darek10004 08.02.06, 19:45 hehe w Częstochowie radni zakazali szczekania psów po godz. 22, hmm.. mam nadzieję, że w moim mieście radni na coś takiego równie pierdolniętego nie wpadną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lswaczyna Re: szczekanie 08.02.06, 19:47 darek10004 napisał: > hehe w Częstochowie radni zakazali szczekania psów po godz. 22, hmm.. mam > nadzieję, że w moim mieście radni na coś takiego równie pierdolniętego nie > wpadną. Nie godej dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: A niech wyją i szczejkają, skoro talent mają ! 08.02.06, 20:00 Leon, najlepiej jak głodzone przez kogoś bydlę, na zbyt krótkim łańcuchu wyje przez całą noc za twoimi oknami.. Albo gdyby ktoś mieszkający nad Tobą, w zasobie RSM, wyjeżdżał na powiedzmy trzy dni i zostawiał psa, który z tęsknoty lub braku żarcia wyłby i szczekał przez całą dobę, w czasie gdy Ty tworzysz tą swoją gazetkę.. Pooomyśl, zanim coś napiszesz... Szczególnie, że Darek to wielbiciel zwierząt totalny. Co z tego, że dzieci i dorośli nie mogą spać, przecież Darka pies nie będzie się z powodu takich dupin ograniczał. A Darek też nie będzie ograniczał talentu wokalnego swojego psa, skoro chce poćwiczyć arie po 22.00. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: A niech wyją i szczejkają, skoro talent mają 08.02.06, 21:03 kapioh1 napisał: > Leon, najlepiej jak głodzone przez kogoś bydlę, na zbyt krótkim łańcuchu wyje > przez całą noc za twoimi oknami.. Albo gdyby ktoś mieszkający nad Tobą, w > zasobie RSM, wyjeżdżał na powiedzmy trzy dni i zostawiał psa, który z tęsknoty > lub braku żarcia wyłby i szczekał przez całą dobę, w czasie gdy Ty tworzysz tą > swoją gazetkę.. Pooomyśl, zanim coś napiszesz... Szczególnie, że Darek to > wielbiciel zwierząt totalny. Co z tego, że dzieci i dorośli nie mogą spać, > przecież Darka pies nie będzie się z powodu takich dupin ograniczał. A Darek > też nie będzie ograniczał talentu wokalnego swojego psa, skoro chce poćwiczyć > arie po 22.00. Przepisów u nas ci pod dostatkiem a szczególnie tych nie przestrzeganych. Gdy u mojego sąsiada jest głośno - wyje pies, wrzeszczy żona, gro muzyka - dzwonia do odpowiednich służb i konsekwentnie egzekwuje swoje prawa lub prawa zwierząt.;) Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: A niech wyją i szczejkają, skoro talent mają 08.02.06, 21:35 ale darek gówien nie zbiero... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_krysinski Re: szczekanie 08.02.06, 23:09 Słyszałem, że pies wzoruje się na swoim właścicielu... Oczywiście kolejny problem "wolności". Panowanie nad szczekaniem, sprzątanie po, kaganiec, smycz to dla niektórych przejawy jej ograniczania. Przyznam, że kiedyś w Bydgoszczy widziałem w parku takie puste pojemniczki umieszczone na wysokości ok. 1,2 m. No i zaciekawiło mnie do czego one mogły być i dlaczego są puste. Patrzę a po całym parku walają się jakieś woreczki foliowe. Puste. No i była kartka, że uprasza się właścicieli psów aby pobierali z tych pojemniczków po 1szt. woreczka w celu sprzątnięcia psich odchodów. Tylko nie napisali, że trzeba poczekać aż pies skończy wtedy myk. No i pewnie ludziska próbowali namówić pieski, żeby robiły od razu do woreczka, a skoro psy nie chciały to i woreczek niepotrzebny...I zamiast czystości w parku walały się i woreczki i "miny". Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: szczekanie 08.02.06, 23:19 Tutaj zgadzam się z Panem w zupełności, Panie Marcinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mycka1 Re: szczekanie 09.02.06, 10:55 Mój pies w domu w ogóle nie szczeka, bo jest flegmatykiem i taka jego natura. Ale ujadanie tych małych jamniczków , ratlerków z powodu bele kroków na klatce schodowej przyznam jest upierdliwe Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: szczekanie 09.02.06, 11:55 mycka1 napisała: > Mój pies w domu w ogóle nie szczeka, bo jest flegmatykiem i taka jego natura. Fakt, dużo zależy od temperamentu ale to również kwestia (trudna jednak) wychowania psa przez właściciela, by niepotrzebnie nie szczekał. Podrap za uszkiem Twojego miłego psiaka, proszę i powiedz mu że to od w36 ;). Odpowiedz Link Zgłoś
chucknorriz Re: szczekanie 11.02.06, 15:12 heheh Jak na taki pomysł wpadją to psy może zaczną miałczeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś