sobska 01.10.12, 12:40 Witam. Mam pytanie odnośnie związku pomiędzy bb, a badaniem rezonansem magnetycznym głowy. Czy borelka może pozostawić jakiś ślad, który jest widoczny podczas badania rezonansem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mab62 Re: MRI głowy, a borelioza 01.10.12, 13:34 U mnie w MRI zmiany naczyniowe ,niewielkie zmiany demielizacyjne ,anomalie kości. Zważywszy,że przed Lyme nie miałam problemów neurologicznych,to pewnie jej ślad. Pewna nie jestem,bo MRI dopiero na abx miałam. Końcem roku powtórzę rezonans. Wtedy będę mieć jakieś porównanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
predrak Re: MRI głowy, a borelioza 01.10.12, 13:54 Borelka moze Ci spowodować poważne ubytki neurologiczne u mnie jak to lek. stwierdził jak ser szwajcarski, dziura na dziurze. Odpowiedz Link
anonimicus Re: MRI głowy, a borelioza 01.10.12, 20:18 Witaj. Borelioza może zostawić ślady widoczne w rezonansie, lecz nie musi. Ja miałem mocno "rozwaloną" głowę i nic praktycznie nie wykazało. Pewien radiolog z Białegostoku powiedział, że borelioza jest "niewdzięczna", gdyż mimo choroby i objawów ze strony centralnego układu nerwowego rezonans może wyjść "czysty". Odpowiedz Link