Dodaj do ulubionych

Nie zagłosuję na Skowronek bo....

22.11.14, 09:58
Nie zagłosuję na Skowronek, bo nie chcę, aby Ruda Śląska była traktowana po macoszemu, jak cały Śląsk. To Pewna Opcja pani Skowronek doprowadza do marginalizacji Śląska i w tym Rudy Śląskiej. Nie mówiąc o nieudolnością ludzi z tej opcji. Przypomnę tylko pana J.K i pociągi "wodne" z GPW.
Obserwuj wątek
    • 1802ef Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 11:19
      kajfasz jesteś nudny,ciągle powtarzasz te same zarzuty;my nie głosujemy na Kanie (już odpadł) ani na PO. tylko na ALEKSANDRĘ SKOWRONEK, którą znamy, z którą wielu z nas pracowło, do której mamy zaufanie. Jak chcesz wiedzieć jakim jest człowiekiem to zapytaj pogorzelców z Lipin,
      oni ci powiedzą, kto im najbardziej pomógł
      • komes_nn Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 13:45
        Fajfkasz, twój głos będzie bardziej pożyteczniejszy jak podniesiesz klapę z muszli i tam zawyjesz. Aleś ty ważna persona, MÓJ GŁOS hehehehe
      • paneltech Re: Do Kajfasza 22.11.14, 20:34
        Właśnie co Ty z tym PO a gdyby Pani GD. była z PO to glosowałbyś na nią widocznie sam nie wiesz jak jest naprawdę, jak Pani GD przejdzie do następnej kadencji to Ruda Śląska upadnie tak nisko jak tylko można.
        • hynio59 Re: Do Kajfasza 28.11.14, 22:07
          Ale nie niżej niż za Stani.
          • fast-kajfasz Re: Do Kajfasza 28.11.14, 22:23
            Bo niżej nie można.
    • meg114 Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 17:10
      Kajfasz, ciągle te same, zimne kotlety tu serwujesz. Niedobrze się robi. Dlatego powtórz to jeszcze kilka razy, a zagłosuję na tę kandydatkę.
    • erudka Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 17:21
      Być może Pani Skowronkowa to dobra kobieta.Nie wiem, nie znam. Ale niestety nie będzie mogła rządzić samodzielnie, bo jej na to PO nie POzwoli.I będzie tylko marionetką w rękach polityków. Tych z Warszawy też. A wiecie jaki oni maja stosunek do Ślązaków.
      • skalar2011 Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 20:16
        erudka napisał(a):

> Być może Pani Skowronkowa to dobra kobieta.Nie wiem, nie znam. Ale niestety nie
        > będzie mogła rządzić samodzielnie, bo jej na to PO nie POzwoli.I będzie tylko
        > marionetką w rękach polityków. Tych z Warszawy też. A wiecie jaki oni maja stos
        > unek do Ślązaków.
        a czyją marionetką jest ta niby rządząca obecnie?
      • paneltech Re: Do Erudki 22.11.14, 20:43
        A Pani GD. jest marionetką w czyich rękach ? jak nie wiesz to ci powiem swoich doradców którzy ciągną każdy w swoją stronę , dlatego w naszym mieście zapanował taki chaos, widziałaś tą szkołę która niszczeje na Halembie, myślę, że to nie Warszawa i PO ,ale nasza Pani GD. zadecydowała o zamknięciu tej szkoły która teraz niszczeje a jeszcze przecież trzeba ponosić koszty jej utrzymania choćby tylko w związku z opłaceniem ochrony. Tak, że nie mów że Warszawa będzie się do nas wtrącać jakoś teraz się nie wtrąca ani Warszawa ani PO a miasto upada młodzi z niego uciekają, praca dla znajomych, synowych, wnuczek radnych, znajomych od lekarzy nawet ludzi którzy mają swoje sklepy a jeszcze dostają pracę w urzędzie więc zanim coś napiszesz popatrz się trochę wokół siebie.
        • hynio59 Re: Do Erudki 26.11.14, 21:43
          Przynajmniej nie kierują nią jakieś Nowaki.
          • fast-kajfasz Re: Do Erudki 28.11.14, 22:32
            Zegarki.
            • fast-kajfasz Re: Do Erudki 29.11.14, 10:17
              cisza
    • stefan_st Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 17:45
      fast-kajfasz napisał:

> Nie zagłosuję na Skowronek, bo nie chcę, aby Ruda Śląska była traktowana po macoszemu, jak cały Śląsk. To Pewna Opcja pani Skowronek doprowadza do marginalizacji Śląska i w tym Rudy Śląskiej. Nie mówiąc o nieudolnością ludz i z tej opcji. Przypomnę tylko pana J.K i pociągi "wodne" z GPW.<<<

Nie zagłosuję na Panią Skowronek bo jak zostanie prezydentem to do rady wejdzie Rózga a ten koleś przyprawia mnie o mdłości

Stefan St.
      • hepik1 Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 18:04
        Jak nie zostanie prezydentem i wybierze dalej bycie wicemarszałkiem to też wejdzie Rózga.
        Czyli tak czy siak mdłości gwarantowane ;)
        • skalar2011 Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 22.11.14, 20:19
          hepik ciekawe że nie przyprawia Cie o mdłości radny piórko radny rodzochowaty, według ciebie są ekstra? bo moim zdaniem dno
          • paneltech Re: Do Hepika 22.11.14, 20:57
            Właśnie radny Piórko wcisnął swoją wnuczkę do pracy do MOPS-u i nikomu to nie przeszkadza Ciekawe gdzie uczciwość Pani GD. oraz Pana radnego, pewno jak Pani GD wygra wybory to wnuczce Pana radnego przedłużą umowę, pewno aneks z podwyżką jeszcze konkurs będzie ustawiony pod nią bo obecnie ma umowę tylko do końca roku 2014. HEPIK NIE PRZESZKADZA CI TO NIE BO TY PEWNIE TEŻ JESTEŚ Z TYCH CO NIGDY NIE MUSIELI STARAĆ SIĘ O PRACĘ !!!
            • hepik1 Re: Do Hepika 25.11.14, 17:10
              > HEPIK NIE PRZESZKADZA CI TO NIE BO TY PEWNIE TEŻ JESTEŚ Z TYCH CO NIGDY NIE MUSIELI STARAĆ SIĘ O PRACĘ !!!

Oprócz dwóch lat kiedy miałem prywatny sklepik w RŚl,to jakieś 30 lat kariery zawodowej nigdy nie bylo zwiazane z RŚ.
              Zawsze Katowice.I panswtowy etat tylko w czasach komuny.
              Małżonka -jakieś 35 lat pracy -ani jednego dnia w RŚl,
              Córy w liczbie dwa plus ich mężowie=ani jednego dnia pracy w RŚl
              Matka (rocznik 37),ponad 40 lat pracy -Katowice.
              Ojciec (rocznik 34) blisko 40 lat pracy- K-ce,Gliwice)
              Ostatnim w tej rodzinie który pracował w RŚl był dziadek Wihlelm kilkadziesiąt lat na kranie w hucie Pokój.
              Wszyscy od urodzenia -rudzianie ;)
              • hynio59 Re: Do Hepika 26.11.14, 21:46
                Nie odpowiadaj niemotom, bo nie warto. Tylko piana w pysku. Jak nie ma argumentów to się osobistych spraw łapią. Dno.
        • paneltech Re: Do Hepika 22.11.14, 20:51
          A co ty masz do Pana Rózgi przejdź się do ZAZ-u i popytaj tych niepełnosprawnych jak on ich traktował z poszanowaniem i godnością, a co z nimi robi obecna Pani Nawa emerytowana nauczycielka nie mająca pojęcia o zarządzaniu takim zakładem oraz jej niesympatyczna przyjaciółeczka posadzone na stołek przez kogo oczywiście przez obecną Panią prezydent GD. Pan Rózga to człowiek z klasą jak Pani Aleksandra Skowronek więc Hepik zanim zaczniesz pisać te głupoty to się zastanów bo robi się już nudno od twoich wpisów.
          • stefan_st Re: Do ludzi z klasą 25.11.14, 15:59
            paneltech napisał(a):

> A co ty masz do Pana Rózgi przejdź się do ZAZ-u i popytaj tych niepełnosprawnych jak on ich traktował z poszanowaniem i godnością, a co z nimi robi obecna Pani Nawa emerytowana nauczycielka..... Pan Rózga to człowiek z klasą....>>>>>

powiadasz ze Rózga z poszanowaniem i godnością traktował niepełnosprawnych. hmmm? I za to możesz go nazywać człowiekiem z klasą. hmmm?
            Haloooo obudź się człowieku! Jeżeli obowiązująca norma zachowania (czyli traktowanie drugiego człowieka z poszanowaniem i godnością) pozwala Ci wyrazić opinię, że Rózga to wspaniały człowiek to gratuluję poczucia humoru. TO JEST PO PROSTU NORMA. i w taki sposób powinni się wszyscy zachowywać.
            A co do Rózgi to pamiętasz jak to było w "Ogniwie"??

Stafan St.
            • stefan_st Re: Do ludzi z klasą 25.11.14, 16:07
              w uzupełnieniu poprzedniego postu..... z 2009 r.

forum.gazeta.pl/forum/w,261,93449313,93463492,Re_Ono_jedno_.html?wv.x=2
              Stefan St.
              • amarian2 Re: Do ludzi z klasą 25.11.14, 16:28
                Stefan zawsze czytam twoje posty uważnie. Rozumiem, że nie lubisz Norberta. OK. Ale na miły Bóg, co to ma wspólnego z wyborem na prezydenta?
                To może lubisz radnego np. Rodzocha? czy inne nazwiska mam wymieniać. A może imponują ci bojówkarze z sierpnia? Myślę, że nie. Więc jeżeli staramy się być obiektywni, to nie używajmy argumentów, ja nie lubię tego więc ...
                • stefan_st Re: Do ludzi z klasą 25.11.14, 16:53
                  amarian2 napisał:

> Stefan zawsze czytam twoje posty uważnie. Rozumiem, że nie lubisz Norberta. OK. Ale na miły Bóg, co to ma wspólnego z wyborem na prezydenta? To może lubisz radnego np. Rodzocha? czy inne nazwiska mam wymieniać. A może imponują ci bojówkarze z sierpnia? Myślę, że nie. Więc jeżeli staramy się być obiektywni, to nie używajmy argumentów, ja nie lubię tego więc ...

Nie trawię Rodzocha!... Pytaj amarianie2 to chętnie Ci odpowiem. Sierpnia 80 też nie lubię.
                  A temat wątku brzmi "Nie zagłosuję na Skowronek bo..." ... do rady wejdzie Rózga który mnie o mdłości przyprawia.
                  amarianie2 pozwól również, że to ja sam określę sobie kryterium wyboru którym posłużę się 30 listopada. Jedni głosują bo wierzą w obietnice wyborcze, inni bo im tak partia nakazuje, inni bo dziewczyna jest ładna na plakacie, a jeszcze inni bo ich Rózga o mdłości przyprawia...
                  Amarianie2 wtopę zanotowaliście przy wyborach do RM, nie życzyłbym Ci kolejnej wtopy

Stefan St.
                  • amarian2 Re: Do ludzi z klasą 25.11.14, 17:35
                    Stefan ty agresywny, dlaczego?
                    Oczywiście to chciałem ci napisać. Możesz głosować na kogo chcesz, możesz lub nie music tego wyjaśniać, ale taki argument?
                    Sam piszesz, że tamtych nie trawisz i nie lubisz. Jak wygra GD to będą mieli dużo do powiedzenia i stołki. I to ci pasuje?
                    A Norbert i tak zostanie Radnym, więc ...
                    • stefan_st Re: Do ludzi z klasą 25.11.14, 17:44
                      amarian2 napisał:

> Stefan ty agresywny, dlaczego?

A bo miałem ciężki dzień... już się uspokoiłem

Stefan St.
                      • hynio59 Re: Do ludzi z klasą 28.11.14, 19:26
                        A dzisiaj jesteś spokojny? Bo to ostatnie dni spokoju. Od niedzielnego wieczorka będzie nerwowo.
      • markac28 Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 27.11.14, 07:30
        nie budzi zaufania, a jej 'obietnice" są przerażające. Niestety trzeba oddać głos na obecną prezydent, choć pewnie PO ten głos skutecznie unieważni
    • fast-kajfasz Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 23.11.14, 10:22
      Jeśli chcecie kolejny plac Tian'anmen i pozamykane kopalnie, długi miasta, .. to głosujcie na skowronki.
      • nick_na_raz Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 25.11.14, 16:14
        Dodaj jeszcze tsunami i WTC, co tam się będziesz rozdrabniał!
      • amarian2 fast food 25.11.14, 17:40
        Prezydent ma tak do zamykania kopalń jak ty do zdrowej żywności, straszeniem mordowaniem ludzi świadczy tylko o twojej całkowitej głupocie a raczej wtórnym debilizmie.
        A jak nie potrafisz czytać, to informuję, że w przyszłym roku twoja pani zaplanowała podniesienie zadłużenia do poziomu 205 mln zł.
        • hynio59 Re: fast food 26.11.14, 21:35
          Prezydent nie, ale PO-wska posłanka. Nawet nie kiwnie palcem, aby przeciwstawić się temu. PIS-owski poseł też. Tak więc, wpuszczać kolesi do miasta, niedbających o Rudę, to tak jakby wpuścić lisa do kurnika. Ukradnie wszystko łącznie z jajami.
          • amarian2 oj ty heniusiu 26.11.14, 21:54
            Jakbyś nie był .... tobyś wiedział, że wybieramy prezydenta a posłowie juz są przynajmniej jeszcze przez rok. Ale masz rację, przez rok zrobiono z Miasta R. kurnik, a teraz szukamy (wybieramy) osobę która nas z tego kurnika (rozpadającego się ) wyprowadzi. Twoje jajka możesz sobie zostawić.
            • fast-kajfasz Re: oj ty heniusiu 27.11.14, 22:12
              Jedna klika. Na polecenie posłów działają na niższych szczeblach ich wysłannicy. Co więc za różnica kto na dole. Partia to partia.
          • komes_nn Re: fast food 26.11.14, 21:58
            Hajnel, ty się o swoje jajka nie martw, takich starych zbuków nikt ci nie ukradnie. A jakby już ktoś przez przypadek zajumał, zrobiłby błąd. To na trop wpadłby nawet chomik, tak by z daleko waliło.
            • fast-kajfasz Re: fast food 27.11.14, 22:13
              Ty się o swoje zbuki martw nie o jego. A śmierdzą przekrętami PO-wskimi po całym kraju.
          • 1802ef Re: fast food 27.11.14, 22:55
            heniuś w twoim kurniku lis już był, bo z tych postów wynika,że te klejnoty ci ukrał, pytanie tylko czy mu nie zaszkodziły
            • rylska Re: fast food 27.11.14, 23:08
              taki to wybór -miedzy dżuma a cholerą !!
              szpital na GD ,przychodnie na AS
              • hynio59 Re: fast food 28.11.14, 19:37
                A co mają byś w Świonach? Nawet by pasowało. PO POwsku. Tam Kostęmpski robi remonty Kaliny, która teraz dopiero śmierdzi.
                • fast-kajfasz Re: fast food 28.11.14, 22:40
                  Na Kalinie jeden wielki PO-wski burdel. Rozkopali i zostawili wszystko. A chemia wali, ludziskom do mieszkań, oknami. Dobrze, że zimno.
    • fast-kajfasz Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 29.11.14, 08:54
      I nastała cisza.
    • fast-kajfasz Re: Nie zagłosuję na Skowronek bo.... 29.11.14, 10:15
      Cicho tam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka