Dodaj do ulubionych

Jestem nowa

01.11.11, 20:00
Witajcie smile
W sumie nie mam zdiagnozowanej boreliozy , nie wiem tez do konca czy ja mam, ale moje objawy potwierdzaja sie z objawami opisywanymi w internecie .
Zaczne od poczatku tak w skrocie; w sierpniu tego roku wyczulam guza w piersi, lekarz, potem USG, biopsja ktorej wynik bedzie za tydzien, nie musze mowic w jakim bylam i jestem stresie od czasu kiedy tego guza wyczulam.
Od dwoch tygodni zaczelam sie dziwnie czuc, zaczelo sie od bolu przy uszach, jakby bolaly mnie slinianki, macalam to miejsce i pod uszami wyczulam powiekszone wezly chlonne, te wezly mnie bardzo bola a bol jest taki dziwny jakby rozpychajacy a potem sciskajacy, do tego boli mnie glowa, bol jest tez dziwny , czasem tepy przez wiekszosc dnia , a kilkanascie razy dziennie glowe mi sciska, sciskanie zaczyna sie od karku ( ktory jakby sztywnieje) potem szczeki, skronie i glowa, do tego mrowienie twarzy, sciska mnie tez gardlo, jakbym miala problem z polykaniem , gardlo czasem mnie boli , czasem kluja mnie uszy ,czuje sie czasem jakbym byla pijana (chociaz od dwoch dni jakby mniej) , jestem obecna ale jakby za mgla, jakbym nie za bardzo wiedziala co sie naokolo dzieje, chociaz wiem bo biore udzial w rozmowie , ale to takie dziwne jest, bola mnie tez czasem nadgarstki i lewa noga , czasem az kuleje, kolezanka sie smieje zebym sie do trumny polozyla, ale mi naprawde wszystko dolega, od 2 dni doszla biegunka .
Czasem mam dzien ( jak dzisiaj na przyklad) ze czuje sie w ciagu dnia dobrze dopiero wieczorem mam te wszystkie napady, sciskania itd.
Mysle ze mam tez powiekszone wezly chlonne w pachwinach bo mnie bola, a z USG wiem ze mam powiekszone pod pachami.
Na poczatku myslalam ze to stres powoduje wszystkie te dziwne dolegliwosci, nawet krople na uspokojenie kupilam, ale skad te powiekszone wezly chlonne , no chyba ze mam raka piersi ( tfu, tfu) i to sa przerzuty, dowiem sie we wtorek.
Bardzo Was prosze o rade, czy myslicie ze to moze byc borelioza??? na grzybach bylam we wrzesniu, ale kleszcza nie pamietam, z tego co czytalam ta choroba moze w nas siedziec nawet i 20 lat, a przy oslabieniu organizmu czy silnym stresie wylazi, jako dzieco mialam kleszcze ze 2 , 3 razy .
Ide jutro do lekarza, juz 3 raz z tymi samymi objawami ( sprawdzil mi poprzednio uszy i gardlo , wszystko w porzadku) powiem o moich przypuszczeniach, ale nie wiem czy dostane skierowanie na badania, mieszkam w Anglii i tu sluzba lekarska jest w oplakanym stanie sad
Pozrdawiam i zycze zdrowia smile
Obserwuj wątek
    • tosho Re: Jestem nowa 01.11.11, 20:43
      Moim zdaniem to nie wygląda na Boreliozę. No ale w związku z tym, że ta choroba może się czasem na początku manifestować drobnymi i niespecyficznymi objawami, to dla spokoju można zrobić testy.
      Ale raczej w pierwszej kolejności poszedłbym do lekarzy i niech Cię diagnozują, przyczyn Twoich objawów mogą być dziesiątki. Przy okazji zbadałbym sobie tarczycę (TSH, ft3, ft4, antyTPO i antyTG), jej schorzenia występują bardzo powszechnie.
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka