aloes69
16.02.14, 16:28
Ja prosty człowiek bym prosił , co by mnie tą Panią, co to moim prezydentem jest w telewizji Sfera wreszcie puścili. No bo to jakaś dyskryminacja jest... .
Moja stara to sobie Mareczka, Zbigniewa, Andrzejka, innego Zbigniewa , Jarosława, Grzesia i Jareczka ( kolejność nieprzypadkowa) mogła pooglądać. A ja co?
No fakt była trzy razy Danusia i raz Basia, ale ja w przeciwieństwie do mojej połowicy nie strzelam oczami na boki. Ja swój rozum mam i w uczuciach stały jestem. I mnie zdecydowanie się nie podoba to wnętrze, co program tam nagrywają. Powinno być bardziej zielono. Mogliby np. tapetę w aloesy zrobić , albo gdzieś w tle taką dużą przestronną doniczkę z tą bardzo modną roślinką wsadzić. No... może by i więcej zachodu było, bo to kwiatuszek ciepłolubny, wymagający troskliwej opieki , ale za to jaki pożyteczny....;)
I tak sobie myślę , że tematem rozmowy mogłaby być np. oświata, bo teraz nasz rząd tyle wymyśla nieprzemyślanych i kosztownych reform pod publiczkę, że ci biedni nauczyciele i samorządowcy to już za tymi oszołomiastymi pomysłami nie nadążają...
Niedługo to już w ogóle czasu na uczenie dzieciaków nie będzie, a i te komputery relacje międzyludzkie wybiją ze szczętem i dochowamy się niedorozwiniętego fizycznie, aspołecznego, żyjącego z dnia na dzień ( bo w chaosie planować się nie da) całkowicie wydziczonego pokolenia.
No wiem ja prosty człowiek jestem, ja nie wszystko rozumieć muszę....... bo może w tym jakaś myśl przewodnia jest, że takim społeczeństwem łatwiej będzie rządzić ?