tosho 29.07.09, 20:37 ...oglądać na żywo przez internet. Nie wymagana jest żadna rejestracja. www.lymedisease.org/news/idsa_lyme_hearing/index.1.html idsociety.org/Content.aspx?id=15026 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grizac Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 11:06 czy to o 14.00 naszego czasu? Odpowiedz Link
tosho Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 12:02 Tak, wydaje mi się, że zaczyna się o 14.00 polskiego czasu. Odpowiedz Link
tosho Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 12:04 International Lymewatch Twitter Chat tinyurl.com/lxavl2 Odpowiedz Link
tosho Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 12:05 International Lymewatch Twitter Chat www.tinyurl.com/lxavl2 Odpowiedz Link
grizac Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 14:04 zaczyna się, można wkleić ten adres do media playera: mms://youniv.wmod.llnwd.net/a820/e1/wizard.wmv Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 14:08 plik z kobieta to klip testowy Odpowiedz Link
grizac Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 14:16 webcast.you-niversity.com/idsadirect - w punkcie drugim jest link: Click here to enter the webcast using the Basic Player Odpowiedz Link
grizac Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 14:19 strumień skopiowałem z media playera, nie wiem dlaczego okazało się to klipem testowym link w poście wyżej powinien działać Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 30.07.09, 14:26 ten jest ok mms://youniv-StaticPoint5.wm.llnwd.net/youniv_StaticPoint5 Odpowiedz Link
gozillas Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 31.07.09, 16:08 No i było coś wartego uwagi? Coś się zmieniło w IDSA? Odpowiedz Link
tosho Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 03.08.09, 21:03 Tutaj można przeczytać prezentacje: idsociety.org/Content.aspx?id=15026 Odpowiedz Link
skubidubidu Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 03.08.09, 22:20 Zastanawia mnie co to napisal dr Volkman, o tym ze wczesna antybiotykoterapia blokuje wytwarzanie przeciwcial. Najbardziej zdumial mnie fragment (na slajdzie 10), w ktorym ochotnikom po rozwinieciu rumienia, podawano przez 5 dni "Z-Pack" Azytromycyny*. Jakkolwiek Azytromycyna okazala sie nieskuteczna w leczeniu boreliozy, w polowie przypadkow, terapia antybiotykowa skutecznie zablokowala wytwarzanie przeciwcial. Mimo tego, 50% obiektow** rozwinelo po uplywie 6 tygodni chroniczne objawy ze strony stawow lub ukladu nerwowego. Wiekszosc z nich pozostala seronegatywna. Podobne konkluzje wyprowadza ze zjedzenia 200 mg doxycykliny po ukaszenia - i proponuje zakazac tej praktyki. No i pojawilo mi sie pytanie: - jaki sens ma w ogole robienie western blota w przypadku wczesnej infekcji? - moze w ogole leczenie w stadium wczesnej infekcji nie ma sensu - a antybiotyki powinno sie podawac dopiero po wytworzeniu przeciwcial? (wiem ze to obrazoburcze co napisalam). Az sie boje czytac dalej, bo zaraz mi sie swiat zawali. (dla jasnosci: zaczelam leczyc sie dosc szybko po ukaszeniu i wlasnie chcialam sobie zrobic "kontrolnie" western blota, che che nie wiem czy to ma sens) ________ * nie wiem co to jest Z-Pack Azithromicin ** przetlumaczylam obiekty, bo tak bylo w tekscie. wspolczuje tym "subjectom". Odpowiedz Link
tosho Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 06.08.09, 20:46 Skubidubidu - to potwierdzałoby obserwację, że słabe leczenie niewiele daje i później może powodować rozwój choroby. Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Jutro - 30 lipca - Przesłuchanie IDSA, można. 06.08.09, 16:02 webcast.you-niversity.com/idsaArchives/ a tu można obejrzeć wybiórczo poszczególne prezentacje Odpowiedz Link
grizac Under Our Skin a IDSA 06.08.09, 20:34 Podobno członkowie komisji IDSA poprosili o kopie filmu UOS: www.lymedisease.org/news/idsa_lyme_hearing/178.html Odpowiedz Link
pawel96b prezentacje z przesluchania na stronie ILADS 19.08.09, 16:02 ilads.org/lyme_disease/lyme_slides.html Pawel Odpowiedz Link
ewewa1 Re: prezentacje z przesluchania na stronie ILADS 19.08.09, 16:31 a nie ma gdzieś z tłumaczeniem? Manie uczyli ruskiego a teraz nic nie rozumiem, takie czasy Odpowiedz Link