Dodaj do ulubionych

zasoby mieszkaniowe

29.10.05, 17:07
jak wracałem z Niemiec stojąc w korku na wysokości miasta Chemnitz na
terenach byłego DDR zauważyłem, że osiedla w pobliżu autostrady którą
jechałem są w połowie puste, domy świetnie wyremontowane a nima lokatorów,
popatrzcie jak to świetnie obrazuje kim my tak naprawdę jesteśmy. U nas czeka
się z łaską na jakiekolwiek lokum. Poza tym podtrzymuję twierdzenie że Polak
to ciul nie kierowca, w porównaniu z Niemcami my naprawdę nie potrafimy
jeździć samochodami i stwarzamy ogromne zagrożenie. Jakiś czas temu pewna
kobitka na tym forum stwierdziła że ona czeka jak ktoś ją łaskawie poprosi
żeby zjechała z lewego pasa, ja zauważyłem że na ich drogach Niemiec nie
czekał aż go poproszę żeby zjechał mi z drogi on to po prostu zrobił.
Zrobiłem lewym pasem ok. 500 km. i to z dużą prędkością, tam nikt małą
prędkością nie jeździ lewym pasem tu się przejawia ich kultura jazdy. Daleko
nam do Europy oj daleko. Teraz jest akcja znicz, obtuję że na naszych drogach
zginie około 40 osób przez ten okres, dzięki głupocie kierowców a nie przez
stan dróg. Bo jak droga jest zła to po prostu zwolnij baranie a nie jedź 150
km/h.
Obserwuj wątek
    • annas12 Re: zasoby mieszkaniowe 30.10.05, 09:35
      Darek, twoja głupota drogowa jest bezgraniczna. Znam uwarunkowania niemieckich
      autostrad i podsumowauję: widzisz, to, co chcesz. To ty jesteś zagrożeniem tak
      tu jak i tam. I dobrze cię juz podsumowali: weź se ten motorek, bo szybciej
      organiy oddasz, a nie stwarzaj zagrozenia dla innych. A co do tamtej dyskusji,
      to ta kobitka nie mówiła, że czeka aż ją ktoś poprosi, tylko chodzi o inne
      momenty, kiedy ją ktoś popedza, a nie ma mozności szybkiegio zjazdu. I dlaczego
      ma wtedy reagowc na twoje chamskie zachowania...? I wbrew przepisom, bo tak 200
      km/h jest zabronione jak i uzywanie długich.
      • osi-ris jazda autem 30.10.05, 11:17
        darek ja cię całkowicie rozumię sam lubię jeżdzić szybko widzę to co ty!
        wpierdala mnie natomiast stanowisko tych "bezpiecznych" używa jednego lusterka
        bo te dwa sam nie wie po co wymyślili?! najgorsze jest to chrześcijaństwo
        -dlaczego jemu? -dlaczego ja ? na wykładach z nauki jazdy uczyli go zasady to co
        przed tobą najważniejsze !! a to co z tyłu niech sie martwi ten z tyłu ! -czy
        aby na pewno? ludzie! tu chodzi o prostotę- prostą zasadę którą ciągle próbuje
        wam przedłożyć darek zasada prawego pasa zasada prawej strony nawet w innych
        państwach jak np. włochy na autostradach są dupne szildy "polaku zjedz na prawą
        stronę" czyli- nie jedz środkiem.. -to chyba daje do myślenia!!

sam byłem świadkiem jako kierowca jadąc blisko ? ok. no może 210 czy coś sam nie
        wiem bo nie czas na to w tym momencie zwracać uwagę.. jak z 3 prawego pasa na
        pustej A2 w niemczech przy prędkości cinqecento ok 80-110 kmh wjeżdza na lewy!!
        pas w samochodzie tym było 5 osób w moim tylko - na szczęsice zaśmierdziało gumą
        opierdoliłem gościa (z Polski) i pomknąłem w stronę Dortmundu..
        najwęcej problemów mają ci co nie przekraczają 100... gdyż im duszności nie
        pozwalają...

ta polemika do niczego nie prowadzi a tym samym pisząc ...

Darku jestem z tobą (niech prędkość będzie z nami.. :-)
        • jozefosmenda Re: zasoby mieszkaniowe... 30.10.05, 13:31
          ...to temat tego wątku.
          Mieszkania stoją puste bo pracy nie ma.Wszyscy za nią wyjechali.
          U nas też nie ma pracy ale mieszkań też nie ma a przecież jesteśmy w Europie?
          Czyżby wątek ten był to zachętą dla tych co nie mają mieszkań a pracę znajdą po
          drodze jak tam pojadą?
          • kapioh1 Re: zasoby mieszkaniowe... 30.10.05, 20:19
            Panie Józefie, mieszkania na obszarze dawnej NRD stoją puste, ponieważ:
            1. Ludzie przeprowadzili się z bloków na przedmieścia, do domków
            jednorodzinnych;
            2. Bloki mimo kosztownej modernizacji dalej są substandardowe;
            3. Ludzie wyjechali na zachód, bo tam za tą samą pracę płacą więcej;
            I dopiero 4. Ludzie wyjechali, bo pracy nie ma.
            Gdyby u nas ludzie zarabiali normalnie, też by się przenosili do domków. Wtedy
            tzw. "Nnowa Bykowina", największe osiągnięcie siermiężnego socjalizmu w Rudzie
            Śląskiej stałaby pusta, ba, rozbiórka by nastąpiła, he he. Niestety specjaliści
            od socjalu, tzw. prawicowcy powszechnie uwłaszczają ludzi tym badziewiem, czyli
            mieszkaniami w płytowych bloczyskach, których następne pokolenia nie będą mogły
            sprzedać. Dodatkowo wciąż psują prawo spółdzielcze...No cóż, w normalnej
            sytuacji gospodarczej Pana Pejasa nie miał by kto na radnego wybrać, hi hi.
            • robot001 Re: kapioh 03.11.05, 21:05
              gadają, że byłeś radnym przez 8 lat i na dodatek startowałeś na posła,
              prawda czy fałsz
              • kapioh1 Re: kapioh 04.11.05, 00:20
                Różne rzeczy o mnie gadają.. Niektórzy twierdzą, że pociągam tu za jakieś
                sznurki, a ja jedynie staram się być obiektywny. Na tym forum mogę być
                anonimowy, w pewnym sensie. Dzięki temu mogę się wypowiadać całkowicie
                szczerze. Posłem raczej nie jestem radnym też na szczęście nie, hi hi.
                • jozefosmenda Re: kapioh kandydatem.... 04.11.05, 12:33
                  posłem nie jesteś (raczej) ale radnym możesz zostać!
                  Wybory przecież dopiero przed nami.
                  Nawet na prezydenta miasta możesz też startować szanowny Kapiohu!
                  Tylko co na to ten pierwszy? Ale byś namieszał hi,hi,hi!
                  No ale do roboty bo przecież każdy zołnierz nosi buławę marszałkowską w plecaku
                  no nie?
                  • jozefosmenda Re: orzegowskie chałpy! 29.11.05, 11:07
                    Miałem tą mozliwość bycia na spotkaniu z przedstawicielami Bytomskiej Spółki
                    Restrukturyzacyjnej gdzie rozmawiano o możliwości przejęcia przez miasto
                    substancji mieszkaniowej starego Orzegowa (115 budynków, 940 mieszkań).
                    Osobiście zawsze twierdziłem,że to miało być zrobione zaraz po powstaniu "nowych
                    samorządów".Dzisiaj te obiekty są już dużo więcej zdewastowane ale sprawę trzeba
                    i należy załatwić jak najszybciej.(stworzyć coś w rodzaju MPGM II)
                    Na samym wstępie do "przydziału" jest 30 mieszkań,które stoją niezasiedlone.W
                    ponad 100 mieszkający tam w nich nie mają uregulowanych uwarunkowań prawnych
                    związanych z zajmowaniem tych mieszkań. A w gminie kolejka,że aż hej
                    oczekujących na mieszkania (i to do remontu)
      • baba2 bezpieczne drogi 30.11.05, 00:17
        popieram przedmowcę że jazda 200km/h nie jest dozwolona ani bezpieczna w
        Polsce.
        Niebezpieczna dlatego ze nasi kierowcy sie jescze do niej nie przyzwyczaili.
        Niemcy z DDR po obaleniu muru Berlinskiego niestety tez blokowali lewy pas
        jeżdżąc TRABANTEM czy Wartburgiem.Jechali prawidłowo 130 km/h lewym pasem i nie
        uwazali za stosowne ustapić miejsca szybszym samochodom.
        Obecnie przesiedli sie na szybsze auta i rozum sam przyszedł do głowy.
        Myślę że Polscy kierowcy po pewnym czasie też do tego dojdą.
        Nie popieram bandytyzmu za kierownicą bez względu na to ile kto ma pieniędzy i
        ile ma koni pod maską/należy umozliwic jazde kazdemu kto znajduje sie na drodze.
        Droga czy autostrada nie sa torem wyscigowym formuły 1,na drodze sa młodzi
        krewcy kierowcy jak i zniedołeżali starcy,sa głusi ,inwalidzi i oni tez chcą
        korzystac z drogi czy autostrady.
        Niewątpliwie trzeba zwracać uwagę i piętnować złe zachowania
        kierowców ,szczególnie jeżdżacych wolnymi samochodami lewym pasem na drogach 2
        czy 3 pasmowych.Wymaga to jednak czasu,nie wszyscy mieli tę przyjemnośc robić
        to na zachodzie europy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka