aloes69
01.12.16, 20:44
Ja prosty człowiek jestem, ja nie wszystko rozumieć muszę , no ale reformę 500 plus popieram.
Po pierwsze wspiera prokreacje – czyli seks,
Po drugie - wreszcie baby wrócą do chałup gotować, prać, sprzątać i dzieciaków doglądać,
a i z pomocy społecznej jaki grosz wtedy dodatkowy wpadnie.
Po trzecie podobno nieubezpieczonych też opieką zdrowotną obejmą.
Moja stara jak chciała do lekarza to była bez szans, urlop brała lub jej kase potrącali,
więc zaciskała zęby i lazła do roboty. A teraz spoko, bez stresu od rana będzie po lekarzach latać, a jak ją dokładnie przebadają to może i jaka renta się trafi.
O emeryturę bym się nie martwił, bo tak wkurzamy otoczenie, że pewnie nas zaorzą - najszybciej z prawej strony.
Zresztą jak słucham „polityków” to tak sobie myślę, że zabory nie były złym rozwiązaniem,
no może z jednym wyjątkiem.....
Ta reforma oświaty też przemyślana.
Osiem lat w szkole, potem zawodówka albo od razu niech rodzinę zakładają, bo przecież po studiach roboty nie znajdą, w marketach ciężko, lepiej żeby z 500 plus korzystały.
No i już zapowiadają, że może jakieś „plus” mieszkanie będzie.
O budżet to też bym się nie martwił, bo mówią, że im na wszystko starczy i ja im wierze,
bo wszystko da się wyliczyć i uzasadnić na papierze.
No i na koniec chciałem podziękować, zamiast piwa kupiłem whisky, trochę innych rzeczy też
i tak myślę, że ta kasa co ją wydałem w marketach to poprawi nasz wizerunek na świecie,
bo raczej w Polsce nie zostanie.....