Dodaj do ulubionych

Tobiszowski

24.10.06, 10:03
Podobno to jedyny liczący konkurent A. Stani.
Wiem że był prezesem agencji.
Kto był jej właścicielem?
Czy nominacja była po wygranym konkursie?
Czym agencja się zajmuje?
Jakie miała osiągnięcia za prezesury Tobiszowskiego?
Jeżeli wiecie napiszcie.
Obserwuj wątek
    • 200zlotych kompromitacja 24.10.06, 10:44
      sam fakt to kompromitacja dla tego człowieka. Miał 1,5 roku by pokazać że coś
      jest w stanie dla miasta zrobić będąc posłem. Nie zrobił nic. Zamknął się i
      odgrodził od mieszkańców - wspomnieć nakleży choćby kwestię jego biura
      poselskiego gdzie nawet skontaktować się z nim nie dało. Jak dla mnie to
      człowiek przegrany w wyborach przepadnie w pierwszej turze. Nie ma godnych
      kandydató stanowiska prezydenta miasta, wybór znowu będzie taki że należy wybrać
      mniejsze zło jakim b edzie Stania. Stania byłby dobrym prezydentem gdyby nie
      afery z obsadzaniem swoich ludzi w spółkach miejskich w niejasnych
      okolicznościach ( słynny już zięciu ) i inne niewyjaśnione afery w mieście.
      • brynio5 Re: propozycja dla wqrwionego 25.10.06, 23:14
        zamiast biadolić zgłoś się do sztabu wyborczego pana Stani do roboty!Ulotki,
        plakaty,klejenie,roznoszenie,wysyłanie, lanie piwa i smażenie krupnioków.
        Aha, jeszcze cigarety,kwiatki i wizytówki! To ważne!
        Potem dostaniesz dobrą pracę i nie będziesz musiał narzekać.
        Może nawet dyrektorem Izby Wytrzeźwień zostaniesz, kto wie?
    • broneknotgeld Re: Tobiszowski 26.10.06, 21:52
      Bilbord Tobiszowskiego

Bilbord gryfny - epne PRO
      PiS se na niym traci bo
      Z tym we ślady Stani idzie
      Kto partyjok tyn we biydzie?
    • danius5 Re: Tobiszowski 27.10.06, 11:49

Gónośląska Agencja Rozwoju Regionalnego - właścicielem jest Fundusz Górnośląski.
      Tobiszowski został szefem tej agencji oczywiście z nadania politycznego. Co do
      osiągnięć, to są one dyskusyjne...niektóre nawet bardzo dyskusyjne....
      • zbszek45 Re: Tobiszowski 27.10.06, 13:24
        > osiągnięć, to są one dyskusyjne...niektóre nawet bardzo dyskusyjne....

Napisz coś więcej ło tych jego osiągnieciach boch jest ciekaw, jak się tam ten
        nosz poseł zasłużył??
    • rudy107 Re: Tobiszowski 29.10.06, 14:57
      faktycznie, wszystko jest dyskusyjne. Ja do wielbicieli Tobiszowskiego nie
      należę, ale wobec kandydatury obecnego prezydenta - to bardziej sprawiedliwe, by
      własnie jemu dać miejsce w magistracie. Uważam, że największym ciosem jaki
      obecny prezydent zadał miastu, to te rozgrywki, którymi wyeliminował innych
      kandydatów. I myślę, że nalezy mu się choćby i za to stosowana "nagroda" w
      postaci wyboru innego kandydata. A choćby i Tobiszowskiego. Nie jest to
      kryształ, ale jeszze do końca nie wiemy jakie ma skazy, podczas gdyu doskonale
      wiemy, że obecny prezydent to najwyżej... fajans. Mocno porysowany. I
      wybaczcie,ale w tyłku szczypie kiedy czyta się te wasze żale, że jakby to było
      cudnie gdyby nie ci doradcy Stani. Nie byloby cudnie i nie bedzie, bo to JEGO
      ludzie, to ON takich wybiera, bo sam taki jest! A nawet jeżeli w głębi serca
      jest inny, to co z tego? Wykazał się wyjątkową chłonnością do przyjmowania
      takich ludzi, ponieważ nie potrafi współpracować z ludźmi uczciwymi, nie potrafi
      przyjąć krytyki i wyciągnąć własciwych wniosków. Więc jak to rozwiążecie? 1000
      mszy do Przemienienia Pańskiego?
      • w36 Re: Tobiszowski 29.10.06, 16:04
        rudy107 napisał:

> I myślę, że nalezy mu się choćby i za to stosowana "nagroda" w
        > postaci wyboru innego kandydata.

Rudy, pomyśl w kogo rzeczywiście ten odwet uderzy. Ja wiem, Stani należy się
        wyraźne ostrzeżenie za te te wszystkie rzeczy które budzą powiedzmy duży
        niepokój. Ale Stania jest tu mało ważny, to chodzi o 150 tysięcy rudzian. Jak
        masz coś do niego to mu wykręć wentyle z opon albo co ;), ale nie karaj całego
        miasta za to.

Nie ma przecież żadnych racjonalnych przesłanek że Tobiszowski nie będzie
        jeszcze gorszy. Tym bardziej że przez rok publicznie, bez zastrzeżeń wykazywał
        gorliwość w popieraniu ambicji swoich szefów z Pisu i bezkrytycznej akceptacji
        różnych wyjątkowo brudnych ich spraw. A prawdopodobieństwo że będzie wykazywał
        lojalność swojej partii a nie wspólnocie samorządowej graniczy z pewnością. I po
        co nam to?
        • 200zlotych Re: Tobiszowski 29.10.06, 16:35
          w36,
          widzisz ja osobiście poparłbym Tobiszowskiego gdyby ten miał za grosz honoru i
          potrafił się przyznać do błędów które popełnił. Mam na myśli jego nieudaną rolę
          posłą gdzie zachował się jak w tym powiedzeniu "jak bjeda to do żyda, a jak po
          biedzie srom cie żydzie" gdzie my mieszkańcy byliśmy tym przysłowiowym żydem. Do
          tego dochodzi to co zrobił w Piekarach - dokonując czystek w Radio Piekary
          wprowadzając swoich ludzi - czyli to samo co robi Stania w rudzkich spółkach. Ja
          jako przeciwnik korupcji i nepotyzmu w imię czego miałbym go poprzeć ? mógłbym
          pociągnąć za sobą ludzi, skonsolidować środowisko, doprowadzić do układu ponad
          podziałami w mieście by Tobiszowski został prezydentem ale po co ? on pokazał że
          się z nikim i niczym nie liczy tak więc czy warto zamieniać trabanta na syrenke...

Z drugiej strony środowisko powinno przedyskutować całą sytuację bo potem przez
          następne 4 lata będą biadolenia że Stania taki, owaki a teraz jest szansa by
          demokratycznie dokonać odpowiedniego wyboru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka