amarian2 16.01.14, 13:11 Z przykrością Informuję, że zmarł nasz forumowicz Paweł Kłys –waple. Szczere kondolencje dla rodziny i przyjaciół. „Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą” Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloes69 Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 19:45 Od Wapla Przepraszam za to co zostało napisane, za to , czego napisać nie będzie mi dane, za porywy serca , myśli lekko szalone , że da się wywrócić świat na lepszą stronę. Przepraszam , że nigdy się nie poddałem, że robiłem co mogłem, że się starałem i proszę w tej chwili smutku, zwątpienia, chcę żyć pięknie w waszych wspomnieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 19:58 O dobro dla Rudy walczył do końca...po swojemu. Cześć jego pamieci. Będzie Go tu brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 20:15 Przyznam, że informacja zaskakująca i szokująca! Razem z Pawłem kiedyś tam w przeszłości miałem zaszczyt i przyjemność pracować w jednym z działów KWK.Halemba. Był bardzo sumiennym, pracowitym i dyspozycyjnym pracownikiem. Nigdy nie miałem z nim zatargów. Takim go będę pamiętał! Cześć jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
komes_nn Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 21:07 Powiem, że w pierwszym odruchu miałem zamiar co niektórym na tym forum w przenośni,szkoda że tylko tak ( napluć w pysk, za co niektóre kąśliwe komentarze pod adresem Pawła, zwłaszcza takiemu jednemu na literę (m) łajzie, która miała niesamowitą wręcz satysfakcję kiedy mogła mu dociąć) Ze względu na to, że za bardzo szanowałem Pawła za jego otwartość, za jego szczerość i cywilną odwagę, wstrzymam się od tego i uszanuję jego pamięć. Paweł, Drogi Przyjacielu, mom nadzieja, że PONBOCZEK tam na wierchu bydzie mioł taki malutki sztandzik dlo Ciebie i bydziesz sie tam mogł dalij sprzedować i żodyn tak jak to boło na tym ludzkim padole nie bydzie Ci godoł co mosz robić. Rob tam tak jak na ziemi a PONBOCZEK Cie z Nieba niy wygoni,niy tak jak to chcieli tukej na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 22:44 Malo jest takich ludzi ktorzy przybyli na Slask i go tak pokochali jak Waple (zostanmy na forum pod ksywka jaka sobie sam wybral). ostatnie jego zmagania o lepsza Rude Slaska i miloscia zarazem do Gor Swietokrzyskich jueswt godna podziwu. On dotarl do bram cmentarza ktorego bramy i dla nas sa otwarte na przyjecie. Wiesz Komes jest w raz w roku taki dzien "Wszystkich Swietych " gdzie wlasnie nad grobami bliskich podaje sie reke nawet wrogom. Dlatego przypomnijmy sobie pozdrowienie Zakonu Kamedulow "Memento-Mori " ktore to slowa szeptano przy pozegnaniu wladcow Rzymu wychodzacych na wojne. www.youtube.com/watch?v=mNt13Vw-K6Q Odpowiedz Link Zgłoś
komes_nn Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 22:57 Wiesz G-48, ciężko jest odpuścić takim, którzy wbili mu nóż w plecy za to co chciał zrobić dla innych. Dla nas wszystkich. Przypuszczam, że on już im odpuścił i on się tu liczy najbardziej. Ja tu nic nie znaczę, ale co niektórym pamiętać to będę. Pozdrowiom serdecznie i dzięki za mądre słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 10:33 komes_nn (...) Nie chciałeś ale próbujesz wątek kondolencyjny przekształcić w nawalankę. Regulaminowo nie usunę ale na Twoja prośbę mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
komes_nn Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 10:43 Hepik a ty to zawsze taki strachliwo - wrażliwy? Razi cię to? czy masz nick na M? Odjedź od tego wpisu a usunąć to sobie możesz co najwyżej włosy pod pachami. Jak szukasz draki to poczekaj parę dni a teraz nie prowokuj. Ja swoje napisałem a ty nie dolewaj oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 11:01 OK Co tam jakiś wapl,kiedy mozna jakimś szantażykiem emocjonalnym dowalić nielubianemu mietlorzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
grizllli Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 12:20 "Są chwile, by działać, i takie, kiedy należy pogodzić się z tym, co przynosi los" Serdeczne wyrazy wspolczucia rodzinie oraz wszystkim bliskim Waple. Odpowiedz Link Zgłoś
komes_nn Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 21:11 No, no, jasnowidz z ciebie? sam wskazałeś. Czyli coś w tym jest . Czy nie uważasz, że pewna szuja w pewnym sensie przyczyniła się w jakimś stopniu? Wiesz czym śp. Paweł różni się od was? Paweł, chciał dobra dla wszystkich mieszkańców i z tym się obnosił. Nie dzielił jednych czy drugich, wy dbacie o własne koryta dzieląc tylko miedzy swoich. Dobrze by było abyś do moich wypowiedzi nie używał ( co tam jakiś waple ) bo ani jemu ani innym nie dorastasz do pięt. Ale na tym już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 20:54 Jak trudno żegnać na zawsze kogoś, kto jeszcze mógł być z nami. Są chwile i ludzie, których się nie zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 21:45 Z ogromnym żalem żegnam na zawsze naszego kolegę forumowego, nieprzeciętnego Rudzianina, któremu w sposób tak znaczący, nie był obojętny los Jego miasta i współmieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 21:58 Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie, a Światłość Wiekuista niechaj Mu świeci. Niech odpoczywa w Pokoju Wiecznym. Amen. Jakoś pusto się zrobiło. "..Zapamiętaj to miejsce, kiedy stąd odejdziesz, ono będzie oczekiwać na swój dzień — " Odpowiedz Link Zgłoś
greenrs2 Re: Z bólem zawiadamiam 16.01.14, 23:03 Był zupełnie z innej bajki, ale szanowałem go za upór w dążeniu do celu i uczciwość... Jedno jest pewne - bez niego to forum już nie będzie takie samo. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 07:07 Paweł na zawsze zostaniesz w naszej pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 08:03 Może nie zawsze umiał to ubrać w wyszukane słowa, ale widział wiele problemów. Chciał po prostu dobrze ... Spoczywaj w pokoju Paweł (*) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 08:33 Co czowiekowi kajsik szkryfnione? Zowdy poczontek i zowdy koniec Zowdy tyż środek kerym jest życie Żol - bez łostudy tako powiycie? Żol kej go niy ma - prowdy w tym szukać? Kto z niym "dar koty" chce ło tym blukać? Możno mu zdo sie co bydzie lepszy Kej go niy znojdzie coby "przipieprzyć". Toż za spokojność jego duszy. Prost! Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 08:34 Za gibko odchodzymy my - Ślonzoki Odpowiedz Link Zgłoś
hynio59 Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 13:57 A gorole mogom zdychać do woli? Przecież to nie ludzie!? No nie? Sorki, że w tym miejscu, ale mnie szlag trafia na taką głupotę w podtekstach wygadywaną! Odpowiedz Link Zgłoś
1802ef Re: Z bólem zawiadamiam 17.01.14, 18:31 Paweł nie był Ślązakiem,ale czuł się związany na zawsze z tą Ziemią, która Go przygarnęła jak Matka i On jej odpłacał troską o lepsze jutro jak troskliwy syn. Za to Go lubiliśmy i za to Go szanowaliśmy,Pawle przez Miłosierdzie Boże odpoczywaj w spokoju.Rodzinie Pawła składam szczere wyrazy współczucia i zapewniam o modlitwie większej części tych co z nim dzielili troskę o to Miasto.Zostańcie z Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
bszabatowski Uroczystości pogrzebowe 17.01.14, 20:10 Uroczystości pogrzebowe Ś.P. Pawła Kłysa Wapla rozpoczną się jutro o godz. 9.00 Mszą Świętą w kościele p.w. Matki Bożej Różańcowej w Rudzie Śląskiej - Halembie I Odpowiedz Link Zgłoś
grizllli Re: Z bólem zawiadamiam 18.01.14, 14:02 A może nad świeżą mogiłą podamy sobie ręce i zapomnimy o wszystkich animozjach. Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Z bólem zawiadamiam 19.01.14, 11:27 Pawłowi oddać należy jedno, autentycznie wierzył w to co robił i wkładał w to całego Siebie. Takim Go zapamiętam. Kiedy kilka tygodni temu napisał że robi sobie przerwę od forum, chyba nikt nie przypuszczał, że będzie to przerwa już na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
meg114 Re: Z bólem zawiadamiam 19.01.14, 14:27 Chcę wierzyć, że Waple jest teraz wolny od wszelkich niemożności, niechęci, że jest w świecie, gdzie wszyscy potrafią się lepiej porozumiewać, bo są oceniani na podstawie swoich pragnień, a nie posądzeń, podejrzeń o ukryte motywacje czy interesy. Chcę by tak było, bo w takim świecie Waple będzie postacią przez wszystkich szanowaną i kochaną. Waple, Twojego zapału nie mogły zgasić ani osłabić żadne przeciwne siły, ani krytyka, ani groźby... Należy Ci się dobra pamięć o Tobie i zasłużony odpoczynek. Dziękuję za Twoją energię, pomysły i inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś