Dodaj do ulubionych

Nowa Pani Wiceprezydent

27.10.05, 14:35
dzisiaj została mianowana przez Pana Przeydenta nowa pani wiceprezydent.
poprzednio była naczelnikime wydz. zdrowia.
Acha najważniejsze jest to Pani Aleksandra Skowronek
Obserwuj wątek
    • biala25 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 14:37
      Znam Panią Aleksandrę jako dobrego fachowca, pomimo młodego wieku.
      Chciałam złożyć jej serdeczne życzenia.
      jest dziewczyną odważną.
      • broneknotgeld Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 15:57
        Niy znom - dyć tyż winszuja.
      • darek10004 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 18:56
        biala25 napisała:
        > Znam Panią Aleksandrę jako dobrego fachowca, pomimo młodego wieku.

To znaczy ile ma lat?.
        • biala25 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 19:07
          Paniom wieku się nie liczy :)
          Ponieważ jednak znam darka to mogę stwierdzić, że Pani wiceprezydent jest
          niewiele starsza od Ciebie.
          Pozdrowienia

• darek10004 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 20:05
            eeee to super, świeża, młoda krew, uwielbiam takich ludzi, mimo że nie znam tej
            pani już mi się podoba ma u mnie duuuuży kredyt zaufania.
            • biala25 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 21:41
              Nie zgadniecie, ale Stania wydaje się ostatnio inny. Na pewno mu nie wieżę.
              Jednak powołanie Oli Skowronek i wywalenie Szastoka to zmiany, którymi mnie
              pozytywnie zaskoczył. Jak jeszcze wyrzuci z rad kilku kumpli od kieliszka to
              przejdę na jego stronę i uwierzę, ze robi dobrą robotę.

• darek10004 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 21:49
                biala25 napisała:

> Nie zgadniecie, ale Stania wydaje się ostatnio inny. Na pewno mu nie wieżę.

hehe wierzę piszemy przez "rz" hehe. Pozdrawiam.
              • broneknotgeld Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 22:09
                Co do Stani, to pewnikym merknoł, że czas już sPiSieć.
              • w36 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 23:02
                biala25 napisała:

> (...) wywalenie Szastoka to zmiany, którymi mnie
                > pozytywnie zaskoczył.

Dwie godziny temu podałaś tu na forum że jakaś karuzela się obróciła w UM ale
                nie wiesz co z Szastokiem. Teraz mówisz coś o wywaleniu. Czy to prawda, czy
                tylko taki skrót.
                Wybacz to naciskanie na Ciebie ale sprawa jest ważna. Oprócz np. postów do
                których linki zebrałaś ty obok i które, wybacz, nie mają raczej jakieś większej
                wartości dowodowej, ciągle jednak wisi nad Stanią ta sprawa:

rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/463364.html
                myślę tu o publikacji, w którą już jest zaangażowany autorytet podpisanego
                dziennikarza i redakcji. A jakiś wyjaśnień poza prostymi zaprzeczeniami w WR nie
                znam.
                Czy to właśnie teraz sprawa dojrzała?

• biala25 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 23:14
                  Raczej skrót, na pewno nie jest dyrektorem urzędu i raczej nie zostanie
                  Sekretarzem, a czy prezydent znajdzie mu miejsce, tego nie wiem.
                  A zaskoczenie, Szastok był dyrektorem niedługo bodaj kilka miesięcy i znowu
                  zmiana. Trzeba także przyznać, że według mnie mianowanie na wiceprezydenta Olę
                  Skowronek jest także pozytywne tym bardziej, że wiem jakie osoby miały chętkę
                  na tą funkcję.
                  Myślałam, że wickiem zostanie koleżanka naszej Pani poseł.
                  • w36 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 23:25
                    biala25 napisała:

> Raczej skrót, na pewno nie jest dyrektorem urzędu i raczej nie zostanie
                    > Sekretarzem, a czy prezydent znajdzie mu miejsce, tego nie wiem.

Szkoda, bo jednak sprawa z publikacjami we Wprost i DZ nie jest wcale błahą
                    sprawą. Rzutuje przecież na autorytet samorządu naszego miasta i lekceważenie
                    jej teraz przez Stanie może doprowadzić do opłakanych skutków nie tylko jego.
                    • biala25 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 23:33
                      Na przykład ostro walczyła o środki na remont przychodni w Rudzie 1 i w Nowym
                      Bytomiu. Generalnie dzięki niej program dostosowawczy przychodni w Rudzie
                      Śląskiej jest zrealizowany. A to, że lekarze jej nie lubią to też jest plus. To
                      środowisko nie lubi nikogo, kto nie jest od nich.
                      Stanie nie lubię, ale dobrze, że został Skowronek niż np. Pani od zamku w
                      Kochłowicach
    • mirellla Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 18:40
      biala25 napisała:

> dzisiaj została mianowana przez Pana Przeydenta nowa pani wiceprezydent.
      > Acha najważniejsze jest to Pani Aleksandra Skowronek

Składam gratulacje
      • kapioh1 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 22:58
        A kto to jest Pani Skowronek i w czym przejawiła się jej fachowość ??
        • biala25 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 23:09
          Pani Skowronek była naczelnikiem wydz. zdrowia i opieki społecznej. Mimo, że
          była z poza układu lekarskiego potrafiła dogadać się ze środowiskiem.
          Jej zasługą jest połączenie szpitali /Bielszowice z Godula/. Potrafiła także
          walczyć o środki na służbę zdrowia szczególnie dla przychodni. Odwaliła kawał
          dobrej roboty i jest lubiana w urzędzie.
          • kapioh1 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 27.10.05, 23:18
            No to mnie Biała zaskoczyłaś. Połączenie szpitali to konieczność a nie zasługa
            Pani Skowronek, zresztą lekarze za nią nie przepadają. Wydaje mi się, że to nie
            fachowość lecz fakt NAMASZCZENIA przez odpowiednią osobę. Naprawdę Biała nie
            przesadzaj, przekonasz się, że Twój entuzjazm jest trochę na wyrost. To jest w
            sumie bardzo ciekawe. Tak krytykujesz Stanię, nawet za dobre decyzje, a za tą
            go chwalisz... A podaj mi przykład walki Pani Skowronek o cokolwiek..
            Pozdrawiam.
    • mehehehe TOTALNA DEKONSPIRACJA MARIANA P. 27.10.05, 23:32
      amarian2 napisał:

> Widzisz co się ze mną dzieje, jestem cała fort jak mówiła moja babka.

nosił wilk razy kilka...
      co, nie ten nick???
    • biala25 Re: TOTALNA DEKONSPIRACJA MARIANA P. 27.10.05, 23:38
      Co z tym ma wspólnego Białoruś?
      • mehehehe Re: TOTALNA DEKONSPIRACJA MARIANA P. 27.10.05, 23:43
        Gdzieś tam (teraz tak szybko tego nie odnajdę) pisałaś, że to Stania wykorzystuje metody a'la Łukaszenko.
    • w36 Re: TOTALNA DEKONSPIRACJA MARIANA P. 28.10.05, 02:34
      biala25 napisała:

> Żegna Was biała. Było miło.

Czyżbyś się gdzieś wybierała?
      Biała :o

Szkoda :(
      • emtek7 Re: TOTALNE ROSZADY PREZYDENTA 28.10.05, 11:45
        ciekawych rzeczy sie tu dowiedziałem.Nowy wiceprezydent już jest a dyrektora ma
        nie być ino sekretarz.Uważam że Stania sam nie wie czego chce i szkoda bo jest
        najzwyczajniej w świecie chory na coś.Może zatym nowa pani wice od zdrowia go
        uzdrowi?
        No i ciekawi mie kto będzie tym sekretarzem? Chocia po co skoro sekretarz były
        bo były ale przy prezydencie zasiada(w zasadzie jest do otwierania drzwi chyba
        że ma jakiegoś asa w rękawie?)
        I jeszcze jedno:wszyscy wokól robiom źle-no to trza wymienić i beztoż te zmiany
        ale centrum jest cacy i bezbłęndne. sie nawet jeszcze niy zaśmierdziało!
    • annas12 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 30.10.05, 09:49
      pożyjemy, zobaczymy... Dla mnie nowa pani to nic innego jak ręka poprzedniej,
      co jej pozwoli w stosownym momencie znów powiedzieć "to moja linia". Ona
      zachorowała na władzę a jej najgorszym wyrazem jest ta wola pełnienia obu
      funkcji jednocześnie. Uwaga Kapioha mnie tez intryguje: co takiego zrobiła pani
      Skowronek, o co takiego walczyła i z kim? Mówili dotąd, że to wszystko zasługi
      prezydenta. Może dowiemy się teraz, że jednak nie...?
      • lernest Re: Nowa Pani - stare sprawy 30.10.05, 11:25
        Można powiedzieć, że ten awans to jest wynik uległości połączonej ze strachem.
        Z informacji,które posiadam można przypuszczać,że ta"zasługa" wynika również i
        ze sfery w materii zakupu sprzętu medycznego na potrzeby miasta.Jest to m.innymi
        umiejętność pisania specyfikacji do przetargu.Czyli inaczej tak, jak ktoś to
        widział.
        Zaczęło się już dosyć dawno od specyfikacji na zakup urządzenia RTG do
        ówczesnego wtedy szpitala bielszowickiego.Potem był tomograf ale tutaj niektórzy
        radni pomieszali szyki panu prezydentowi odrzucając tą uchwałę.
        W każdym bądź razie jest to działka do przejrzenia przez Komisję Rewizyjną i
        dziwię się,że jeszcze się za to nie zabrali.Przecież do Opola nie jest tak
        daleko? A może przewodniczącemu Komisji też to "nie leży" stąd ta bezczynność?
        Czy nikogo nie ciekawi ile firma wygrywająca daje gratyfikacji czyli inaczej
        "bonusa" i komu?
        Inny przykład dodatkowego bonusa:ci którzy remontowali pawilon C w
        Bielszowicach zakupili ekstra urządzenie na potrzeby oddziałów wewnętrznych.Ono
        już działa no i dobrze bo służy pacjentom.Ale gdzie uchwała o przyjęciu
        darowizny (czyli prawo)?
        Jej brak skutkuje niemożliwością zakupu przez szpital specjalnych środków
        dezynfekujących no bo oficjalnie urządzenia nie ma. A przecież SANEPID czuwa!
        No i kto to wyjaśni?
        • kapioh1 Re: Nowa Pani - stare sprawy 30.10.05, 12:28
          No to jest właśnie Lernest odpowiedź na moje pytania. O te sprawy Pani
          Prezydent walczyła i się zasłużyła. Z profesjonalizmem ma to niestety niewiele
          wspólnego. Natomiast zachwyt zdekonspirowanej Białej nad osobą Pani Skowronek
          jest teraz bardziej zrozumiały, he he he he. Biała miała rzadki dar
          krytykowania Stani (często bez sensu..), przy jednoczesnym uwielbieniu dla jego
          najbardziej oddanych zauszników...Stania na zastępczynię powołał sobie osóbkę
          malutkiego formaciku, tycią i układną. I słusznie, bo ona mu nigdy nie zagrozi.
          On na jej tle nadal jest wielki. Brawo.
          • albana Re: Nowa Pani - stare sprawy 31.10.05, 18:27
            wiesz co?Dziwi mnie określenie <<osóbka malego formatu>>.Sam to wymyślileś?Hmm
            blyskotliwe, tylko na poziomie szkoly podst. Czy ty wogóle znasz dzialalność
            pani skowronek?Jeżeli tylko tę z gazet, to nie dziwi mnie twoja ocena.Jeżeli
            nie znasz sie na mechanizmach rządzacych w UM to sie nie wypowiadaj. Pani S
            zrobila baaaaaaaaaaardz dużo dla Rudy Śląskiej tylko, że 80%zaslug przypisuje
            sie prezydentowi jako naczelnej wladzy miasta. Tak to już jest z szeregowymi
            pracownikami, że dzialają a konto przelożonych.Warto zauważyć, że Pani S jest
            jedynym jak do tej pory wice-prezydentem bezpartyjnym i to jest godne podziwu.
            Kobieta musiala zapracować sobie na to stanowisko
            • nikos.d Re: Nowa Pani - stare sprawy 01.11.05, 14:44
              ciekawe którą częścia ciała sobie zapracowała?!
              • albana Re: Nowa Pani - stare sprawy 01.11.05, 17:21
                to już poniżej pasa dla kogokolwiek. Wiesz co o tobie myślę na podst twojej
                opinii? Ze jesteś plytką jednostką która potrafi jedynie myśleć nie powiem
                czym, bo nie chce sie zniżyć do twojego poziomu. Jesteś chamem i uważam że
                twoja obecność tutaj uwlacza godności nam tutaj na forum i wszystkim
                rudzianom. Ze też takie prymitywy jeszcze istnieją ponoć w XXI wieku. Idź do
                muzeum tam zarobisz jako eksponat.
              • albana Re: Nowa Pani - stare sprawy 01.11.05, 20:09
                mózgiem zapracowala, wiesz?!!!!
    • rudy107 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 31.10.05, 07:56
      zagrozi, nie zagrozi... - dyskusyjne. Czyz to nie osoby o malutkim formaciku
      zawsze sa tłem przewrotów? Wystarczy niewielka zmiana - postraszenie z innej
      strony i nagle bezpieczna osoba zmienia front. Oczywiście, że nie ze złej woli,
      ale zwyczajnie: ze strachu. I z takim przypadkiem mamy do czynienia, czyli ze
      słuzalczością warunkowaną.
    • annas12 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 31.10.05, 08:05
      Biała - niy trać ducha! Przecać wierzyłaś w to co piszesz i niy godej, że teraz
      to już nabrałaś rozumu. Wiym, dekonspira to zawszeć przykro rzecz, ale pomyśl -
      może to twoja szansa? Może czas twoji kariery sie zaczyno? Zamiast ciepać fleki
      o nawrócyniu na Stanie, lepi byś tu się wszystkim przedstawiła, bo nawet
      hasło "jestem zoną radnego" ludziskom niywiela godo. Jo Cie znom troszka lepi i
      niy mysla cobyś miała sie aż tak boć, żeby teraz peany na cześć UM ukłodać.
      • kapioh1 Re: Albana władzuni szczerze oddana 01.11.05, 15:10
        Dzięki, że zauważyłaś moją błyskotliwość, trochę jednak zaniżyłaś jej poziom.
        Lepiej być jednak błyskotliwym na poziomie szkoły podstawowej, niż nie być
        wogóle, he he. Te peany na cześć Pani Skowronek umacniają mnie w przekonaniu o
        fakcie, że tak naprawdę to ona nic nie zrobiła...Pisanie, że zrobiła ogromnie
        dużo bez podawania przykładów to lipa. Jej bezpartyjność uznałbym za cnotę,
        gdyby nie fakt namaszczenia Pani Skowronek przez osobę partyjną aż do bólu. To
        forum to też średnie miejsce na reklamowanie Super Skowronka, bo mało kto tu
        zagląda. Postuluję więc Albano atak propagandowy z użyciem wazeliny na łamach
        WR, czyli Wystyrku Rudzkiego...Aaa, przypomniałem sobie, że Super Skowronek
        otwarła pralnię w Bielszowicach. Tylko nie pisz, że wyremontowała pawilon C, bo
        ten remont to zasługa Edmunda. Stania nie spieprzył tylko skończył i za to go
        chwalę. Ale słyszałem, że kilka razy zmieniała się planowana funkcja tego
        budynku, co kosztowało nas łaaadną kasę...Projekty w koszu, przedłużenie
        remontu o lata... A to już chyba zasługa Pani Naczelnik Od Zdrowia, zaraz,
        zaraz, kto to był ??? he he he, jakieś nazwisko na "S" chyba....
        • albana Re: kapioh znawca wszechrzeczy!!!!!!!!!!!!!! 01.11.05, 17:35
          ja oddana P.skowronek a ty Stanii. Hmm chyba jesteśmy kwita.Napisaleś ,że
          bezpartyjność obmawianej tutaj osoby wzbudzilaby twój podziw gdyby nie to,że
          zostala ona powolana przez partyjną osobę ,aż do bólu.Przepraszam,a przez kogo
          to niby miala być miamowana?Mój ty znawco wszechrzeczy dziejących sie w UM,
          pokaż mi 10 osób na najwyższych stanowiskach które są bezpartyjne i coś
          zrobily. A swoją drogą(nie obrazisz sie chyba, że używam kolokwializmów?tak mi
          wygodnie)to kim ty jesteś ,że oceniasz innych, co zrobileś sam dla tego miasta
          by innych z tego rozliczać.Jeżeli nic to..ekm wybacz ale twoje zdanie jest
          tutaj zbędne. Ja sama wiele znaczących rzeczy nie zrobilam,dlatego będe bronić
          osób które,próbują coś w tym mieście zmienić na lepsze.
          • kapioh1 Re: Tak, jestem znawcą. Pozdrawiam Albanę, Kapioh. 01.11.05, 21:18
            Albano, no i znów demagogia... Jeżeli ktoś się pcha na świecznik, np. staje się
            Stani zastępczynią, to ja, zwykły obywatel tego miasta mam prawo i OBOWIĄZEK
            taką osobę oceniać i rozliczać. A wystarczy mi do tego jedna, jedyna rzecz,
            którą robię na bieżąco- JA, droga Albano, PŁACĘ podatki. Skoro tyle robię dla
            tego miasta, to moje skromne zdanie na tym forum jest jak najbardziej na
            miejscu. Szczególnie gdy dotyczy lokalnych polityków i malutkich polityczków.
            Musisz mi jedynie Albano napisać, co takiego próbuje zrobić Pani Skowronek,
            żeby zmienić nam rzeczywistość na lepszą. Wtedy może przyznam Ci rację. Aaaa,
            nie pisałem, że Skowronek została powołana, ale NAMASZCZONA....
    • rudy107 Re: Nowa Pani Wiceprezydent 02.11.05, 08:16
      Noo, teraz dopiero się dowiadujemy faktów: 80% tego czym się chwali Prezydent
      to załuga pani Skowronek! I co się kapioh czepiasz kobity? Najwyraźniej nowy
      geniusz nam sie objawił. Co tam dwa lata opóźnień pralni, w stosunku do
      pozostałej super działalności... Pralnia to wstydliwy temat, zamilcz więc. Ale
      tak mnie intryguje kim jest nowa dyskutantka - wielbnicielka pani S. Uruchomiła
      się dopiero teraz, prawda? Biała, czy to ty, czy też osobiście broni się pani
      S.? Dobra, kpina kpiną, ale niezlaeżnie od tego kto pisze - przydałoby się
      cokolwiek konkretów poza tajemniczymi "80%". No i jak wyjaśnisz mi tę pralnię?
      • albana rudy tu albana a nie biala czy inna, 02.11.05, 15:48
        Bialą nie jestem ani panią Skowronek(a szkoda).Te owe tajemnicze 80% dotyczy
        nie tylko dzialalności pani s ale i wszystkich podrzednych pracowników.Co do
        reszty to napisze potem, bo nie lubie sie powtarzać. A tak swoją drogą jeżeli
        wszyscy są przeciw pani s to nie oznacza ,że nie ma też osób za .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka