12.03.05, 18:30
w książce prof.Mirosława Karwata pt."Sztuka manipulacji politycznej".
możemy między innymi przeczytać o metodach dyskredytacji.
W skrócie przedstawiam ściągę:
1.Dyskredytacja tezauryczna (przekreślenie dorobku,np.pan jest zerem panie
Osmeda)
2.Dyskredytacja perfidna ( nie oskarżam tylko pytam.Pytania są za to
perfidne)
3.Dyskredytacja moralna (trzeba poszperać w życiu osobistym)
4.Dyskredytacja ideowa (ktoś jest (wg nas) cynikiem, koniunkturalistą i
bezideowcem)
5.Dyskredytacja historyczna (przeciwnika załatwia się opinię o jego
poprzednikach ,czasach w których żył,szkołach które ukończył)
6.Dyskredytacja psychologiczna ( zrobić z przeciwnika wariata lub
dziwoląga,specjalnie przkręcić mu nazwisko (a nuż się wkurzy?))
7.Dyskredytacja prawna lub pseudo-prawna (osoba zostaje z góry
zakwalifikowana jako podmiot z natury swej kryminogenny)
8.Dyskredytacja estetyczna (skupiamy uwagę na jego cechach
zewnętrznych,szukamy defektów urody,ubioru czepiamy się wieku itp)
9.Prowokacja mistyfikacyjna (kombinacja złudzeń i uprzedzeń np. komuch z krwi
i kości,czarny,czerwony itp)

Niektóre z w/w/ już zostały wykorzystane ( nie tylko przeciwko mnie)ale inne
czekają.A więc do roboty zainteresowani i powodzenia życzę!
Obserwuj wątek
    • osi-ris Re: Ściąga 13.03.05, 11:15
      Aby żyć człowiek musi się buntować.. Saint Exupery.
    • kwiatek39 Re: Ściąga 13.03.05, 20:13
      no no panie osmeda przeszdl pan samego siebie, a jednak nie odpowiedzial pan
      dlaczego chce isc do wladzy, ktos tam napisal ze jestem podstawiona, wie pan
      nie jestem mam gdzies polityke i uklady, ja po prostu chce tu spokojnie zyc a
      jezeli pan jakims cudem zostalby prezydentem to po prostu bedzie kleska, przy
      panu na pewno nie bedzie lepiej.
      • jozefosmenda Re: Ściąga 15.03.05, 15:43
        kwiatek39 napisała: jezeli pan jakims cudem zostalby prezydentem to po prostu
        bedzie kleska, przy panu na pewno nie bedzie lepiej.

odp: ciekawi mnie takie myślenie.Ja nigdzie nie mówiłem,ze będę startował na tą
        funkcję a już co poniektórzy się czegoś obawiają.Czyzby jakiś strach przed
        prawdą? Ale klęska nieznana to też coś ciekawego!
        Ale w/w tekst poza tym i tak się źle czyta bez polskich znaków
        fonetycznych.Przecież to nie jest sms pisany na komórce.
    • kwiatek39 Re: Ściąga 13.03.05, 20:34
      niech pan zauwazy jedna prawidlowosc pana nazwiska - nazywa sie pan OSMENDA,
      prosze teraz zrobic doswiadczenie z liter pana nazwiska usuwamy litery OS i
      jakie slowo nam powstalo? - cos w tym jest.
      • jozefosmenda Re: Ściąga 15.03.05, 15:49
        I co tu owijać w bawełnę?
        To przecież nazwa wszy łonowej!
        Przecież lękasz się przed nią a przede mną nie musisz!
        Ale każdemu możemy coś z nazwiska wyciąć i będzie ciekawie (ale akurat np
        Wesołemu nic nie trzeba wycinać).Możemy też litery poprzestawiać.A więc miłej
        zabawy!
    • kwiatek39 Re: Ściąga 13.03.05, 20:37
      a panie osmenda jeszcze jedno, mowil pan ze nie ma pan czerwonej przeszlosci -
      a pana bycie w SLD o czyms nie swiadczy?
      • jozefosmenda Re: Ściąga 15.03.05, 15:56
        A moje "bycie" w Solidarności to co?
        Gdy mamy mówić o czerwieni to ona ma aktualnie na dzisiaj też czerwone
        pieczątki.
    • kwiatek39 Re: Ściąga 13.03.05, 20:46
      jeszcze chcialam powtorzyc cos, mocno pan mowi o przejrzystym miescie a we
      wladzach pana stowarzyszenia jest pan tyszkiewicz w przeszlosci vice prezydent
      naszego miasta ktory natychmiast zostal zdymisjonowany ze stanowiska za podanie
      nieprawdy o swoim wyksztalceniu twierdzil ze ma wyzsze a okazalo sie ze tylko
      srednie wyksztalcenie- coz gratuluje!
      • hepik1 Re: Ściąga 14.03.05, 05:27
        kwiatek39 napisała:

> niech pan zauwazy jedna prawidlowosc pana nazwiska - nazywa sie pan OSMENDA,
        > prosze teraz zrobic doswiadczenie ...

Wśród piszących na forum portalu GW jest wielu różnogatunkowych idiotów.
        Coś mi się wydaje ,że aspirujesz do grupy idiotów "błyskotliwych";))
      • jozefosmenda Re: Ściąga 15.03.05, 16:02
        Zgodnie z Ustawą o stowarzyszeniach nie ma przeciwskazań by pan
        Bazyli Tyszkiewicz był członkiem stowarzyszenia"Nasze Miasto Ruda Ślaska".Prawo
        tego nie zabrania! Do Zarządu stowarzyszenia wybrali go członkowie.Natomiast ja
        nie mam zamiaru ustosunkowywać się do jego ani innych przeszłości bo mnie to
        nie interesuje.
        Prawo i tylko prawo!
        • sprawiedliwy1975 Re: Ściąga 15.03.05, 19:24
          ma pan racje nie ma przeciwwskazan formalnych i prawnych w byciu czlonkiem
          wladz pana stowarzyszenia ale sa przeciwwskazania moralne ktorych pan zdaje sie
          nie rozumie i nie bierze pod uwage, nie jestem politykiem ale tak sobie mysle
          ze gdybym mial zamiar zalozyc jakies stowarzyszenie ktorego ambicja byla by
          chec publicznego udzialu w zyciu miasta to pierwszym warunkiem ktory musialby
          spelnic kandydat ubiegajacy sie o czlonkostwo mojego stowarzyszenia to jego
          nieskazitelna opinia. Ten warunek musi byc spelniony zeby nikt nigdy nie mogl
          podwazyc wiarygodnosci personalnej. Pan tego nie bierze pod uwage dlatego juz
          teraz w waskim gronie uczestnikow tego forum czytajac ich wypowiedzi pan i pana
          stowarzyszenie jest niewiarygodne. Do tego podbuza pan ludzi i ich obraza, nie
          potrafi pan logicznie odpowiadac na stawiane panu pytania. Pan rowniez wydaje
          mi sie bardziej typem karierowicza niz czlowieka ktory chce udzielac sie
          publicznie dlatego miedzy innymi ze wczesniej byl pan bliskim wspolpracownikiem
          pana Howanca, byli panowie czlonkami SLD, a teraz twierdzi pan ze pan Howaniec
          pana nic a nic nie interesuje. Kojazy mi sie pan jako czlowiek flaga w ktora
          strone zawieje w ta pan idzie, jestem socjologiem, czytam pana wypowiedzi, i
          stad nasuwa mi sie pana obraz uwazam ze nie mozna byc jednoczesnie czlowiekiem
          lewicy i prawicy. Czlowiek ktory czesto zmienia swoje przekonania jest
          niebezpieczny bo nigdy nie mozna miec pewnosci co zrobi, nie chcialbym miec
          wspolpracownika z pana charakterem bo wiem ze dlugo bysmy razem nie
          wspolpracowali.
        • przejrzysty1 Re: Ściąga 15.03.05, 20:14
          Tak, to widac Panie Jozefie, ze nie interesuje Pana zadna przeszlosc, takze
          Szastoka w "przejrzystej gminie???
          • osi-ris Tablica upamiętniająca 15.03.05, 21:10
            Panie Józefie - kwiatek, przejżysty, sprawiefliwy (he.. he..) to związek sms'ów
            komórkowych starej generacji !! Nowe komórki potrafią pisać polskie znaki.
            Jednakże aby posiąść taką wiedzę należy się podszkolić. Proponuję Panu (J.O.)
            by sobie pan założy bana na konta w/w . Pozwoli to panu zaoszczędzić energii
            dla ciepła rodzinnego (wnuki). Gdyż te jełopy nic innego nie robią jak tylko
            marudzą. Są tam gdzie pana wątki a ich wypowiedzi są jak papier toaletowy ....
    • kwiatek39 Re: Ściąga 15.03.05, 21:52
      osi-ris jestes gownem tak smierdzacym ze nie wart jestes polemiki z toba
    • kwiatek39 Re: Ściąga 15.03.05, 21:57
      osi-ris skad ty sie wzioles, eeee ty jestes klonem osmedy to cie tlumaczy
    • kwiatek39 Re: Ściąga 15.03.05, 22:03
      osi-ris po za tym jestes za glupi zeby z toba polemizowac
      • jozefosmenda Re: Ściąga 09.08.05, 00:44
        Pomyślałem sobie ,ze trzeba coś odświeżyć.No i znalazłem tą ściągę!
        Myślę,ze przyda się co niektórym przed wyborami tym bardziej,ze za rok czekają
        nas drugie.
        A więc do roboty szanowni opluwacze i ciskacze błotem.(taka ciekawostka:ciskacz
        to był kiedyś zawód pod ziemią na kopalni)
        Bardzo lubię Waszą (ciskaczy,opluwaczy tudzież co niektórych chorych z
        nienawiści) agresję bo to jest dowód na to że żyję!
        A jak żyję to jestem.A jak jestem to .......!
        I o to właśnie chodzi!
    • broneknotgeld Re: Ściąga 25.06.06, 21:09
      Przi wyborach to na czasie
      Toż podszkolić teroz trza sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka