Dodaj do ulubionych

moja historia

22.12.13, 11:04
kleszcz 3.08.2013 w pachwinie
rumienia brak
po ok tyg.objawy grypowe (glownie dreszcze, uczucie zimna, bol gardla)
po 2 tyg azitrox i tynidaxol prze 10 dni codziennie przez tydzien potem Luat-pozytywny
czekajac na wynik znow dreszcze i wysypka swedzaca na brzuchu.
leczenie: azitrox i tynidazol co 2gi dzien przez 9 tyg. dwa luaty kontrolne neagatwne.

międzyczasie grzybica pochwy.leczenie plus nystatyna doustnie 3x2.
dieta, probiotyki, suplementy itp

leczylam sie u lekarza Ilads PK z Wawy ktorego tyle ludzi chwali wiec chyba wie co robi.
lekarz zadecydowal ze to koniec leczenia bo luaty sa negatywne.

2tygidnie super.w 3 tyg.zaczely mi mrowiec rece i nogi.najpierw rzadko potem czesciej w ciagu dnia.
i co teraz?
nawrot? koinfekcje? a może niedobor czegos bo antyb.to wyplukuja (magnez-choc nadal stosuje witamin ny i suplementy?) uncertain

po swietach wybieram sie aby zrobic koinfekcje.chyba powinnam ale dlaczego lekarz nie zalecil??

Obserwuj wątek
    • mab62 Re: moja historia 22.12.13, 21:02
      no właśnie:dlaczego lekarz nie zalecił badania koinfekcji ?
      Wciąż nowi chorzy muszą dokształcać się,szukać rady na forach internetowych.
      Za co więc lekarze uważający się za leczących wg.Ilads biorą kasę ? Za pseudo Ilads ?
      • uruz2 Re: moja historia 22.12.13, 21:31
        Jeszcze przydałoby się, żeby lekarze wiedzieli, co jest koinfekcją, a co zakażeniem oportunistycznym. Znaczy, lekarze, którzy mają odwagę stawiać pieczątkę pod "tradycyjnym"( w sensie "jakby" Ilads) spisem leków.

No i jak wyłapać te koinfekcje. W sensie prowokacji...Uuuuu...

A jeszcze wywiad by się przydał....Auuuułł...

Oblukanie pacjenta...Ojjjjjj...joj...

A spis trzeba ręcznie...Eeeee...

Nie...
        • uruz2 Re: moja historia 22.12.13, 21:58
          Byłaś u lekarza, który u mnie bezbłędnie rozpoznał bartonelkę. Sądzę, że Twoje drętwienia mają przyczynę neurologiczną, ale to domniemania jakieś hipotezy na odległość. Najczęstszymi blokerami leczenia borelii są bartonella i babesia. Od nich powinno się zaczynać, ale problem tkwi w tym, że testy są niemiarodajne. Trzeba zastosować prowokację, bo inaczej wydasz niepotrzebnie masę pieniędzy. Sięgnij do wątków Artura, czyli do archiwum forum. Tam znajdują się gotowe poradniki, o których tutaj dawno zapomniano.

Pozdrawiam
          • princessa.of.persia Re: moja historia 23.12.13, 06:55
            moze to dziwnue zabrzmi ale nie umiem wyszukiwac watkow po autorze-czy ktos mi pomoże te watki Artura odszukac. dziękuję smile
    • leszekse1 Re: moja historia 22.12.13, 22:52
      princessa.of.persia napisała:
      >
      > 2tygidnie super.w 3 tyg.zaczely mi mrowiec rece i nogi.najpierw rzadko potem cz
      > esciej w ciagu dnia.

Ja bym stawiał na kręgosłup. Drążek i powisieć sobie dwa razy dziennie po kilkanaście sekund.
    • princessa.of.persia Re: moja historia 03.01.14, 12:17
      Czy ktoś mi pomoże w interpretacji badania CD57?
      dziękuje

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rf/le/5uxr/1JwAGt5PSyZzFBnkfB.jpg
      • princessa.of.persia Re: moja historia 04.01.14, 06:21
        Proszę jeszcze raz o interpretacje smile
    • katarzyna.br Re: moja historia 04.01.14, 10:58
      Mam to samo, drętwienie rąk i nóg, tylko u mnie po pięciu miesiącach od "ugryzienia" i leczenia. Zaczęli diagnostykę w kierunku SM, szpital oddział neurologiczny, później rezonanse głowy i kręgosłupa, badanie emg- tężyczka, i lekarz wpadł że to przez boreliozę.Western blot potwierdził, u mnie przyczyny neurologiczne zostały wykluczone. Jestem na początku leczenia i nie miałam jeszcze badań na koinfekcję . U mnie krętki zżerają magnez i wapno - stąd tężyczka, której objawem jest właśnie mrowienie i drętwienie rąk i nóg. Paradoksalnie lepiej się czułam po tej terapii tężyczkowej tzn. magnez i wapń, wit.D3 niż teraz po antybiotykowej- subiektywnie jest gorzej - drętwienia wróciły..... Może u Ciebie jest podobny problem? Ja jestem zapisana do dr.O w Warszawie, ciekawe co on zaordynuje.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka