktoś z > drużyny musi wypaść, a jak wypadnie to szanse na medal będą mniejsze :( I tak to wygląda jak sie znamy tylko trochę i pierdoły pociskamy. 27 sierpnia "Pora na ostatni występ reprezentantki śląskiego regionu. Zuzanna Radecka z katowickiego AZS AWF wystartuje o godz. 19.35 w eliminacjach sztafety 4 x 400 m. Nasze dziewczyny dwa lata temu zdobyły brązowy medal mistrzostw Europy i teraz marzą o występie w finale." A w finale wszystko jest możliwe-to słowa Zuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: A Ruda -może i cztery? 16.08.04, 15:52 hepik1 napisał: > markpunk napisał: > > > > > Z Fryny ! > > > > Ale tak na poważnie to Ona tam grzeje ławe - czyli żeby wystartować to kt > oś z > > drużyny musi wypaść, a jak wypadnie to szanse na medal będą mniejsze :( > > I tak to wygląda jak sie znamy tylko trochę i pierdoły pociskamy. > > 27 sierpnia > > "Pora na ostatni występ reprezentantki śląskiego regionu. Zuzanna Radecka z > katowickiego AZS AWF wystartuje o godz. 19.35 w eliminacjach sztafety 4 x 400 m > . Jesli tak to SUPER > Nasze dziewczyny dwa lata temu zdobyły brązowy medal mistrzostw Europy i teraz > marzą o występie w finale." I to się zgadza ale o ile pamiętasz to wtedy jedna z dziewcząt miała kontuzję i ją zastępowała ZUZANNA. I o ile pamiętasz była najsłabszym ogniwem naszej sztafety :( Później były jeszcze jakieś mistrzostwa (czekałem przed telewizorem kiedy wystartuje moja stara znajoma), i ona nie biegła - niestety grzała ławę. To sa fakty. Być może, że w tym sezonie jest znacznie lepiej przygotowana i pobiegnie w pierwszym składzie (tak by wynikało z tego co mi cytowałeś u góry) I tego jej życzę. > A w finale wszystko jest możliwe-to słowa Zuzy. > Oby tak było Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: A Ruda -może i cztery? 27.08.04, 23:26 No i wystartowała :) ale była najsłabsza :( siódme miejsce po 1 zmianie cieniutko :( Obawiam się, że w finale trener może jej nie wystawić!!! jest najstarsza z ekipy i odstaje z formą :( To jest moje zdanie. Oczywiście życze jej i całej sztafecie _SUKCESU_ ale wkurza mnie taki hura optymizm jaki zaprezentował hepik1 kilka postów wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 28.08.04, 03:31 I tak wyglada malkontent po rudzku.Ale nie przejmuj sie -to takie polskie i bardzo powszechne., To nie jest hurra optymizm-Sama Radecka powiedziała- "najważniejsze dostać się do finału a tam może wydarzyć sie wszystko"-czas sztafety był czwartym czasem.A na 4x100 Amerykanki nie ukończyły biegu.Czyli możne byc różnie-mogą same zgubic pałeczke a mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: A Ruda -może i cztery? 28.08.04, 10:15 Zgadza się, wszystko może się zdarzyć. Nie oceniaj mnie. Ja zawsze oceniam nasze szanse realistycznie a nie Optymistycznie. U nas jest kibicowanie roszczeniowe. Wszyscy mieli przywieźć medale a jak nie wyszło np. Renacie Mauer to odrazu jest narzekanie i narodowa klęska. To samo zresztą można powiedzieć o wszelkich eliminacjach do mistrzostw świata i europy w piłce nożnej. Lub o naszych nieszczęsnych siatkarzach :( _TO_JEST_BARDZO_PO_POLSKU_ aspiracje dużo na wyrost a potem narzekanie i rozczarowanie. Ja tylko stwierdzam fakty (czy tobie sie to podoba czy nie) ZUZA była najsłabszym ogniwem sztafety. I bardzo możliwe, że w finale nie pobiegnie. Takie przynajmniej wrażenie można było odnieść z wypowiedzi komentatorów. A również samych zawodniczek, które mówiły że trener szykuje zmianę na finał. Nie wiem co to będzie za zmiana ale możliwe, że zawodniczki. W każdym razie liczę dzisiaj na medal - może wybiegają brąz i może to będzie kolejny sukces zawodniczki z Rudy Śląskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 28.08.04, 20:59 markpunk napisał: > > Ja tylko stwierdzam fakty (czy tobie sie to podoba czy nie) ZUZA była > najsłabszym ogniwem sztafety. I bardzo możliwe, że w finale nie pobiegnie. > Takie przynajmniej wrażenie można było odnieść z wypowiedzi komentatorów. Aż tak sie na niuansach sztafet mie znam.Ale nie wydaje mi sie ,że jest możliwe porównanie czasów pierwszej i trzech następnych dziewczyn.Pierwsza startuje z bloków ,następne mają start lotny. Komentatorów nie słuchaj,,bo pierdoły pociskają straszne.A za parę minut wszystko bedzie wiadomo:) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 28.08.04, 21:05 Sensancji nie było.Faworytki sie nie pogubiły.Ale Polski sa na piątym miejscu na świecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: A Ruda -może i cztery? 29.08.04, 15:42 Niestety tylko na piątym bo mogły powalczyć. Tym razem pierwsza zmiana była najlepsza bo Zuzanna ukończyła bieg na trzeciej pozycji, potem było trochę gorzej albo w finale rywalki były mocniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: A Ruda -może i cztery? 16.08.04, 19:17 hepik1 napisał: > 27 sierpnia > > "Pora na ostatni występ reprezentantki śląskiego regionu. Zuzanna Radecka z > katowickiego AZS AWF wystartuje o godz. 19.35 w eliminacjach sztafety 4 x 400 m > . > Nasze dziewczyny dwa lata temu zdobyły brązowy medal mistrzostw Europy i teraz > marzą o występie w finale." hepik1 powiedz jeszcze skąd masz takie informacje, bo jak z WR to ja bym w to zabardzo nie wierzył bo oni laurke każdemu wystawią i to zanim jeszce coś zrobi :( > A w finale wszystko jest możliwe-to słowa Zuzy. Znasz ją? Czy tylko słyszałeś od kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: A Ruda -może i cztery? 16.08.04, 21:19 Gazeta Wyborcza To będzie druga olimpiada jednej z najlepszych lekkoatletek z naszego regionu. Wychowanka trenerów Bogdana Obrockiego i Janusza Iskry w Atenach wystąpi w sztafecie 4x400 m. Radecka jest absolwentką Liceum Ogólnokształcącego w Rudzie Śląskiej oraz magistrem katowickiej Akademii Wychowania Fizycznego. Co ciekawe, 29-letnia zawodniczka z Rudy Śląskiej wystąpi na drugiej olimpiadze i już na trzecim dystansie. W Sydney Radecka biegała indywidualnie na 200 m, a ze sztafetą 4x100 m. Tym razem sympatyczna Ślązaczka pobiegnie wspólnie z koleżankami na dystansie 4x400 m. Przed dwoma laty zdecydowała się na porzucenie biegów sprinterskich (wcześniej w kraju nie było na nią mocnych) i przedłużenie dystansu do morderczego biegu na 400 m. Radecka to pięciokrotna mistrzyni kraju (wygrywała biegi na 100 i 200 m na MP w 1999 i 2000 roku oraz sztafetę 4x100 m w 2000 roku) oraz czterokrotna mistrzyni kraju w hali. Jej największymi sukcesami są jednak medale na imprezach międzynarodowych - brąz mistrzostw Europy w Monachium (2002) w sztafecie 4x400 m oraz podwójne srebro na Uniwersjadzie w Palma de Mallorca (1999) na 200m i 4x100 m. Radecka uwielbia Afrykę, w której była już kilka razy. Jej ulubione miejsca na Czarnym Lądzie to słynne Sun City w RPA, gdzie odbywają się wybory miss świata oraz afrykańskie targi, na których nabyła niezliczone ilości pięknych hebanowych figurek. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 A Garmulewicz to pies? 16.08.04, 21:23 Nikt nie pamięta o facecie-a przeciez w Rudzie Śl mieszka,choc reprezentuje klub z Koszalina Gazeta.pl > Ateny 2004 > Wiadomości > Zapasy lis 12-08-2004, ostatnia aktualizacja 13-08-2004 10:22 "Garmul" za sobą ma trzy olimpiady. W Barcelonie (1992) zajął siódme miejsce, w Atlancie (1996) - piąte, w Sydney (2000) - czwarte. - Teraz musi być lepiej, a to oznacza medal - obiecuje zapaśnik Megavoltu Koszalin Garmulewicz na swój występ na ateńskich matach będzie czekał aż do końca igrzysk. Do Grecji wylatuje 23 sierpnia, a do tego czasu będzie na obozie w Spale. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Kochłowice, dzielnica mała dwa medale będzie 18.08.04, 20:21 hepik1 napisał: > A dlaczego nie trzy? 100 i 200 motylkiem i 400m dowolnym = 3? I CO??? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Gratuluję 18.08.04, 20:53 W nagrodę otrzymuje Pan szalik "Ruch and Górnik hools forever" i karnet na pieszą wycieczkę z rogatek Hochłowic (KWK "Śląsk") do granic Zabrza Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Nie martw się skąd wystartować,tylko jak przeżyć:) 19.08.04, 00:07 Zresztą za Łowiecką teraz wielki plac budowy Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Nie martw się skąd wystartować,tylko jak prze 19.08.04, 08:46 Powoli kończą.W przyszłym roku będziemy tam śmigać 130 km na h.Tyle,że tam niebezpiecznie może być, gdy na autobanie autokary wycieczkowe bedą się zatrzymywać ,by zobaczyć blok Otylli i klopsztanga na której sie huśtała;) . Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Na razie śmigam 5 km/h 21.08.04, 00:52 zresztą biedni rodzice Otylki - mieszkać o rzut kamieniem od najbliższego TIRa... U mnie zresztą nie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Na razie śmigam 5 km/h 21.08.04, 05:33 A u mnie nawet rzucać nie trzeba.Wystarczy lekko kopnąć i TIra w oponę trafić;) Odpowiedz Link Zgłoś
jojo_1 Re: Ruda Śląska!!!!!!! 15.08.04, 20:21 I tak nasze miasto juz mo dwa sreberka! A potym dopiero Kochlowice, kere same przeca som w Rudzie Śląskiej.Ale Kochlowice niych tyż nom zyjom! A terozki po złoto! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Kochłowice -to jest potęga 15.08.04, 20:37 Adaś!I co?Może jakieś krótkie-Miałeś rację:)Bo trzeci będzie na bank i to złoty. Jojo -najpierw Kochłowice ,potem dopiero Ruda-he,he Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Kochłowice -to jest potęga 15.08.04, 20:44 Otylia przed minutą-"Na dwieście delfinem też będzie dobrze" Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Nie prezydent. Nie premier. Otylia 16.08.04, 18:01 Przetnie wstęgę (taaaakimi nożycami) otwierając trzy kilometry "mojej" autostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Przepraszam - autobany 16.08.04, 18:02 Tyle, że się teraz rzucą na mnie za proniemieckosć pewnie i rozszarpią na strzępy Odpowiedz Link Zgłoś