Dodaj do ulubionych

Zastanówmy się!

20.03.05, 20:56
To wychodzi tak,że ci co jeszcze mają odwagę pokazywać "zło" w nagrodę
obrywają.Natomiast ci którzy razem szyją w tych układach i to właśnie oni
mają wszystko w d....e, są o'key! Nie pisżą w internecie,nie krytykują
różnych pociągnięć prezydenta (bo ten w ich mniemaniu to człowiek z
przeznaczenia i jest nieomylny), na sesjach występują zawsze z
podziękowaniami za załatwienie takiej to a takiej sprawy czy inerpelacji ale
też i wspólnie głosowali za odrzuceniem wniosku Komisji Rewizyjnej o
publiczną dyskusję na temat kontroli przez tą komisję przeprowadzoną w MOSiR
9Ich nazwiska i tak zostaną podane do publicznej wiadomości).Podkreślam,że
przez tą komisję!A to jest całkiem inna "inkszość" niż kontrola prowadzona z
ramienia Urzędu!
Proszę więc szanownych "nowym stylem piszących" o właściwe spojrzenie na to
co razem z Marianem Sławikiem staramy się robić.
Inni leżą do góry brzuchami- to proszę za tych się brać!Ja nie mam nikogo w
d....e jak stwierdził Medyk ani radny Sławik też! Nikogo nie lekceważymy ani
z nikogo nie robimy "jaj"! A jak już to tylko my wszędzie mamy różnego
rodzaju utrudnienia i blokady.Więc zastanów/my się o co chodzi?
Bo ja wiem!!!
Obserwuj wątek
    • ruda_slaska Re: Zastanów się sam i skoncz z demagogią !!!! 23.03.05, 14:35
      Józek jesli ktos Cie czyta to moze odniesc wrazenie ze trafil sie szlachetny
      rycerz ktory sam chce walczyc przeciwko wszsytkim i dla wszystkich. tyle ze ty
      jestes czarnym jezdzcem ktory roznosi zło i kłamstwo.

Sam publicznie klamiesz mowiac ze nie byles odpowiedzialny za spolki miejskie.
      A byles w poprzedniej kadencji jako vice prezydent. ( vice kolega Stani tak
      przez Ciebie obecnie nielubianego )

Powiedz wszystkim prawde co łączy Cie z Pejasem i Bazylim Tyszkiewiczem i co o
      nich wiesz. Czy są jakieś zwiazki miedzy Toba twoimi dzialaniami o czlonkami
      ich rodzin ? Czy poznaliscie sie przed czy po tym jak zostali oni "wciagnieci"
      w struktury spolek miejskich ? oczywiscie ma to sie nijak do faktu ze byles
      kiedys "szefem" tychze spolek. Fakt obecnego waszego ukladu ( czy
      stowarzyszenia jak wolisz ) oczywiscie to nie jest zadna forma splaty dlugu
      wdziecznosci tylko oczywiste poparcie Ciebie jako jedynego uczciwego i
      nieomylnego.

Myslalem ze stać Cie na wiecej Józek...zawiodles mnie.
      • jozefosmenda Re: Dlaczego kłamiesz ? 24.03.05, 17:29
        Szanowny Rudziolu!
        Przedstawiam fragment wywiadu, którego udzieliłem Wiadomościom Rudzkim w dniu 7
        kwietnia 2001 roku (a więc w okresie kiedy pełniłem funkcję wiceprezydenta
        miasta). Jasno z tego wywiadu wynika, że w przeszłości nie podlegała mi
        jakakolwiek spółka miejska. Więc po co to „bicie piany”? Sądzisz, że w
        internecie siedzą tylko sami durnie lub ludzie twojego pokroju?
        Otóż nie! Już ja sam jestem tego zaprzeczeniem. A oto ów fragment:
        W.R. Minął rok 2001,jak Pan ocenia swoja działkę,co zostało zrobione,jakie są
        plany na przyszłość?
        J.O. Gdybym miał oceniać to co zostało zrobione w skali od 1-5 to dałbym
        czwórkę z plusem. Natomiast co do planów to są one bardzo ambitne i obszerne
        ale niestety ograniczone możliwościami finansowymi budżetu miasta. Sądzę, że
        niemożliwym jest by w trakcie naszej rozmowy zostały wyjaśnione wszystkie
        kwestie i problemy ale te najważniejsze postaram się przybliżyć.
        Dla przypomnienia podaję, że podlegają mi następujące instytucje i obszary
        działania:
        • oświata i wychowanie lub jak kto woli Edukacja Publiczna,
        • ochrona zdrowia,
        • kultura, sport i turystyka,
        • Miejski Ośrodek Kultury,
        • Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji,
        • Biblioteka Miejska,
        • opieka społeczna,
        • Miejski Ośrodek Profilaktyki,
        • Wydział Spraw Obywatelskich.

To tyle co do spółek, które ponoć mi podlegały. Druga część wypowiedzi to nie
        tyle fantazja co niestety same fanaberie! Nieładnie jest zatem działać w stylu
        jaki uprawiał w przeszłości minister propagandy III-ciej Rzeszy bo wszyscy,
        którzy nie są na bakier z historią wiedzą jak się to skończyło!
        • ruda_slaska łżesz jak pies - oto dowód ... 25.03.05, 09:54
          nie wiedziałem że można tak łżeć w obliczy tulu dowodów

Jak mówisz nie byłeć odpowiedzialny za spółeczki miejskie - łżesz. Spółki
          miejskie jak chociazby PEC czy PWIK sa własnoscia gminy a konkretnie prezydenta
          miasta a ty do 2002 roku byles wiceprezydentem. Po tobie schede przejal Werner.

oto dowod :
          www.rudaslaska.pl/~media/strona/ruda.php?cnt=2020&rset=rds&rmatch=31
          kazdy radny to potwierdzi ze BYLES ODPOWIEDZIALNY ZA PEC i PWIK !!!

a co do dalszej proby zacierania sladow jaka podjałeś to nie bez powodu podaje
          te spółki. Otóż stowarzyszenie które założyłeś wspólnie z Tyszkiewiczem i
          Pejasem to nie przypadek. Kto zajał wysokie stanowisko w PECU i dzieki komu w
          kiedy byles vice ? czyz to nie Pan T. który z toba zaklada "stowarzyszenie" ? a
          kto "dał" prace członkom ich rodzin w tych społkach ? czy to przypadek ze żona
          P. dostała sie do PWIK ?

daj sobie spokój człowieku łżesz jak pies i robisz idiotów z nas wszystkich.
          Kretyn.

ps. historia tu przytoczona oczywiscie zostala przeze mnie wymyslona zadnego
          stowarzyszenia nie ma osoby tu przedstawione sa fikcyjne a ich zbieznosc z
          sytuacjami i postaciami rzeczywistymi moze byc jedynie przypadkowa.
          • brynio5 Re: łżesz jak pies - ty durniu smutny ... 25.03.05, 13:23
            Zadałem sobie trud po przeczytaniu tej informacji pokazanej
            pod :www.rudaslaska.pl/~media/strona/ruda.php?cnt=2020&rset=rds&rmatch=31 by
            sobie to wyjaśnić.
            Idąc zatem śladem tego popytałem urzędników i kilku radnych poprzedniej
            kadencji jak to w istocie było.
            No i co się okazuje ty "rudziolu" - durniu smutny?
            Otóż informacja tam napisana dotyczyła działalności czy inaczej sfery
            zainteresowań każdego radnego zaraz na starcie kadencji 1998-2002.Każdy radny
            taką krótką informację o sobie przedstawiał łącznie ze zdjęciem.Dane te
            wprowadzał informatyk pan Szołtysik.Natomiast pan Józef został wiceprezydentem
            w listopadzie 2000 roku i podlegała mu rudzka oświata i służba zdrowia oraz
            cała ta reszta o której nam tutaj napisał.Schedę po p.Osmendzie przejęła
            Pietraszewska natomiast p.Wesoły przejął schedę po p.Domżalskim.Stary PZPR-
            owiec -Howaniec ma Stanię w garści i dalej robi to co robił.To właśnie jemu
            podlegały i podlegają :PEC,PWiK i Energetyka.Jego więc pytaj o działalnośc i
            zatrudnienie w tych spółkach.Ale nie sadzę żebyś się coś dowiedział bo o
            wszelkich przyjęciach decyduje i decydował STANIA.MPGM z kolei podlegał
            Domżalskiemu a teraz Wesołemu.
            No więc gdzie tutaj,ty durniu smutny widzisz Osmendę? Ty myślisz że faktycznie
            w tym mieście są sami naiwni, którymi można manipulować podając im tego typu
            informacje?
            No ale nie martw się zbytnio,ze tak nam tu nakłamałeś(nałgałeś).I tak bez
            decyzji Sądu Ostatecznego pójdziesz do piekła!(oczywiście jak wcześniej inni
            cię nie dorwą za te kłamstwa i manipulowanie informacją)
            • ruda_slaska dla kazdego cos milego panie demagog ! ( J.O. ? ) 25.03.05, 14:55
              to co mowisz to tylko bardziej pokazuje jaki jest burdel ! skoro J.O. nie byl
              odpowiedzialny za spoleczki ( formalnie ) to jego wladza istniala w relacjach
              nieformalnych skoro doszlo do tego co napisalem. Dlaczego gnoju tego nie
              skomentowales !?! gnojem obrzucac to w Stylu J.O. ale rzeczowo ustosunkowac sie
              do faktow tego juz nie potrafisz. Jestes anonimowym zerem z ktorym nie warto
              dyskutowac ! A jak chcesz sie spotkac to prosze bardzo dam ci po ryju za
              manipulowanie prawdą gnoju.

Dla takich jak ty to pewnie jest normlane bo sam zresz że złoba
              pańskiego...uświadom mnie jesli jestem w bledzie - w co wątpie.

• kagarro Re: Zastanówmy się! 23.03.05, 15:15
      hmm.. nie jestem w temacie, przyznam się szczerze, jednak wypowiedź
      przeczytałam z uwaga i zaciekawieniem, co oznaczać by mogło, że za pewien czas
      być może sprawie przyjrzę się nieco bliżej i zainteresuję się wnioskami
      wypowiadajacych. Jednakże uwagę moją zwrócił fragment, nie znam przyczyn, dla
      iktórych zwrócił ją akurat ten, a nie inny, jednak- powtórzę się- co ma
      oznaczać, lub jakie znaczenie ma fraza "nowym stylem piszacych", gdyż tylko
      niejasne przeczucie, iż tak naprawde wiem o co chodzi, nie pozwala utwierdzić
      mi się w przekonaniu, zę tak naprawdę przypuszczam, iż wiem o co chodzi.
      Wdzięczna byłabym za udzielenie odpowiedzi.
      Moja wypowiedź nie ma charakteru zaczepki, proszę potraktować ją w
      całości "offtopikowo", co nie zmieniłoby jednak faktu, iż odpowiedź byłaby dla
      wątku, a takze rozumienia istoty sprawy istotna. Dziękuję.
      • osi-ris będzie ciężko :D 23.03.05, 20:39
        "Inaczej piszący" już mają z tym problem. Powinieneś dodać parę epitetów z
        przymiotnikami, no i wtedy podmiot odnosiłby się jednoznacznie do orzeczenia!
        Wtedy podmiot łączymy z rzeczownikiem do którego orzeczeniem zmierza?!

Proste jak enigma
        • kagarro Re: będzie ciężko :D 24.03.05, 07:56
          Rzeczywiście. Enigmatyczne nieco ;).Mam coraz mniej wątpliwości, że jestem na
          właściwym tropie ;)
          Wtrącę jeszcze słówko odnośnie orzeczenia. "Powinnaś" byałoby jego właściwszą
          formą ;)
      • jozefosmenda Re: ...nowym stylem piszących.... 24.03.05, 17:37
        Jako autor wyjaśniam:
        Szanowna Kagarro !
        Czytając twój tekst już w samej jego pisowni i stylistyce znajdujemy
        odpowiedż.Otóż używasz (tak jak ja) polskich znaków fonetycznych i nie
        stosujesz słów powszechnie uznawanych za obraźliwe.Niestety "nowym stylem
        piszący" takich zasad nie uznają więc i nie stosują.Mają też kłopoty z
        myśleniem i poważne braki z historii. No cóż to jest ale ich sprawa- na naukę
        nigdy nie jest za poźno.
        • darek10004 Re: ...nowym stylem piszących.... 24.03.05, 19:24
          panie osmenda to pan ma problemy z myśleniem, znowu wytyka pan pisownię i
          stylistykę a sam robi pan błędy ortograficzne i stylistyczne, nie rozumiem
          pana, na pana miejscu skoncentrował bym się na odpowiedziach, a nie pieprzył
          głupoty o błedach stylistycznych pana przedmówców, nie rozumie pan, że przez to
          staje się pan naprawdę bardzo śmieszny. Żal mi pana.
        • darek10004 Re: ...nowym stylem piszących.... 24.03.05, 19:25
          aaaa odnośnie historii chciałbym zapytać jakie pan ma o niej pojęcie?. Już wiem
          zna pan historię komuny i to bardzo dobrze.
          • jozefosmenda Re: ...0004.... 28.03.05, 15:42
            Ta uwaga też wymaga wyjaśnienia.Nie uczyłem się nigdy historii o komunie ani
            takiej nie znam.Prosze podać autora to sobie chętnie poczytam.
        • kagarro Dziękuję... 25.03.05, 15:05
          Dziękuję za odpowiedź.
    • darek10004 Re: Zastanówmy się! 24.03.05, 19:31
      panie osmenda chętnie z panem pokonwersuje na chacie Rudy Śląskiej portalu Onet
      umówmy się na konkretną godz., będzie tam na pewno dużo Rudzian i sobie
      pogadamy na temat naszego miasta co pan na to?
      • uska19 Re: Zastanówmy się! 24.03.05, 20:51
        Zastanawia mnie grupa nowych twarzy na naszym forum, która realizuje jeden cel –
        dokopać Osmendzie i członkom Naszego Miasta. Wiążę to z powstaniem niedaleko
        mojego biura w UM specgrupy z nową panią naczelnik. Spec grupa ma specjalne
        zadanie śledzenia prasy, internetu i przeciwdziałania niepochlebnym opiniom na
        temat Pana Prezydenta. Jężeli już nie mogą zaprzeczyć jawnej korupcji w
        urzędzie to odwracają kota i szukają różnych bzdur, wracają do starych tematów
        tylko po to aby rozmyć Szastoka, Kopća, zięcia i sprawę samej pani naczelnik.
        Chłopcy i dziewczynki ja wiem że wam każą, ja wiem co robicie, czy przynajmniej
        się tego wstydzicie?
        • przejrzysty1 Re: Zastanówmy się! 24.03.05, 22:37
          uska, to celowe dzialania, by odwrocic uwage od towarz. Szastoka, od pajeczyny
          czerwonej wymagasz ambicji? Stania i tak nie zdola przy pomocy bojowkarzy
          uniknac problemu.Ludzie juz sie od niego odwrocili.
      • osmenda_k CHAT DLA CIEBIE GOTOWY 24.03.05, 21:36
        onet ?! nie !!

zapraszamy www.naszemiasto.rsl.pl >chat

teraz trzeba się umówić i "se pogadamy"

pyrsk
        lutkowie
      • jozefosmenda Re: Zapraszam do dyskusji 28.03.05, 15:38
        Myślę jednak,że na forum NMRSL będzie lepiej.Na forum ogólnym
        bylibyśmy "zaciśnięci" przez innych użytkowników.
    • brynio5 Re: Rudziol ty psycholu! 25.03.05, 15:47
      ruda_slaska napisał:
      >• dla kazdego cos milego panie demagog ! ( J.O. ? )
      ruda_slaska 25.03.2005 14:55
      >to co mowisz to tylko bardziej pokazuje jaki jest burdel ! skoro J.O. nie byl
      odpowiedzialny za spoleczki ( formalnie ) to jego wladza istniala w relacjach
      nieformalnych skoro doszlo do tego co napisalem. Dlaczego gnoju tego nie
      skomentowales !?! gnojem obrzucac to w Stylu J.O. ale rzeczowo ustosunkowac sie
      do faktow tego juz nie potrafisz. Jestes anonimowym zerem z ktorym nie warto
      dyskutowac ! A jak chcesz sie spotkac to prosze bardzo dam ci po ryju za
      manipulowanie prawdą gnoju.

Dla takich jak ty to pewnie jest normlane bo sam zresz że złoba
      pańskiego...uświadom mnie jesli jestem w bledzie - w co wątpie.
      Odpowiadam: ostro poszedłeś panie ruda_slaska!
      Ale widać jaki jesteś śmieszny w tym kręceniu i tu przykład:... skoro J.O. nie
      byl odpowiedzialny za spoleczki ( formalnie ) to jego wladza istniala w
      relacjach nieformalnych skoro doszlo do tego co napisalem....koniec cytatu
      Człowieku!
      Przecież ty jeszcze o tym nie wiesz ale ty jesteś nieuleczalnie chory! Nie
      czujesz twojego kręcenia w stylu szatana?
      I my mamy ci uwierzyć skoro kłamiesz jak z nut ty durniu smutny? Mówisz
      manipulowanie prawdą?
      Idź się utop ty oszuście! Nie będę prowadził dialogu z takim ograniczonym
      człowiekiem.Myślałem,że spróbujemy czegoś się dowiedzieć ,coś wyjaśnić a tutaj
      same kłamstwa.Tfu!!!
      I jeszcze jedno:na dzisiaj wieczór jestem umówiony z p.Józefem.Pewne rzeczy
      sobie jeszcze lepiej wyjaśnimy a na jutro się szykuj ty durniu smutny,
      oszuście i kłamco! Mówisz,że mi dasz po ryju?
      Dopiero mam zamiar się za ciebie wziąć ty wrzodzie!
      • robot001 Re: Rudziol ty psycholu! 25.03.05, 17:00
        brynio uspokój się - rudziol to poprostu prowokator który stara się rozwalić te
        forum. piesek stani albo tego całego szastoka. rudziol łże i to fakt ale żeby
        się tak denerwować - niepotrzebnie.
        oprócz rudziola jest kilku cwaniaków mających za zadanie dokopać Naszemu Miastu
        • zbulwersowany5 Re: Rudziol ty psycholu! 25.03.05, 20:10
          Zgadza sie moi drodzy, to celowa robota szastokow, aby sklocic ludzi na forum-
          to jego domena, ma odpowiednich sk....Najwieksza wine za stan rzeczy ponosi
          Stania, ktory stoi w miejscu i pozwala ludziom wzajemnie sie klocic, to iscie
          po chrzescijansku.
          • darek10004 Re: Rudziol ty psycholu! 25.03.05, 22:21
            wow ludzie prowadzicie dyskusję na bardzo "wysokim" poziomie. aaa panie osmenda
            prosiłem pana o uczestnictwo w chacie publicznym a nie moderowanym, pan
            faktycznie ma ludzi za idiotów, chat moderowany polega na tym, że pytanie
            skierowane do pana najpierw pan zobaczy a później internauci - i jeżeli panu
            pytanie nie będzie odpowiadało to po prostu pan je odrzuci i na nie nie
            odpowie, a ludzie nie będą mieli szansy je zobaczyć - znowu pan dowiódł, że
            zakłamany z pana tchórz.
            • uska19 Re: Rudziol ty psycholu! 25.03.05, 22:28
              dareczku jo z tobą pogodom, gdzie chcesz i kiedy chcesz. Odpowiedz na pytania
              niny.
              • darek10004 Re: Rudziol ty psycholu! 25.03.05, 22:31
                uska chetnie tyle, że nie bardzo pamietam o co mnie pytała? przypomnij prosze
                • uska19 Re: Rudziol ty psycholu! 25.03.05, 22:33
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=22055286&a=22088903
      • emperor2 coś wam powiem.. 27.03.05, 18:12
        wkurzaja mnie te wasze przepychanki i wzajemne obrzucanie sie błotem... Do tej
        pory broniłem Pana Osmende bo uważałem go za uczciwego człowiek i myslalem ze
        to co ludzie pisza na forum to po prostu w celach wyeliminowania przeciwnika.
        Sądzilem tak do majla niejakiego brynio ktory jak widac po tym co pisze jest
        bliskim wspolpracownikiem Pana Józefa Osmendy.

Zastanowiły mnie te zarzuty i sam postanowiłem podzwonić po kliku miejscach w
        firmach i sprawdzić, gdyż nie pracuję w UM i nie wiem kto co i gdzie. I
        prżeżyłem szok, nie dlatego że potwierdziło się to że w PEC-u pracuje na
        wysokim stanowisku Bazyli Tyszkiewicz oraz ani nie to że żona Pejasa pracuje w
        PWiK tylko zszokowało mnie to że bliskie otoczenie Pana Józefa stasuje metody
        GESTAPO !!! czy całe to stowarzyszenie stosuje te same metody ?? (jak możliwe
        by w państwie prawa to było możliwe ! W swietle powyższego zasługuje ono na
        delegalizacje !) straszy ludzi, grozi im i do tego w taki sposób kiedy fakty
        stają się publicznie znane i potwierdzone...
        Nie wiem może ja żyję w innym świecie ale nie sądziłem że doczekam takich
        czasów... ehhh żygać się chce...

• naturysta71 do emperor2 27.03.05, 19:00
          Pan Tyszkiewicz pracuje jak pamiętam z 10 lat w PEC-u i to na niskim
          stanowisku, co to ma wspólnego z Józkiem Osmendą? Nie wiem jak żona Pejasa ale
          wydaje mi się że też z kilka lat albo więcej.w każdej rodzinie jest ktoś kto
          pracuje lub pracował w firmach podległych miastu. dzisiaj UM jest po górnictwie
          drugim pracodawcą w mieście. Na podstawie różnych faktów prubujesz zbudować
          teorię spiskowości. co do Gestapo to trudno się wypowiedzieć. żygać się chce
          ale przez takich jak ty. Niby sprawdziłeś a tak naprawdę atakujesz ludzi po
          nazwiskach tylko dlatego, że pracują. Nie wiem kim jest brynio ale nie wydaje
          mi się aby był pracownikiem Pana Osmendy.
          • emperor2 Re: do emperor2 27.03.05, 20:10
            nie interesują mnie układu jak powiedziałem nie mam i nie zamierzam mieć
            cokolwiek wspolnego z UM z wiadomych wzgledow. Ja sie tylko odnioslem do tematu
            bo poruszyl mnie chamski sposób działania ludzi Pana Jozefa ktory przypomina
            metody GESTAPO. A to co podalem to tylko potwierdzenie tego co ktos tu napisal
            ze te osoby pracuja tam gdzie niby nie pracuja wg słów ludzi Pana Józefa.

Pytasz co w tym złego, cóż powiedziałbym że nic złego w tym że ktoś pracuje ale
            coś nieetycznego jest w tym że rodziny ludzi z UM dostają prace tu i tam a
            ludzi bezrobotni z naszego miasta mają zamknięte przed sobą wszystkie drzwi. i
            To jest nieetyczne, ale to tylko moje zdanie. Zrugajcie i mnie wyzwijcie od
            sługasa Stani, naślijcie i na mnie zbirów nie dbam o to. To jest moje zdanie w
            tym temacie, zdanie mieszkańca miasta.

Aha te nazwiska to chyba nie pojawiły się przypadkowo gdyż są to osoby z
            zarządu stowarzyszenia Pana Józefa.
            • nina421 Re: do emperor2 27.03.05, 22:09
              Co ty myślisz że masz idiotki przed sobą. Ludzie ci pracuja dlatego bo się tam
              kiedyś zatrudnili. Jak by zostali zatrudnieni teraz to byłoby to niewłasciwe
              ale 10 lat temu, odbija ci. Rozumiem jak ktoś zostanie radnym to wszyscu
              członkowie rodziny radnego powinni natychmiast się zwolnić i byc bezrobotnym bo
              ty jedyny sprawiedliwy tak uważasz. Nie byłam by sobą gdybym nie zapytała, masz
              żółte papiery. mam ci powiedzieć kto zatrudnia rodziny w urzędzie i
              wykorzystuje stanowisko. Stania w 2003 roku w czasie swoich urodzin przyjął
              ponad 40 osób tylko od kumpli. Zapytaj się Pytloka ilu jego robi w urzędzie i
              kiedy !!! zostali tam zatrudnieni. SLD i PLatforma zatrudnia swoich jak głupcy
              nie patrząc na nic, a ty coś bajukasz o czasach sprzed 10 lat. Mózg ci lasuje.
        • malpa413 Re: coś wam powiem.. 27.03.05, 19:04
          czyim ty jesteś bliskim wspólpracownikiem?
        • jozefosmenda Re: no to mów! 27.03.05, 22:02
          No i znowu jeden nawiedzony się pokazał?
          emperor2 napisał: > Zastanowiły mnie te zarzuty i sam postanowiłem podzwonić po
          kliku miejscach w
          > firmach i sprawdzić, gdyż nie pracuję w UM i nie wiem kto co i gdzie. I
          > prżeżyłem szok, nie dlatego że potwierdziło się to że w PEC-u pracuje na
          > wysokim stanowisku Bazyli Tyszkiewicz oraz ani nie to że żona Pejasa pracuje
          w
          > PWiK tylko zszokowało mnie to że bliskie otoczenie Pana Józefa stasuje metody
          > GESTAPO !!! czy całe to stowarzyszenie stosuje te same metody ?? (jak możliwe
          > by w państwie prawa to było możliwe ! W swietle powyższego zasługuje ono na
          > delegalizacje !) straszy ludzi, grozi im i do tego w taki sposób kiedy fakty
          > stają się publicznie znane i potwierdzone...

Jeżeli fantasto znasz takie fakty to sprawa jest prosta: oddaj tego kogoś do
          sądu!Myślałem, ze porozmawiamy o bolączkach tego miasta,o jego potrzebach,o
          pomysłach,które mogą pomóc w rozwiązywaniu problemów a tutaj tylko
          psychologiczne pisanie i obawa, że ja mogę być w przyszłości kandydatem na
          prezydenta? Nigdzie tego publicznie nie ogłosiłem a dyskutować chcę
          merytorycznie a nie w formie nagonki na moją osobę!To jest tak samo jak WR
          podały, że na sesji Rady Miejskiej zostanę odwołany z Komisji Prawa i
          Bezpieczeństwa.Ale nie dopisały,że na mój wniosek.A znajomi i sąsiedzi i inni
          pytają za co mnie odwołano,co przeskrobałem? Gra słów i tylko gra słów-żadnych
          konkretów!
          Proponuję zatem Alax przed zasiednięciem przy klawiaturze.On nie wstrzymuje!
    • jozefosmenda Re: Zastanówmy się! 02.04.05, 23:33
      Na forum Zabrza znalazłem taki zapis:
      >• Re: Papiez umarł !!!!!!!!
      Gość: prawicowiec 02.04.2005 23:01

Stało się to, co nieuniknione. Żal i rozpacz pozostanie po tym Wielkim
      Człowieku, po naszym Rodaku - po synu Polskiej ziemi, którą tak miłował.
      Zabrzanie, niech fala dobroci zaleje nasze miasto , niech smierc papieza
      wyzwoli w nas to co dobre - przestańmy się szarpać i obrażać , przestańmy się
      gnebic wzajemnie. Niech cierpienie Papieża obudzi w nas to co dobre , niech
      dobro wyjdzie z nas samych. Kochajmy sie wszyscy i wspomagajmy wzajemnie ! <

Całkowicie popieram takie spojrzenie i taki apel.Dotyczy on także i Rudy
      Śląskiej.
      A więc skorzystajmy i poprzyjmy, wybaczmy i przebaczmy, twórzmy i pracujmy!
      Pociągnijmy razem dla dobra nie tylko miasta,regionu ale i Polski.Wzorem
      papieża ,wzorem wielkiego rodaka i wielkiego polaka. Ja też gorąco o to apeluję!
      • darek10004 Re: Zastanówmy się! 03.04.05, 10:53
        tym razem ma Pan całkowitą rację Panie Józefie. Odszedł od nas Największy Polak
        i nasz ukochany Ojciec, odszedł fizycznie, ale duchowo na zawsze pozostanie w
        naszych sercach.
        • darek10004 Re: Zastanówmy się! 05.04.05, 22:56
          dlaczego Pan zamilkł Panie Józefie, mimo tego, że jestem Pana gorącym
          przeciwnikiem, bardzo polubiłem dyskusję z Panem. Jest Pan, jak to mówią,
          godnym przeciwnikiem.
    • darek10004 Re: Zastanówmy się! 05.04.05, 23:10
      CYTAT PANA:
      Proszę więc szanownych "nowym stylem piszących" o właściwe spojrzenie na to
      co razem z Marianem Sławikiem staramy się robić.
      Inni leżą do góry brzuchami- to proszę za tych się brać!Ja nie mam nikogo w
      d....e jak stwierdził Medyk ani radny Sławik też! Nikogo nie lekceważymy ani
      z nikogo nie robimy "jaj"! A jak już to tylko my wszędzie mamy różnego
      rodzaju utrudnienia i blokady.Więc zastanów/my się o co chodzi?
      Bo ja wiem!!!
      REFLEKSJA MOJA:
      Pana ostatnie zdanie przypomina mi historyjkę z dzieciństwa. Zabawa w
      piaskownicy 5-latków, mają wiaderka i robią tzw. babki. Dwóm maluchom nie udaje
      się babka a trzeciemu maluchowi udaje się. I ten trzeci mówi do kolegów eee
      Panowie nie udaje się wam babka bo coś robicie nie tak. Mi się udaje "bo ja
      wiem" jak to się robi. Jeżeli Pan wie Panie Józefie to niech Pan powie "o co
      chodzi". Temu trzeciemu maluchowi wyszła babka bo być może miał farta a tak
      naprawdę nie wie czemu mu wyszła. W pewnym polskim serialu tel. ktoś
      powiedział "wio łatwo powiedzieć" fakt łatwo wszystko powiedzieć - ale czy
      warto?
      • jozefosmenda Re: Zastanówmy się! 06.04.05, 10:02
        Mamy szczególną teraz sytuację i to jest zasadniczy powód mojej
        wstrzemięźliwości na forum internetowym.
        Odniosę się jednak do twojej wypowiedzi Darku.Napisałeś m.inn. >> ....... a
        trzeciemu maluchowi udaje się. I ten trzeci mówi do kolegów eee
        > Panowie nie udaje się wam babka bo coś robicie nie tak. Mi się udaje "bo ja
        > wiem" jak to się robi. Jeżeli Pan wie Panie Józefie to niech Pan powie "o co
        > chodzi". Temu trzeciemu maluchowi wyszła babka bo być może miał farta a tak
        > naprawdę nie wie czemu mu wyszła. W pewnym polskim serialu tel. ktoś
        > powiedział "wio łatwo powiedzieć" fakt łatwo wszystko powiedzieć - ale czy
        > warto?
        Wyjaśniam zatem,że rozbierając ten tekst na czynniki pierwsze daleko mi do
        malucha,piaskownicy i klejenia babek.Ale znam innych którzy takie babki non
        stop kleją nie bacząc na to czy piasek wilgotny czy suchy.Moja wypowiedź "że
        ja wiem" dotyczyła zatem tych co te babki kleją - inaczej: chodzą i przymilają
        sie do prezydenta żeby tylko załatwić swoje prywatne interesy.Ja do nich nie
        należę! Zgadzam się natomiast z powiedzeniem "wio- to łatwo powiedzieć".Nie
        zamierzam jednak mówić "prrrrr" bo ja tych koni nie rozpędziłem a woźnicą też
        nie jestem.Tyle na razie.
        • darek10004 Re: Zastanówmy się! 06.04.05, 20:57
          Jeżeli zna Pan ludzi, którzy przymilają się Prezydentowi dla osiągniecia
          własnych korzyści, to mam nadzieję, że zdaje Pan sobie sprawę z tego, że jeżeli
          będzie Pan coś znaczył w naszym mieście po wyborach musi Pan natychmiast tych
          Judaszów wyeliminować dla dobra nas wszystkich.
          • darek10004 Re: Zastanówmy się! 06.04.05, 21:04
            Widzę z Pana wypowiedzi, że chce Pan mieć czyste ręce, to bardzo dobrze, ale
            chcieć a móc to zasadnicza różnica. Ciężko trzeba pracować na zaufanie ludzi,
            zawieść ich jest bardzo łatwo. Profesor Pyka, mój wykładowca na AE zawsze
            mówił: pamiętajcie, zadowolony klient z waszych usług przyciagnie do was 5
            następnych, niezadowolony odgoni od was 100 potencjalnych. Przekonałem się o
            tym. Stara prawda.
            • hepik1 Re: Zastanówmy się! 07.04.05, 04:35
              A dlaczego Darus ,nazywasz kogos kto jest miły dla prezydenta Judaszem i wzywasz
              do jego eliminacji?
              To nie po katolicku.
              A może -gdy ,już Józek będzie prezydentem zastosuje kryterium fachowości i nie
              będzie usuwał tych,którzy się przymilali?
              • darek10004 Re: Zastanówmy się! 07.04.05, 19:18
                hepik napisał:
                A dlaczego Darus ,nazywasz kogos kto jest miły dla prezydenta Judaszem i wzywasz
                do jego eliminacji?
                To nie po katolicku.
                A może -gdy ,już Józek będzie prezydentem zastosuje kryterium fachowości i nie
                będzie usuwał tych,którzy się przymilali?

Odpowiadam:
                czytaj dokładnie, napisałem, żeby usuwać ludzi, którzy przymilają się DLA
                OSIĄGNIĘCIA WŁASNYCH KORZYŚCI - bo to po prosu może rodzić korupcję.
        • jozefosmenda Re: Zastanówmy się! 01.05.05, 21:13
          to chyba o to ci Darku chodziło?
          Dziwne dlaczego mówisz prrrr! ?
          • jozefosmenda Re: Zastanówmy się! 11.05.05, 00:22
            Tak sobie to czytam wszystko i ....zadowolony jestem!
            Żeby mi tak jeszcze napisali ile tych głosów kupiłem i za ile i gdzie?
            A może jeszcze przejazdy taksóweczką na obiadki i setuchnę do pewnego lokalu
            przy ul. ....? A potem jeszcze kiełbaski, bułeczki i połóweczki z samochodu na
            ul....? A także i przed sklepem tu i ówdzie?
            A moze włączymy CR-12 by troszkę fazę przydławić i wodze fantazji?

Kurde w mordę jeża ale pomysła to wy macie oj macie!(Boczek z Kiepskim i
            Paździochem to żadna spóła przy takich rudzkich geniuszach!)
            • broneknotgeld Re: Zastanówmy się! 11.05.05, 00:29
              Tym Ruda rozkwitnie
              Co aes niy wytnie.
          • darek10004 Re: Zastanówmy się razem Panie Józku 11.05.05, 20:50
            prrr mówię dalszej dyskusji z Panem o problemach, refleksjach i "życiu" naszego
            miasta, uważam, że to nie ma sensu gdyż nie odpowiada Pan w normalny logiczny
            sposób na moje pytania w związku z tym mnie to znudziło. Napisał Pan, że żałuje
            Pan, że już nie chcę z Panem rozmawiać bo ktoś cytuję:
            Tak mi coś mówi szanowny Darku, że przyczyny nie podejmowania ze mną dyskusji
            leżą po stronie..... ? Jesteś kolejnym któremu tego zabroniono.
            A szkoda, przynajmniej miałem na bieżąco informacje co kto o mnie myśli ( z
            polecenia czy bez niego)
            A przecież świat jest taki piękny?

w następnym liście pisze Pan:
            Przecież sam szanowny Darku pisałeś o żonie, która ma pretensje , ze ty znowu w
            internecie!Więc w taki sposób pojmowałem ten zakaz.

Wie Pan Pana stwierdzenia przeczą same sobie, aaaa gwarantuję Panu, że moja
            ukochana żona nie ma bladego pojęcia gdzie bywam w internecie bo ją to po
            prostu zwyczajnie nie interesuje.
            • jozefosmenda Re: bez emocji proszę... 12.05.05, 23:43
              ...bo przecież nie o to chodzi.Przecież ja tej drugiej połowy nie wymyśliłem?

I po co zaraz próbować dzielić włos na czworo?
              • darek10004 Re: bez emocji proszę... 13.05.05, 18:42
                kurde ja też tej drugiej mojej połowy nie wymyśliłem ona jest naprawdę i żyje a
                teraz właśnie czyta książkę naprawdę Panie Józku hehe.
                • jozefosmenda Re: no i proszę... 13.05.05, 23:02
                  Przecież ja też mam "drugą połowę".I wcale na nią nie narzekam a wręcz odwrotnie
                  • emtek7 Re: nie narzekać....proszę.. 12.06.05, 11:31
                    Ja tam stary kawaler jestem (i to dosłownie bo 50!)więc wam chopy mogę tylko
                    zazdrościć tych drugich połówek!
    • emtek7 Re: Zastanówmy się! 26.12.05, 11:36
      no właśnie panowie radni!
      Może byście napisali co tam w MoSiR ciekawego obecnie się dzieje ?
      • broneknotgeld Re: Zastanówmy się! 29.07.06, 22:48
        Stary drukarni chcom se pozbywać
        Wpiyrw niom asiyli - yno podziwiać.
        • jozefosmenda Re: Zastanówmy się! 30.07.06, 13:14
          a więc proszę masz tutaj Bronku moje wystąpienie w tej sprawie :
          INTERPELACJA radnego : Józef OSMENDA z dnia 30 sierpnia 2005 r.

w sprawie: zabytkowej drukarni w MCK

W 2001 roku w ówczesnym Miejskim Ośrodku Kultury wyremontowane zostały
          pomieszczenia w piwnicy i zainstalowano tam zabytkowe maszyny drukarskie typu
          HEIDELBERG.
          Spisana została umowa, że miasto w ratach pokryje zakup tej zabytkowej drukarni.
          Już wtedy ze względu na zaawansowany wiek osoby tą drukarnię obsługująca
          zatrudniono w MOK zecera-drukarza by ta osoba mogła w przyszłości demonstrować
          obsługę zabytkowych maszyn jak również prowadzić niezbędne ich konserwacje.
          Z moich informacji wynika, że jedna z maszyn uległa awarii i nic się nie robi z
          jej usunięciem a po śmierci p.Koszyka drukarnia jest nieczynna i zamknięta dla
          zwiedzających.
          Wnoszę zatem o uruchomienie tego szczególnego zabytku kultury technicznej i
          przywrócenie wcześniej założonych funkcji i zadań dla tego obiektu !

Odpowiedź w tej sprawie a jakże została mi udzielona (wynikało z niej, że jest
          wszystko w porządku tylko ja to źle postrzegam).
          Tyle tylko, że zarówno ten który formułował do mnie tą odpowiedź jak i ten w
          imieniu ktorego była ona pisana juz tam nie pracują!
          A problem pozostał?
          Wg Stalina już nie albowiem ten z kolei ponoć zawsze mawiał: jest człowiek jest
          problem!
          Sytuacja zatem jest klarowna !
          • broneknotgeld Re: Zastanówmy się! 30.07.06, 14:45
            Hmm, jake to szczyńście, ze jo swoje notgeldy zowdy moga wrazić do poru
            klaserow i przi "eksmisji" niy musza rozwalać ścian.
            • jozefosmenda Re: Zastanówmy się! 06.08.06, 09:55
              I gdzieś tutaj piszą o bandytach i mordercach z GL !
              Idąc tym tokiem myślenia to jakich określeń należało by użyć w stosunku do tych:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3531764.html
              No a jeszcze mamy ulice,place,skwery szkoły pod odpowiednim imieniem tudzież
              inne instytucje! I to nie tylko u Nas. Widocznie jednym uchodzi bo zwyczajnie
              nie wypada nam o tym mówić a inni to patrz wyżej?
              W imię czego pytam? W imię czego szanowni "analizatorzy" historii?
          • kapioh1 Re: Interpelacja, Panie Józefie, raz jeszcze !!! 06.08.06, 10:15
            Szanowny Panie Józefie ! Może jeszcze jedna interpelacyjka w sprawie MCK,
            ogólnie, hę ? Tutaj wyczyny wiekopomne Panny Derektór, a radni milczą. Imprez-
            brak, restauracji- brak, pub- na wylocie ponoć, drukarnia- zamknięta, gwiady,
            typu kabaret "Rak"- zwiały do dalekich Bielszowic...Nie odczuwa Pan, Panie
            Osmenda pewnego niepokoju, że to co budowano przez lata, ktoś może rozwalić w
            kilka miesięcy ?? Nawet wyborów, mmmm, Miss Rudy Śląskiej, nie mogłem w tym MCK
            zobaczyć...
            • broneknotgeld Re: Interpelacja, Panie Józefie, raz jeszcze !!! 06.08.06, 10:36
              Hmm, to możno trza prawie wybrać prezydynta ze Fryncity, choć jo bych woloł
              halymbianina.
    • broneknotgeld Re: Zastanówmy się! 19.07.07, 22:19
      Hmm, a jako z tym po dzisiejszy sesji?
      Niy mioł żech okazji łoglondać nawet fragmyntu relacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka