laura031 06.02.09, 19:27 błagam czy ktoś wie czy zawyżony poziom we krwi LDH może wystepować przy braniu unidoxu od 3 dni, wiem że istnieje przy chorobach mięśni szkieletowych,(stwardnienie zanikowe boczne SLA?) już nie mam sił Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrowkolew Re: LDH - zawyzona 06.02.09, 20:06 a był robiony wyjściowy poziom enzymów wątrobowych i wskaźników nerkowych przed rozpoczęciem leczenia? o ile podwyższona ta dehydrogenaza mleczanowa i czy pozostałe wskaźniki dla wątroby też poszły w górę -AspAT AlAT (aminotransferazy) wzrost może wynikać zarówno z działania obciążającego wątrobę przez leki np. doksycyklinę ale też być skutkiem choroby, stanu zapalnego, ginięcia bakterii i działania uwolnionych z nich toksyn(tu może być gorączka) trzeba pamiętać o braniu preparatów hepatoprotekcyjnych (Esseliv czy Essentiale-w zasadzie bez przeciwwskazań, sylimaryna-o ile nie ma ostrego zapalenia dróg żółciowych,inne wyciągi ziołowe-np. mniszek lekarski czy złożony preparat Liv 52) i zrobić badanie kontrolne-za ile to zależy czy poza wzrostem tych wskaźników są jakieś niepokojące objawy-niestrawności, bóle brzucha, mdłości Odpowiedz Link
laura031 Re: LDH - zawyzona 07.02.09, 06:14 nie nie robiłam tego typu badań, LDH robilam ze względu na mięśnie, przy uszkodzeniach mięśni szkieletowych z tego co wyczytałam jest podwyższony też LDH Biorę antybiotyk 3-4 dzień i to prawda mam od niego mdłości i bóle brzucha, ale to przecież b. któtko, essentiale forte też biorę((( Odpowiedz Link
wmalgosia Re: LDH - zawyzona 07.02.09, 14:27 Mdłości po braniu Unidoxu - należy go brac , tak jak i doxy , po jedzeniu ,a nie przed jedzeniem ! Można też zamiast Unidoxu brać doxy .To samo ,a niektórzy chorzy lepiej go znoszą. Antybiotyki trzeba brać długo i naprawdę nie ma sensu bez potrzeby dodatkowo obciążać żołądek łykając Unidox czy doxy na pusty żołądek. Odpowiedz Link