Dodaj do ulubionych

Ratowanie łabędzi

23.09.14, 14:42
Mam pytanie:
Czy w ramach tzw. „Pomocy przedwyborczej za publiczne pieniądze” planuje się jeszcze w tym roku dać kierownictwu Straży Pożarnej 80 tys. zł na zakup łodzi do ratowania łabędzi z silnikiem o mocy 25KM?
Zupełnie się na tym nie znam, dlatego pytam.
Jednaka kumpel podpowiada, że w R.Śl nie ma takiego zbiornika wodnego na którym taka łódź z takim silnikiem mogłaby w ogóle pływać.

Obserwuj wątek
    • greenrs2 Re: Ratowanie łabędzi 23.09.14, 14:58
      Może ja też się nie znam, ale przed czym (przed kim) chciałbyś te łabędzie ratować? Znam przypadki ratowania łabędzi zimą, gdy zdarzało się, że przymarzły do lodu... No ale w takim przypadku łódź się raczej nie przyda.
    • mietlorz707 Już odpowiadam: 23.09.14, 15:25
      nie mam pojęcia. :D

> zakup łodzi do ratowania łabędzi z silnikiem o mocy 25KM?

Dobrze zrobiłeś przyznając, że się nie znasz. Łabędzie z silnikiem...
      • pipi43 Re: Już odpowiadam: 23.09.14, 15:28
        mietlorz707 napisał:

Dobrze zrobiłeś przyznając, że się nie znasz. Łabędzie z silnikiem...

:D
      • amarian2 Re: Już odpowiadam: 23.09.14, 16:00
        Mietlorz zabawne
        Ale już na poważnie potrafisz?
        Dlaczego wydajemy 80 tys. na łódź z silnikiem 25 KM?
        Tak sobie już poszukałem, niezłą łódź można sobie kupić i to nie do ratowania łabędzi.

Podrzucić ci kilka linków albo sam potrafisz sobie takie „łódki” znaleźć?
        • mietlorz707 Na poważnie? Dobra! 23.09.14, 17:12
          Nie wiem ile i czy cokolwiek wydajemy na jakąś łódkę.
          Ty tak twierdzisz, a ja nie widziałem żadnego dokumentu potwierdzającego taki zakup.
          Żadnego ogłoszenia w BIP-ie, BZP, nic. Może na twitterze producent łódek napisał "hura opchnę łódkę!" a ja o tym nie wiem?
          I dopóki nie zobaczę to nie uwierzę, że kupujemy jakąś łódkę.
          • bszabatowski Chcesz? Masz... 23.09.14, 20:32
            Link - zapewne o takie coś chodzi - tylko pytanie gdzie to "coś" będą trzymać...
            • mietlorz707 Jak dzik w sosnę. 23.09.14, 21:25
              Typowe.
          • zicherong Re: Na poważnie? Dobra! 23.09.14, 20:46
            amarian masz jakieś prywatne życie? czy płacą Ci za kopanie we wszystkim, co można użyć jako amunicję w obecną władzę? Podziwiam Cię. Naprawdę. Nie lubisz czytać, spacerować, przebywać z rodziną? Kiedy to chcesz zrobić? Polityka będzie zawsze, my niestety nie. Łabedzie, żołędzie, i wiele innych, a gdzie życie? Ono Ci ucieka.
    • hepik1 Re: Ratowanie łabędzi 23.09.14, 16:29
      Do CBA z taką Strażą Pożarną.Przy okazji ustrzelisz panią Prezydent.
      • bed-wa Re: Ratowanie łabędzi 23.09.14, 23:02
        Hepik,czyzbys ty miał taki własnie zamiar?Idziesz po tzw. bandzie...
      • amarian2 Re: Ratowanie łabędzi 24.09.14, 21:51
        Do CBA powiadasz? Po co?
        Ja myślę, że mieszkańcy powinni ją rozliczyć. Wiem, wiem, że ciebie to nie interesuje, ale innych tak. A takie łódki to ona może sobie kupować za swoje … oszczędności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka