01.12.16, 20:44
Ja prosty człowiek jestem, ja nie wszystko rozumieć muszę , no ale reformę 500 plus popieram.
Po pierwsze wspiera prokreacje – czyli seks,
Po drugie - wreszcie baby wrócą do chałup gotować, prać, sprzątać i dzieciaków doglądać,
a i z pomocy społecznej jaki grosz wtedy dodatkowy wpadnie.
Po trzecie podobno nieubezpieczonych też opieką zdrowotną obejmą.
Moja stara jak chciała do lekarza to była bez szans, urlop brała lub jej kase potrącali,
więc zaciskała zęby i lazła do roboty. A teraz spoko, bez stresu od rana będzie po lekarzach latać, a jak ją dokładnie przebadają to może i jaka renta się trafi.
O emeryturę bym się nie martwił, bo tak wkurzamy otoczenie, że pewnie nas zaorzą - najszybciej z prawej strony.
Zresztą jak słucham „polityków” to tak sobie myślę, że zabory nie były złym rozwiązaniem,
no może z jednym wyjątkiem.....
Ta reforma oświaty też przemyślana.
Osiem lat w szkole, potem zawodówka albo od razu niech rodzinę zakładają, bo przecież po studiach roboty nie znajdą, w marketach ciężko, lepiej żeby z 500 plus korzystały.
No i już zapowiadają, że może jakieś „plus” mieszkanie będzie.
O budżet to też bym się nie martwił, bo mówią, że im na wszystko starczy i ja im wierze,
bo wszystko da się wyliczyć i uzasadnić na papierze.
No i na koniec chciałem podziękować, zamiast piwa kupiłem whisky, trochę innych rzeczy też
i tak myślę, że ta kasa co ją wydałem w marketach to poprawi nasz wizerunek na świecie,
bo raczej w Polsce nie zostanie.....
Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: 500 plus 01.12.16, 21:53
      > zamiast piwa kupiłem whisky

Jaką?
      • aloes69 Re: 500 plus 01.12.16, 22:38
        WINDSOR :)
        • mietlorz707 Re: 500 plus 03.12.16, 01:00
          Aj... ;)
          Instrukcję picia widziałeś?
          www.youtube.com/watch?v=HG4F0NmGpg4
          • aloes69 Re: 500 plus 03.12.16, 14:13
            Kieliszek ?
            Degustacja ?
            Ty mnie czy otworzyłeś :)
            A ja to szklankami rozbrajałem ;)
      • jozefosmenda Re: 500 plus 03.12.16, 12:01
        Ja natomiast odwrotnie!
        Zamiast whisky kupiłem piwo.
        I dzisiaj czuję się dobrze bo po spożyciu whisky odbija mi się bimbrem.
    • aloes69 Re: 500 plus 03.12.16, 14:48
      A tak przy okazji...
      Jak od nowego roku , a konkretnie od stycznia ruszy reforma oświaty, nowe zasady VAT (łączne rozliczenia), zmiana sprawozdawczości, CUF-y ......itd, itp, o innych zmianach taktownie nie wspomnę, gdzie dzisiaj nikt nic nie wie i nic przewidzieć mądrego nie potrafi, a potem za rok ci "wielcy" od zmian będą się wymadrzać i kontrol robić zarobionym po uszy i sfrustrowanym ludziom i obwiniać ich za swój brak wyobraźni, to spożycie leków i napoi alkoholowych niewątpliwie wzrośnie........
      A wystarczyłoby to rozłożyć w czasie. Do reformy oświaty przygotować najpierw mądrą podstawę programową, a nie to badziewie.
      Zapewnić finansowanie przekształceń ( bo jak na razie to wali w samorządy czyli mieszkańców) i skonsultowac to z metodykami, prawnikami a nie udawać, że się konsultuje i uciekać od konkretnych pytań.
      Zmiany wymagają akceptacji, zrozumienia społeczeństwa, przewidywalności i wiedzy u rządzących.
      Niezrozumienie tego PO skonsumowało w wyborach.
      Każdemu z ministrów, posłów, radnych i innych na stołkach żyjących za nasze pieniądze z całego serca życzę by po swojej kadencji wrócili do roli tych co muszą te ich pomysły na hurrrrrrra wdrażać, realizować i za nie obrywać - może wtedy by nabrali szacunku do ludzi pracujących i mieli większą wiedzę o technicznej i społecznej stronie ich realizacji....
      • hepik1 Re: 500 plus 03.12.16, 17:11
        Wszystkie zmiany "dobrejzmiany"pie...a nas wszystkich jak juz PiSu (a Prezesa juz na pewno) nie będzie na tym świecie albo bedzię dogorywał.
        • zawsze_eda Re: 500 plus 13.12.16, 14:41
          skamlesz jak zbity kundel hepiczku to chyba ty dogorywasz. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe. Ale tobie się nie dziwię bo to normalna retoryka POsr...a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka