Dodaj do ulubionych

Ulica Czarnoleśna czeka nie wiadomo na co ! ! !

25.03.06, 19:26
Najpierw były fanfary, walenie w propagandowy bęben i przecinanie wstęgi.
Wydano unijne pieniądze i pieniądze NASZE, PODATNIKÓW !! A co mamy ? Kolejne
gówno, syf aż strach jeździć. Przecież ta ulica na odcinku przy skrzyżowaniu
z Kazimierza nie nadaje się do jazdy. I tak od roku już chyba albo dłużej !
Jakieś fale, sfrezowane nieudolnie wyrwy. No i pomnik NIEUDOLNOŚCI I
MARNOTRAWSTWA. Ruiny, tak, kompletne ruiny dawnej wytwórni laci- "Befado".
Czekamy aż ktoś zginie pod gruzami, hę ?? Teren nie jest ogrodzony ani nijak
zabezpieczony. Idealny plac zabaw. Gdy jadę tamtędy to DUMA mnie rozpiera, że
jasna cholera. Brawo odpowiedzialne służby, brawo. Redaktorek WR pewnie tam
nie bywa ani Madeja, co miał problemy rudzkie w GW poruszać. Zbyt delikatne
samochodziki macie ?
Obserwuj wątek
    • jozefosmenda Re: Ulica Czarnoleśna czeka nie wiadomo na co ! ! 26.03.06, 12:49
      Zawsze ciebie Kapiohu podziwiam za trafne uwagi.W tym przypadku również ale
      uważam,że "wszyscy" o Czarnoleśnej wiedzą a "odpowiedzialni" czekają na lepszą
      aurę. A co do BEFADO to .... szkoda słów!
      Kapitalizm przecież mamy to co się taką "manufakturą " będziemy przejmować , no
      nie?(raczej tym co tam po niej zostało - a pomyśleć,że prosiłem by SM goniła z
      tamtąd wolnych ludzi wolnego kraju- no ale przecież to nie jest gminne))
      • kapioh1 Re: "BEFADO" i Orzegów, niby nic wspólnego.... 26.03.06, 23:44
        Jeszcze jedna uwaga. Wszyscy pamiętamy jakże błyskawiczną rozbiórkę dawnego,
        orzegowskiego domu kultury. Ile to było pieprzenia, że zagraża, że już, już się
        wali. Że dzieci maleńkie tam się mogą niby dostać i główeczki im przysypie. A w
        niektórych oknach były jeszcze szyby. I zapewne tak było, skoro ten groźny
        obiekt tak szybko zlikwidowano i zrobiono sobie gustowne składowisko-
        śmietnisko dla kamienia dołowego. NO I TU SIĘ RODZI PYTANIE. Czy
        resztki "BEFADO" nie zagrażają ? Czy ta ruina jest w lepszym stanie, niż
        orzegowski dom kultury, że jeszcze stoi ? Czy w Czarnym Lesie nie ma dzieci, co
        im główki przysypać może, że płotu nawet stawiać nie trzeba ? Prawdę mówiąc nie
        znam się na tym. Ja jedynie obserwuję. Mam jednakże nadzieję, że obiekty
        dawnego "BEFADO" są w tak idealnym, modelowym stanie technicznym, że nikomu się
        Panie Prezydencie nic nie stanie.
        • wialdosa Re: "BEFADO" i Orzegów, niby nic wspólnego.... 26.03.06, 23:56
          poco sie nadtym rostrząsać ONI to i tak walą, dopiero jak coś spadnie na głowe
          to będzie SZOKi cholerne tłumaczenie.............
          • osi-ris Re: "BEFADO" i Orzegów, niby nic wspólnego.... 26.03.06, 23:59
            i telewizja przyjedzie duużo telewizji
            tylko pózniej będą pytania trudne pytania..
            • daniel_muc Re: "BEFADO" i Orzegów, niby nic wspólnego.... 28.03.06, 15:36
              Witam po dłuższej nieobecności!
              Z moich informacji wynika, że jutro na ulicę Niedurnego wjedzie firma która dokończy remont drogi. Natomiast z tego co wiem to BEFADO jest własnością prywatną i gmina ma ograniczone pole manewru. POzdrawiam
              • kapioh1 Re: "BEFADO" modna ruina. 28.03.06, 17:58
                No właśnie, Panie Danielu. Orzegowski dom kultury też nie należał do Miasta.
                Interesowałem się tą sprawą swego czasu. Natychmiastowa rozbiórka obiektu
                wynikała z zadziwiająco błyskawicznych działań Powiatowego Inspektora Nadzoru
                Budowlanego. Skoro było zagrożenie, to mogę tylko bić brawo, że tak szybko, tak
                sprawniutko. Moje wątpliwości wzbudza jedynie urządzenie na tym terenie
                składowiska odpadów (jest to kamień dołowy rodem z zaprzyjaźnionego Bytomia, he
                he). Skoro z "BEFADO" tak nie można, to znaczy, że zagrożenia nie ma, a
                estetyka obiektu w pełni odpowiada aktualnej strategii promocji miasta. W tą
                strategię wpisują się również jakże malownicze ruiny firmy "Madej i Wróbel" w
                Wirku. Proponuję Panie Muc nowe hasło wyborcze "Ruda Śląska miasto ruin
                przemysłu z epoki Gierka". To bardzo dżezi hasełko. Przemysł gierkowski okazał
                się niezbyt trwały i możemy to oglądać !! Czyli w spadku po komunie nic, nic
                nam nie zostało. Orzegowski dom kultury nie pasował do tej układanki i go ni
                ma, ue he he he he he. Pewnie Pan Józef Osmenda tu zaprotestuje, ale....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka