Dodaj do ulubionych

szczekanie

08.02.06, 19:45
hehe w Częstochowie radni zakazali szczekania psów po godz. 22, hmm.. mam
nadzieję, że w moim mieście radni na coś takiego równie pierdolniętego nie
wpadną.
Obserwuj wątek
    • lswaczyna Re: szczekanie 08.02.06, 19:47
      darek10004 napisał:

> hehe w Częstochowie radni zakazali szczekania psów po godz. 22, hmm.. mam
      > nadzieję, że w moim mieście radni na coś takiego równie pierdolniętego nie
      > wpadną.

Nie godej dwa razy
      • kapioh1 Re: A niech wyją i szczejkają, skoro talent mają ! 08.02.06, 20:00
        Leon, najlepiej jak głodzone przez kogoś bydlę, na zbyt krótkim łańcuchu wyje
        przez całą noc za twoimi oknami.. Albo gdyby ktoś mieszkający nad Tobą, w
        zasobie RSM, wyjeżdżał na powiedzmy trzy dni i zostawiał psa, który z tęsknoty
        lub braku żarcia wyłby i szczekał przez całą dobę, w czasie gdy Ty tworzysz tą
        swoją gazetkę.. Pooomyśl, zanim coś napiszesz... Szczególnie, że Darek to
        wielbiciel zwierząt totalny. Co z tego, że dzieci i dorośli nie mogą spać,
        przecież Darka pies nie będzie się z powodu takich dupin ograniczał. A Darek
        też nie będzie ograniczał talentu wokalnego swojego psa, skoro chce poćwiczyć
        arie po 22.00.
        • lswaczyna Re: A niech wyją i szczejkają, skoro talent mają 08.02.06, 21:03
          kapioh1 napisał:

> Leon, najlepiej jak głodzone przez kogoś bydlę, na zbyt krótkim łańcuchu wyje
          > przez całą noc za twoimi oknami.. Albo gdyby ktoś mieszkający nad Tobą, w
          > zasobie RSM, wyjeżdżał na powiedzmy trzy dni i zostawiał psa, który z tęsknoty
          > lub braku żarcia wyłby i szczekał przez całą dobę, w czasie gdy Ty tworzysz tą
          > swoją gazetkę.. Pooomyśl, zanim coś napiszesz... Szczególnie, że Darek to
          > wielbiciel zwierząt totalny. Co z tego, że dzieci i dorośli nie mogą spać,
          > przecież Darka pies nie będzie się z powodu takich dupin ograniczał. A Darek
          > też nie będzie ograniczał talentu wokalnego swojego psa, skoro chce poćwiczyć
          > arie po 22.00.

Przepisów u nas ci pod dostatkiem a szczególnie tych nie przestrzeganych. Gdy u
          mojego sąsiada jest głośno - wyje pies, wrzeszczy żona, gro muzyka - dzwonia do
          odpowiednich służb i konsekwentnie egzekwuje swoje prawa lub prawa zwierząt.;)
        • osi-ris Re: A niech wyją i szczejkają, skoro talent mają 08.02.06, 21:35
          ale darek gówien nie zbiero...
    • marcin_krysinski Re: szczekanie 08.02.06, 23:09
      Słyszałem, że pies wzoruje się na swoim właścicielu...

Oczywiście kolejny problem "wolności". Panowanie nad szczekaniem, sprzątanie po,
      kaganiec, smycz to dla niektórych przejawy jej ograniczania. Przyznam, że kiedyś
      w Bydgoszczy widziałem w parku takie puste pojemniczki umieszczone na wysokości
      ok. 1,2 m. No i zaciekawiło mnie do czego one mogły być i dlaczego są puste.
      Patrzę a po całym parku walają się jakieś woreczki foliowe. Puste. No i była
      kartka, że uprasza się właścicieli psów aby pobierali z tych pojemniczków po
      1szt. woreczka w celu sprzątnięcia psich odchodów. Tylko nie napisali, że trzeba
      poczekać aż pies skończy wtedy myk. No i pewnie ludziska próbowali namówić
      pieski, żeby robiły od razu do woreczka, a skoro psy nie chciały to i woreczek
      niepotrzebny...I zamiast czystości w parku walały się i woreczki i "miny".

• kapioh1 Re: szczekanie 08.02.06, 23:19
        Tutaj zgadzam się z Panem w zupełności, Panie Marcinie.
    • mycka1 Re: szczekanie 09.02.06, 10:55
      Mój pies w domu w ogóle nie szczeka, bo jest flegmatykiem i taka jego natura.
      Ale ujadanie tych małych jamniczków , ratlerków z powodu bele kroków na klatce
      schodowej przyznam jest upierdliwe
      • w36 Re: szczekanie 09.02.06, 11:55
        mycka1 napisała:

> Mój pies w domu w ogóle nie szczeka, bo jest flegmatykiem i taka jego natura.

Fakt, dużo zależy od temperamentu ale to również kwestia (trudna jednak)
        wychowania psa przez właściciela, by niepotrzebnie nie szczekał.
        Podrap za uszkiem Twojego miłego psiaka, proszę i powiedz mu że to od w36 ;).
    • chucknorriz Re: szczekanie 11.02.06, 15:12
      heheh Jak na taki pomysł wpadją to psy może zaczną miałczeć ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka