zoro333 24.01.06, 09:27 Z DZ dowiedziałem się, że nie ma Beniger już w WR. Sposób pozbycia się ludzi ten sam, nie o czym gadać. Ale kto ją zastępuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozefosmenda Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 24.01.06, 11:54 No, jeszcze tego nie czytałem ale już do mnie doszło kto ma być. I niech mi nie pieprzą,że nie ma cenzury bo przykład odwołania czy pozbycia się w nagły sposób pani Barbary Wystyrk-Beniger dobitnie świadczy o czymś innym. A więc za słowami Notgelda należy przygotowywać się do boju? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=35140377 Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 24.01.06, 11:58 Hehe - tako Ruda woło -Ze "Masztalskim" nom wesoło! Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 24.01.06, 17:05 zoro333 napisał: > Z DZ dowiedziałem się, że nie ma Beniger już w WR. To chyba nie jedyne zawirowanie w rudzkich mediach przed wyborami. Stania również spieszy się by koniecznie kupić radio i zatrudnić do tego w Rudzie zespół hmmm ... odpowiednich ludzi. Niepokoi mnie jego oświadczenie w DZ, że chce koniecznie robić "promocję organizacji pozarządowych". Mnie to niestety przypomina o aferze z WR po poprzednich wyborach, kiedy pewna organizacja dostała za darmo stronę w WR przez rok, jak twierdzili zainteresowani w zamiam za poparcie Stani i jego ludzi. Czy teraz znowu idzie to w podobnym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Wreszcie WR bez WB !! 24.01.06, 18:29 Drogi W36, co ma wspólnego wywalenie Wystyrk ze słynną stronką Leona ?? Była to, jak do tej pory, najlepsza pod względem merytorycznym część tej szmatławej gazety. Te głosy to chyba z zoologicznej zazdrości się biorą, co nie ?? A Wystyrk doprowadziła tą gazetę do upadku tak straszliwego, że śmiesznego aż za razem. Gdyby papier był bardziej miękki, a strony perforowane dla ułatwienia wydzierania, to chętnie bym dalej kupował wybitne dzieło Wystyrk- Benigier. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Wreszcie WR bez WB !! 24.01.06, 19:49 kapioh1 napisał: > Drogi W36, co ma wspólnego wywalenie Wystyrk ze słynną stronką Leona ?? Była > to, jak do tej pory, najlepsza pod względem merytorycznym część tej szmatławej > gazety. Nie wnikam teraz w treść tych przekazów, choć zupełnie nie podzielam Twojego entuzjazmu nad ich treścią. Faktem jest że to oddanie mienia miejskiego na cele prywatne było ewidentnym złamaniem prawa m.in. ustanowionego przez samego Stanię. Pamiętasz przecież naszą dyskusję i tłumaczenie Leona że to kwestia umowy jego i ludzi Stani i rozliczeń powyborczych. A na marginesie, jeśli Tobie tak podobają się publikacje Swaczyny to przecież nie problem dla Ciebie dotrzeć do Leona i go o nie poprosić. Tylko się ucieszy. Ja sobie nie życzę żeby miejskie mienie służyło jego prywatnym przedsięwzięciom. > Te głosy to chyba z zoologicznej zazdrości się biorą, co nie ?? Poruszałeś już kiedyś ten temat że Swaczyna zakombinował i nie dał się złapać. Ale wyobraź sobie że nie każdemu jednak, imponuje taka postawa i raczej nie ma czego zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 24.01.06, 21:27 zoro333 napisał: > Z DZ dowiedziałem się, że nie ma Beniger już w WR. Tak z ciekawości - jaki był powód odwołania tej Pani? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Kiedy nowa Rada Nadzorcza WR? 24.01.06, 23:39 By przynajmniej trochę wiedzieć o co w tej sprawie chodzi trzeba by przeczytać w dzisiejszym Dzienniku Zachodnim w dodatku Śląsk artykuł autorstwa Marcina Zasady p.t.”WYLECIAŁA ZA WYWIAD”. Możemy m.innymi w nim wyczytać: >>>....W przesłanym nam oświadczeniu Rady Nadzorczej, czytamy że Barbara Wystyrk-Benigier zakończyła swoją misję, którą było wdrożenie programu naprawczego w Śląskich Mediach. Według rady, program ten nie był realizowany w stopniu zadowalającym. Rada Nadzorcza nie otrzymała też programu rozwoju spółki..... -Gdy przychodziłam do Śląskich Mediów we wrześniu 2003r., spółka miała 170.tys.zł. długów. Wynik finansowy w kolejnym roku był już o 40% lepszy. Ten rok, jako pierwszy zostanie zamknięty z zyskiem. Wypracowaliśmy go sami. Miasto nie dołożyło do tego złotówki. Tygodnik ma większy nakład, a jego poziom jest nieporównywalnie wyższy niż parę lat temu – ripostuje Wystyrk-Benigier.- Natomiast program rozwoju spółki miałam dostarczyć do 20 stycznia. Dwa dni przed tym terminem zostałam zwolniona......... A jak jeszcze dalej poczytamy, że szef Rady Nadzorczej Spółki mówi, że: .....zasługi pani Wystyrk-Benigier są ewidentne..... albo na fakt, że była naczelna WR założyła już sprawę w sądzie : ...wciąż liczę na porozumienie....,...mam nadzieję, że się dogadamy i unikniemy drogi sądowej. Chcemy, żeby pani Benigier nadal współpracowała z WR. Złożyliśmy jej taką propozycję.....<<< to człowiek dostaje nie tylko odruchu wymiotnego! Gdybym nie znał niuansów nie tylko tej sprawy ale również i innych spraw, gdybym nie znał mentalności oraz zdolności do czynu głównego aktora tego całego zajścia-zdarzenia-spektaklu to najzwyczajniej musiał bym uznać taki rozwój wydarzeń jako coś normalnego. Jeżeli jednak aktor główny próbuje również wpłynąć na szefa lokalnej TV w pewnej sprawie związanej także z moją osobą to wydaje mi się ,że komuś puszczają nerwy. I o czym tu rozmawiać czy prowadzić rozmowy skoro, mówiąc po śląsku jest to tak zwany „sztych do bitwy”? Czyli tylko kwestią czasu jest kto będzie następny ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Kiedy nowa Rada Nadzorcza WR? 25.01.06, 08:46 Szarpnąlem się dzisiaj i wydałem 1,70 pln na nasz Tygodnik Społeczno -Kulturalny... O zmianie naczelnej ni huhu czyli najmniejszej wzmianki nie ma. Ani dziękuję starej naczelnej ani dzień dobry nowego. Tylko stopka redakcyjna świadczy,że zmiana nastąpiła a naczelnym niejaki Józef Swoboda. W sumie strach pomyśleć-jeśli nasza Basia kochana była zbyt mało wazeliniarska w stosunku do "wadzy"to co będzie teraz? Na początek-na pół kolumny "Prezydencki tydzień" czyli kalendarium z życia naszego prezydenta i informacja ze zdjęciem( a jakże;)) z przecięcia wstęgi podczas otwarcia windy w przychodni Unii Brackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Swoboda do boju, bo zbyt mały wskaźnik rozwoju 25.01.06, 15:38 Widocznie najważniejszy, najbardziej miarodajny wskaźnik rozwoju tej gazeciny był zbyt mały. Chodzi o WSKAŹNIK ZUŻYCIA WAZELINY, tak kochani. Panie Swoboda, więcej, więcej wazeliny !! Niech wycieka z łamów i szpalt, chociażby tekst był g..o wart !! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 J. Swoboda 26.01.06, 10:26 …a na każdej stronie nazwisko prezydenta. Józiu pracował już dwa razy w WR. a raz nawet był naczelnym. Wczorajsze WR przypominają te z przed 7 laty. Sroce lał wazelinę w każdej gazecie jak się tylko dało i wykańczał niewygodnych dla władzy. Dzisiaj będzie lał wazelinę i cukrował dla Stani. Popieram kapioha - więcej wazeliny.Będzie wesoło Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: J. Swoboda 26.01.06, 12:50 Tu radio Swoboda!Tu radio Swoboda! Nadajemy na falach WR już od wczoraj.Teraz to dopiero zobaczycie na czym polega promocja! Miasta oczywiście gdyby ktoś sie nie domyślał. A ciekawe co na to NIK Opole? Przecież to takie proste! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: J. Swoboda 27.01.06, 14:18 lernest ma rację. Pani Barbara wyleciała, bo nie chciała radia. Swoboda ten niby radiowiec /popychadło u Masztalskich/ ma wykupić udziały w Knurowie i "obejść" uchwałę radnych. Słynny punkt dot. przeniesienia nadajnika. Już 200 tys. wpłynęło do Knurowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Swoboda srajradiu werwy nie doda :((( 27.01.06, 19:53 Z tym radiem, to trochę tak jak w słynnym wicu o zajączku, który w sklepie dopytywał się o tort ze śledziami. Wreszcie sprzedawca zmówił rzeczony tort. Wtedy zajączek spytał- a kto wam to kupi ?? I to jest tzw. sedno. KTO TEGO BĘDZIE SŁUCHAŁ ? hehehe. Radiowy torcik na Górnym Śląsku już dawno podzielony, a na śledzie nikt nie ma ochoty. Prym wiodą RMF i Radio Piekary, potem przerwa i Radio Katowice, Radio Maryja, Radio Em, Trójeczka, Jedyneczka. Nikt nie słucha srajtonów płynących z Knurowa. Z tego co wiem, a wiem na 100%, to rudzianie najbardziej ukochali Radio Piekary i będą słuchać gadającego do nich ze studia w Piekarach Tobiszowskiego, uehehe. I po co tyle zachodu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 27.01.06, 19:50 WR to jedno wielkie nieszczeście. nie ma jakoś szcześcia do naczelnych. Pani BWB doprowadziła to faktycznie do żałości, ale nominacja osoby, która wyleciała przedtem z funkcji, ponieważ dziennikarze przyłapali go na okradaniu ich, to już niestety kpina czysta. Naprawdę takimi ludźmi trzeba obsadzać nasze spółki? Gdzie my żyjemy?! Odpowiedz Link Zgłoś
robot001 Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 28.01.06, 13:41 Jak to gdzie? W przejrzystym mieście, gdzie rządzi prezydent Stania. Rok 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 28.01.06, 14:01 Najlepszy dowcip Masztalskich: Józiu ty nie godej tu pierdoł i leć po piwo. Komentarz: Józiu do tego się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 01.02.06, 22:04 Dzisiejszy numer jest jeszcze lepszy, tragedia i stania. Józiu wziął sobie do serca słowa kapioha i leje wazeliną jak głupi. Tęsknię za BWB Józiu próbuje dać du.y dwóm różnym siłom - oczywiście prawicy. Rozprawiczyć go już nie mogą nigdzie pytanie czy go zechcą. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Józef,Józek,Józiu,Jozik,Joziczek, Zefel,Zeflik? 02.02.06, 12:30 jakoś tak się złozyło ,że jeszcze w ręku nie miałem ani obecnego wydania WR ani tego z przed tygodnia.Ale sądzę,że nic nie straciłem! Mam natomiast prośbę by nie pisać Józiu bo mam zaraz ciarki na plecach! Jak już to Józiu S. lub zwyczjnie tak jak jeden z inernautów gdziś w poście napisał:Jozik. Tak sformułowane imię,moim zdaniem pasuje i do postury danego Józefa! Zatem w takim przypadku to ja jestem Józek lub ewentualnie może być Józiu! No a po śląsku to Zefel,Zeflik, Zefliczek - ale tutaj to już jest Bronek potrzebny do wyjaśnień (a może jakoś rymowanka)? Odpowiedz Link Zgłoś
rabarberok Re: czy Józiu się ukrywa? 05.02.06, 21:20 Kto widział nowego naczelnego? Kapiohu może Wr za BWB nie były najlepsze tylko kiedy WR była dobra? ZXa Swobody denna jak stara d... . Sroce wchodził bez mydła, tam Sroka był na każdej stronie trzy razy. Moze spotkał go ktoś na urodzinnkach Stani, przyznajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
chucknorriz Re: Kto jest nowym naczelnym WR? 06.02.06, 00:10 WR to szmatławiec w którym i tak nic nie ma cenzurowany przez władze miasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Kto jest nowym naczelnym WR a co mnie to obch? 07.02.06, 12:53 WR należy jak najszybciej sprywatyzować ( sprzedać na licytacji ) lub zlikwidować. Prezio i jego 24 pretorian ( mam tu na myśli radnych ) jak chcą mieć biuletyn to niech go sobie rozdają jawnie tym bardziej gdy robią to za mieszkańców pieniądze. To co robią obecnie nie da się inaczej nazwać jak przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: Kto jest nowym naczelnym WR a co mnie to obch 09.02.06, 15:37 Oj idealista! A jakby wtedy AS wybory prowadził? Za swoje pieniądze? Radio mu własnie fundujemy, a Pan sobie marzy o likwidacji tygodnika... Niestety, ale nasze władze (nie tylko prezydent) juz osbie nie wyobrażają życia bez swoich mediów. Nie wierzą, że inaczej ktokolwiek zobaczyłby coś pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś