26.09.13, 17:21
Ludzie!oglądam sesje Rady Miasta tak oglądam bo słuchać się nie da.Sprawozdania czytają pani sekretarz i pani skarbnik.O matko jedyna takie stanowiska a czytanie dla nich to męka.A już przeczytanie poprawnie liczb graniczy z cudem.A ja na moje dziecko które ma 9 lat narzekam że czasem duka jakiś nowy tekst. A tu panie same napisały i poprawnie przeczytać nie mogą.WSTYD drogie panie!tego nie da się słuchać!
Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: sesja 26.09.13, 18:19
      Wolę słuchać i oglądać panią skarbnik, niż recytującego coś z kamienną twarzą i groźnie łypiącego na słuchaczy Szczerbińskiego.
    • fast-kajfasz Re: sesja 26.09.13, 19:19
      Nie podniecaj się tak bo ci żyłka pęknie.
      • aptykorz Re: sesja 26.09.13, 19:34
        to jak zwykle comiesięczny występ fachowców
        w poniedziałek wjedzie wypłata na konto
        to czytają bez jąkania :))
        • norma569 Re: sesja 26.09.13, 20:16
          no i jeszcze przewodniczący komisji oświaty mówi cytuje ,,tu pisze,,.Panie radny mówi się jest napisane.No i jak w końcu nazywa się ten basen w Halembie aquadrom czy jak mówi pani Prezydent akwadrom powinno się chyba wymawiać akła a nie akwa
          • pipi43 Re: sesja 26.09.13, 20:47
            norma569 napisał(a):

No i jak w końcu nazywa się ten basen w Halembie aquadrom czy jak mówi pani Prezydent akwadrom powinno się chyba wymawiać akła a nie akwa

obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=457
            • skalar2011 Re: sesja 26.09.13, 21:07
              pipi nie poznaje cię takie,, ważne osobistości,, walą takie byki na sesji a ty nas odsyłasz do słowników?
              czy nie powinnaś tego serwować osobistościom?
              • pipi43 Re: sesja 26.09.13, 21:14
                skalar2011 napisał:

pipi nie poznaje cię takie,, ważne osobistości,, walą takie byki na sesji a ty
                nas odsyłasz do słowników?
                czy nie powinnaś tego serwować osobistościom?

Nie wiem jakie osobistości masz na myśli.
                I to w dodatku występujące na sesji.
                Nie oglądam tego cyrku, bo nie lubię czuć się zażenowana...
                Norma pytała jaka jest właściwa wymowa, więc wrzuciłam link.
                Tyle.
                • skalar2011 Re: sesja 26.09.13, 22:42
                  popatrz na sesję to osobistości nas reprezentujące, nas mieszkańców tego miasta,osobistości ktore my mieszkańcy utrzymujemy, czy nie mamy prawa wymagać od nich przynajmniej poprawnej polszczyzny, albo przynajmniej poprawnego godanio po naszymu?
                  wolisz mieć klapki na oczach? co tak ci wygodniej?
                  • pipi43 Re: sesja 27.09.13, 13:45
                    A konkretnie , to o co ci chodzi?
                    Chcesz wymagać, to wymagaj.
                    Muszę cię jednak zmartwić - czego Jaś się nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał.
          • waple Re: sesja 28.09.13, 12:56
            Polski to trudny język a śląski jeszcze trudniejszy.Piszą wątrobianka a czytają lyberwuszt, piszą kaszanka a godajom krupniok itd.To stres oby się w czymś nie pomylić bo wtedy może być różnie.Ja to rozumę i im wybaczam.Chodzą po linie na dużej wysokości i to nimi powoduje,że jest jak jest.Piszę tu tylko w swoim imieniu, pozdrawiam.
    • h_ermenegilda Re: sesja 03.10.13, 21:59
      Oglądając ostatnią sesję zgadzam się z panem radnym Stanią o przetargach, międzyinnymi o przetarg w szpitalu na usługi pralnicze. Pierwszy przetarg przegrany z Krakowem drugi z Opolem. Ciekaw jestem jak teraz szpital ogłosi przetarg to, kto go wygra? Może teraz ktoś z centralnej polski? Czy jak będzie kolejna poraszka ZAZ-u to, co z obecnym Dyrektorem tegoż zakładu, może kolejna nagroda w postaci premii za dobre funkcjonowanie zakładu? Tak jak już wspomniał pan radny to Urząd wraz z PEFRON-em stwożyli zakład dla osób niepełnosprawnych więcnie można ich zostawić na samopas.
      • marianek12341 h-ermenegildo!!!! Ortografia 04.10.13, 23:16
        Miedzy innymi a nie "miedzyinnymi"
        PoraŻka nie "poraszka"
        StwoRZyli a nie "stwożyli" !!!!!!!

Upominasz innych a sam/a nie potrafisz......
        • h_ermenegilda Re: h-ermenegildo!!!! Ortografia 05.10.13, 11:54
          Marianek12341 zwracam honor. Ale przyznaj, w czym jest większe zło, czy w pisowni czy też w przetargach jak już pisałam przegrywać i nie są z tego wyciągnięte konsekwencje a może jeszcze za to być wynagrodzonym. Osoby niepełnosprawne chcą pracować i to jest ich jedyna nadzieja na pracę, więc zakład, który powstał dzięki władzom naszego miasta nie można teraz tego olewać i zostawiać ich na samopas. No chyba, że Ty jesteś przeciwko osób niepełnosprawnym w tym mieście to by wszystko wyjaśniało, że dla Ciebie ważniejsza jest pisownia niż czyny wykonawcze, już nie wspomnę ja patrzę na sesję ile tam czytając z kartki jest przejęzyczeń, potknięć itd. I tego się nie czepiasz a są to ludzie znacznie wykształceni.
          • skalar2011 Re: h-ermenegildo!!!! Ortografia 05.10.13, 21:57
            marianek ma zadanie piszącym dokopać, co mają odwagę pisać przeciw dyrektorunii zazików, w końcu konkurs wygrała choć pojęcia o swej pracy nie miała,
            poprzedniego dyrektora wykopala bo się odpowiednio koleżankowala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka