Dodaj do ulubionych

pogubiony prosty człowiek

28.04.15, 20:58
No powiem wam fajne są te nowe sesje rady. W tej poprzedniej kadencji to moja baba miała uciechę bo za Mareczkiem, Jarusiami wzrokiem rzewnym wodziła, a teraz to mnie bab więcej przed oczami lata. I takie są... no ...jakby to najlepiej ująć, a nikogo nie obrazić .... rasowe są : swojemu nie da, cudzemu nie odpuści, ogólnie raczej dokopie niż przyklepie, a jakby łopatę dać, to i pewnie bez mrugnięcia okiem, co się da zakopie ;) Jak się tak na nie gapie i słucham , to żal mi serce ściska, że tak jak ja piwa nie piją – łagodzi te... no... jak to Orzeszkowa w Nad Niemnem pisała „wapory i globusa”. Z tej ostatniej sesji to zapamiętałem, że mnie budżetu obywatelskiego nie uchwalono. To teraz co? Najpierw mnie uczą integracji, jak o dzielnice dbać , a teraz moje świeżo nabyte prawa obywatelskie się ogranicza? Ładnie to tak?
Tak od biedy zrozumiałem, że zdjęli tą uchwałę bo podobno informacji nie było. Albo raczej była, ale inna niż ta co miała być i ktoś ją dostał, ale nie tak jak miał dostać i chyba nie ten co miał dostać i on nie miał plenipotencji by dać innym, a ci inni to może dostali , ale trudno powiedzieć co na tego...no...maila. Nie wykluczam, że trochę pokręciłem, ale trudno tak z głowy cytatami sypać , a Sfera to jakoś tak opieszale w archiwa ostatnio wrzuca (tak na marginesie - nowa stronka internetowa fajna, kolorystyka ekologiczna, no i aloesa gdzieś tam widziałem) Wiecie ja prosty człowiek jestem, ja nie wszystko rozumieć muszę, ale mnie się wydaje, że od tego nadmiaru nośników informacji ( telefony, telewizja,radio, papier, komputery, laptopy itd. itp.) ludziom się zwyczajnie we łbach poprzewracało i już gadać ze sobą normalnie nie umieją, a wiadomości nie są uczciwie przekazywane , a jak w głuchym telefonie przepoczwarzają się siejąc zamęt i dezinformacje. No i do końca sesji nie mogłem zrozumieć, dlaczego ta Pani, co to moim Prezydentem jest o zakusy na kompetencje rady jest posądzana? Więc ja tak po ludzku chce wiedzieć: to jakie Oni te kompetencje mają , od kiedy, co im konkretnie chcą zabrać i kiedy, no i na cholerę im one ? :);)

P.S. "Człowiek do­piero wte­dy jest w pełni szczęśli­wy, gdy może służyć, a nie wte­dy, gdy mu­si władać. Władza im­po­nuje tyl­ko małym ludziom, którzy jej pragną, by nad­ro­bić w ten sposób swoją małość. Człowiek nap­rawdę wiel­ki, na­wet gdy włada, jest służebnikiem." - Stefan Wyszyński
Obserwuj wątek
    • amarian2 Re: pogubiony prosty człowiek 30.04.15, 11:07
      Oj aloesie, gdyby jeszcze ta pani co twoim jest .... Prymasa 1000 lecia posłuchała .... fajnie by się żyło w tym naszym mieście.
      • aloes69 Re: pogubiony prosty człowiek 10.05.15, 16:13
        O jak miło - uchwalili :)
        Gdyby Marianie wszyscy bez wyjątku politycy z takim przesłaniem pełnili służbę wobec swoich wyborców to Polska byłaby nie tylko pięknym ale i przyjaznym ludziom krajem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka