depakinka11 09.05.09, 11:35 Witam! Przedawkowalam Zamur zamiast 2 tabletki wzielam 4 tabletki w krotkim odstepie czasu!!!! Co moze sie wydarzyc??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
depakinka11 Re: Przedawkowanie!!!! 09.05.09, 12:19 Nie ma nic o przedawkowaniu,nic nie pisze A mi sie robi goraco i tak lekko kreci w glowie. Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Przedawkowanie!!!! 09.05.09, 12:22 A teraz mam wziac Rifampicyne i nie wiem czy ja wziac??? Czy nie za duzo tego szczescia bedzie na raz???? Odpowiedz Link
cepeenka Re: Przedawkowanie!!!! 09.05.09, 13:02 depakinka11 napisała: > A mi sie robi goraco i tak lekko kreci > w glowie. Te objawy to zdecydowanie z przejęcia. 2 tabletki Zamuru to wedle ulotki też przedawkowania, a bierzesz je dość długo, prawda? Więc się uspokój i nie denerwuj. Omiń jedną dawkę Rifampicyny, weź ja dopiero wieczorem, wieczorem weź też tylko jedną tabletkę Zamuru, jutro juz normalnie. Weź poza Optimą jeśli ja bierzesz dziś Enterol i zwykły Lakcid forte 2 razy 2 ampułki. Odpowiedz Link
swigonka Re: Przedawkowanie!!!! 09.05.09, 13:06 dlaczego ma pomijać rifampicyne? to głupie! nic się nie stanie, ja czasem pomieszałam tak leki, że brałam też podwójne dawki. po prostu weź normalnie rifampicynę,ewentualnie 1 zamiast 2 tabletki zamuru. gorąco to Ci z wrażenia, nie przejmuj się tak. jeszcze nie raz coś Ci sie pokićka! Odpowiedz Link
lastszogun Re: Przedawkowanie!!!! 09.05.09, 14:46 stara prawda medyczna mówi że lepiej pominac dawke leku jesli sie nie pamięta czy sie wzieło niz wziąśc podwójną dawke i przedawkowac zawsze mi to mówili lekarze bo zawsze mam z tym problem bo biore garść imunosupresjii o czterech róznych porach i czasami sie mylę Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Przedawkowanie!!!! 09.05.09, 17:10 Jestem i nic mi sie nie stalo Ale nastepnym razem jak nie bede pewna, to sobie odpuszcze dawke! Dziekuje za rady! Odpowiedz Link
tosho Re: Przedawkowanie!!!! 09.05.09, 19:54 Lastszogun, można wiedzieć co bierzesz i w jakiej dawce tą immunosupresję? Co do Zinnat-u to jedna pacjentka Burrascano brała 3000 mg dziennie :] Odpowiedz Link
ter69 Re: Do depakinki!!!! 09.05.09, 21:50 Dobrym sposobem na roztargnienie jest zapisywanie sobie, co już wzięłaś.Wtedy na pewno nie weźmiesz leków dwa razy. Ja założyłam sobie zeszycik i wszystko tam zapisuję. Przy okazji można zanotować też dolegliwości danego dnia... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Do depakinki!!!! 09.05.09, 21:56 ter69 mam zeszyt w ktorym opisuje swoje objawy. Dziekuje za dobry pomysl,tak zrobie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Do depakinki!!!! 09.05.09, 22:16 ter69 napisała: > Dobrym sposobem na roztargnienie jest zapisywanie sobie, co już wzięłaś.Wtedy n > a pewno nie weźmiesz leków dwa razy. Ja założyłam sobie zeszycik i wszystko tam > zapisuję. Przy okazji można zanotować też dolegliwości danego dnia... > Pozdrawiam! bede zapisywala branie lekow! Dziekuje i pozdrawiam! Odpowiedz Link
lastszogun Re: Do depakinki!!!! 09.05.09, 22:44 leki sa modyfikowane w zaleznosci od stanu graftu i jego funkcji obecnie jest to: cyklosporyna, mikofenolat de mofetti, encorton no i masa osłaniaczy do tego oczewiście dochodzą boreliozowe cukierki sam sie dziwię że jeszcze w nocy nie świecę Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Do depakinki!!!! 09.05.09, 23:21 Wlasciwie ,to tyle tego jest ze juz nie musimy jesc posilkow Odpowiedz Link
ewawr Re: Do depakinki!!!! 10.05.09, 01:10 Lastszogun, czy mogę zapytać, czy obok tych wymienionych atrakcji leczysz dodatkowo bb? Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Do depakinki!!!! 10.05.09, 08:50 Czy Wy skrupulatnie pilnujecie odstępów między lekami - te 12 godzin? Mnie niestety często wychodzi 13 godzin odstępu. Potem np. jakis staw się odzywa.... eh, a jak jest u Was? Odpowiedz Link
ter69 Re: Do depakinki!!!! 10.05.09, 20:12 Ja zażywam jak w zegarku. czasem może parę minut odstępstwa. Ale mogę sobie na to pozwolić , bo nie chodzę do pracy. Całe życie podporządkowałam leczeniu. Odpowiedz Link
1-ludka Re: Do depakinki!!!! 10.05.09, 20:21 Mnie wychodzi rAZ 10 a raz 13 godzin odstepu,zalezy jak mam czas. Odpowiedz Link
lastszogun Re: Do depakinki!!!! 11.05.09, 23:15 nie mam wyjscia i jestem pod sciana musze brac abax i imunosupresje sam nie wiem jak długo na tym pociagne ja?? mój graft?? pozyjemy zobaczymy ale cienko sie widze na dłuższą mete Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Do depakinki!!!! 11.05.09, 23:19 lastszogun napisał: > nie mam wyjscia i jestem pod sciana > musze brac abax i imunosupresje > sam nie wiem jak długo na tym pociagne > ja?? mój graft?? > pozyjemy zobaczymy > ale cienko sie widze na dłuższą mete A ile czasu bierzesz Antybiotyki? Odpowiedz Link