Dodaj do ulubionych

Jestem nową chorą i internautką :(

08.06.10, 10:13
Mam neuroboreliozę ... traktuję tę diagnozę jak wyrok!!!
Właśnie rozpoczęłam prywatnie leczenie metodą ILADS. Kasa
Chorych i ,,Zakaźnicy” mnie zlekceważyli.
Chętnie nawiążę
znajomość z osobą/ami, która/e pierwsze kroki w walce z tym
paskudztwem mają już za sobą. Mieszkam w Gdańsku, jestem mobilna,
mam 68 lat. Mam wiele pytań i wątpliwości co do samego leczenia jak
i diety. Uprzejmie proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • prowirus Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 10:55
      A tam od razu wyrok... Ciesz się, że nie miałas tej diagnozy kilka lat temu, bo wtedy to faktycznie byłaby przed Tobą ciężka i długa droga...
      A teraz zobacz, są jakieś wytyczne, są badania coś się dzieje, nie zostałaś na lodzie i możesz się cieszyć a to, że masz bb to co? Usiądziesz i będziesz płakała? To nic nie da, nawet może pogorszyć i doprowadzić do depresji. Myślę, że dasz sobie radę i nie będzie źle, nasi lekarze Ci pomogą i odzyskasz formę, chęci do życia itd.

Najważniejsza sprawa to FAQ tego forum, poczytaj na spokojnie i przede wszystkim nie po łebkach, bo wielu czyta między wierszami i później wiele spraw jest niejasnych.

Kolejna sprawa to dystans do tego co czytasz tutaj, jak wiadomo na tym forum wypowiadają się ludzie, którzy są tzw. ciężkimi przypadkami i przesiadują tutaj od dawna wymieniając się doświadczeniami, które dla niektórych mogą być przerażające, więc czytaj, pytaj, ale i zachowaj dystans, bo to wyjdzie Ci tylko na zdrowie.

Zapewne odezwą się osoby z Gdańska, bo tutaj siedzi ekipa z całego kraju u nie tylko! smile

Powodzenia w leczeniu!
    • fionka21 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 12:14
      Witaj w klubie wink

Większość z nas leczy się wg ILADS, więc znajdziesz na tym forum bardzo dużo
      przydatnych informacji. W celu przeczesywania forum bardzo dobrze jest użyć
      wyszukiwarki.

Podstawowe informacje o tym leczeniu zawarte są w FAQ i to należałoby dokładnie
      przestudiować. Jeśli wolisz czytać z książki to możesz zamówić sobie go na
      www.borelioza.org

Opisz swoją historię i opisuj swoje odczucia w związku z leczeniem oraz zadawaj
      pytania w swoim wątku - zawsze znajdzie się ktoś bardziej doświadczony, kto Ci
      odpowie.

Jest tu parę osób z Twoich okolic, pewnie się odezwą. Ja jestem z Wrocławia.
      Jeśli masz stacjonarny telefon i chciałabyś porozmawiać, to odezwij się na priva
      (fionka21@gazeta.pl)

Nie bój się leczenia, bo jesteś w dobrych rękach i będziesz odzyskiwała zdrowie.

Pozdrawiam, Anka smile
      • ekoma.wroc Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 15:22
        Też byłam przerażona i w ciężkiej depresji ale teraz wraca nadzieja. Choć ciągle
        jeszcze nie mogę uwierzyć w to co się stało to wraz z powrotem dobrego
        samopoczucia w trakcie leczenia ILADS powoli nabieram do tego dystansu. Leczenie
        jest ciężkie ale trzeba się z tym pogodzić.
        • fantastica.nusia Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 16:33
          Witamsmile
          Ja tez mam neuroborelioze i jestem pod koniec drugiego miesiąca
          leczenia.
          Diagnozowanie mnie trwało 3 lata i wreszcie mam diagnoze smileJa to
          traktuje jak nadzieje bo wiem co robić.Wczesniej czułam sie jakbym
          miała wyrok.
          Napisz na priv jesli chceszsmile
          Pozdrawiam serdeczniesmile
        • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 09.06.10, 09:25
          jejku jak mi miło ze tyle osób się odezwało smilesmilesmilesmileDziękuję
          wszsytkim bbbbbbbbbardzo serdecznie smile chciałam się zapytać o dietę
          co mogłaś jeść a czego nie czy bardzo skrupulatnie przestrzegałaś
          wytycznych? Dziękuję za wpis smile
    • mniamumniamu Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 15:52
      Agnieszka, ta choroba to nie wyrok, jest wiele gorszych, choć owszem, łatwo nie
      jest. Na początku człowiek nie chce wierzyć, że to to, jest przerażony i trudno
      mu to wszystko objąć umysłem. Potem się oswaja i zaczyna walkę.
      Jak ktoś pisał wyżej, poczytaj FAQ, to podstawa. Posiedź na forum, śledź je na
      bieżąco, zawsze coś ciekawego się tu pojawia. Dla mnie na początku leczenie było
      naprawdę pomocne.
      I bądź dobrej myśli. Ja leczenie zaczęłam 2,5 miesiąca temu w stanie naprawdę
      kiepskim. Teraz nadal zmagam się z wieloma objawami, bólem, ale poprawa i tak
      nastąpiła.
    • boreo.boreo Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 16:22
      Ja rowniez dolaczam sie do tego wsparcia! Lecze sie od 3 miesiecy, na forum bywam od 5, bardzo duzo tutaj ciekawych informacji i wsparcia.
      Nie poddawaj sie, ja tez czesto mam zle samopoczucie psychiczne ze wzgledu na chorobe, powracajace objawy, niepewnosc co do tego ile to potrwa i ile razy jeszcze bede w niedziele wieczorem wrzucac "moje" piguly do dozownika lekow (polecam taki instrumencik, do nabycia w aptekach, najlepiej na caly tydzien z 4 przegrodkami na kazdy dzien. To baaaardzo ulatwia "ogarniecie" tej ilosci lekow, a zwlaszcza jak jest sie poza domem w ciagu dnia).
      Ale wierze, ze kazda taka niedziela przybliza mnie do konca leczenia!
      Bedzie dobrze, masz diagnoze i jestese w dobrych rekach. Ja po 3 miesiacach widze poprawe i oby tak dalej!
      Przesylam pogodne pozdrowienia Tobie oraz innym forumowiczom!
    • rrrenifer Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 19:10
      Neuroborelioza to nie wyrok - z tym da się walczyć i wygrać
      Od siebie napiszę tak: miałam neuroboreliozę, a teraz jestem ponad półtora roku
      po zakończeniu leczenia i uważam się za zdrową.
      Walcz dzielnie. To trudna walka sad ale da się smile
      • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 09.06.10, 09:21
        Moja droga bardzo dziękuję za wpis smile czy miałaś też tak
        restrykcyjną dietę przy antybiotykoterapii? Czy od razu wdrożyłaś
        preparaty ziołowe do leczenia? Dobrego dnia życzę i dziękuję za
        wsparcie smile Aga
    • tomo1981 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 08.06.10, 19:38
      Ja również jestem z Gdańska. Mam diagnoze SM, ale rozpocząłem
      testową antybiotykoterapię, bo mam bardziej objawy podobne do
      Neuroboreliozy. Który lekarz i gdzie prowadzi leczenie w Pani
      przypadku?
      • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 09.06.10, 09:18
        hej smile
        tak naprawdę to ja jestem córką tej 68 letniej chorej ale wszystko
        na mojej głowie smile 601 35 33 32 to mój nr jak chcesz to zadzwoń smile
        napisałam do stowarzyszenia Chorych na Boreliozę i otrzymałam
        ciekawe wskazówki mogę go przesłać tylko nie bardzo wiem jak sad
        wstyd ale trochę sie gubię w Internecie ale sie uczę smile prześlij mi
        smsm adres mailowy to sie odezwę smile
        pozdrawiam i dziękuję za kontakt Aga
        • rrrenifer Re: Jestem nową chorą i internautką :( 09.06.10, 19:47
          moja dieta była wyjątkowo restrykcyjna sad ale dało się smile
          leczenie oczywiście antybiotyki, do tego probiotyki, osłona przeciwgrzybiczna od
          czasu do czasu, wątroba nie potrzebowała pomocy, witaminki itp zalecone przez
          lekarza (w różnych momentach różnie, ale była tam np witC, wapń, magnez i już
          nie pamiętam co, trzeba by w notatkach szperać), ziół jako takich nie brałam w ogóle
          • fantastica.nusia Re: Jestem nową chorą i internautką :( 10.06.10, 01:54
            To ja jestem złym przykładem bo diety nie przestrzegam.Próbowałam na
            samym początku ale w efekcie nic nie jadłam bo wszystko było wstretne i
            monotonne.Jak do tej pory nic sie nie dzieje.ktoś na forum napisał,że
            jak juz się przestrzega diety to nie wolno łamać.
            Pozdrawiamsmile
            Mam pytanie,jakie objawy neurologiczne miałaś?
            • rrrenifer Re: Jestem nową chorą i internautką :( 10.06.10, 18:10
              Jeśli mnie pytasz o objawy, to zeszłam z poziomem umysłowym gdzieś tak na poziom
              4-latka. ciągły ból głowy (typ migrenowo-kacowy)po za tym nie umiałam: mówić
              poprawnie, pisać poprawnie, myśleć, pamiętać, skupić się, łapy z rana nie
              chciały łapać np kubka, po wstaniu zdarzało mi często się obijać o ściany,
              czasem nie umiałam określić czy stoję prosto czy już się przewracam, totalny
              brak siły - kuchnia z perspektywy pokoju to było naprawdę daaleko (mieszkanie
              40m całość) itp
              Co do diety to ja osobiście nie ryzykowałam grzyba i stosowałam cały czas. Nie
              chciałam sytuacji w której nie będę wiedziała czy to jeszcze bb, czy już grzyb...
              • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 11.06.10, 12:18
                serdecznie dziekuje za pokrzepiajace słowa smilesmilesmile jestem przerazona
                takim truciem organizmu ale bedzie dobrze musi smile moge zapytac o
                wiek? czy juz przestałaś leczyc się antybioteko i
                chemioterapeutykami skor piszesz ze nadaj jets poprawa to po
                czym ... mrok się rozjasnia dzieki WAM ale nie oszukujmy - boje sie :
                ( pozdrawiam
                • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 11.06.10, 12:29
                  Moi Drodzy smile
                  Chciałm wszsytkim podziękowąć za dore rady i słowa, mało tego, że
                  zetknęłam się z nowym wstrętnym choróbskiem to jeszcze za diabła nie
                  umiem korzytać z Forum, ale w końcu sie nauczyłam. Dziękuję, że
                  Jesteście, a za gafy (bo tu wszystko widać-czego ja na poczatku nie
                  wiedziałam) przepraszam sad
                  Czy są chętni do spotkania na kawie lub spacerze aby sobie trochę
                  poplotkować o tym choróbsku tak face to face??? Może w Brzeźnie?
                  Mieszkamy na Starówce. Miłego dnia Aga
                  • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 11.06.10, 14:02
                    Kochani szukam OPTIME w okolicach Gdańska czy ktoś może mi pomóc?
                    Dziekuje serdecznie smile
                    • marzena1963 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 11.06.10, 15:37

Optimę najlepiej zamówić na e-Bayu. To probiotyk z USA. Opakowanie 60 szt. Wystarcza mi na trzy, a nawet cztery miesiące - zwykle biorę kapsułkę co drugi dzień, wieczorem razem z jogurtem i najmniej dwie, trzy godziny po antybiotykach. Tak aby spokojnie przez całą noc namnażały się.

Aby kupować na e-Bayu trzeba mieć kartę z wytłoczonym cyferkami. Trzeba wyszukać sklep z najtańszą przesyłką. Łączny koszt wynosi wtedy ok 120-130 zł. Przychodzi pocztą po 1-2 tygodniach. Zamawialiśmy latem i mimo wysokich temperatur była równie skuteczna jak w okresie zimowym.

Jeśli chodzi o moje latka to rocznik zawarty jest w nicku smile
                      Najśmieszniejsze - a moze wręcz przeciwnie, bo żal życia - że obecnie jestem zdecydowanie mnie obolała niż wtedy, gdy miałam dwadzieścia lat.

Dr Beata z Krakowa leczy też i osoby w wieku Twojej mamy. Z powodzeniem. Zatem - z optymizmem do boju!
          • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 10.06.10, 10:58
            Serdecznie dziękuję za informacjesmileFakt dieta jest straszna!!!Ale
            mówi się trudnosadjak długo się leczyłaś ile jetses juz po?

Mam pytanie czy ktoś jeździ do dr Jacka Kulety do Olsztyna???
            Proponuje organizację mini wycieczeksmilemam toyte Yaris bez
            kilmatyzacji, ale za to srebrnąsmile
            • mariano_84 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 10.06.10, 12:25
              Również jestem z Gdańska. Leczę sie juz od ponad 3 lat i gdybym był na waszym miejscu zacząłbym leczenie ziołami na które lada dzień przechodze, ponieważ organizm po pewnym czasie juz jest tak wykończony, że nie wiadomo czy to od bb, koinfekcji, grzyba, czy właśnie z wycieńczenia pomimo brania suplementów wskazanych podczas leczenia.
            • marzena1963 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 10.06.10, 18:54
              Leczenie jest długie i trudne, ale warto je podjąć. Zadziwiające jak wiele objwaów te bakterie wywołują. Uporałam się z poważną neuroboreliozą a teraz już od dawana zastanawiam się czy możliwe jest, aby jeszcze coś się poprawiło. Zasakujące, że nadal są postępy, choć drobne objawy, które pozostały nigdy nie były przeze mnie wiązne z boreliozą.
              Dietę należy pilnować. Polecam Optimę. To bardzo dobry probiotyk.
              Powodzenia. Trzymam kciuki smile
              ....................
              - mój wątek tiny.pl/s7pk
              borelioza.org - strona Stowarzyszenia Chorych Na Boreliozę
              • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 11.06.10, 12:15
                dziekuje za pokrzepiajace słowa smile przeraza mnie to trucie organizmu
                ale bedzie dobrze smile musi smile mogę spytać o wiek? Mama ma 68 lat.
                • mariano_84 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 11.06.10, 16:07
                  Nie wiem do kogo jest to pytanie skierowane, ale jak cos mam 26lat tak jak mówi rocznik przy nickuwink
                  • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 21.06.10, 14:23
                    Moi drodzy smile czy utrata wagi na początku ,,trucia" + dieta jest
                    czymś normalnym? Logika podpowiada, że tak. Mogę poprosić o jakieś
                    informacje, jak to było u Was?
                    • uruz2 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 21.06.10, 14:30
                      Utrata wagi na początku leczenia jest normalna. Nie przejmuj sie
                      tym, chyba, że jesteś bardzo szczupła i kilka kilogramów w dół Cię
                      martwi.

A tak w ogóle, to dopiero w tej chwili Cię skojarzyłam z lekarzem z
                      Olsztyna !!! smilesmilesmile

Pytaj w tym wątku, na pewno tu zajrzę smile

• agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 23.06.10, 09:40
                        Witaj Miły URUZ2 smile
                        tak to ja jestem od 3 tygodni pacjentką dr z Olsztyna - bardzo miły
                        i cierpliwy człowiek smile głupio mi, że takimi pierdołami mu głowę
                        zawracałam ech nauczę się smile
                        Chora jest moja 68-Mama więc jestem Jej przewodnikiem i ciałem
                        doradczym. Martwi mnie, że tak chudnie!!! Wygląda jakby Jej organizm
                        w ogóle nie zatrzymywał wody ... jest strasznie odwodniona i ma
                        bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb suchą, pergaminową skórę sad zresztą Mama już
                        przed rozpoczęciem leczenia dużo schudła około 8-10 kg a teraz
                        dodatkowe 5 kg … martwi mnie to bardzo sadsadsad a z resztą jakoś sobie
                        radzimy smile pozdrawiam serdecznie
                        • uruz2 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 23.06.10, 14:23
                          Pytaj w swoim, czyli mamy, wątku. Na forum jest mnóstwo życzliwych
                          ludzi, którzy podpowiedzą, co robić.

Sucha, pergaminowa skóra jest w atypowych częsta. Do tego potrafi
                          się łuszczyć ( wygląda to jak łupież całego ciała!).

Mamę dokarmiaj często i w małych ilościach. Wprodzadź kaszę gryczaną
                          z kefirem. Bo brak chleba jest naprawdę przykry. Jak się pojawi
                          porfiria, to mama będzie miała ochote na makaron - kup żytni. Mojemu
                          dziecku ( też choremu) na apetyt słuzy Bioaron C,
                          spróbuj...Skonsultuj z lekarzem podawanie Padmy, to są zioła, które
                          pomagają w stabilizacji organizmu. Duzo kiszonej kapusty i ogórków.
                          I nie poddawaj sięsmile
                          • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 24.06.10, 12:33
                            Dziękuję za informację i dobre słowa smile
                            Kolejne pytanie zanim Mama zaczęła leczyć sie u dr z Olsztyna
                            poumawiałam Ją do różnych specjalistów typu urolog, neurolog,
                            rehabilitant i chirurg naczyniowy (objawy i niektóre badania
                            sugerowały konieczność udania się do wymienionych specjalistów, a że
                            kolejki długie to teraz jest wysyp terminów. Proszę mi podpowiedzieć
                            czy zbagatelizować ich wszystkich i trzymać się tylko i wyłącznie dr
                            z Olsztyna czy chodzić do nich i … no właśnie i co? Każdemu
                            przyznawać się do prywatnego leczenia tak agresywnego? Już widzę ich
                            miny zrozumienia chachacha skoro odbiór społeczeństwa jest taki,
                            że „o boże a po co aż do Olsztyna? Skoro można za płotem? A dr XYZ
                            jest świetny i przyjmuje w Gdańsku??? Te wycieczki to chyba dla
                            kaprysu?” Sorry za sarkazm, ale wiedza społeczeństwa w tym i lekarzy
                            jest co tu dużo mówić kiepska. Pierwszym się nie dziwię ale drugim …
                            bez komentarza. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź smile
                            • uruz2 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 25.06.10, 17:53
                              A po co się masz przyznawac do kuracji? Pozlecają badania ( jak na
                              nfz - zrobić). Doktor będzie miał pełny obraz Mamy dolegliwości i
                              stanu...
                              • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką :( 07.07.10, 21:12
                                Moi Drodzy smile
                                Potrzebuję pomocy ... pilnie poszukuję osoby/osób z najlepiej z 3-miasta (Gdańsk), które czują potrzebę lub po prostu chciałby się trochę zintegrować smile spacer nad morzem i poplotkowanie na temat toksyn i diety i nie tylko - wymiana poglądów mile widziana smile jestem osobą mobilną w oczekiwaniu na miły odzew smile
                                • uruz2 Re: Jestem nową chorą i internautką :( 07.07.10, 22:07
                                  Depresja? Bardzo niemiły objaw naszej choroby...Człowiek myśli o
                                  śmierci i traci nadzieję...Mamie, tak jak i nam, pomogłyby rozmowy
                                  internetowe. Może Jej pokaż, jak łatwo nawiązać kontakt? smile
                                • heizba Re: Jestem nową chorą i internautką 08.07.10, 08:35
                                  Agnieszko, jak sądzę boisz się m.in. o to jak mama ze względu na wiek zniesie
                                  leczenie?
                                  Kiedyś na tym forum pisywała osoba, która miała chorą mamę lub babcię (nie
                                  pamiętam)i była to osoba- chora - w wieku ok 70- lat.
                                  Na dodatek, o ile dobrze pamiętam (!), jej leczenie zakończyło się sukcesem.
                                  Być może odszukanie jej wątku i wpisów podniosłoby na duchu Twoją mamę i
                                  Ciebie. Może udałoby się nawet skontaktować Twoją mamę z tą starszą panią.
                                  Niestety nie pamiętam kto to był, ale wiem, że to właśnie ta pani wymyśliła
                                  miksturę na grzybicę ( kiszona kapusta, ogórki czosnek, woda, olej). Może ktoś z
                                  innych uczestników pamięta i Ci pomoże znaleźć wątek.
                                  Dbaj o kondycję psychiczną mamy bo to sprzyja zdrowieniu.
                                  • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką 08.07.10, 09:14
                                    Dziewczyny bardzo serdecznie dziękuję za podpowiedzi smile nie wiem czy
                                    uda mi sie namówić Mamę na kontakt z internetem ... bardzo ciężka
                                    sparwa, wręcz nie do wykonania ... dlatego szukam dla Niej
                                    towarzystwa na spacer, na wodę (bo kawy nie możnasad) kogoś kto miał
                                    z tym paskudztewm doczynienia. Hmm ta starsza Pani to jest myśl,
                                    postaram się poszukać smile dziękuję, ja nie potrzebuję pomocy - jestem
                                    chyba ze stali - taki charkter, wszystko rozumiem tylko tracę
                                    pewność czy dobrze zrobiłam kierując Mamę na to lecznie ... Nie
                                    wiecie czemu dr z Olsztyna zrezygnował z uczestnictwa w forum?
                                    • uruz2 Re: Jestem nową chorą i internautką 08.07.10, 10:19
                                      Może dlatego, ze awantura była o metody leczenia...Nie wiem...

Dobrze zrobiłaś, leczenie jest bardzo trudne, ale daje szansę na
                                      powrót do normalnego życia. Bez leczenia byłoby tylko gorzej...

Pozdrawiam cieplutko, dzielna jesteś! smile
                                      • ewa475 Re: Jestem nową chorą i internautką 08.07.10, 10:27
                                        Agnieszko,jak zaczynałam leczenie miałam 60 lat,łatwo wyliczyć ile mam
                                        teraz.Mama może do mnie zadzwonić,na nr informacyjny na stronie
                                        Stowarzyszenia,lub jak napiszesz meilasmile prywatny.
                                        Serdecznie pozdrawiam Twoją mamę jak i jej córkę siłaczkęsmile
                                    • agnieszkamartynowska Re: Jestem nową chorą i internautką 15.10.10, 10:10
                                      Czy ktoś mógłby mi pilnie pomóc w sprawie wykonania kroplówek z biotraxonu w Gdańsku? Jak to robicie Wy którzy dłużej mają kontakt z tą chorbą. Bardzo serdecznie dziękuję za wszelakie podpowiedzi smile
                                      • lucynaufniarz Re: Jestem nową chorą i internautką 16.11.10, 22:14
                                        Witam.Moja mama też ma zlecony biotraxon.Pierwszą kroplówkę miała w domu ale jutro jednak będzie miała podaną w przychodni.Pielęgniarka uświadomiła nas odnośnie zagrożenia wstrząsem i braku ewentualnej pomocy w przypadku gdyby karetka była w terenie.Ryzyko bardzo duże aczkolwiek mało prawdopodobne ale jednak nie można wykluczyć gdyż biotraxon to pochodna penicyliny a z tą bywa różnie.
                                        Pozdrawiam serdecznie Panią i Pani mamę.A tak na marginesie-czy pogodziła się już z tą restrykcyjną dietą.Moja mama mogła już jeść wszystko czekając na wyniki panelu koinfekcji w boreliozie.Życzę powodzenia
    • innesia Re: Jestem nową chorą i internautką :( 16.11.10, 22:37
      Witamsmile bardzo serdecznie proszę o namiary na tego lekarza z Olsztyna. Mieszkam w Białymstoku, więc względnie blisko. Również mam neuroboreliozę( niezdiagnozowaną przez kilkanaście lat). Miałam rumień i dopiero po latach skojarzyłam ten fakt, a rodzina potwierdziła, że miałam wielki rumień na udzie przez prawie miesiąc. Podlasie to rejon "zakleszczony" a ja ich miałam w życiu kilkadziesiątsmile
      • lucynaufniarz Re: Jestem nową chorą i internautką :( 19.11.10, 21:56
        Lekarz przyjmuje w przychodni prywatnie.Leczy metodą ILADS
        Jest to osiedle Dajtki w Olsztynie na ul.Zbożowej

Telefon do rejestracji 796 604 107
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka