mtm.3 Proszę o radę 21.08.09, 10:37 Proszę podpowiedzcie, czy zioła (trzy podstawowe z protokołu) bierze się na czczo czy po jedzeniu, a może w czasie... I że jedno zioło mam wprowadzać w jednym tygodniu to wiem, a później jak już będę brała 3x dziennie po 1 tab. każdego, to zwiększam wszystkie razem na 3x dziennie po 2 tab. czy znowu w jednym tygodniu 3x dziennie jedno, a za tydzień kolejne... Strasznie to póki co skąplikowane dla mnie. Pocieszam się tylko, że wszystko jest trudne, dopóki nie okaże się łatwe... ) Które z nich rozbija cysty? Czy grzyba też tępią? Jaki odstęp czasowy musi być między zażyciem ziół i antybiotków? Trochę się w tym gubię i będę wdzięczna za podpowiedź bardziej doświadczonych w tym względzie. Odpowiedz Link
z2009 Re: Proszę o radę 21.08.09, 11:03 Zioła wprowadza się stopniowo, co tydzień nowe zioło i co tydzień zwiększenia dawki-max dawka to 8-9 gram na dobę. Grzyba to tępią ale teoretycznie u mnie właśnie od nich się pojawił grzyb,co prawda niepotrzebnie w ostatnim czasie zacząłem jeść słodkie rzeczy i chyba dlatego,ale nie wiedziałem,że przy ziołach też grozi grzybica.Także skuteczność przeciwgrzybiczną zioła z tego protokołu mają raczej niewielką. No najlepiej je jeść po jedzeniu ok godziny. Odpowiedz Link
mtm.3 Re: Proszę o radę 21.08.09, 16:00 dzięki ale z2009 napisz mi jeszcze proszę, czy co tydzień zwiększam wszystkie trzy zioła na raz czy każde z osobna, tzn. mam już każdego 3x po jednej kapsułce i jak zaczynam 4 tydzień, to później zwiększam tylko jedno 3x po dwie kawpułki czy wszyskie 3x po dwie kapsułki... Odpowiedz Link
z2009 Re: Proszę o radę 21.08.09, 16:07 Jak dasz radę i nie herxujesz zbytnio to wszystkie na raz zwiększ,ja tak zrobiłem,szkoda czasu na bawienie się z tymi robalami Odpowiedz Link
arrakis74 ma ktoś rdest odsprzedać 10.09.09, 10:33 Czy ktoś z Was ma może odsprzedać paczkę rdestu w proszku z 1stchinese? Chętnie odkupię. Potrzebuje pilne info. GG 168070, mail: araksis(małpa)o2.pl Odpowiedz Link
ryszard51 Re: Protokół Buhnera 26.09.09, 22:20 gdzie można kuypić tą książkę Buhnera i jaki ma dokładnie tytuł? Odpowiedz Link
emvaldi Re: Protokół Buhnera 26.09.09, 22:50 Healing Lyme: Natural Prevention and Treatment of Lyme Borreliosis and Its Coinfections (Paperback) by Stephen Harrod Buhner (Author) kupić ją można na www.amazon.co.uk - teraz za około 10 funtów Odpowiedz Link
ewa_100 kto doradzi - prośba ? 30.09.09, 17:06 Witam, mam pytanie odnosnie ziół w leczeniu chlamydii Pneumonia- wyłacznie objawy stawowe,może ktos pomoże i podpowie,wiem że nie ma stałego protokołu ziołowego na chlamę, ale z przestudiowania watku ziołowego doszłam do wniosku ze zakupie ziółka w rekomendowanym sklepie w USA czy dobry bedzie nastepujący zestaw: CATS CLAW - ogolnie immunostymulująco RDEST - j.w. CRYPTOLEPSIS LUTEOLINA -( w postaci tymianku i selera- ktoś zna inne żródło? KURKUMA + IMBIR -typowo na stawy. Może ktoś ma jakies sugestie, zastanawiam sie skoro dokuczją mi tylko/az stawy powinnam brac 2 zioła immunostymulujące- mam na mysli reserwatrol i koci pazur - czy tylko jedno z nich?? Odpowiedz Link
emvaldi Re: kto doradzi - prośba ? 30.09.09, 17:36 Czy możesz powiedzieć na jakiej podstawie (jakie testy i w jakich klasach masz potwierdzone jeśli chodzi o cpn) ???? - czy byłaś kąśnięta przez kleszczysko i czy jesteś pewna, że Twoje objawy stawowe pochodzą od infekcji cpn ???? Odpowiedz Link
ewa_100 Re: kto doradzi - prośba ? 30.09.09, 23:02 emvaldi napisał: > Czy możesz powiedzieć na jakiej podstawie (jakie testy i w jakich > klasach masz potwierdzone jeśli chodzi o cpn) ???? - czy byłaś > kąśnięta przez kleszczysko i czy jesteś pewna, że Twoje objawy > stawowe pochodzą od infekcji cpn ???? *********************************** CPn - mam potwierdzone badaniami z krwi w 2 klasach Igg ( 3x dodatnie i Igm lekko dodatnie) wcześniej wieloletnie nawracające infekcje górnych dróg oddechowych, kleszcza nie mialam nigdy, byłam przeleczona protokołami abax przez forumowowego- leczenie 5 m-cy abax - skutek marny, wiem że za krótko, ale dłużej abx NIE CHCĘ. Odpowiedz Link
emvaldi Re: kto doradzi - prośba ? 30.09.09, 17:51 jeśli chodzi o rdest oraz cc to ich połączenie daje świetne rezultaty a immunostymulacja jest tylko jednym z wielu działań obu ziół jest cała masa firm zajmujących się wprowadzaniem do obrotu tych specyfików i każdy z nich ma swoje wady oraz zalety jeśli chodzi o luteolinę to występuje ona również w kłączu rdestowca - czy są jakieś gotowe ekstrakty luteoliny z selera oraz tymianku ??? Odpowiedz Link
ewa_100 Re: kto doradzi - prośba ? 30.09.09, 23:03 emvaldi napisał: > jeśli chodzi o rdest oraz cc to ich połączenie daje świetne > rezultaty a immunostymulacja jest tylko jednym z wielu działań obu > ziół > jest cała masa firm zajmujących się wprowadzaniem do obrotu tych > specyfików i każdy z nich ma swoje wady oraz zalety > jeśli chodzi o luteolinę to występuje ona również w kłączu *************** Nie znam żadnych gotowych preparatów luteoliny > rdestowca - czy są jakieś gotowe ekstrakty luteoliny z selera oraz > tymianku ??? Odpowiedz Link
ewa_100 Re: kto doradzi - prośba ? 30.09.09, 23:04 ewa_100 napisała: > Witam, mam pytanie odnosnie ziół w leczeniu chlamydii Pneumonia- > wyłacznie objawy stawowe,może ktos pomoże i podpowie,wiem że nie ma > stałego protokołu ziołowego na chlamę, ale z przestudiowania watku > ziołowego doszłam do wniosku ze zakupie ziółka w rekomendowanym > sklepie w USA czy dobry bedzie nastepujący zestaw: > CATS CLAW - ogolnie immunostymulująco > RDEST - j.w. > CRYPTOLEPSIS > LUTEOLINA -( w postaci tymianku i selera- ktoś zna inne żródło? > KURKUMA + IMBIR -typowo na stawy. > > Może ktoś ma jakies sugestie, zastanawiam sie skoro dokuczją mi > tylko/az stawy powinnam brac 2 zioła immunostymulujące- mam na mysli > reserwatrol i koci pazur - czy tylko jedno z nich?? > UP Odpowiedz Link
emvaldi Re: kto doradzi - prośba ? 01.10.09, 00:49 ewa100 napisałem Ci info na priv - odbierz pocztę gazetową. pozdrawiam Odpowiedz Link
emvaldi Re: kto doradzi - prośba ? 01.10.09, 01:08 podzielę się tym co jest mi wiadomo na temat diagnostyki cpn 1. przeciwciała w klasie IGG ma większa część społeczeństwa i sam wynik pozytywny w tej klasie świadczyć może o przebytej kiedyś infekcji np. dróg odechowych 2. u dorosłych przeprowadza się badanie w klasie IGG oraz IGA (IGA aby potwierdzić aktualną i przewlekłą infekcję cpn) 3. badanie w klasie IGM wykonuje się tylko u dzieci lub przy całkiem nowej i pierwszej infekcji Z tego wynika, że do zdiagnozowania zakażenia cpn potrzebny jest pozytywny wynik w klasie IGA .............. jeśli się mylę to proszę o skorygowanie mojej wiedzy pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa_100 do emvaldi 01.10.09, 12:37 emvaldi napisał: > podzielę się tym co jest mi wiadomo na temat diagnostyki cpn > > 1. przeciwciała w klasie IGG ma większa część społeczeństwa i sam > wynik pozytywny w tej klasie świadczyć może o przebytej kiedyś > infekcji np. dróg odechowych > 2. u dorosłych przeprowadza się badanie w klasie IGG oraz IGA (IGA > aby potwierdzić aktualną i przewlekłą infekcję cpn) > 3. badanie w klasie IGM wykonuje się tylko u dzieci lub przy całkiem > nowej i pierwszej infekcji > Z tego wynika, że do zdiagnozowania zakażenia cpn potrzebny jest > pozytywny wynik w klasie IGA .............. jeśli się mylę to proszę > o skorygowanie mojej wiedzy > pozdrawiam ****************** zajrzyj na forum chlamydioza.pl - tam tez jest duzo info o CPN - ale tam tręd leczenia to abax w protokołach. Odpowiedz Link
ewa_100 do emvaldi 01.10.09, 12:35 emvaldi napisał: > ewa100 napisałem Ci info na priv - odbierz pocztę gazetową. > pozdrawiam witaj! odpisałam Ci na e-mail- pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa_100 Re: kto doradzi - prośba ? 01.10.09, 12:42 > ewa_100 napisała: > > > Witam, mam pytanie odnosnie ziół w leczeniu chlamydii Pneumonia- > > wyłacznie objawy stawowe,może ktos pomoże i podpowie,wiem że nie > ma stałego protokołu ziołowego na chlamę, ale z przestudiowania watku > > ziołowego doszłam do wniosku ze zakupie ziółka w rekomendowanym > > sklepie w USA czy dobry bedzie nastepujący zestaw: > > CATS CLAW - ogolnie immunostymulująco > > RDEST - j.w. > > CRYPTOLEPSIS > > LUTEOLINA -( w postaci tymianku i selera- ktoś zna inne żródło? > > KURKUMA + IMBIR -typowo na stawy. > > > > Może ktoś ma jakies sugestie, zastanawiam sie skoro dokuczją mi > > tylko/az stawy powinnam brac 2 zioła immunostymulujące- mam na > mysli reserwatrol i koci pazur - czy tylko jedno z nich?? UP Odpowiedz Link
ewa_100 Re: kto doradzi - prośba ? 01.10.09, 12:40 ewa_100 napisała: > Witam, mam pytanie odnosnie ziół w leczeniu chlamydii Pneumonia- > wyłacznie objawy stawowe,może ktos pomoże i podpowie,wiem że nie ma > stałego protokołu ziołowego na chlamę, ale z przestudiowania watku > ziołowego doszłam do wniosku ze zakupie ziółka w rekomendowanym > sklepie w USA czy dobry bedzie nastepujący zestaw: > CATS CLAW - ogolnie immunostymulująco > RDEST - j.w. > CRYPTOLEPSIS > LUTEOLINA -( w postaci tymianku i selera- ktoś zna inne żródło? > KURKUMA + IMBIR -typowo na stawy. > > Może ktoś ma jakies sugestie, zastanawiam sie skoro dokuczją mi > tylko/az stawy powinnam brac 2 zioła immunostymulujące- mam na mysli > reserwatrol i koci pazur - czy tylko jedno z nich?? UP > Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: kto doradzi - prośba ? 04.10.09, 20:35 bardzo dobry zestaw na stawy i ogólnie na boreliozę, tylko nie radzę wprowadzać wszystkiego na raz. Można jeszcze dodać devils'clav (czarci pazur), i teasel root, zwłaszcza nalewkę, Odpowiedz Link
ewa_100 do głowy_do_gory 08.10.09, 13:23 glowa_do_gory napisała: > bardzo dobry zestaw na stawy i ogólnie na boreliozę, tylko nie radzę wprowadzać wszystkiego na raz. Można jeszcze dodać devils'clav (czarci pazur), i teasel root, zwłaszcza nalewkę, **************************************************************************** w w którym sklepie najlepiej kupić Devil's clav? bo widzę że w 1st go nie ma , a nalewke z Teasel Root gdzie dostanę? bo w 1st też widze tylko proszek Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: do głowy_do_gory 11.10.09, 19:21 Devil's Clav kupowałam w sklepach ze zdrową żywnością, ale można też tutaj www.herbamed.pl/index.php?p288,devil-s-claw-500-mg-100-kapsulek Co do teasel root, nalewkę robi się samemu. Sypie się do słoika 1/5 sproszkowanego zioła, zalewa alkoholem 65 procentowym i odstawia na 3 tyg. Później odcedzić i można zacząć zażywać, ale poczynająć od b. niewelkich dawek (2x dziennie 2 kropelki) Mogę się podzielić teasel root bo to zioło jest bardzo wydajne a nie zużyłam całego opakowania dla przyżądzenia nalewki dla mojej mamy. Odpowiedz Link
mtm.3 Herx po Resveratrolu? 05.10.09, 13:39 Czy ktoś z Was miał herxa po włączeniu Resveratrolu? Albo Cats Claw? Jak włączyłam Resveratrol po przerwie, to wysiadł mi po dwóch dniach chyba woreczek żółciowy, w każdym razie ból prawej strony brzucha (wysoko), ale także środka promienijacy do prawej łopatki. Okropne! Właściwie nie wiem czy łączyć to tylko z Resveratrolem, czy za to odpowiada abx, a Resveratrol to czysty przypadek..? Odpowiedz Link
mtm.3 Re: Protokół Buhnera 06.10.09, 11:43 Proszę, napiszcie mi też, czy Andrigraphis można btrać bez przerwy. Ulotka sugeruje, że nie dłużej niż 60 dni... jeśli dobrze zrozumiałam... Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Protokół Buhnera 06.10.09, 16:22 1. Po ziołach mogą być potężne herxy. Moja mama miewała je regularnie; pół godz po zażyciu rdestu miewała problemy sercowe, a m. więcej co tydzień 2-3 dniowy "zjazd" 2. Wszystkie ziołą Buhner zaleca brać nie mniej niż 8 miesięcy bez przerwy, albo aż do ustąpenia objawów + 3 miesiące ochronne. 2 miesiące na najwyższej dawce - czyli andro 12 -16 tabletek dziennie (400 mg). Żeby to działało nie można brać tak jak jest na ulotce, bo wtedy działą to na zasadzie "witaminek". Mama brała andro bez przerwy właśnie 8 miesięcy i było coraz lepiej. jej andro pomagał, ale Buhner powoli wycofuje się z tego ziółka w protokole leczenia przewlekłej bb. Pisze, że jak pomaga to brać, a jeśli nie pomaga to odstawić. Coraz częściej andro zamienia w protokole żeń-szeniem syberyjskim (Eleuthero) Odpowiedz Link
mtm.3 Re: Protokół Buhnera 06.10.09, 23:01 Kochana jesteś! Bardzo dziękuję za odpowiedź! Zatem nie ma co wracać do abx, tylko zostac na ziołach... Nalewkę z Żeń-szenia też mam, ale jeszcze nie wprowadziłam, ale zdaje się, że Żeń-szeń jednak potrzbuje pulsów Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Protokół Buhnera 07.10.09, 01:02 you're welcome Rzecywiście nalewka w pulsach 1-2 miesiące i 2 tyg. przerwy. Jeśli eleuthero bierze się w kapsułkach to można bez przerwy. ostatnia dawka zeń szenia w dzień powinna być nie później niż o 16 bo potem można nie spać w nocy. Odpowiedz Link
mtm.3 Re: Protokół Buhnera 07.10.09, 01:15 To Ty zdaje się po nalewce jesteś, jak o tej porze wpisy uskuteczniasz Ja dzis bez nalewki nie mogę spać, bo czuję się jak nieprzymierzając Holmes na tropie zbrodniarzy... Przeszukuję Internet i węszę, czym by tu jeszcze dowalić tym, co się zadomowili we mnie Walka idzie o to kto - kogo! Mjuszę być ze swoją intuicja i dedukcją zawsze o krok przed nimi, żeby zwyciężyć. A kanalie bystre są! Dobrej nocy. Ja i wszystkie paskudztwa we mnie żyjące idziemy spać, choć kto je tak naprawde wie, co one będą robiły... mam nadzieję, że nie przyjdzie im do głowy prokreacja ps. Buhner zdecydowanie zaleca nalewke, jesli chodzi o Żeń-szeń, ale komu ja to mówię - forumowej specjalistce od ziół myslę, że juz czas, żebyś zebrała tę swoją wiedzę w jakąś zgrabną książczynę - pomyśl o tym Odpowiedz Link
ewa_100 do głowy_do_góry :) 07.10.09, 11:50 głowa_do_góry - ja również pieknie dziekuje za poradę powiedz jak miewa sie Twoja mama- jeszcze sie leczy czy juz zakończyła?-pozdrowienia, acha i jak to jest z tą dietą przy ziołach jeżeli ktos nie ma grzybicy ? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Protokół Buhnera 07.10.09, 12:56 mtm3 - ja uczyłam się od bety i pulito tu na forum, oni to dopiero mają wiedzę Mama teraz czuje się bardzio doobrze, ale wróciła do ziół po ponad miesięcznej przerwie bo zaczęły powracać objawy stawowe. Jest na rdeście, teasel root i strefanii i od kilku tygodni jest niemal bezpobjawowa, nie licząc zminiejszających się dolegliwości stawowych. Jeśli chodz o nią to sprawdziło się wizja Buhnera w niemal 100 % - na pocz. było bardzo ciężko, potężne herxy, całkowita utrata smaku na 3 miesiące; po ok 6 miesiącach zaczęła się stopniowa poprawa, a w 98% dolegliwości ustąpiły po 8 miesiącach brania wszystkich ziół. Niestety ze wzg. rodzinnych mama przerwała wtedy zioła i nie odczekała 3 mies. okresu ochronnego (TO BARDZO WAŻNE!!); szkoda bo może teraz już byłaby całkiem zdrowa. Ale i tak jest super Co do diety - mam od początku leczenia ziołowego restrykcyjnie trzymała dietę dr Budwig i uważa, że to też walnie przyczyniło się do tak szybkiej poprawy. Grzybicy przewodu pokarmowego nie miała wcześniej, bo na abax była tylko 3 tyg. i od razu włączałą zioła, ale na diecie wyleczyła sobie wieloletnią grzybicę paznokci. Odpowiedz Link
pierwszysekretarz52 Re: Protokół Buhnera 07.10.09, 21:33 pardon _mam pytanko, mam pociachany korzen Red Root (jersey tea) ale nie wiem jak długo go gotowac i ile go sypac_bo wyszły mi juz kapsułki (w jednej kaps. mam 420 mg_w kazdym badz razie tak jest napisane na pudełku). pozdr. Odpowiedz Link
beta32 Re: Protokół Buhnera 08.10.09, 22:02 Z tego robi się nalewkę. 1 część zioła na 5 części alkoholu 50%. Dawkowanie chyba 30-90 kropli 3x dziennie. Odpowiedz Link
emvaldi Re: Protokół Buhnera 09.10.09, 21:31 znalazłem taką ciekawostkę - przy stosowaniu ziół Buhnera gościowi tak poszybowały atat i aspat, że doszły do absurdalnych wartości lymechronicles.blogspot.com/2008/12/feeling-better.html czy ktoś ma jakiś pomysł co tam mu się mogło napaskudzić Odpowiedz Link
home-1 rdest przy wczesnej boreliozie 14.10.09, 00:14 Witam Was, chciałam zapytać (przeczytałam ten cały wątek) czy ktoś z Was leczy protokołem wczesną borelkę. Kleszcz ukąsił mie 4 dni temu i pojawia się powoli rumień . W czerwcu lwczyłam się u lekarza forumowego też z wczesną bb. Czuje, że nie przełknę ani grama doxy i chciałam jutro nazbierać rdestu (to na początek) i zaopatrzyc się w ksiązkę i zioła. Ale mam pytanie do Was czy to ma sens? i co najpierw? Może ktoś składa teraz zamówienia do których mogłabym się dołączyć ? nie mam karty... Odpowiedz Link
ewa_100 Re: rdest przy wczesnej boreliozie 14.10.09, 09:29 zamów sobie karte w banku do płatnosci internetowych- koszt wydania karty ok.25 zl- zależy od banku w którym masz rachunek, raczej nie opłaca sie robic zbiorczych zamówień na zioła, poniewaz jak sa wieksze paczki płaci sie cło i podatek VAt oraz trzeba sie tłumaczyc z importu dużej ilości zioł, przed urzędem celnym, lub niedajaboze przed wydziałem antynarkotykowym wiec najlepiej zamówic sobie sameemu zestaw dla siebie, linki do sklepów masz podane wczesniej w watku oraz nazwy zioł, najlepiej zamówic w proszku ( powder) paczka idzie ok. 2,3 tyg. a przez ten okres kiedy będziesz czekać na ziołka, wsuwaj unidox żeby borel sie nie rozpanoszyła u Ciebie, rdest tez mozesz wykopac jak masz skąd i jak go rozpoznasz, pozdrowienia Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: rdest przy wczesnej boreliozie 14.10.09, 14:05 zywiście zioła przy wczesniej boreliozie są jak najbardzoiej wskazane. poza rdestem - przede wszystkim astragalus -nasilniejsze zioło przy wczesnej boreliozie. jeśli chcesz mogę Ci odstąpić, bo zamówiłam kiedyś, a mama nie zażywała Ale przy bardzo wczesnej boreliozoe warto też połykać abaxy łącznie z ziołami, bo jest szans, że szybko się zapomni o tym dziadostwie Odpowiedz Link
home-1 Re: rdest przy wczesnej boreliozie 14.10.09, 14:21 Dzięki za odowiedź Czyli tak czy siak abx powinnam trochę zjeść... głowa-do-góry podaje mojego maila , bo z chęcią przyjmę to zioło i jestem z Warszawy tak jak ty ? kbozka@op.pl Odpowiedz Link
arrakis74 Problem czysto techniczny 16.10.09, 15:55 Pije wywar z Rdestu w proszku. Tabletki mi nie wchodzą bo od razu mam rozwolnienie. Proszek rdestu wsypuje do pap. filtra do kawy zaginam otwór i zszywam zszywaczem tak by zawartość się nie wydostała. Nie gotuje całych 30 min, zwykle 15,20 min, bo wtedy torebka-filtr "wymięka" i się rozwala i robi się żur. Po takim żurze od razu jest rozwolnienie. Może macie jakiś sposób na to by udało się to zgodnie z przepisem Buhnera a bez robienia żurku? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Problem czysto techniczny 16.10.09, 17:10 jeśli nie chcesz żurku to wsypuj do torebek lnianych . Mnie kiedyś takowe przysłali z zamówieniem z 1stchineseherbs, ale myślę, że można też uszyć sobie samemu. Odpowiedz Link
emvaldi Re: Problem czysto techniczny 16.10.09, 18:25 Wiesz co u mnie było podobnie - przy dawkach około 2 gramy proszku wsypanego do wody mineralnej jelita się buntowały ale sprowadziłem tabletki takie www.reason2shop.com/15156.html i po tym nie ma rozwolnienia - tylko problem jest z tą firmą bo pierwszy raz przysłali mi bez problemu a drugie zamówienie choć zapłacone z miesiąc temu jeszcze nie wysłane nawet a na maila nie odpisują - najlepiej jest więc kupować to z iherb.com tylko trzeba mieć kogoś w USA. A mam pytanko dlaczego nikt nie gotuje z Was całego rdestu takiego korzenia pociętego co można go kupić u tych chińczyków - tylko wszyscy proszek gotują ????/ sam się zastanawiam czy nie zamówić w całości tego bo to chyba najlepiej ale pewnie macie już jakieś złe doświadczenia z całym korzonkiem więc proszę o info jak się taki korzeń przygotowuje i dlaczego proszek jest lepszy niż cały pozdro Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Problem czysto techniczny 16.10.09, 19:24 Dzieki Głowo za odpowiedź. Tez mam takie woreczki z 1st. Niestety maja one wieksza przepuszczalność niż filtry papierowe. Proszek wydostaje sie podczas gotowania przez szczelinki miedzy włoknami. Chyba ze ja cos zle robie. A moze to ma tak byc ze wywar powinien byc metny a nie przezroczysty? Jest tez problem ilości. Jak do jednego filtra właduje 20 g to juz jest ciasno i robi sie wenatrz taka skorupa, co moze wplywac na to ze nie oddaje on do wody w calosci swych soków a tylko na zewnatrz skorupy. Delikatnie rozbijem ta skorupe lyzeczka tak zeby nie uszkodzic filtra ale mam wrazenie ze niewiele to daje. Najlepiej chyba robić 2 torebki do jednego garka po 10 lub 15g. Tyle ze wtedy filtry szybko "idą" Odpowiedz Link
emvaldi Re: Problem czysto techniczny 16.10.09, 22:59 a gdzie, że tak skromnie zapytam znajdę przepis Buhnera na gotowanie takich całych korzonków bo znalazłem właśnie 1 paczkę tego zamówiłem ją dość dawno .........z pół roku temu i leżała sobie a teraz bym chętnie coś nagotował Wiem, że paulito i Beata gotowali te kłącza ......... tylko przepisu nie mogę znaleźć ......... jakby ktoś pomógł ........dziękuję od razu Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Problem czysto techniczny 16.10.09, 23:40 Cytaty z postów paulita: „Rdest japoński (potocznie reserveratrol choć to nie to samo) - sproszkowane zioło w kapsułkach (własnoręcznie), potem odwar z pociętego korzenia. W kapsułkach dochodziłem do 12 500mg dziennie, potem przeszedłem na odwar, najpierw z 25g dziennie, teraz jakieś 15- 18g dziennie.” „zrób tak - weź sproszkowany rdest - zacznij od około 7-8g, wrzuć do papierowego filtra (torebki), takiego jak do zaparzania herbaty, gotuj na wolnym ogniu w 1l wody przez 20-30min i to wypij w 3-4 porcjach w ciągu dnia. Tak sporządzony odwar jest zwykle najlepiej tolerowany. Jeżeli nic wielkiego się nie będzie działo to powoli zwiększ dawkę dochodząc do około 15-18g proszku na 1 litr wody (dla pociętego rdestu to może być nawet 25-30g ale proszek mocniej "naciąga").” Odpowiedz Link
emvaldi Re: Problem czysto techniczny 16.10.09, 23:53 No taki opis to ja mam nawet skopiowany już dawno ale to jest dla sproszkowanego zioła chyba .......... bo całe korzenie to raczej dłużej powinny być gotowane niż proszek tak mi się widzi ........... a jest jakieś info od Buhnera jak to gotować czy Paulito sam improwizował ?? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Problem czysto techniczny 17.10.09, 00:04 Buhner nie rozdziela na ziółko sproszkowana lub nie: pisze, żeby "whole herb" gotować na wolnym ogniu 20 min. 28 g ziołą w litrze wody Do arrakisa: gotowałam sproszkowany rdest w tych ;lnianych torebkach i nie miałam takiego problemu z "żurkiem" Cos tam może wypłynęło, ale łądnie opadało na dno. ważnie jest, aby woreczek przywiązać gdzieś do brzegów garnka, aby proszek nie wydostawał się przez otwór (mimo iz jest zawiązany to łatwiej tamtędy "ucieka" )) Odpowiedz Link
emvaldi Re: Problem czysto techniczny 17.10.09, 00:29 28 gram to jest max dawka ??? .......... jak rozumiem Odpowiedz Link
koala101-0 czy ktoś w najbliższym czasie zamawia zioła???? 19.10.09, 21:52 chciałabym się do kogoś dołączyć i zamówić andrographis. Możecie pisac na gazetowego. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Znalzałam taki sklep z ziołami... 22.10.09, 20:32 www.glenbrookfarm.com/ znalzałam taki sklep z ziołami. Mają tam duży wybór, m. in. sproszkowany Devils Claw. Czy ktoś może robił już tam zakupy? Wydaje się, że wysyłają do Polski Odpowiedz Link
ewa_100 Re: Znalzałam taki sklep z ziołami... 23.10.09, 16:20 ja nie robiłam, bo dopiero zaliczyłam pierwsze zamówienie ( i dzis przyszło hurra!! ) ale devils sproszkowany chyba lepiej kupic na rain-tree, ja tam kupiłam i za 1 funta zapłaciłam 20 $ a w tym sklepie co podałas link chyba sie średnio opłaca, bo sprzedają w uncjach, za uncję czyli niecale 3 dkg liczą sobie 10$ i ja tak kombinuje że jak Buhner zaleca Cats w rain-tree, to moze Devils tez tam dobrze kupic, w końcu obie liany kocia i diabelska są z Peru Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Znalzałam taki sklep z ziołami... 23.10.09, 16:56 Dzięki dobra kobieto Ale póki co znalazłam czarci korzeń w Polsce. Nie jest tak tani jak w USA, ale odliczając koszty przesyłki gra jest warta świeczki. szm-witaminka.pl/pro/diabelski,pazur,(harpagophytum,procumbens),50,g.html Odpowiedz Link
ewa_100 Re: Znalzałam taki sklep z ziołami... 23.10.09, 17:10 prosze bardzo zresztą mądra głowo na pewno bede Twoja dłuzniczką przyszła, Ty jestes juz zaprawiona w bojach buhnerowskich, pozwolę sobie czasem o cos Ciebie zapytac -pozdrowienia. Odpowiedz Link
z2009 Zioła w płynie 24.10.09, 20:01 Bierze ktoś zioła w płynie? tzn cats claw,vilacora itd? niestety będę zmuszony przejść na to bo ziół w proszku nie jestem już w stanie łykać w związku z problemami ze śluzówką gardła i buzi-i jeśli ktoś wie to ile tego płynnego cats claw i vilacory łykać przy boreliozie?? Proszę o wypisywanie wszystkiego co się da jeśli to jest w płynie. Czy np cats claw w proszku można gotować? jeśli tak to ile dziennie?? Dzięki Odpowiedz Link
ewa_100 nalewka z teasel root-kto pomoże? 28.10.09, 14:08 Czy ktoś wie jak zrobić nalewkę z teasel root na stawy???, czy to zioło lepiej przyjmować w formie nalewki czy proszku???, dodam ze ewentualną nalewkę mogłabym zrobić na razie tylko z proszku, bo tylko takie zioło posiadam i nie wiem czy proszek się nadaje?? bo na nalewki to chyba najlepsze jest cięte zielsko (?) Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: nalewka z teasel root-kto pomoże? 28.10.09, 15:45 do słoika sypiesz 1/5 sproszkowanego zioła i zalewasz do pełna 65 % alkoholem. odstawiasz na 3 tyg, przecedzasz i gotowe. Alkohol taki otrzymuje się z rozcieńczenia 2 częsci spirytusu 1 częscią wody. Odpowiedz Link
ewa_100 Re: nalewka z teasel root-kto pomoże? 28.10.09, 17:07 dzięki wielkie, dobra kobieto Odpowiedz Link
beta32 Re: Znalzałam taki sklep z ziołami... 02.11.09, 23:48 Ewa, jakie tam są koszty przesyłki do Polski? Odpowiedz Link
ewa_100 Re: Znalzałam taki sklep z ziołami... 03.11.09, 10:03 beta32 napisała: > Ewa, jakie tam są koszty przesyłki do Polski? *************************************************** beto, jęsli chodzi o koszty przesyłki z rain-tree, to jest on drogim sklepem, za 2 zioła sproszkowane o łacznej wartosci 40 $ przesyłka wynosila 41 $ - oni wysyłaja wyłącznie polecona przesyłkę, czyli jest jakas gwarancja że nie zginie i wydaje mi sie że koci pazur naprawdę działa czyli jest dobrej jakości, pozdrawiam Odpowiedz Link
beta32 Re: Znalzałam taki sklep z ziołami... 03.11.09, 18:55 Dzięki Ewa Ja wiem jakie kosmiczne są koszty z raintree. Interesuje mnie ten sklep który znalazła glowa_do_gory, wydawało mi się ze w nim kupowałaś, ale chyba źle Cię zrozumiałam... Odpowiedz Link
ewa_100 Re: Znalzałam taki sklep z ziołami... 04.11.09, 11:24 beta32 napisała: Dzięki Ewa,Ja wiem jakie kosmiczne są koszty z raintree. Interesuje mnie ten sklep który znalazła glowa_do_gory, wydawało mi się ze w nim kupowałaś, ale chyba źle Cię zrozumiałam... *********************************** Ja nie kupowałam w tym sklepie, ktory znalazła głowa_do_gory, sprawdziłam w nim tylko ceny zielska i sie nie opłaca, bo sprzedają w uncjach co w przeliczeniu na 45 dag czyli funt, wychodzi bardzo duuuuużo drożej Odpowiedz Link
ewa_100 Podziękowania 11.11.09, 14:57 Wspaniała robota - dziękuję Beto za załozenie wątku informacyjnego, dziękuje różnież głowie i Paulito za opracowania do broszurki wydawnictwa, to b. duza pomoc dla nieanglojęzycznych - dużo zdrówka wszystkim! Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Podziękowania 11.11.09, 16:45 Beto świetnie, że to robisz, bo tak się czasem zastanawiałam, co stało się z tym opracowaniem A tak na marginesie, czy nie uważasz, że warto byłoby w tym wątku informacyjnym dodać jeszcze te ziołą, które pochodzą z poza-Buhnerowskich źródeł, ale sa przez nas szeroko stosowane - typu Houyuttunia, oman, liść oliwny, czosnek, kurkuma (choć Buhner o niej wspomina) itd... Mógłby być to post pod nazwą - ziołą ze źródeł pozabuhnerowskich. mama właścnie im bardzo dużo zawdzięcza... Odpowiedz Link
beta32 Re: Podziękowania 11.11.09, 17:27 Opracowanie podobno znalazło się w drukowanej wersji FAQ wydanej przez Stowarzyszenie. Takie przynajmniej otrzymałam zapewnienie, sama nie mam tej książeczki. Twój pomysł jest dobry, zachęcam do pisania w tym wątku, nie zarezerwowałam go wyłącznie dla siebie, proszę tylko zachować w nim zadany porządek. Rzeczywiście te zioła należy wymienić pod osobnym tytułem zaznaczając ze Buhner nie ma z nimi nic wspólnego . Ja planuję jeszcze dodać informacje o bezpieczeństwie stosowania, z adresami sklepów, skuteczności i kosztach, nie wiem tylko ile czasu mi to jeszcze zajmie Odpowiedz Link
emvaldi Re: Podziękowania 11.11.09, 20:26 Kobietki jesteście Cudne .......... ratujecie nasze pokąsane tyłki aż miło .......... dobry Bóg Wam tyle dobroci do serca wlał i pomnożył Wasze szare struktury mózgowe ........ niechaj i On Wam uczyni w życiu dobra mega wygrubasione. Amen. Odpowiedz Link
glowa_do_gory WIELKA WYPRZEDAŻ ZIÓŁ NA 1STCHINESE!!!! 24.11.09, 12:31 www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html 30 % taniej na zioła bohnerowske. Warto skorzystać - aż szkoda, że nie można zamówić więcej... Odpowiedz Link
glowa_do_gory WIELKA WYPRZEDAŻ ZIÓŁ NA 1STCHINESE!!!! 24.11.09, 12:32 www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html 30 % taniej na zioła buhnerowske. Warto skorzystać - aż szkoda, że nie można zamówić więcej... Odpowiedz Link
ewa_100 Re: WIELKA WYPRZEDAŻ ZIÓŁ NA 1STCHINESE!!!! 24.11.09, 21:17 super!, dzieki za info Odpowiedz Link
im39 Re: WIELKA WYPRZEDAŻ ZIÓŁ NA 1STCHINESE!!!! 30.11.09, 20:58 Proszę o pomoc w zakupie leków. Nie potrafię... Mam boreliozę przewlekłą z objawami stawowo-mięśniowymi. Chciałabym kupić trzy podstawowe zioła ...ile kupić, żeby starczyło na kilka miesięcy.Jak to zrbić w tym sklepie, nie znam angielskiego! Czytam forum ale jakoś nie mogę ztego zebrać w całosc. Nie chcę uczyc sie na błędach bo to trochę kosztowne. Będę wdzięczna na cenne rady doświadczonych. Iwona lat 47 waga 70 kg. Odpowiedz Link
emvaldi Re: WIELKA WYPRZEDAŻ ZIÓŁ NA 1STCHINESE!!!! 01.12.09, 17:15 Paniculata Andrographis - CORE PROTOKÓŁ Wskazania: zapobiegania, ostre wystąpienie, antispirochetals, dermatoborreliosis, modulacji immunologicznej, bóle głowy, chroniczne zmęczenie UWAGA: Do tej pory 3 osoby / aś reakcji alergicznych na Andrographis. Przewodniczący reakcja pokazuje, jak dość ciężka wysypka skórna. To powinno rozwiązać Przerwanie stosowania leku ziołowym, choć może to zająć tydzień. Środki przeciwzapalne, takie jak kortyzon kremy nie są konieczne, będzie to wyjaśnić na własną rękę. Proszę zwrócić uwagę na wszelkie zmiany skórne, że będziesz musiał przerwać i zioła, jeśli masz reakcji. Jeśli jesteś jednym z niewielu, że ma doświadczenie reakcji, można kontynuować z resztą ziół z podstawowych protokołów, po prostu usunąć Andrographis. 400 mg kapsułki: Nature's Way * jej zakupu od: iHerb.comInnych sklepów internetowych, witaminy lub lokalną zdrowa żywność / sklep witaminy * Zalecane przez Stephena Buhner; spełnia jego kryteria opisane na stronie 88 Healing Lyme dla andrographisroponuję wykorzystanie standaryzowaną zioło w leczeniu choroby z Lyme. Preparaty te zazwyczaj zawierają 300 mg na standaryzowaną składników i 100mg cały ziołowo-400mg łącznie." 400 mg tabletki: Planetary Formulas Full Spectrum * jej zakupu od: Vitacost.comInnych sklepów internetowych, witaminy lub lokalną zdrowa żywność / sklep witaminy * Stephen Buhner zaleca tej marki w jego Planet Thrive Q & A kolumny. 400 mg, dzikie spreparowanego: Paradise Zioła * jej zakupu od: iHerb.comInnych sklepów internetowych, witaminy lub lokalną zdrowa żywność / sklep witaminy * Zalecane przez Stephena Buhner. Mówi "Myślę, że Andro warto spróbować. Jestem pewien, że skuteczność innych ziół w takim połączeniu, ale Isatis będzie doskonałe dla układu immunologicznego." luzem: 1. chińskie zioła jej zakupu od: 1stChineseHerbs.com Chuan Xin Lian (Andrographis) Japoński ostrokończysty (resveratrol) - CORE PROTOKÓŁ Wskazania: zapobiegania, ostre wystąpienie, co Bartonella zakażeń, antispirochetals, neuroborreliosis, neurotoksyn Lyme, pamięci i zaburzenia czynności poznawczych, stawów Lyme, dermatoborreliosis, Lyme carditis (z kołatania serca i duszności), modulacji immunologicznej, bóle głowy, zmniejszenie reakcji Herxheimera 100 mg kapsułki, dzikie spreparowanego: Paradise Zioła * jej zakupu od: iHerb.comInnych sklepów internetowych, witaminy lub lokalną zdrowa żywność / sklep witaminy * Zalecane przez Stephena Buhner. Mówi, że lubi to i Source marki Naturals jednakowo. Chociaż są to dwa różne MGS, mówi: "dwa sformułowania są bardzo trudne do porównania, więc zostanę przy max 4 tabletki 4 razy na dobę każdej marki." 500 mg tabletki: Naturals Source * jej zakupu od: vitanetonline.comInnych sklepów internetowych, witaminy lub lokalną zdrowa żywność / sklep witaminy * Zalecana jako tabletka źródła w postaci Resweratrol Healing Lyme. Według książki, zawiera 500 mg cuspidatum Polygonum i resveratrols, standaryzowane do 8% i 10 mg resweratrolu (piceid, resweratrol glikozyd). Stefan mówi, że lubi to i Raj marki Zioła jednakowo. Chociaż są to dwa różne MGS, mówi: "dwa sformułowania są bardzo trudne do porównania, więc zostanę przy max 4 tabletki 4 razy na dobę każdej marki." luzem, dzikie spreparowanego: Monteagle Zioła jej zakupu od: monteagleherbs.com Wild-crafted japoński ostrokończysty, sprzedawane zarówno w postaci proszku i wytnij / przesiewa formy. luzem, wildcrafted: Woodland Essence * jej zakupu od: woodlandessence.com * Zalecana jako wildcrafted źródło masowych dla Polygonum w Healing Lyme. luzem: 1. chińskie zioła * jej zakupu od: 1stchineseherbs.com * Zalecana jako źródło masowych Polygonum w Healing Lyme. 1-cia chińskie zioła sprzedaje cały postaci proszku Polygonum cuspidatum (Japoński ostrokończysty) jako marki Flower Plum z Hu Zhang proszku. "Cały ten formularz nie ma dodatkowych dodatków i powinny być glutenu. Plum Flower oferuje Hu Zhang jak 5:1 koncentrat, który ma pewne skrobie wykorzystywane w przetwórstwie i nie jest gwarantowana bezglutenowej. One Planet Thrive Państwa pytanie customer service at 1st chińskie zioła, jeśli tych wersji zawiera składniki wypełniaczy i powiedzieli jej: Plum Flower (r) Brand 5:1 skoncentrowane ekstrakty spray-dried od stanu ciekłego bezpośrednio w drobny proszek. Niektóre zioła wymagają przewoźnika np. dekstryna (produkt kukurydzy) lub celuloza mikrokrystaliczna. W przeszłości kukurydzianej, maltoza, i maltodekstryny były używane jako nośniki. Ponieważ większość 5:1 s zawierać skrobi lub innych zaróbki, zalecamy glutenu wrażliwych pacjentów wykorzystania surowców decoctions zioła lub zamiast pigułki. Cat's Claw (Uncaria tomentosa) - CORE PROTOKÓŁ Wskazania: zapobiegania, ostre wystąpienie, modulacji immunologicznej 500 mg kapsułki: Raintree * jej zakupu od: Deszcz tree.com * Zalecane przez Stephena Buhner w Healing Lyme: "Gorąco polecam korzystanie z Cat's Claw Raintree tylko. To jest podstawowy suplement na rynku, że wiem, jest wysokiej jakości i etycznie wildcrafted." luzem, zrównoważony zebranych: Raintree Cat's Claw jej zakupu od: Deszcz tree.com * Zalecane przez Stephena Buhner w Healing Lyme: "Gorąco polecam korzystanie z Cat's Claw Raintree tylko. To jest podstawowy suplement na rynku, że wiem, jest wysokiej jakości i etycznie wildcrafted." Odpowiedz Link
emvaldi Re: WIELKA WYPRZEDAŻ ZIÓŁ NA 1STCHINESE!!!! 01.12.09, 17:28 Google ładnie tłumaczy jak nie znasz angielskiego. Żeby kupić zioła musisz mieć kartę kredytową oraz kogoś kto Ci pomoże wprowadzić dane przy zakupie ze znajomościąangielskiego. Co do stosowania to musisz dokłądnie przeczytać cały wątek o ziołach Buhnera albo poczekać na tłumaczenie książki Buhnera, które już jest w tej chwili czynione przez ludzi z forum oraz Stowarzyszenie. Do Polski wysyłają m. in : 1. Rdest Japoński – w formie proszku www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html 2. Koci Pazur – w formie kapsułek store.nexternal.com/shared/StoreFront/default.asp?CS=raintree&StoreType=BtoC&Count1=501766383&Count2=418906807 3. Andrographis – w formie tabletek - możliwe są reakcje uczuleniowe vitanetonline.com/description/PF0488/vitamins/Full-Spectrum-Andrographis/ Odpowiedz Link
emvaldi Rdest Japoński, formy oraz sugestie Paulito11 :) 16.12.09, 11:54 Rdest Japoński, formy oraz sugestie Paulito11 www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html Rdest Japoński (Polygonum Cuspidatum) – zioło polecane przez Buhnera jako wiodące w walce z boreliozą występuje w kilku formach oraz wariantach handlowych. Wybór najlepszej formy tego zioła nie jest łatwy i wymaga właściwie doświadczalnego przetestowania przez każdego konsumenta różnych wariantów oraz dobranie właściwej dla danej osoby skutecznej dawki leczniczej. Oczywiście są w tym względzie wytyczne autora Healing Lyme sugerujące jaka powinna być maksymalna dawka dla osoby ważącej 75 kg. Na stronie planetthrive (poniżej link) – dostępny jest program leczenia Lyme według Buhnera wraz z wykazem ziół, ich form handlowych i miejsc gdzie możemy je zamówić planetthrive.com/2009/08/buhner-healing-lyme-program/ Jeśli chodzi o Rdest w postaci naturalnej (sproszkowany lub w postaci pociętych kłączy) to sprawa dawkowania wydaje się być prosta. Weźmy najpopularniejszy wśród leczących borelkę ziołami Rdest w postaci proszku, który kupujemy tutaj: Link nr 1 www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html wybieramy z tej listy produkt oznaczony symbolem 25779P Hu Zhang Powder, kupujemy i za czas jakiś zza wielkiej wody dostajemy paczuszkę z 500 gram sproszkowanego rdestu. Zgodnie z zaleceniami Buhnera przygodę z rdestem zaczynamy po małych dawek stopniowo co tydzień je zwiększając i tam maksymalnie możemy dojść do dawki 4 razy dziennie po 2 gramy proszku – czyli dawka dzienna wyjdzie nam 8 gram sproszkowanego zioła Oczywiście z różnych względów wiele osób zatrzyma się na mniejszej dawce gdyż ich jelita nie będą tolerować zbyt dobrze takiej ilości sproszkowanego zioła i dla nich maksymalną dawką przy jakiej zostaną będzie np. 4 razy po 1,5 grama czyli 6 gram dziennie. W razie złej tolerancji proszku można przejść również na przygotowywanie odwarów. Tu posłużę się tekstem z opracowania Beaty (Beta32): Odwar z Rdestu: gotować przez 20 min. na bardzo wolnym ogniu od kilku do nawet 15-18 gramów sproszkowanego zioła (lub do 28 g zioła pociętego) w jednym litrze wody, schłodzić i wypić w czterech równych porcjach przez dzień. Zioło pocięte również kupujemy w sklepie oznaczonym powyżej jako Link nr 1 – jest to produkt oznaczony symbolem 25779 Hu Zhang cut and sift form Istnieją również inne formy rdestu takie jak np. polecany przez Buhnera Resveratrol z firmy Paradise Herbs. W tym wypadku sprawa nie wydaje się już taka prosta. Na stronie planettrhive widnieje informacja, iż Buhner powiedział, że maksymalna dawka tego produktu to 4 razy po 4 kapsułki dziennie – czyli razem maksymalnie 16 kapsułek dziennie. Choć ogromnie bardzo ciekaw jestem kiedy i gdzie to Buhner to powiedział . W Healing Lyme nie ma o tym ani słowa Producent czyli Paradise Herbs podaje, że ich Resveratrol to wysokiej mocy koncentrat – ( extract z korzenia rdestu 20 : 1 ) – zamieszcza na opakowaniu informację, że 1 kapsułka zawierająca 100 mg ekstraktu odpowiada aż 2000 mg (2gramy) całego zioła !!!!!!!!!!! Czyli licząc, że przy maksymalnej sugerowanej (niby przez Buhnera) dawce 16 kapsułek przyjmiemy dziennie aż 32 gramy całego zioła ?????????? Przyznam, że ten problem mnie przerastał od dawna gdyż nie mogłem się zorientować w necie czy są (także na zagranicznych forach osoby, które aż tak wysokie dawki tego produktu przyjmują). Sam doszedłem do 8 kapsułek dziennie (przed większą ilością miałem już obawy ) Dla bezpieczeństwa więc zacząłem mieszać formy rdestu przyjmując np. 6 kaps Paradise Herbs i 2 gramy proszku 1stchineseherbs ale problem dalej mnie nurtował Popełniłem więc zapytanie do osoby, która wiedzę na temat ziół Buhnera po stokroć większą od mojej oraz własne doświadczenia obcowania z różnymi formami rdestu czyli mówiąc językiem ludzkim zwróciłem się o pomoc do Pawła (Paulito11). I poniżej zamieszczam jego odpowiedź (oczywiście przy aprobacie Pawła ) Według mnie, a używam tego Resveratrolu już grubo ponad rok, to równoważnik jaki podaje firma, tzn., że jedna kapsułka odpowiada 2g zioła jest raczej przesadzony (niech żyje marketing. Z mojego doświadczenia (potwierdza to również Buhner jeśli się dobrze wczytać dawkowanie zależy od indywidualnej reakcji organizmu, obrazu symptomów, fazy leczenia, itd. Nie tyle więc chodzi o trzymanie się jakiejś z góry upatrzonej liczby, ile o znalezienie dawki, która działa dobrze dla Ciebie. Dawki sugerowane przez Buhnera należy traktować raczej jako maksymalne dla osoby dorosłej o wadze 75 kg. Przechodząc do rzeczy, bardziej znaczące jest jakie masz objawy będąc na 6-8 kapsułkach?, szczególnie te autoimmunologiczne. Jeżeli objawy wygasają z czasem i nie nasilają się, to możesz uznać dawkę za wystarczającą i po prostu kontynuować. Jeśli masz jakieś silne objawy to spróbuj jeszcze zwiększyć dawkę stopniowo, przytrzymać ją, i zobaczyć co się z tymi objawami będzie działo. Ja jestem od około roku mniej więcej bezobjawowy i ciągnę stale na 6 kapsułkach tego resveratrolu dziennie. Przynajmniej dla mnie (nie musi tak być w każdym indywidualnym przypadku) to jest zioło, z którego nie mam ochoty zupełnie zejść - za dużo dobrego daje organizmowi I jeszcze druga ważna informacja od Paulity11 na temat mieszania form rdestu: [[i]b]Tak, brałem takie łączone formy i powiem nawet, że nie jestem pewien czy ekstrakt Paradise Herbs jest w stanie zrobić wszystko to samo co "całe" zioło. Według mnie warto spróbować go uzupełnić o kapsułki ze sproszkowanym ziołem i/lub picie odwaru.[/b][/i] Choć mam dużo mniejsze doświadczenie to uważam również, że mieszanie form może dać dobre rezultaty gdyż organizm inaczej reaguje na ekstrakt a zapewnie inne dobrodziejstwa otrzyma z całego proszkowanego zioła lub picia odwaru z pociętych kłącz. Po pierwsze wtedy mamy większe bezpieczeństwo, że nie narazimy się na zbyt duże dawki danej formy mogące np. jak w przypadku proszku powodować zaburzenia gastryczne czy też nie zbliżymy się do dawki 32 gram zioła stosując 16 kapusłek Paradise Herbs - oczywiście uważam tak jak Pulito, że te 2 gramy w jednej kapsułce to raczej marketing – na ale wolę dmuchać na zimne bo jeśli jakimś cudem producent faktycznie tak pięknie zagęścił to 32 gramy stanowi już blisko połowę dawki toksycznej (dawka toksyczna to 75 gram rdestu dla osoby o wadze 75 kg). Drugie dobrodziejstwo to fakt, że możemy kapsułki stosować wtedy kiedy nie mamy czasu ani możliwości na robienie odwarów (czyli w pracy, szkole itp.) natomiast w domu wieczorkiem śmiało możemy sobie mieszać proszek z soczkiem lub przygotować odwar Pozdrawiam i życzę udanego mieszania EmValdi Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Rdest Japoński, formy oraz sugestie Paulito11 17.12.09, 14:54 Świetne wiadomości o paulito Odpowiedz Link
glowa_do_gory Odstąpię zioła 17.12.09, 20:26 Mam do odstąpienia zioła, do dość szybkiego zużycia - wiadomo ziółka tez mają swój termin przydatności do spożycia. Mama na szczęście na razie ich nie potrzebuje, a trzeba zrobić świąteczne porządki tak więc mam kilka opakowań ziół nietkniętych - i te odstąpię po cenie niższej niż na 1stchinseherbs, a dodatkowo dołożyłabym gratis wszystkie zioła, które mamy napoczęte (trzymane szczelnie zamknięte). A teraz jaką ofertę posiadam : zioła nierozpoczete: Hoyuttunia cordata - na bartonellę, pół kilko sproszkowane (+ ledwo napoczęte drugie opakowanie gratis) Amargo - pół kilko sproszkowane, silne zioło przeciwpierwotniakowe, stosowane w leczeniu malarii, niektórzy eksperymentują z nim w leczeniu babesii (patrz protokół Selmy w wątku Koinfekcje - metody naturalne) Astragalus - pół kilko sproszkowane, wiadomo - na bb wczesną i zapobiegawczo. zioła rozpoczęte - Artemisia annua - ok. pół opakowania sproszkowanego zioła (babesia) Hoyutuunia cordata - było Teasel root - zioło w kawałkach do zrobienia nalewki (na stawy w bb) Żeń szeń syberyjski - w formie jak wyżej Red Root - sproszkowane, do zrobienia nalewki (koinfekcje) Nie ukrywam, że wolałabym aby ktoś zdecydował się wziąć wszystko za jednym zamachem. Nie bardzo mam czas rozkładać to na drobne paczuszki Odpowiedz Link
emvaldi Luteolina dostępna w dawce 100 mg !!!!!!!! 18.12.09, 14:53 Luteolina sugerowana przez Buhnera w walce z CPN jest dostępna pod tym linkiem - Polska jest na liście wysyłek ......... cena jest dość spora .......... na ale zdrowie Odpowiedz Link
emvaldi Re: Luteolina dostępna w dawce 100 mg - i link :) 18.12.09, 14:58 www.lutimax.net/order2.asp Odpowiedz Link
emvaldi Bardzo dobra wiadomość z iherb.com 22.12.09, 15:08 No to tak żeby coś się dobrego działo mały news podsyłam Popełniłem korespondencję z www.iherb.com moją łamaną angielszczyzną i chciałbym zakomunikować, że dzięki Bogu oraz dobrej woli Teri z Iherb w drugim tygodniu stycznia Polska znajdzie się na liście wysyłek tego bardzo dobrego i polecanego przez Buhnera sklepu internetowego w USA. Odpowiedz Link
cez77 Hoyuttunia 23.12.09, 21:29 Kto stosuje Hoyuttunię i z jakim efektem? Czy ktoś kupuje w kapsułkach HH? Czy Buhner też ją poleca? Czy można ją stosować z abx? Właśnie zamówiłam książkę Buhnera, niestety scan nie jest już dostępny pod linkiem, a jestem raczej zielona w temacie leczenia alternatywnego... Dzięki za pomoc! Anka Odpowiedz Link
wypowiedz Proby watrobowe 24.12.09, 10:11 Pytanie z innej beczki, Czy po stosowaniu w/w ziol robiliscie sobie proby watrobowe ? Ja po miesiacu zrobilem i strasznie sie pogorszyly, watpie ,ze od resveratrolu ale podejrzewam andrographis. A jak sprawa wyglada u Was ? Odpowiedz Link
beta32 Re: Proby watrobowe 26.12.09, 22:08 Ja czasem badam i zawsze miałam dobre. Ale od czasu do czasu wspomagam wątrobę jakimiś ziółkami (Sylimarol, Liv.52). Andrographis z tego co gdzieś wyczytałam to raczej chyba wspomaga pracę wątroby. Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Proby watrobowe 27.12.09, 19:48 Strasznie tzn. jak podaj jakieś wartości? U mnie ten problem nie występował, nie brałem przy ziołach żadnych wspomagaczy. Ja traktuje poziomy do 50 jako dobre a do 100 jako dopuszczalne. Nigdy nie przekroczyły 50 na ziołach, zwykle 35-38. Czytałem natomiast że faktycznie na ziołach mogą się podnieść próby wątrobowe. Gdzies na forum był link do wykresów chorego na protokole Buhnera i faktycznie miał on tam wielokrotnie przekroczone te próby. Ja jednak uważam że to nie jest wina ziół. Być może predyspozycje osobnicze a moze duża ilość toksyn z wybijanych drobnoustrojów. Każdy może reagować inaczej na leczenie w każdym momencie leczenia - bo każdy z nas jest inny. Odpowiedz Link
wypowiedz Re: Proby watrobowe 28.12.09, 18:55 arrakis74 napisał: > Strasznie tzn. jak podaj jakieś wartości? AlAT: 111 U/l Aspat: 40.9 U/l Zrobilem sobie przerwe w ziolach i zobacze jak sie zachowaja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
beta32 Re: Hoyuttunia 26.12.09, 22:04 Tak, my stosowaliśmy Houtuynię i bardzo nam pomogła. Wszyscy mamy pozytywną bartonellę. Braliśmy sproszkowaną z 1stchineseherbs.com Buhner nic nie pisze na jej temat. Tosho kiedyś wyczytał o niej w jakiejś książce o bartonelli i chyba ją stosował z antybiotykami. Odpowiedz Link
cez77 Re: Hoyuttunia 29.12.09, 17:15 Dzięki za odzew Beta! A jak długo stosowaliście to zioło i czy nastąpiła zupełna remisja czy nadal macie objawy bartonelli? Odpowiedz Link
beta32 Re: Hoyuttunia 29.12.09, 18:42 Stosowaliśmy kilka miesięcy, nie wiem dokładnie ile. Mi z objawów zostały tylko te skórne, głównie petocje, ale nie mam ich dużo. Mąż ma jeszcze czasem jakieś objawy ale nie wiemy czy to borelia czy bartonella, nie są one tak specyficzne. U córki ostatnio pojawiło się swędzenie skóry które ustąpiło od razu po Houttuynii. Odpowiedz Link
cez77 Re: Hoyuttunia 29.12.09, 21:35 Miałabym w takim razie jeszcze kilka pytanek - Jakie spośród objawów bartonellowych zniknęły Wam w trakcie leczenia? - Czy bart leczyliście tylko tym ziołem czy też innymi? - Jakie dawki stosowaliście? Gdzie są opisane jakieś protokoły? Z góry dzięki za info! Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Ktoś jeszcze ma doświadczenia z Hoyuttunią? 29.12.09, 18:34 trochę z innej beczki, mam do sprzedania Artemisinin na babs - 90 vcaps - 2 op. Dokładnie taki jak tu: www.nutricology.com/Artemisinin-90-Vegetarian-Caps-p-16414.html Cena do uzgodnienia. Zainteresowanych proszę o kontakt: araksis(małpa)o2.pl Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Ktoś jeszcze ma doświadczenia z Hoyuttunią? 29.12.09, 22:30 Moja mama miała objawy bartonelli - zwłaszcza silne obustronne, symetryczne pieczenia skóry, ustąpiły po liściu oliwnym+nalewka propolisowa+protokół generalny Buhnera+dużo czosnku+Lyme Essence Oil zewnętrznie. Hoyutuunię zażywała, ale miała jakies problemy jelitowe (?) pobolewło ją w podbrzuszu, więc odstawiła. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Ktoś jeszcze ma doświadczenia z Hoyuttunią? 29.12.09, 22:33 Ziołowe protokoły na bartonelle można znaleźć tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,102792459,Protokol_Buhnera_watek_informacyjny.html i tutaj; forum.gazeta.pl/forum/w,26140,85343520,85343520,Koinfekcje_metody_naturalne.html Odpowiedz Link
cez77 Re: Ktoś jeszcze ma doświadczenia z Hoyuttunią? 29.12.09, 22:58 Dzięki. Mnie chodzi w szczególności o protokoły zawierające Hoyuttunię, a z tego co pisała Beta Buhner o niej nie wspomina. Skąd w takim razie wziąć dawkowanie? Odpowiedz Link
beta32 Re: Ktoś jeszcze ma doświadczenia z Hoyuttunią? 30.12.09, 19:47 Houttuynia jest stosowana w protokole Zhang'a Wątek na forum: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,80397031,,Dr_QingCai_Zhang_ziola.html?v=2 Zalecana tam dawka to 3x1kapsułka HH A tu www.naturopathydigest.com/nutrition_herbs/herbs/houttuynia.php jest jeszcze o Houttuynii i innych chińskich ziołach i jest podane dawkowanie 15-30 g dziennie w postaci odwaru. Ja jadłam 9 g dziennie sproszkowanej. Odpowiedz Link
cez77 Re: Ktoś jeszcze ma doświadczenia z Hoyuttunią? 31.12.09, 16:20 Dzięki beta! Byłabym wdzięczna gdybyś jeszcze dała mi znać, jakie spośród objawów bartonellowych zniknęły Wam w trakcie leczenia i czy bartonellę leczyliście tylko tym ziołem czy też innymi? pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
beta32 Re: Ktoś jeszcze ma doświadczenia z Hoyuttunią? 03.01.10, 18:53 W moim przypadku to nie były jakieś konkretne objawy bartonelli które zdecydowanie odpuściły, raczej chodzi o to że leczenie które szło mozolnie ruszyło z miejsca. U męża odpuściło pieczenie stóp, też leczenie ruszyło, co jeszcze nie pamiętam. Wcześniej braliśmy jeszcze liść oliwny no i cały czas rdest japoński. Odpowiedz Link
cez77 Do Beta 32 06.05.10, 15:43 Beta, rozumiem, że kupowałaś Houttuynię w sproszkoną w opakowaniach 1 funtowych a nie skoncentowaną 100g? Odpowiedz Link
beta32 Re: Do Beta 32 06.05.10, 19:52 W domu rano i wieczorem brałam tą 1-funtową, zwłaszcza że ma znośny smak i nie trzeba jej kapsułkować. Do pracy kapsułkowałam sobie koncentraty, dzięki temu zamiast 3-5 kapsułek każdego rodzaju brałam 1. Odpowiedz Link
emvaldi Paczka z Iherb USA-Polska 2 dni !!!!! 07.01.10, 13:51 Z międzylądowaniem w Niemczech paczka idzie 2 dni ...... ciekawe ile czasu nasi obywatele ją przetrzymają zanim dotrze do moich rąk WARSAW, PL 01/07/2010 7:15 A.M. IMPORT SCAN 01/07/2010 6:13 A.M. ARRIVAL SCAN 01/07/2010 6:13 A.M. ARRIVAL SCAN 01/07/2010 5:07 A.M. PACKAGE DATA PROCESSED BY BROKERAGE. WAITING FOR CLEARANCE KOELN (COLOGNE), DE 01/07/2010 4:45 A.M. DEPARTURE SCAN 01/07/2010 4:42 A.M. DEPARTURE SCAN KOELN (COLOGNE), DE 01/06/2010 7:33 P.M. ARRIVAL SCAN LOUISVILLE, KY, US 01/06/2010 4:57 A.M. DEPARTURE SCAN 01/06/2010 3:41 A.M. EXPORT SCAN 01/06/2010 3:28 A.M. EXPORT SCAN 01/06/2010 3:10 A.M. ARRIVAL SCAN 01/06/2010 3:09 A.M. A FLIGHT DELAY OCCURRED BECAUSE OF MECHANICAL REASONS ONTARIO, CA, US 01/05/2010 8:45 P.M. DEPARTURE SCAN 01/05/2010 6:45 P.M. ARRIVAL SCAN BALDWIN PARK, CA, US 01/05/2010 6:27 P.M. DEPARTURE SCAN 01/05/2010 6:17 P.M. ORIGIN SCAN US 01/05/2010 10:07 P.M. BILLING INFORMATION RECEIVED Odpowiedz Link
z2009 Jak stosowac Oregano?? 22.02.10, 19:13 www.1stchineseherbs.com/Oil_of_Oregano.html - jak to stosować ( Oregano ) tzn ile kapsułek i ile razy dziennie?? Dziękuję Odpowiedz Link
z2009 Re: Jak stosowac Oregano?? 23.02.10, 08:55 I jeszcze jedno - jak zażywać Eleuthero w formie proszku ? czy tyle samo co inne zioła?.Przekopałem wszystko o ziołach,ale tych 2 ch rzeczy nie ma. Dzięki Odpowiedz Link
ewa_100 Re: Jak stosowac Oregano?? 23.02.10, 10:59 na forum chlamydioza użytkownik o nicku "tamtam" stosuje olejek z oregano w kapsułkach - zapytaj jej o dawkowanie, choc ona chyba zamawia inny niz Ty, bo kupuje w Polsce a nie u Chinczykow ale zawsze mozna dopytac,porównac skład kasułki Odpowiedz Link
rich69 Re: Jak stosowac Oregano?? 23.02.10, 12:26 Ja stosowalem sconcentrowane oregano oil firmy Oreganol i uwazam ze naprawde dziala i pomaga,rowniez przy kandydozie.Minus tego, bardzo drogie. Jest co prawda wydajne,zaczyna sie od 1 kropli i doszedlem do 10 kropli,z niewielkimi herxami po drodze.2oz buteleczka wystarczala na prawie dwa miesiace. Odpowiedz Link
sosianna Re: Protokół Buhnera 25.02.10, 18:21 Co się dzieje, że w tym roku nastąpiła na tym forum taka cisza? Bardzo mało wpisów, szczególnie na temat efektów leczenia ziołami? Jestem tu nowa, dokładnie przestudiowałam wasze wypowiedzi i bardzo jestem ciekawa jakie są efekty leczenia u osób, które długo już leczą się ziołami, bo ja też mam zamiar to zrobić. Droga beto32 i inni napiszcie co u was. Odpowiedz Link
pepefresh Re: Protokół Buhnera 25.02.10, 20:51 ja sie lecze ziołami dopiero miesiąc częśc objawów ustapiła,zostało zmęczenie i bóle nóg no ale z tym to trzeba długo czekac na poprawe Odpowiedz Link
jumal1 Re: Protokół Buhnera 25.02.10, 21:22 Witam Na boreliozę choruję kilka lat ale właściwą diagnozę i leczenie antybiotykami mam od dwóch miesięcy. 30 dni biotrakson 2,0 później zinnat 500 2x1. Poprawy nie ma a nawet jest pogorszenie dlatego zastanawiam się nad leczeniem ziołami i mam prośbę o informację gdzie te zioła można kupić? Tak to jest na początku leczenia niewiele się wie na jego temat. Do lekarza leczącego wg ILADS nie mogę się dostać. Mieszkam w Małopolsce. Wysłałem maila do dr B. z Krakowa - bez odpowiedzi i do dr W z Zabrza - nie przyjmuje nowych pacjentów. Pozdrawiam, Julek Odpowiedz Link
maljan18 Re: Protokół Buhnera 25.02.10, 21:22 Ja się leczę od 6 m-cy, jest duża poprawa choć jestem na małych dawkach. Na początku dosyć mocno herxowałam więc zwiększam bardzo powoli. Uregulowała mi się temp. ciała, kiedyś miałam często obniżoną, wyregulowało się tętno i ciśnienie krwi, nie mam dreszczy, niestety stawy dają jeszcze o sobie znać ale już nie tak intensywnie jak kiedyś. Jestem ogólnie silniejsza, choć to jeszcze nie jest moja forma z przed choroby. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
glowa_do_gory Podstawowe informacje o ziołach - od czego zacżąc 26.02.10, 10:09 gwoli przypomnienia: Dla wszystkich szukających informacji o ziołach Buhnera - sklepach, sposobach przyjmowania ziół itd. istnieje wątek Protokół Buhnera - watek informacyjny: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,102792459,Protokol_Buhnera_watek_informacyjny.html Odpowiedz Link
z2009 Eleuthero 27.02.10, 10:05 Nie pisze tam jednak jak zażywać Eleuthero sproszkowane - ponawiam więc pytanie jak to brać?? czy w takich samych dawkach jak inne zioła tj ok 3 g - 3 razy dziennie?? Dziękuję Odpowiedz Link
emvaldi Re: Protokół Buhnera 26.02.10, 10:36 Napisz proszę jeśli możesz jakie dawki teraz przyjmujesz i w jakich formach. Odpowiedz Link
emvaldi Pytanie było oczywiście do Maljan18 :) 26.02.10, 10:39 Jest sporo osób, które reagują na zioła dość mocno więc fajnie wiedzieć jakie dawki już pomagają Odpowiedz Link
gosiunia_k Re: Pytanie było oczywiście do Maljan18 :) 26.02.10, 11:40 Witajcie Mam boreliozę od wielu lat a dopiero ostatnie ugryzienie kleszcza sprzed półtora roku naprowadziło mnie na właściwą przyczynę moich problemów. Rok leczyłam się antybiotykami /prawie bez przerw/ i było bardzo dobrze. Zakończyłam leczenie we wrześniu 2009 i niestety powolutku część problemów wraca. Już wtedy założyłam, że dalej będę się leczyć ziołami. Dzieki wiedzy i pomocy tutaj obecnych /bo książki Buhnera nie czytałam/ zażywam zioła od trzech tygodni. Biorę na razie Rdest Japoński 1g trzy razy dziennie i próbowałam włączyć Cats Claw ale miałam problemy żołądkowe. Odstawiłam i zaostrzyłam dietę, bo niestety jestem wrażliwa na grzyby. Po roku antybiotyków to chyba normalne. Po wzięciu pierwszych dawek Rdestu rozbolały mnie wszystkie stawy i nasiliły się objawy neurologiczne. Pojawiła się opuchlizna pod kolanem, tam gdzie uciął mnie ostatni kleszcz. Pobolewa mnie to miejsce a w obrazie USG żadnych śladów zapalenia itp. Po trzech tygodniach małych dawek jednego zioła widzę, że coś się dzieje w moim organiźmie. Szczególnie zaskakujące są objawy stawowe, których wcześniej nie miałam. Na antybiotykach praktycznie nie herxowałam. A teraz mam wrażenie, że docieramy do czegoś co wcześniej było nie ruszone. Aż boję się myśleć co będzie po wprowadzeniu pozostałych ziół. Rdest biorę pudrowany rozpuszczając w herbacie letniej. Najlepiej wchodzi. Z niecierpliwością czekam na polskie wydanie książki Buhnera aby wiedzieć jeszcze więcej. Wielu znajomych pyta o alternatywne leczenie i z kiążką łatwiej będzie pomóc. pozdrawiam gosia Odpowiedz Link
melka1109 dla kogo ziola? 27.02.10, 23:59 Kochani, czytajac ten watek zaczelam przychylniej patrzec na ziola,na ich wlasiwosci. Mam jednak pytanie:dla zaleca sie to leczenie?Czy jest to alternatywa dla nietolerujacych abx,czy dla schorowanych,ale "umiarkowanie"? Chce Cioci wprowadzic kilka ziol i sama nie wiem czy zostawic Jej 1abx czy calkowicie przejsc na Buhnera? Bede wdziecza za wszelkie sugestie,pozdrawiam Monia Odpowiedz Link
emvaldi zioła dla mas :) 28.02.10, 18:52 a tak serio to jest po prostu leczenie alternatywne do abx. Może być stosowane jako równoległe do abx lub jako całkiem osobna kuracja. Odpowiedz Link
maljan18 Do Emvaldi 01.03.10, 13:48 Jeżeli chodzi o dawki ziół, to dużą poprawę czułam już po jednym gramie rdestu i andro. Niestety od samego początku zaczął się problem z jelitami, który później jeszcze bardziej się nasilał. Teraz po krótkiej przerwie wróciłam do ziół i zamierzam przejść na odwary. Myślę, że zanim się podejmie decyzję o leczeniu, nie ważne czy będą to zioła czy też abx, najpierw trzeba podreperować jelita. Jeśli są dziurawe to żadne leczenie nie będzie przynosiło pożądanego efektu. Ja po przeszło 3,5 miesięcznej terapii abx-ami już miałam problem. Odpowiedz Link
joarinka Protokuł Buhnera 04.03.10, 21:30 Witam mam pytanie z kąd moge sciagnąć protokół Buhnera? Nigdzie nie moge go znalezć a linki na forum są nie aktywne miała bym wielką prozbę czy ktoś mógł by mi ewentualnie przesłać protokół na e-maila?? mój e-mai aspiryna40@wp.pl z góry dziękuje Odpowiedz Link
ewa_100 Re: Protokuł Buhnera 04.03.10, 21:46 Przeczytaj dobrze wątek najlepiej,kilka razy, wszystkie linki z adresami sklepów sa aktywne, poniżej wklejam link slkepu gdzie mozna dostać wiekszosc zioł z protokołu Buchnera www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html Odpowiedz Link
joarinka Re: Protokuł Buhnera 04.03.10, 22:43 dziękuje bardzo za linka, ale mi chodziło o książke buhnera w wersji elektronicznej a nie linki do sklepów tak więc ponawiam prozbe jeśli ktoś ma protokuł Buhnera w wersji elektronicznej niech mi podeśle na e-maila : aspiryna40@wp.pl Odpowiedz Link
z2009 Re: Protokuł Buhnera 04.03.10, 23:49 sites.google.com/site/strefaxxxxx/Home/protokol-buhnera/protokol-buhnera-wycinki Tu znajdziesz książkę tyle,że po angielsku Odpowiedz Link
joarinka Re: Protokuł Buhnera 05.03.10, 23:44 Dzięki za linka znalazłam tę strone już wczesniej podczas poszukiwan ale mi niestety nie działa ten link do całej ksiązki owszem otwiera sie ale nie moze załadować ksiązki czy wam tez się tak dzieje? Odpowiedz Link
z2009 Re: Protokuł Buhnera 06.03.10, 19:31 Klikasz prawym przyciskiem myszy na linka i masz tam opcję "zapisz element docelowy jako" i to tyle Odpowiedz Link
melka1109 co radzicie? 25.03.10, 16:57 Witam, chcialam prosic o rade.Co moge jeszcze zamowic,oprocz rdestu i andro? Tu jest nasz watek:forum.gazeta.pl/forum/w,26140,103587990,103587990,zmagania_z_choroba_po_80_tce.html. Dzis jest 3dzien podawania rdestu.Przedtem jakis tydzien podawalam lisc oliwny 2x1,do tego korzen omanu 2x1/3-1/2lyzeczki. Rdest pierwszego dnia podalam w 3 porcjach,rozpuszczony w wodzie(razem niecala lyzeczka),wieczorem Ciocia miala straszne bole stawow i miesni,podalam lek z tramadolem,w podwojnej dawce(jak nigdy)i Ciocia przespala cala noc(to tez nowosc).Wczoraj-drugiego dnia-podalam rdest tylko raz bo sie wystraszylam tak silnej reakcji,w ciagu dnia zauwazylam,ze Ciocia nie wymiotuje flegma,co trwalo okolo miesiaca(chyba po zapaleniu oskrzeli).Dzis podalam rdest wsypany w kapsulke po Optimie(narazie nie mam machiny do kapsulkowania)i Cioci skacze cisnienie,doslownie pomiar po pomiarze jest duza roznica(np.120/70;150/90;160/100,puls 97-108).Dlonie po podaniu ziol(jakas godzine po)puchna,jak wieczorem nie podam-spuchlizna maleje(bylo b.podobnie na poczatku kuracji abx).Obrzek wyglada jakby pod skora byla przezroczysto-zolta maz.Zastanawiam sie tez czy to nie od tarczycy(TSH w maju 2009 bylo 0,87,a w styczniu br.2,7). Podaje nadal lisc oliwny i oman,ale raz dziennie oman. Smaruje Lyme Essence(ostroznie). Chcialam prosic Was,doswiadczonych,o rade:co jeszcze moge zamowic?Czy dolaczyc abx? Acha,przerwalismy abx ze wzgledu na anemie. Z gory dziekuje. Monia Odpowiedz Link
ryszard51 Re: co radzicie? 28.03.10, 20:16 chciałbym dołączyć do stosowanych przeze mnie antybiotyków Protokół buhnera. Które z ziół z Protokołu stosunkowo łatwo stosować (tzn. bez dziesięciokrotnego mielenia, przelewania, suszenia itp.)? czy zamawiając towar w USA nie ma problemów z celnikami - tzn. czy jest to zgodne z prawem? Odpowiedz Link
beta32 Re: co radzicie? 28.03.10, 23:31 Ryszard, wszystkie podstawowe zioła protokołu można kupić w postaci gotowych tabletek / kapsułek. Adresy sklepów masz tu: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,108858370,Gdzie_kupowac_ziola.html forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,108959253,Re_Gdzie_kupowac_ziola.html Odpowiedz Link
beta32 Re: co radzicie? 28.03.10, 23:34 Z celnikami jest tak, że jeśli kupujesz kilka paczek kapsułek to nie ma problemu, przy większych ilościach trzeba zapłacić cło i czasem napisać jakąś deklarację. Odpowiedz Link
beta32 Re: co radzicie? 28.03.10, 23:27 Te skoki ciśnienia mogą też być od tarczycy, myślę że warto powtórzyć badanie i w razie potrzeby wdrożyć odpowiednie leczenie. Do podstawowego protokołu brakuje jeszcze Cats Claw. Jak się to ciśnienie unormuje, warto też pomyśleć o żeńszeniu syberyjskim (Eleuthero). Więcej informacji masz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,102794121,Podstawowe_ziola_protokolu.html Odpowiedz Link
beta32 To powyżej było do melka1109 28.03.10, 23:36 Monia, ta wypowiedź powyżej była oczywiście dla Ciebie Odpowiedz Link
melka1109 Re: To powyżej było do melka1109 31.03.10, 15:54 Dzięki Beto Mam jeszcze pytanie,czy rdest nie obniża płytek krwi?Cioci bardzo spadly,być może od rotawirusa,który ostatnio Ją dopadł. Pozdrawiam Monia Odpowiedz Link
welwiczia1 Skutecznosc ziol 07.04.10, 22:38 Hej, przysiadlam na dluugo i przeczytalam caly watek. Fajnie gdyby osoby leczace sie ziolami napisaly , na ile skuteczna jest taka terapia. Wiem ze pomogla Becie i jej rodzinie oraz mamie Glowy do gory, z tym ze w tym wypadku borelioza byla stosunkowo swieza. Czy ziola pomogly komus kto ma wieloletnia borelioze lub bardzo silne objawy neuro? Lub osobie ktorej antybiotyki nie pomogly? Prosze podzielcie sie swoim doswiadczeniem. Z gory dziekuje. Gosia Odpowiedz Link
z2009 Re: Skutecznosc ziol 08.04.10, 09:25 Zioła pomagają na pewno nie ma co do tego wątpliwości,tyle,że trzeba je brać nie wiadomo ile,po prawie roku brania zmniejszyłem trochę dawki i to g...znów zaczęło trochę powracać,mam na myśli głównie objawy neurologiczne,tiki mięśni itd ale i tak są minimalne niż kiedyś.Nie dobrze mi się już robi od łykania tego ale trzeba będzie znów powrócić do pełnych maksymalnych dawek. Odpowiedz Link
rich69 Re: Skutecznosc ziol 08.04.10, 12:13 Branie ziol jest bardziej skomplikowanym sposobem na leczenie niz srodki farmecutyczne, poniewaz ziola maja bardziej dzialanie indywidualne.Trzeba dobierac nie tylko do choroby ale czesto i do osoby. W Polsce prawie nie ma osob ktore to potrafia robic, podejscie podobne jak do klasycznej homeopati.Dobrze dobrane ziola maja cale spektrum oddzialywania na czlowieka i jego choroby, czesto bierzemy na jedna chorobe a "przy okazji" ulegaja wyleczeniu inne.Czego nie mozna powiedziec o srodkach farmeutycznych, ktore prawie zawsze maja skutki uboczne.Trwalosc wyleczenia ziolami jest wieksza niz chemia.Rowniez zestawienie ziol w ktorym specialisci to z krajow wschodu jak Chin czy Indi, ma bardzo duze znaczenie, jak i pora kiedy jak przyjmujemy,jakosc wody ktora zalewamy je, czy naczynie do tego uzyte.Najwieksze znaczenie ma jakosc ziol ktore kupujemy, poniewaz bardzo czesto niezetelni handlowcy sprzedaja ziola o zlej jakosci.Rowniez osoby ktore maja mierne wyniki w leczeniu ziolami powinny bardziej sie przyjzec czy wszystkie warunki przez nich przyjmowane ziola spelniaja. Odpowiedz Link
tomik78 Re: Skutecznosc ziol 08.04.10, 13:21 Czy ma ktos odsprzedac maszynke do napelniania kapsulek? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Skutecznosc ziol 08.04.10, 17:37 Jedno sprostowanie - moja mama ma raczej starą bb - jak wyszło "w praniu". A zioła rzeczywiście pomagają. Beta robiła kiedy jakby statystyki na podstawie ludzi, o których wie, że leczą się ziołami i stwierdziła, że zioła pomagają ok 70-80 % chorych. Odpowiedz Link
ekoma.wroc Re: Skutecznosc ziol 08.04.10, 17:54 Jakie objawy ma Twoja mama, raczej stawowe czy neurologiczne? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Skutecznosc ziol 08.04.10, 21:58 I takie i takie, z tym, że te stawowe były chyba wcześniejsze, nerologiczne doszły później; może sprzedał je mamie jakiś późniejszy kleszcz, co przy kilkudziesięciu kleszczach w życiu nie jest nieczym nieprawdopodobnym W tym momencie objawy neurologiczne ustąpiły niemal całkiem, utrzymują się jeszcze lekkie objawy stawowe. Odpowiedz Link
pepefresh Re: Skutecznosc ziol 09.04.10, 20:23 mam neuroboleriozę ,stosuje zioła Buhnera oraz protokół na tkanke łączną tez Buhnera ze stanu krytycznego 4 miesiące temu poprawa 80% jak ktos chce to wszystko opisze co biorę trochę tego jest. Odpowiedz Link
melka1109 do pepefresh 09.04.10, 21:10 Witaj, ja bym prosiła. Mam kilka pytań,nie wiem czy odbierasz pocztę bo kiedyś wysłałam maila do Ciebie. Ciocia ma cpn dodatnią w IgG.Co na to najlepiej stosować? Jak wyglądał Twój krytyczny stan? Pozdrawiam Monia Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: do pepefresh 09.04.10, 21:16 przyłaczam się do apelu Moni. Peperfresh - może po prostu załóż wątek w tytule zaznaczając, że leczysz się ziołąmi i opisz dokładnie Twoje objawy i to, czym dokłądnie się leczysz. To może bardzo pomóc ludziom, którzy rozważają/właczają/myślą o leczeniu ziołami. Ja też planowałam zrobić takie resume o leczeniu moje mamy ale cigąle nie mam czasu... Odpowiedz Link
kasroz Re: do pepefresh 09.04.10, 21:30 glowa_do_gory super pomysł ja właśnie się zastanawiam nad ziołami, takie sugestie oraz opis przebiegu leczenia by pomógł w podjęciu decyzji i to bardzo; tyle że ten wątek już nie jest czytelny i nowy z wymianą doświadczeń by się przydał Odpowiedz Link
z2009 Euthero 10.04.10, 07:34 Napisze ktoś jak stosować Euthero w proszku? czy tak samo jak inne zioła tzn 8 g na dobę?? Odpowiedz Link
beta32 Re: Euthero 11.04.10, 18:48 Eleuthero, wg książki "Ziołą zamiast antybiotyków", 2 kapsułki 3 razy dziennie. W książce o boreliozie Buhner pisze tylko o nalewce. Odpowiedz Link
pepefresh eleuthero korzenie 26.05.10, 12:19 witam,jak brac eleuthero bo mam w postaci korzeni pocietych i nie wiem czy to gotować jak rdest czy nalewke na spirytusie i jakie porcje w gramach? ,jak narazie to zalewam na 8 godzin wodą zródlaną 25 gram,podobno tak podaje Buhner Odpowiedz Link
domin46 katar 13.04.10, 22:33 Witam!!! A jak z przewlekłym katarem, cofnął się po leczeniu ziołami??? Pozdrawiam, Domin46 Odpowiedz Link
mbil4 Re: co radzicie? 17.05.10, 11:18 Zaczynam leczenie ziołami nie mogę już brać antybiotyków i bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych, na razie mam pytanie jak dawkować ten andrographis .www.iherb.com/Paradise-Herbs-Ultimate-Andrographis-with-Synergistic-Herbs-60-Veggie-Caps/4235?at=0 ważę 50 kg. pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
emvaldi Re: co radzicie? 17.05.10, 23:12 W jego książce nie ma nic na temat tego produktu. Jest informacja o nim na Planet Thrive w Buhner program Healing Lyme ale dawkowania tam nie uświadczysz. Odpowiedz Link
rich69 Re: Protokół Buhnera CPN 07.05.10, 13:58 Kilka osob uzywalo Cryptolepis i Luteolina 100mg na Chlamydie, czy z powodzeniem? Odpowiedz Link
cez77 Gdzie najszybciej? 07.05.10, 20:13 Zależy mi na jak najszybszej dostawie ziół (Artemisin). Który sklep polecacie jeżeli chodzi o czas realizacji / dostawy? Odpowiedz Link
mag68 Re:do cez77 08.05.10, 14:07 Mogę odstąpić artemisinin 90 kaps., firmy nutricology. Jeśli jesteś zainteresowana napisz na priv. Odpowiedz Link
ewa_100 Odsprzedam zioła 18.05.10, 23:31 Leczyłam ziółkami moje zapalenie stawów od prawdopodobnej infekcji CPN - ale jestem teraz w ciazy i nie moge brac zioł- zostaly mi : red rood - proszek -całe nienapoczete opkowanie ( 1 funt)-kupione w 1stchineseherbs teasel root-proszek - napoczeta paczka ale zuzyłam baaardzo nieduzo - - tez kupione w 1stchineseherbs oraz Pau D'Arco - m.in bardzo dobre na candide- tez paczka napoczeta ale zuzyłam bardzo nieduzo - kupione w rain-tree Odpowiedz Link
bartjag Re: Odsprzedam zioła 20.05.10, 12:01 Ja jestem zainteresowany? Jaki jest do Ciebie e-mail? Pozdrawiam, B. bartjag@hotmail.com Odpowiedz Link
mariano_84 rdest 20.05.10, 15:13 Czy ktoś sie orientuje ile mg rdestu japońskiego przynajmniej trzeba brać w kapsułkach? Odpowiedz Link
melka1109 Czy ktos ma do odsprzedania ziola na cpn? 31.05.10, 14:50 Witam, Czy ktos ma do odsprzedania ziola na cpn? Monia Odpowiedz Link
melka1109 Re: Czy ktos ma do odsprzedania ziola na cpn? 31.05.10, 15:23 Jeszcze pilnie poszukuję ziół na babesie(Artemisinin). Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link
pepefresh Re: Czy ktos ma do odsprzedania ziola na cpn? 31.05.10, 16:57 woodland essence --tu jest criptolepsis i.herb.com Odpowiedz Link
pepefresh Re: Czy ktos ma do odsprzedania ziola na cpn? 31.05.10, 16:58 criptolepsis jest lepszy od artemisin Odpowiedz Link
melka1109 Anemia 08.06.10, 18:26 Dzięki za info. Mam takie pytanie:Buhner na anemie poleca m.in.tabletki ziolowe o nazwie Tang Kwei Gin (planetthrive.com/2007/10/anemia-poor-circulation/).Nie moge znalezc tych ziol w polecanych przez Buhnera sklepach.Nie mam wprawy.... W google znalazlam to:www.herbschina.com/zen/index.php?main_page=product_info&products_id=214,ale czy to sprawdzone zrodlo? Bylabym wdzieczna za pomoc. Monia Odpowiedz Link
tomik78 Zawieszam leczenie ziolami 13.06.10, 12:55 Cryptolepsis z woodland essence-nalewka Andrographis z planetary herbals 2szt Cats Claw z raintree-500g powder Rdest hu zhang 500g powder 2 paczki Eleuthero syberian 500g powder 2paczki w jednej brakuje 20g Houtuynia 500g powder 2 paczki w jednej brakuje 20g Red rot 500g powder Stephania root 500g powder brakuje 20g wszystko z 1StchineseHerbs.com Kontakt gabrix28@o2.pl Odpowiedz Link
melka1109 leczenie babesziozy 13.06.10, 23:50 Witajcie, czy ktos leczyl babesie Cryptolisem?Jakie mieliscie objawy,jak dlugo trwalo leczenie? Pozdrawiam Monia Odpowiedz Link
mariano_84 Zioła dawkowanie 22.06.10, 11:57 Czy któraś z osób leczących sie ziołami ma jakieś informacje jak brać zioła jeżeli chodzi o gramy i miligramy a nie ml? Np red root, żeń szeń syberyjski, stephania itd... Odpowiedz Link
beta32 Re: Zioła dawkowanie 22.06.10, 21:27 Odpisałam w wątku informacyjnym: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,113264357,Re_Dawkowanie.html Nie znalazłam dawkowania dla Red Root, jak znajdę książkę "Zioła zamiast antybiotyków", to sprawdzę czy tam nie ma. Odpowiedz Link
mbil4 Re: Zioła dawkowanie 01.07.10, 11:01 Po wprowadzeniu i po zwiększaniu dawki rdestu i andro nasilają się u mnie bardzo mrowienia wszędzie i uczucie jakby coś chodziło po skórze na plecach głowie,brzuchu i w węzłach chłonnych.Okropność.Napiszcie proszę czy ktoś też tak miał oprócz innych objawów? Na antybiotykach tego u mnie nie było.Zioła stosuję od 6 tygodni. Odpowiedz Link
mariano_84 Re: Zioła dawkowanie 01.07.10, 18:11 Czy te objawy są tak straszne, że przeszkadzają ci w normalnym funkcjonowaniu, czy poprostu denerwują? Miałem podobnie jeszcze jakiś tydz. temu, ale nie wiem czy to był efekt wprowadzenia ziół czy odstawienia abx. Dzisiaj mija 2 tydz. od kiedy włączyłem zioła (narazie bez andrographisu, ponieważ paczka zamówiona 4 tyg. temu z iherb jeszcze nie doszła;/) Czuję sie bardzo dobrze. Lepiej niz na antybiotykach. Bardzo szybko sie poprawiam. Brainfog praktycznie zniknął, stawy sie bardzo poprawiły, woda ma smak wody, kurczak jest kurczakiem a pepsi juz dawno tak realnie nie smakowała Jeszcze są problemy ze spaniem. Kiedy się kładę zamiast mózg wchodzić w fazę snu ona zaczyna się budzić do życia. Do tego kiedy juz zasne od samego rana zaczynają mi napier..... pod oknem robotnicy na parkingu. Jutro jak bedą zrywać beton to wystawie głośniki za okna i puszcze www.youtube.com/watch?v=RAYnqjVqfts Odpowiedz Link
pepefresh Re: Zioła dawkowanie 01.07.10, 18:19 niewielki procent osób reaguje tak na andrographis ,nie zwiekszaj na razie dawki ,bierz dalej i po kilku dniach jak sie nic nie zmieni to odstaw,w zamian bierz criptolepsis. Odpowiedz Link
mariano_84 Re: Zioła dawkowanie 01.07.10, 18:38 pepefresh podaj mi do siebie gg. Napisz mi na @ gazetowego. Odpowiedz Link
pepefresh Re: Zioła dawkowanie 02.07.10, 17:40 pisz na maila żony czyli lidia_podlejska@op.pl lub dzwon na 512 180 258 Odpowiedz Link
mbil4 Re: Zioła dawkowanie 06.07.10, 14:07 Dziękuję wam za odpowiedź Objawy te utrudniają mi życie,Skóra w tych miejscach jest nadwrażliwa,szczególnie na brzuchu (i w brzuchu też czuję każdy zakręt jelita,i do tego te mrowienia)i każde ubranie schylenie się itp bardzo drażni i jest nieprzyjemne. Miło się czyta że wam zioła tak szybko pomagają u mnie po kilku tygodniach "tylko" więcej energii i siły,ale wszystkie neuroobjawy się nasilają.Cryptolepsis dopiero spróbuję zamówić.Próbowałam też Artemisinin i po nim było najgorzej.Czyżby babesia lub inne pasożyty? Odpowiedz Link
tomik78 Re: Protokół Buhnera 02.07.10, 13:52 zostalo mi 1800 kapsulek wegetarianskich rozmiar 00 i maszynka do kapsulkowania firmy Cap.M.Quik rozmiar 00 kontakt gabrix28@o2.pl tel 500899997 Odpowiedz Link
mtm.3 Artemisinin 03.07.10, 08:22 Proszę, napiszcie mi swoje reakcje na stosowanie Artemisyninu, bo właśnie zaczynam i (jak przy każdym nowym leku) mam lekkie obawy... Odpowiedz Link
gra-ga Re: Artemisinin 06.07.10, 22:21 Stosowałam łącznie z abx ponad rok i nie zaobserowałam nic niepokojącego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
cez77 Re: Artemisinin 09.07.10, 20:41 Ja właśnie w temacie arte mam też zapytanie do kobiet, czy zaobserwowałyście po nim jakąś reakcję jeżeli chodzi o sprawy ginekologiczne? U mnie pojawiły bóle w podbrzuszu, żółte upławy i stan zapalny. Nie wiem, czy to wiązać z arte, ale akurat tak się złożyło w czasie. Mało tego po odstawieniu na kilka dni sprawa się wyciszyła, jak zaczęłam brać ponownie, to znowu, ale akurat byłam na tini, który łagodzi u mnie te objawy i tym razem upławy były "tylko" białe, bóle znacznie mniejsze. Zastanawiam się, bo arte pewnie też działa na jakieś inne pierwotniaki, może to od tego? Odpowiedz Link
gabi-610 Re: Artemisinin 13.08.10, 00:44 Czy można stosować te zioła przy grzybicy której dostałam po stosowaniu abx? Leczę grzyba ponad miesiąc i nie ustępuje obawiam się ze do antybiotyków mogę już nie móc wrócić (silne objawy grzyba szczególnie przy tini duszności) Czy przy ziołach coś sie bieże na rozbijanie cyst? Odpowiedz Link
miskaaa11 Re: Artemisinin 13.08.10, 00:51 masz biegunki wzdęcia gazy bialy jezyk? duszności po tini mogą byc od bb lub innej koinfekcji... Odpowiedz Link
gabi-610 Re: Artemisinin 13.08.10, 01:37 owszem mam bulgotania chupotania jęki z trzewi oraz biało-zielonkawy jezyk osłabienie i to po miesiącu lekow i pomimo ostrej diety Odpowiedz Link
pepefresh Re: Artemisinin 13.08.10, 10:53 cysty i bakterie rozwala citrosept,potwierdzono badaniami i ja potwierdzam na sobie,moim zdaniem najlepszy z tych co brałem to www.iherb.com/NutriBiotic-The-Original-GSE-Liquid-Concentrate-4-fl-oz-118-ml/4215?at=0 Odpowiedz Link
szila2008 Re: Artemisinin 13.08.10, 21:47 Mam do was wielką prośbę. Podobno można łączyć Buhnera z abx ale jak dokładnie to wygląda? Czy można być na 3 abx plus tini czy np.tylko jeden abx i Buhner? Jeśli ktoś łączy te terapie lub obeznany jest w temacie to proszę o informacje.Mój angielski jest na podstawowym poziomie i ciężko mi przetrawić książkę lub forum amerykańskie. Z góry dziękuję,Wiola. Odpowiedz Link
szila2008 Re: Protokół Buhnera 14.08.10, 22:39 Ponieważ nikt nie odpowiada na moje pytanie a jest to dla mnie bardzo ważne póbuję pomału tłumaczyć książkę na google. Z tego co zrozumiałam podstawowy protokół można stosować przy abx. A rozszerzony?No i czy przy takiej ilości abx i tini? Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedż. Co prawda nie wiem czy uda mi się połączyć oba bo jelita siadają ale bym spróbowała. Wiola Odpowiedz Link
1.teresa Re: Protokół Buhnera 24.08.10, 20:29 Do 14 listopada byłam na abx -potem pobyt w szpitalu ,duża anemia i stwierdzona hipoglikemia.Anemii już nie mam z hipoglikemią nauczyłam się żyć. Jeśli chodzi o boreliozę to najbardziej dokuczają mi stany zdenerwowania.Na wypisie ze szpitala mam :między innymi neuroborelioza. Ale to stwierdziła lekarka na podstawie wywiadu i kazała zgłosić się do psychologa.Próbuję brać zioła ,na razie jedną kapsułkę resveratrolu- nie mogę na razie zwiększyć dawki bo po niej mam kołatanie serca i bolą mnie mięśnie klatki piersiowej nawet przy dotyku. W sobotę rano miałam napady lęku ,strachu ,poty -po południu trochę było lepiej.W niedzielę do południa znowu źle. Nie brałam ziółka przez 3 dni /przedtem piłam jeszcze piołun więc wiązałam to wszystko z piołunem / Od wczoraj nie piję piołunu a dziś rano wzięłam kapsułkę resveratrolu ,do południa było niezle po południu bóle w klatce napady strachu ,wzięłam tabletkę uspokajającą i jest trochę lepiej. Czy ktoś z Was zle się czuł po resveratrolu i po tak małej dawce,nie mogą to być toksyny za krótko biorę. Odpowiedz Link
ewa475 Re: Protokół Buhnera 02.09.10, 17:49 Mniej więcej od miesiąca próbuje wejść na zioła Buhnera. Bardzo wiele czytałam o tej terapii w tym wątku i innych na forum,rozmawiałam z osobami,które w ten sposób się leczą lub leczyły. Już po pierwszych niewielkich przecież ilościach silne herxy,takie jakich nie miałam na antybiotykach,herxy ciągłe,silne bóle głowy,sztywnienie karku,rozbicie ogólne,kłucia w głowie itp. Już raz musiałam odstawić wszystko,nie dałam rady. Powoli zaczynam znowu. Jedno chcę powiedzieć:zioła wg Buhnera to nie kompot z rabarbaru ani melisa na sen już gdzieś kiedyś przywołane. To ciężki "abx",dobieranie zestawów,pilnowanie godzin,zwiększanie,zmniejszanie dawek,itd. Do leczenia się ziołami potrzebna jest wiedza! Miałam dziś okazję trzymać w ręku pierwszy skończony rozdział książki Buhnera w korekcie.Byłam bardzo wzruszona,to co nie miało szans się stać właśnie się staje,dzięki mtm,dzięki tłumaczom,dzięki pewnej tłumaczce bardzo przysięgłej Jak wiele można zrobić w zgodzie i z radością dla drugich "całkiem za darmo"! Mam nadzieję,że książkę niedługo będą mogli przeczytać wszyscy chętni,ale ja już teraz muszę to powiedzieć - tę książkę trzeba przeczytać od początku do końca.Aby się leczyć ziołami trzeba wiedzieć tyle ile wiemy,kiedy zaczynamy leczenie antybiotykami.I jeszcze więcej,bo będziemy się leczyć zupełnie sami. Odpowiedz Link
mab62 Re: Protokół Buhnera 02.09.10, 18:40 Sama odwaga nie wystarczy,czasem potrzebny jest rozum. U boreliozowców z koncentracją bywa różnie,dlatego sądzę że książka jest niezbędna. Przynajmniej dla mnie ,na tym etapie mojej koncentracji. Odpowiedz Link
kastom55 Re: Protokół Buhnera 03.09.10, 20:04 Jestem pełna podziwu dla wszystkich pracujących przy książce, wdzięczność nasza nie ma granic, juz nie mogę się doczekać... Tomek drugi miesiąc leczy się ziołami, powiem tylko że nie jest lekko, herxy częste i mocne, na razie jest jeszcze na niskich dawkach, próbujemy podwyższac ale bardzo ostrożnie, co dalej zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na nasz 'bestseler' ! Kasia Odpowiedz Link
z2009 Ważność ziół 04.09.10, 16:31 Wie ktoś jak długo są ważne zioła chodzi mi o datę ważności do spożycia. Została mi Areemisia którą brałem w lutym i chcę to zjeść do końca ale nie wiem czy się to jeszcze nadaje a na opakowaniu nic nie pisze. Odpowiedz Link
rich69 Re: Ważność ziół 05.09.10, 17:46 Jezeli byly przechowyane w odpowiednich warunkach w orgynalnych opakowaniach szczelnie zamknietych, nie sa zaplesniale, to jak najbardziej sa zdatne do spozycia. Odpowiedz Link
szila2008 Re: Ważność ziół 06.09.10, 08:47 Chciałam się upewnić ponieważ ziółka łykam dopiero od dwóch tygodni. Na razie tylko resveratol. Czy mogę je rozpuszczać w szklance zimej wody? Czy mogę potem kilka ziół pić razem i których nie powinnam łączyć? Coś o tym pisaliście . I andro lepiej kapsułkować? Pozd.Wiola Odpowiedz Link
blusia-1 Re: Ważność ziół 06.09.10, 11:21 Ja wkasnie tez zaczynam kombinowac z ziolami i mam podobne dylematy ... jak dostane klacze rdestu w proszku , a nie chcialabym polykac tyle kapsulkowej zelatyny , bo chyba nie sluzy mojemu zoladkowi , to jak to lyknac ? wsypac do wody i wypic? i co to jest wlasciwie ten andrographis , czy jest jakis polski odpowiednik? Odpowiedz Link
ewa475 Re: Ważność ziół 06.09.10, 16:52 Tak jest,sypię do niewielkiej ilości wody,tworzę zawiesinę,piję i popijam Odpowiedz Link
joarinka Jak stosować zioła? 17.09.10, 23:26 Witam przeszukałam forum ale nie udało mi sie znalezc odpowiedzi na nastepujące pytanie: -jak stosować zioła??? tzn przed posiłkiem podczas posiłku czy może po posiłku? i jeszcze jedno czy można zarzywać te zioła rownoczesnie? i o ktorej powinno brać sie ostatnia dawke? czy jest jakis limit czasowy w ktorym najlepiej sie zmiescic? mam tu na mysli wchlanianie tych ziol domniewam ze w pozniejszych godzinach np po 22:00 zioła moga juz sie nie wchlaniac tak jak powinny...? czy sie myle? lecze sie na BB i obecnie zazywam resveratrol i cat's claw w kolejce czeka andrographis myśle tez o dodaniu żeń-szenia syberyjskiego zastanawia mnie tylko fakt czemu Buhner poleca akurat żeń-szeń syberyjski a nie Azjatycki który z tego co wyczytałam ma szersze spektrum działania??? moze ktos jest w stanie odpowiedziec mi na to pytanie? i czy zażywacie żeń-szeń w tabletkach czy w kroplach? ja mam w tabletkach a buchner poleca w kroplach ;/ wiec teraz nie wiem czy jest sens brac w tabletkach? ajjj wiele zawilosci w tym wszystkim pozdrawiam wszystkich i z góry dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Jak stosować zioła? 19.09.10, 11:27 1. Mama bierze wszystkie zioła i suplementy na raz po posiłku. I działają. I mama też działa. 2. Limitu czasowego nie ma z wyłaczeniem żeń-szenia, który powinno się ostatni raz brać nie później niż o 16, bo może dać niezłego kopa 2. Buhner rzeczywiście poleca przede wszystkim żeń-szeń w nalewce, którą nota bene miżna gdzieś kupić w Polsce (swego czasu wklejałam w tym wątku linka, trzeba pokopać). Najlepiej oczywiście nalewkę zrobić sobie samemu. Ale jak masz tabletki to można połykać i tabletki takl sądzę niż nie brać w ogóle. 4. Odsyłam do wątku "protokół Buhnera - wątek informacyjny" - najważniejsze informacje nt dawkowania ziół można tam znaleść. Odpowiedz Link
cez77 Najskuteczniejsza kombinacja ziół na babeszję 24.09.10, 19:24 Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami? Ja dzisiaj zaczęłam brać oman, planuję powrócić do arte, nie wiem, czy dołączyć coś jeszcze albo brać coś rotacyjne na zmianę z arte? Odpowiedz Link
babaelka-0 Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 05.10.10, 14:17 Witam! Cez ,korzen Omanu stosuje na czczo ,a w trakcie dnia p/posilkiem. Glowa do gory,czyli probiotyki i reszte moge spokojnie lykac przy ziolkach? Ciesze sie ,ze Twoja mama ma sie dobrze. Pozdrawiam Elka Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 05.10.10, 15:44 nie wiem, czy wszyscy reagują tak samo. Moja mama łyka wszystlko na raz - łącznie z jakimiś witaminami i "wspomagaczami" na serce i stawy - po posiłku. Sama się czasem dziwiłąm, że od tego nie eksploduje Odpowiedz Link
babaelka-0 Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 05.10.10, 16:37 Twoja mama zdrowy dowod,ze kazdy jest inny. Bo wiesz,Glowa do gory,tak na moj laicki rozum to wszystkie ziolka bakteriobojcze czy nawet bakteriostatyczne nalezaloby z daleka od probiotykow. Pozdrowka Elka Odpowiedz Link
babaelka-0 Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 05.10.10, 16:38 znaczy przed posilkiem Odpowiedz Link
rich69 Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 06.10.10, 14:27 Ziola lepiej jest przyjmowac na pusty zoladek przed posilkem a probiotyki w trakcie jedzenia, koncowej fazie. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 06.10.10, 15:47 przed posiłkiem się nie da, bo mamę boli wtedy żołądek. Poza tym niektóre zioła wspomagają trawienie (kurkuma, diabelski pazur, andrographis), więc logiczne jest ich przyjmowanie po jedzeniu. po trzecie zaś, o ile mi się wydaje, to na większości branych ziół (tych w kapsułkach) pisało, że jednak brać po jedzeniu. probiotyków sensu stricte mama nie bierze, bo cały czas jest na serku dr Budwig, który jest jednym wielkim probiotykiem Najważniejsze zaś, że zioła działają i nie ma skutków ubocznych. Odpowiedz Link
szila2008 Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 06.10.10, 19:03 Czy ta kurkuma która jest dostępna u nas nadaje się? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Korzeń omanu - lepiej przed czy po posiłku? 08.10.10, 16:09 Od biedy może być, ale lepiej zainwestować w kurkumę bez dodatkowej chemii sprzedawaną w sklepach ze zdrową żywnością. Mama od jakiegoś czasu łyka kapsułki z kurkumą i bromeliną (na stawy) kupowane na iherb. Ale poza tym kurkumę dosypuje sobie do jedzenia bo lubi tato też zaczął brać bo świetnie działa na wątrobę. Ja również biorę. Ostatnio jak kupiłam kilogram na raz, to sprzedawca pytał czy mam restaurację ze wschodnim żarciem Odpowiedz Link
zib1981 Re: Protokół Buhnera 20.10.10, 22:07 Kto stosował Cryptolepsis i z jakim skutkiem? Odpowiedz Link
beta32 Cryptolepsis 01.11.10, 21:27 Mój mąż stosował Cryptolepsis, na początku bardzo mu pomógł, potem efekty były już słabsze. Odpuściły mu po tym zawroty głowy i trochę bóle mięśni. Mąż nigdy po żadnych ziołach nie miał herxów, tylko powolną poprawę, wiec nie wiem, jak to będzie wyglądać u herxującej osoby. Odpowiedz Link
miskaaa11 Re: Cryptolepsis 10.11.10, 19:08 a co to ten cryptolepsis? gdzie kupujesz i ile bierzesz tego jeśli można spytać. Mam też do was pytanie czy wyciągnęły kogoś zioła z silnych objawów neuro i kardio? Pewnie to powolna i długa terapia. Ost zauważyłam ,że wychodzą mi małe krostki pełno na czole plecy dekold gdzie ja nigdy nie miałam problemów z wypryskami nawet w okresie dojrzewania czy to zioła jakieś oczyszczanie? czy to straszna candida? I jeszcze jedno pytanie na temat candidy , a ziół... byłam dosc długo na abx przed leczeniem ILADS i na leczeniu nabawiłam sie porządnej grzybicy mimo iż jakiekolwiek wymazy z kału języka i krwi były ujemne... od 17 sierpnia nie biorę żadnych abx-ów , teraz moje pytanie jak to wygląda na ziołach czy one też strasznie wyjaławiają nam naszą florę czy trzeba miec tak rygorystyczna diete jak na abx? wiem ,że to kwestia pewnie indywidualna ale nie jestem jeszcze tam bardzo w temacie ziołolecznictwa jak WY. nie jem cukru owocow nic dopiero dzis zjadłam pół jabłka pieczonego znalazłam jakis przepis na tatre z jabłkami na forum i zrobiłam, ciężko wytrzymać z ta dieta już a to jedzenie cholernie drogie. Czy po ziołach tez mieliście gazy odbijania? czy to tylko sprawka grzyba dalej u mnie nalot ciągle jeszcze mam mniejszy niz na abx no ale jest..wiem ,że ziółka same w sobie silnie odgrzybiają ale ciekawa jestem czy ktoś zaczął zioła z mega grzybica i jak one sobie poradziły i co ta osoba jadła bo rok na diecie ( wiadomo czasem cos sie skrobnie bo sie nie da) ALE TO TRUDNE I WYCZERPUJĄCE;/ przepraszam za długiego posta i pozdrawiam was serdecznie, Odpowiedz Link
tajtaja Re: Cryptolepsis 11.11.10, 01:14 miskaaa11 napisała: > I jeszcze jedno pytanie na temat candidy , a ziół... > byłam dosc długo na abx przed leczeniem ILADS i na leczeniu nabawiłam sie porzą > dnej grzybicy mimo iż jakiekolwiek wymazy z kału języka i krwi były ujemne... o > d 17 sierpnia nie biorę żadnych abx-ów , teraz moje pytanie jak to wygląda na z > iołach czy one też strasznie wyjaławiają nam naszą florę czy trzeba miec tak ry > gorystyczna diete jak na abx? wiem ,że to kwestia pewnie indywidualna ale nie j > estem jeszcze tam bardzo w temacie ziołolecznictwa jak WY. > nie jem cukru owocow nic dopiero dzis zjadłam pół jabłka pieczonego znalazłam j > akis przepis na tatre z jabłkami na forum i zrobiłam, ciężko wytrzymać z ta die > ta już a to jedzenie cholernie drogie. Czy po ziołach tez mieliście gazy odbija > nia? czy to tylko sprawka grzyba dalej u mnie nalot ciągle jeszcze mam mniejszy > niz na abx no ale jest..wiem ,że ziółka same w sobie silnie odgrzybiają ale ci > ekawa jestem czy ktoś zaczął zioła z mega grzybica i jak one sobie poradziły i > co ta osoba jadła bo rok na diecie ( wiadomo czasem cos sie skrobnie bo sie nie > da) ALE TO TRUDNE I WYCZERPUJĄCE;/ grzybice doskonale tłucze olej z oregano czasami cięzko przełknąc kropelki, bo w postaci olejku jest to niezły zajzajer ale są też kapsułki (np. firmy slogar) i wtedy trzeba brac 2 dziennie (rano i wieczorem), efekty sa bardzo szybko naturalnie trzeba uważć, bo jest to silny srodek Odpowiedz Link
geodeta_31 Miskaaa11 11.11.10, 18:05 Zioła nie powodują w żaden sposób grzybicy czy nie wyjaławiają przewodu pokarmowego. Przynajmniej nigdzie takich informacji nie znalazłem. Raczej wspomagają walkę z grzybicą poprzez immunomodulację i wspomaganie układu odpornościowego. Zgodnie z "zaczytanymi" na Lymenecie i stronie Klinghardta informacjami, walka z grzybem w organizmie obarczonym toksynami metali ciężkich, to walka z wiatrakami niestety. Oregano - bądź czujna w kontekście wątroby. Można zrobić kuku. Odpowiedz Link
miskaaa11 metale ciężkie 11.11.10, 18:17 a co polecacie na usuwanie metali ciężkich? czytałam ,że kolendra sobie z tym radzi ale nie mogę się doczytać czy liście czy zmielona kolendra i jak do przygotowywać itd.. może wy znacie coś. Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: metale ciężkie 11.11.10, 18:44 To prawda, że cilantro radzi sobie z metalami ciężkimi. Jednak wcinanie na umór kolendry to nie jest dobry pomysł. Nie jest powiedziane, że Twój organizm w danej chwili potrzebuje właśnie kolendry. Być może jest to bentonit albo microsilica lub fosfolipidy czy chlorella. To może ewoluować bardzo często i bardzo szybko. Może też być tak, że masz w spadku po szeroko pojętej Bb kryptopyrrolurię. Przy dużym prawdopodobieństwie, że ją masz (według Klinghardta około 80% chorych na LD), bez stosownej suplementacji nigdy nie wydalisz metali ciężkich. Bez znaczenia jakie detoksykanty będziesz łykać... Odpowiedz Link
miskaaa11 Re: metale ciężkie 11.11.10, 19:43 metale ciężkie wyszły mi w badaniu żywej kropli krwi;/ poza tym bywałam masowo darowana szczepionkami więc to mówi też samo za siebie jak ktoś jest w temacie.. Jem chlorelle na zmianę z ret root, selen, cynk, magnez, D3, wit C z acerola Dzięki za Twoje cenne uwagi sa bardzo pomocne.. może poradzisz mi co powinnam brać dokładnie żeby to świństwo usunąć?? Odpowiedz Link
gilmijar_dwa Re: metale ciężkie 11.11.10, 19:41 W ogóle "cilantro"- to natka kolendry, nie nasiona. Większość życia mieszkałam na Kaukazie, gdzie użycie tej natki jest tak powszechne, jak natki pietruszki w Polsce. Kuchnia gruzińska np. używa po prostu duuże ilości ziół, w tym ogromną ilość "kindzy", jak tam nazywają cilantro. Uważana jest za dobry afrodyzjak, wkładają ją do wszystkich przetworów. Oczywiście dzieci też to spożywają - bez żadnej szkody dla organizmu. Sprzedają ją obecnie w dużej ilości sklepów w doniczkach, jak i bazylię. Można kupić i trzymać na słonecznym ciepłym parapecie. Ja zawsze dodaje do zup, sałatek itp. Na początku polska część mojej rodziny próbowała się buntować- obecnie już nie. Ale nasiona również są bardzo dobre- w potwierdzeniu tego można przytoczyć większość przepisów kuchni tajskiej i innej z orientu (tajską po prostu znam lepiej, bo mam źródło). Nie można sobie wyobrazić kuchni np Meksykańskiej bez cilantro, czy też Arabskiej albo Kaukaskiej. Jest składnikiem przyprawowych mieszanek, takich jak - curry, meksykańska etc. A już tyle na tym Forum wspominało się zalety zasad kuchni przodków, iż myślę, ze włączenie cilantro albo ziaren kolendry do diety, naparów, itd. nikomu nie zaszkodzi. Jak również wnikliwe przestrzeganie chociażby niektórych aspektów leczenia Bb proponowanych przez Klingharta i zbiorową pamięć milionów ludzi. Odpowiedz Link
agahelenkamaka Re: Protokół Buhnera 25.10.10, 10:34 Dopiero zamowilam ksiazke Buhnera i nie wiem jeszcze jakie ma zdanie na temat leczenia dzieci ziolami. Czy ktos moze orientuje sie jakie sa zalecenia? Moja corka ma 6 lat i w ubieglym roku zachorowala na neuroborelioze, szpital 14 dni po 8 miesiacach abx 2 miesiace, ale mam wrazenie ze wciaz cos w niej siedzi chociaz wszystkie wyniki juz sa negatywne... Poniewaz cala rozina jest chora na borelke chcialabym i corce podawac ziola. Co na to Buhner? Bede wdzieczna za Wasze wskazowki. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Protokół Buhnera 25.10.10, 13:59 Na temat leczenia dzieci ziołami wypowiadal się kiedyś tu Beta. KOPIUJĘ JEJ WYPOWIEDŹ: Genaralnie jest tak, ze większość ziół jest przeciwwskazana u dzieci poniżej 12 roku życia. I niekoniecznie musi to oznaczać, że te zioła im szkodzą, wynika to często z braku odpowiednich badań klinicznych, dlatego bezpieczniej jest napisać/powiedzieć, że nie wolno. Ja również nie mogę się podjąć odpowiedzi na pytanie, czy protokół Buhnera można stosować u dzieci, zwłaszcza, gdy chodzi o dzieci małe. Jeśli ktoś podejmuje się leczenia dziecka ziołami, powinien: - liczyć się z tym że robi to na własną odpowiedzialność - dokładnie zapoznać się z przeciwwskazaniami, możliwymi działaniami ubocznymi, iterakcjami, warto też zapytać innych którzy stosowali już dane zioło u dziecka - wprowadzać zioła pojedynczo i powoli, uważnie obserwując, czy nie ma np reakcji alergicznej - regularnie robić dziecku badania kontrolne krwi - najlepiej każde zioło przetestować najpierw na sobie Leczenie ziołami prowadzi się samodzielnie, tu nie ma lekarza prowadzącego który nas poprowadzi za rączkę. Trzeba więc na bieżąco czytać, główkować, obserwować. Ma to wady i zalety. Bo z jednej strony dobrze być pod opieką kogoś fachowego, ale z drugiej, to nikt nie zna organizmu dziecka lepiej niż jego rodzice, lekarz też nie jest Bogiem i nie wszystkie jego decyzje są trafione. Poza tym w obecnej sytuacji, gdy kontakt z lekarzem prowadzącym jest jaki jest... Wpływ ziół na organizm dziecka nie jest do końca znany i to jest główne ryzyko. Ale z drugiej strony to wpływ długotrwałej intensywnej terapii antybiotykowej - czy na to są jakieś badania kliniczne? Nie mówiąc o tym że żeby leczenie było skuteczne to czasem trzeba dać antybiotyk w dawce wyższej od zalecanej albo stosować niezalecane kombinacje. Co o leczeniu dzieci mówi Buhner? Szczerze mówiąc, niewiele. Czasem, gdy ktoś go wprost zapyta na PlanetThrive, poleca Astralgalus jako bezpieczne zioło, gdzieś tam jeszcze pisał że Rdest Japoński można też dać. Ja go kiedyś zapytałam o leczenie 12-latki, napisał mi, że wszystkie zioła można stosować, trzeba tylko dostosować dawki proporcjonalnie do masy ciała. Podobnie napisał Selmie, gdy pisała o leczenie swojej 2-letniej córeczki. Ale Buhner też Bogiem nie jest... Selma leczyła ziołami swoją córeczkę, pisze o tym na forum Lym_Aid_Buhner, jest zadowolona z efektów. W Polsce nie słyszałam o przypadkach leczenia ziołami małych dzieci. Jeśli ktoś oczekiwał, ze rozwieję tu jakieś wątpliwości, niestety muszę go rozczarować. Decyzje trzeba podjąć samemu. Odpowiedz Link
geodeta_31 Ciemny mocz w trakcie ziołoterapii 01.11.10, 14:52 Czy ktoś stosujący zioła spotkał się z taką sytuacją iż mocz po ziołach przybiera barwę od ciemnożółtej do ciemnopomarańczowej? Może spotkaliście się gdzieś z zapisami Buhnera na ten temat? Trochę niepokojące... Jestem na protokole plus stephania i eleuthero od mniej więcej miesiąca. Z góry dziękuję za wpisy. Odpowiedz Link
mariano_84 Re: Ciemny mocz w trakcie ziołoterapii 01.11.10, 15:29 Ja tak miałem po andro, cats claw i kurkumie. Nasila sie to czasem po citro. To normalnie i nie masz sie co przejmować. Odpowiedz Link
rich69 Re: Ciemny mocz w trakcie ziołoterapii 12.11.10, 11:55 Ja spozywalem nac kolendry przez cale lato, poniewaz sialem u siebie w ogrodku, w pazdzierniku odwiedzilem Gruzje i tam zrobilem sobie nalewke ze swiezej kolendry, na spirytusie caly 1 litr i znowu zaczolem ja przyjmowac. Na forum w Stanach polecano aby w czasie przyjmowania cylantro robic lewatywy z kawy, w celu usuniecia ciezkich metali. Ponoc cilantro jest w stanie usunac je miedzy innymi z tkanki tluszczowej i innych tkanek organizmu gdzie sie skumulowaly a lewatywy z kawy (bio) usunac na zewnatrz z nerek i watroby.W skepach intrnetowych USA, nalewki z cilantro mozna zakupic, wychodzi to bardzo drogo 30 ml okolo 15 USD. Skutek uboczny tej kuracji to wiekszosc moich siwych wlosow zmienilo kolor na moj naturalny a wszystkie wlosy otrzymaly piekny zdrowy wyglad. Odpowiedz Link
miskaaa11 Re: Ciemny mocz w trakcie ziołoterapii 12.11.10, 11:58 a na iherbie jest? masz może linka do tej nlewki i jak to przyjmowac? i co u nas w PL mozna kupic zeby te mate usunac;/ Odpowiedz Link
rich69 Re: Ciemny mocz w trakcie ziołoterapii 12.11.10, 12:09 Tutaj znalazlem najnisza cene,na Iherb nie mialem szczescia www.lef.org/Vitamins-Supplements/Item00551/Cilantro-Herbal-Extract.html Odpowiedz Link
1.teresa Re: Ciemny mocz w trakcie ziołoterapii 12.11.10, 15:48 znalazłam coś takiego: wsercupolska.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=2550:2550&catid=6:warto-przeczytac&Itemid=6 Odpowiedz Link
zib1981 Re: chlorella 12.11.10, 16:22 Geodeto możesz polecić jakieś preparaty z chlorellą lub kolendrą?Na iherbie kilka ich jest ,czy ktoryś się nadaje?Ile trzeba tego wziąć i jak długo ,żeby była jakaś poprawa?Czy nadaje się chlorella np. z Now Food? Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: chlorella 12.11.10, 17:22 Chlorella ma to do siebie, że tak jak chłonie toksyny i śmieci z naszego układu pokarmowego, podobnie chłonie syfki ze środowiska, w którym jest hodowana. Kluczowe znaczenie ma więc jej "czystość". Klinghardt poleca chlorellę z Biopure. Ponoć badał ją i jest "czysta". Jak to robił - nie wiem... Cilantro potrafi wyciągać metale ciężkie i toksyny z mózgu i CUN. Trzeba uważać, bo można się różnie po nim czuć, szczególnie jeśli się przeholuje na początku. Lewatywy z kawy wspomagają wątrobę i woreczek żółciowy w wyrzucaniu syfu na zewnątrz. Raz na jakiś czas więc będą zapewne pomocne... Odpowiedz Link
zib1981 Re: Protokół Buhnera 27.11.10, 00:03 Czy mozna brać Stephanię i Eleuthero razem w jednej szklance,czy trzeba robić odstępy miedzy tymi ziołami? Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: Protokół Buhnera 28.11.10, 01:07 zib1981 napisał: > Czy mozna brać Stephanię i Eleuthero razem w jednej szklance,czy trzeba robić > odstępy miedzy tymi ziołami? Nie słyszałem nigdy, by taka przerwa była wymagana. Czemu rozcieńczasz Stephanię? Rozumiem, że pijesz nalewki... Odpowiedz Link
zib1981 Re: Protokół Buhnera 28.11.10, 10:36 Tak, pytam o nalewki.Czyli mam rozumieć ,ze te dwie nalewki można łączyć razem?Dzięki za odpowiedz! Odpowiedz Link
ramzes23.2 Re: Protokół Buhnera 05.12.10, 10:31 czesc wam, jestem tu nowy mam stwierdzoną borelioze antybiotykow nie moge brac , pozostaja jedynie zioła , za bardzo nie mam pojecia jak zakupić zioła z zagranicy, wiec chętnie odkupie zioła od kogoś z Polski najlepiej z Łodzi. póki co biore citrosept , cat's claw i czosnek ... doradzicie moze jakie zioło byłoby najlepsze na poczatek? pozdrawiam. Odpowiedz Link
bot.12 Re: Protokół Buhnera 05.12.10, 19:38 Mam taki problem. Zacząłem stosować andrographis 450mg, również nalewkę z rdestu japońskiego i cat's claw. Te dwa rośliny już wcześniej brałem ok. rok temu i nie było problemów, natomiast andrographis pierwszy raz. W pierwszym tygodniu brałem go w ilości 3x1 dziennie, W drugim 2x2 tabletki a W trzecim 2x3 tabl. W połowie trzeciego tygodnia przestałem go przyjmować ponieważ wystąpiła u mnie utrata smaku w 90 - 95% (węch chyba bez zmian) oraz nagle pojawiająca się silnie swędząca wysypka, krosty i silne zaczerwienienie w różnych częściach ciała nasilająca się przy drapaniu, po niezbyt długim czasie zanikająca i bóle palców u rąk swędzące o charakterze stłuczenia (tak jak po uderzeniu linijką w dłonie). Troszeczkę boleć zaczęła mi wątroba i jednego dnia trzustka. Poza tym wszystko OK. Po odstawieniu andrographisu, po kilku dniach swędzenie oraz wysypka słabną i występują tak jakby ataki swędzenia, ze trzy razy dziennie, natomiast zanik smaku pozostał bez zmian. Mam w związku z tym pytanie co to może być? Czy to jest zwyczajne uczulenie na andrographis? Tylko dlaczego pierwsze objawy zauważyłem dopiero w trzecim tygodniu po jego zastosowaniu a nie wcześniej. Przyszło mi na myśl że może to być jakiś herx skórny (podobno występuje odmiana boreliozy skórnej) i po obumarciu krętków boreliozy krążą w skórze toksyny szukając ujścia, parzą skórę oraz stawy dłoni i uszkodziły obszar w mózgu odpowiedzialny za zmysł smaku. A może jedno i drugie? Nie doszukałem się innych czynników uczulających. Nie wiem co o tym myśleć. Proszę o pomoc. Może ktoś się z czymś takim spotkał. Odpowiedz Link
rich69 Re: Protokół Buhnera 05.12.10, 21:58 Tu masz odpowiedz Dr Buhner:ear Stephen, I lost my sense of taste being on the core protocol, stopped everything a week after no taste, and am now off of the protocol for about two weeks but still no sense of taste. I stopped andrographis, reservatrol, smilax, cats claw and even stephania as that to me was the most bitter of the bunch (awful), even though stephania helped my pain. Will my sense of taste ever return? It’s quite disconcerting. Thank you! Stephen’s response: Knotweed affects taste for some people, in a small percentage of people, it does indeed seem to cause loss of taste (though this side effect is not noted in any of the literature anywhere). Your taste should return but it may take awhile, up to 3 months. You can use the protocol but substitute stephania for the knotweed. Odpowiedz Link
geodeta_31 Bot.12 05.12.10, 23:48 Cześć. Również straciłem smak po mniej więcej 2 miesiącach core protokołu. Od około 2 tygodni nie biorę ziół z racji wdrożenia innej terapii - smak powrócił. Poza głównym protokołem brałem też stephanię i eleuthero. Biorę je nadal choć nieregularnie. Wnioskuję więc, iż smak traci się od rdestu lub andro. W każdym razie proces odwracalny - przetestowane na sobie Co do odczynu alergicznego i pogorszenia po dłuższym okresie brania zioła i zwiększenia dawek; opcje są dwie. Jedna to ta, którą sam opisałeś. Czyli herx itd. Druga jest jednak taka, że toksyny i owszem mogły Cię opanować, lecz wcale nie z zabitych bakterii, ale prozaicznie samo zioło i zbudowane przez Ciebie stężenie, zaczęło być dla Ciebie toksyczne. Po prostu nie nadążasz wydalać tego, co w siebie wkładasz. I mało ma to wspólnego z herxem... Odpowiedz Link
bot.12 Re: Bot.12 06.12.10, 15:59 Dzięki za pomoc. Jak trochę ochłonąłem to poszperałem trochę i znalazłem, informację że nie wolno łączyć ze sobą andrographis i cat's claw. Można je przyjmować z dwugodzinną zwłoką. Tak przynajmniej to rozszyfrowałem tu: www.healingwell.com/community/default.aspx?f=30&m=1562011 Posted 8/19/2009 7:38 AM (GMT -7). Odpowiedz Link
szila2008 Re: Nie łączyć? 06.12.10, 18:03 No to pieknie a było mówione,że mozna je łączyć? To jak jest faktycznie bo ja je pije razem? Mój angielski kiepsko więc dajcie znać jak z tym połączeniem. POzdr.Wiola. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Nie łączyć? 06.12.10, 20:06 mama łaczyłą andro z cats claw i nic się nie działo. Buhner też chyba nie pisze o tym, żeby nie łączyć... Natomiast wysypka po andrographis jest zazwyczaj objawem alergii na to zioło - Buhner opisuje takie przypadki. Wtedy należy odstawić andrographis i zastąpić je eleuthero. Co do utraty smaku - poruszany był już ten temat na forum. Jest to proces odwracalny - mamie smak powrócił po ok 3 miesiącach. Być może to od rdestu, jak pisze geo (Buhner też o tym wspominał), ale mamie i jeszcze jednej osobie smak wrócił po wprowadzeniu leczenia bebesii (oan + artemisinin) więc nie wiem jak to do końca jest. Odpowiedz Link
szila2008 Re: Protokół Buhnera 07.12.10, 16:12 Które z ziół daje największe herxy?Andro? Czy sądzicie,że w połączeniu z abx może dawać max kopa? Odpowiedz Link
surveyor kod dla sklepu iherb 12.12.10, 18:51 Witam. Beta32 wspominala kiedys, ze kupujac po raz pierwszy w sklepie www.iherb.com warto użyć kodu od osoby roobiącej już tam zakupy wcześniej. Można wówczas uzyskać zniżke, a osoba polecająca również otrzyma jakiś rabat. Chciałbym właśnie po raz pierwszy zrobić tam zakupy. Czy ktoś z Was ma taki kod? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: kod dla sklepu iherb 12.12.10, 19:21 Ja mam wysyłam Ci na maila gazetowego - mam nadz że posiadasz konto, a jesli nie, to podaj adres majlowy, Odpowiedz Link
maljan18 Re: kod dla sklepu iherb 14.12.10, 19:53 Kinga, mam do Ciebie pytanie, czy zioła można stosować bez przerwy? Stosuję je już od roku i widzę dużą poprawę, nie czuję się jednak całkiem zdrowa i nie chcę ich odstawiać. Ostatnio rozmawiałam ze znajomą zielarką, która zasugerowała mi że jednak powinnam robić przerwy. Jelita też trochę dostają w tyłek, nie zawsze chce mi się robić odwary. Ciekawa jestem jakie jest Twoje zdanie, pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: kod dla sklepu iherb 15.12.10, 13:59 Lada chwila będzie książak Buhnera. Z tego co on pisze " na ziołach" trzeba być min 8 miesięcy "albo do ustąpienia objawów" z czego wynikałoby , że bez przerwy. Mama miała przerwy, ale żałuję bardzo, bo jednak było pogorszenie po odstawieniu. Jesli się czujesz coraz lepiej to chyba trzeba brać... Oczywiście kontrolować próby wątrobowe i się badać. Są też chorzy którzy po jakimś czsei brania "bez przerwy" przechodzą na leczenie pulsacyjne - tylko w przypadku pogorszenia. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: kod dla sklepu iherb 15.12.10, 14:01 To co napisałam to tylko moje przyuszczenie - taka ze mnie zielarka jak z koziej d... trąba - wiem tyle, co wyczytałam i z czym się spotykałyśmy w trakcie leczenia mamy. Niestety każdy decyzję podejmuje sam... Odpowiedz Link
maljan18 Re: kod dla sklepu iherb 15.12.10, 19:57 Dziękuję Kinga, wiem że każdy reaguje inaczej i to co jeden może brać cały czas to drugiemu może zaszkodzić. Ale mimo wszystko uważam, że masz sporo do powiedzenia w tej dziedzinie i ja osobiście bardzo liczę się z Twoim zdaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
maljan18 Re: kod dla sklepu iherb 15.12.10, 20:02 Słyszałam, że rdestowce mają w sobie sporo garbników, te z kolei są moczopędne więc wypłukują z organizmu minerały. Nie wiem ile w tym prawdy, bo szczerze mówiąc nie zauważyłam żebym więcej siusiała. Nie mogę się doczekać książki Buhnera, ona na pewno rozjaśni nam wiele spraw. Odpowiedz Link
glowa_do_gory darmowa przesyłka z vitanet 15.12.10, 21:14 Otrzymałam informację, że do konca tego roku sklep z suplementami vitanetonline.com/ wysyła zamówienia za darmo (dotyczy zamówień powyżej 50 $ i mniej niż 2,5 kg) Warto zaglądać do tego sklepu - nim iherb zaczął wysyłać do POolski to było jedno z moich głównych źródeł zaopatrzenia w USA. Potem niestety wywindowali ceny przesyłek. Natomiast teraz moze się opłacać, bo ceny suplementów mają porównywalne jak w iherb, a nawet tańsze. Odpowiedz Link
1.teresa czy koś tu kupował 16.12.10, 14:29 aquariusthomas.eshopping24.eu/category/156778/herbs.html Odpowiedz Link
1.teresa stephania 18.01.11, 11:47 Czy ktoś ma do odsprzedania trochę stephani , na razie nie chcę zamawiać bo nie wiem jak będę na nią reagować przy moim niskim ciśnieniu. Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: stephania 18.01.11, 21:12 Ja mogę sprzedać jednofuntową torebeczkę Mam jedną w zapasie a chwilowo jestem na czymś zupełnie innym. Więc... czemu nie? Odpowiedz Link
dx771 Re: stephania 18.01.11, 21:20 geodeta_31 napisał: > Ja mogę sprzedać jednofuntową torebeczkę Mam jedną w zapasie a chwilowo jest > em na czymś zupełnie innym. Więc... czemu nie? czy możesz podać link która Stephania jest dobra jakościowo Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: stephania 19.01.11, 10:42 dx771 napisał: > czy możesz podać link która Stephania jest dobra jakościowo? Obie firmy, których zioła sprzedawane są na 1stchineseherbs są dobre i sprawdzone. Zaś gdybym chciał kapsułkować lub jeść proszek, kupiłbym Plum Flower. Osobiście zaś robię nalewkę a do tego o niebooooo wydajniejsza jest forma pocięta - taka jaką sprzedaje Nuherb... Odpowiedz Link
ter69 Re: Protokół Buhnera 19.01.11, 00:09 To wspaniała wiadomość. Jak już przyjdą do ciebie zioła, to podziel się spostrzeżeniami z transakcji. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mariano_84 głóg 19.01.11, 20:47 Spróbowałem ten głóg polecany w wątku forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,120893990,Glog_do_glowy_do_gory.html i rzeczywiście poprawia krążenie, ale także głóg działa rozszerzająco na mięśnie gładkie jelit co spowodowało potworne rozwolnienia zaburzenia pracy jelit a później zaczęły się wymioty i osłabienie. Leciło ze mnie z tyłu i z przodu jednocześnie przez prawie 2 dni, więc osobiście nie polecam. Odpowiedz Link
1.teresa żesz- szeń 20.01.11, 14:45 Witam, gdzie kupujecie żen -szeń i w jakiej postaci , proszku czy nalewki . Czy ktoś kupował tu; www.e-vita.istore.pl/sklep,1841,,,03,-=pasazonetpl=-,pl-pln,328793,0.html Odpowiedz Link
kastom55 Re: żesz- szeń 20.01.11, 16:07 Kupowałam tu ale pocięte zioło z którego sama robię nalewki: e-vita.istore.pl/pl,product,1313464,zen,szen,syberyjski,50gram.html Odpowiedz Link
elka_3004 Re: cats claw 22.01.11, 08:58 zakupiłam cats claw "5000" z now foods,1 kapsułka zawiera 334mg podpowiedzcie,ile tego stosować? Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: cats claw 22.01.11, 13:25 elka_3004 napisała: > zakupiłam cats claw "5000" z now foods,1 kapsułka zawiera 334mg podpowiedzcie,i > le tego stosować? Jedną. Odpowiedz Link
miskaaa11 drżenia mięśni 22.01.11, 15:23 Witam, Jakie zioła wam pomagały na drżenia mięśni?? MI po długim leczeniu abx wróciło to i tak już znów jest..okropne to wszystko mi się trzęsie i drży;/ jestem 3,5 miesiaca na ziołach już Odpowiedz Link
geodeta_31 Re: drżenia mięśni 24.01.11, 22:20 Albo przyjrzenie się bliżej poziomom minerałów w organizmie. Niekoniecznie tych najczęściej badanych... Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: drżenia mięśni 24.01.11, 22:39 Poziom minerałów na początek koniecznie! Często za takie drżenia odpowiada niski poziom magnezu – znam to z doświadczenia. Buhner na ten objaw zaleca brać kompilację witaminy B (czyli B complex) i magnez właśnie. Ogólnie na „słabośc mięśni” Buhner zaleca też specjalną mieszankę ziół. Trzaby zerknąć do wersji anglojęzycznej ksiązki (tam jest podany sklep z którego można to sprowadzić - w wersji polskij nie mogłam tego znaleźć). Ja chwilowo nie mam dostępu do wersji anglojęzycznej. Odpowiedz Link
zib1981 Re:Red root. 23.01.11, 00:04 Witam.Ma może ktoś odsprzedac red root do zrobienia nalewki?Czy ktoś stosował to zioło i jakie były efekty? Odpowiedz Link
ramzes23.2 Re:pomocy 23.01.11, 09:12 czesc wam, czy mógłby mi ktos pomoc w znalezieniu lekarza leczącego borelioze (nie wiem czy stowarzyszenie poda mi namiary czy musze byc członkiem) , jestem z Łodzi. Odpowiedz Link
babaelka-0 Re:pomocy 23.01.11, 18:53 Witam! Ramzes, napisz do Stowarzyszenia.Nie musisz byc czlonkiem. pozdrawiam Elka Odpowiedz Link