24.10.10, 20:28
Witam, mam pytanie jaka szerokość ma mieć ta nowo budowana ul.Północna, bo z tego co ja widzę jak jest rozpoczęta budowa to wygląda mi na chodniczek gminny, a nie obwodnicę , bo dwa samochody będą miały problem z wyminięciem - brawo projektanci róbcie tak dalej a miasta nigdy nie odkorkujecie, a jeszcze bardziej będzie zapchane, bo buduje się uliczki jak w XIXw, a teraz mamy XXI i to jest różnica
Obserwuj wątek
    • mpppm Re: obwodnica 24.10.10, 20:38
      wczoraj byłem8 krokówmoich. Inne ulice takie same.
      www.markopm.za.pl/budowyiremonty.htm
      Mam takie samo zdanie, a furmanki u nas dawno nie jeżdżą.
      • mpppm Re: obwodnica 24.10.10, 20:57
        Mamy za to oświetloną ulicę na na środku Placu Papieskiego (błonie) może też ma już swoją nazwę.
        • mpppm Re: obwodnica 24.10.10, 21:05
          mpppm napisał:

> Mamy za to oświetloną ulicę na na środku Placu Papieskiego (błonie) może też ma
          > już swoją nazwę.

dodaję link do zdjęć jeśli ktoś nie widział
          www.festiwalzhp.za.pl/inffoto.htm z 9.10.2010r.
    • bambii Re: obwodnica 24.10.10, 20:41
      a moze bedzie jednokierunkowa ? aby sztuka byla :)
      • efaster Re: obwodnica 25.10.10, 01:45
        Już dawno pisałem/wołałem, że szerokość obwodnicy to jedno wielkie nieporozumienie !!! Ile ona ma szerokości 7 w porywach do 8 m. przecież to jest chore !!! Jak tam się mają swobodnie dwa duże tiry wyminąć ??Mam tylko nadzieje, że po pierwszym poważnym karambolu na niej będzie się śniła p. Kudelskiemu do końca życia. Ale skoro nigdy nie dotrzymuje słowa, tak jak z niby jedną kadencją, co miał być. Tak i w tym przypadku nie ma, za grosz jakiegokolwiek honoru. Ja jak miał bym budować takie "cóś" to wolałbym nie budować wcale. No, ale trzeba mieć trochę godności i honoru, a nasz prezydent go nie ma !!!
        • neutron6 Re: obwodnica 25.10.10, 12:49
          słuchaj efaster. Dlatego nazywa się obwodnica pół(nocna). Co tam wygoda ilość "dzieł" się liczy.
    • pewniak64 Re: obwodnica 25.10.10, 09:28
      Obwodnica jak sama nazwa wskazuje ma cos obwodzic . To jest zwykła ulica i tyle .
      • aro333 Re: obwodnica 25.10.10, 11:13
        Słuchaj, zwykłych ulic mamy w brud. Nam potrzeba arterii która odciaży właśnie zwykłe ulice w mieście. Pomysł dobry tylko nie rozumiem dlaczego idziemy śladem zadupiastych miejscowości?Wg mnie to szkoda kasy na taką zwykłą ulicę.Czy włodarze są ślepi, nie jezdzą po kraju, nie widzą , że nawet w małych miejscowościach potrafią być bardzo fajne drogi przelotowe?Fakt mamy obwodnice ale to jest tylko kierunek wschod zachod, to nie rozwiązuje problemu. Ja rozumiem żeby nie było miejsca tak jak w centrum ale akurat Pólnocna mogła być o wiele szersza. A jak bedzie wyglądać to co budują karierem, tweż takie wąskie ?
        • krzycho1252 Re: obwodnica 25.10.10, 12:19
          Będzie odciążać i Północna i ta wzdłuż torów. Nigdzie nie pisali, że ma być szybkiego ruchu. W końcu nazywa się to obwodnicą wewnętrzną. "Wewnętrzną " podkreślam. Zewnętrzna to z tego kierunki jest przez Przygody, Krześlin, Czepielin, Czołomyje i Mordy. Tylko, że... bruk wyrównali asfaltem i ciężkie pojazdy nie mogą się tam poruszać. Ciężarówki po żwir do Suchożebr i tak jeżdżą co widać po stanie jezdni. Dobrze trzyma się tablica informująca, że na budowę drogi dał Marszałek Mazowiecki.

> zwykłych ulic mamy w brud.

Wcale nie.
          • mpppm Re: obwodnica 25.10.10, 12:28
            krzycho1252 napisał:
            > Dobrze trzyma się tablica informująca, że na budowę drogi dał Marszałek Mazowiecki.

Jeśli ktoś na drodze natknie się (w woj. Mazowieckim), że na budowę drogi dał marszałek Szczeciński albo jakiś inny proszę to uwiecznić na zdjęciu.
          • krzycho1252 Re: obwodnica wewnętrzna 25.10.10, 12:37
            Odbudowa Piaskowej , przebicie przez tory i połączenie za torami z Warszawską lub z tą co będzie budowana "wzdłuż torów" bardziej bym oczekiwał. Dlaczego? Jeden przejazd przez tory więcej. Tunel pod torami i przedłużenie Kilińskiego od władz miasta nie zależy. Tu trzeba się dogadać z koleją i wojskiem.
            Ruch pod torami lub nad torami , powinien być głównym zadaniem władz w nadchodzącej i nastepnych kadencjach. Przez cztery lata nie da się tego zrobić ale przez osiem, dwanaście lat...
            NNKP w poprzednich wyborach proponował przeniesienie centrum miasta w inne miejsce (pod zalew) a to rozwiązałoby wiele spraw.
          • aro333 Re: obwodnica 25.10.10, 13:35
            Krzycho, bronisz czegoś , co sie samo nie da obronić. Takie jest moje zdanie. Jezdzisz trochę po kraju? No nie mów ze nawet w małych miasteczkach nie jedziesz po drodze która jest mooocno szeroka. Ja nie napisałem, że nie bedą odciażać. Ale przecież nie tylko w tym jest pic, droga ta ma nie być na 5 lat tylko duzo duzo wiecej. I co z tego , że nazywa się wewnętrzna. Jak wiesz ja sporo jezdze rowerkiem i widzę jaki tam jest ruch, jedna z bardziej spokojnych dróg do jazdy rowerkiem. A to co mówisz o tej niby obwodnicy zewnętrznej to gdzie wyczytałeś. Oczywiście asfalty poprawili ale juz o drogowskazach dalekosiężnych zapomnieli. Skąd ten pomysl ze to jest jakas obwodnica?Widziales w Strzale np drogowskaz Mordy albo Łosice? Nie, jest Przygody i tyle. I pewnie tak ma byc. Nie wyobrażam sobie tirów na drodze między Strzałą,Czepielinem, Mordami. Odcinek Strzała Przygody naprawili wiesz w jaki sposób- wysypali drobniutki żwir a ten wcisnął się w podgrzany asfalt. Tak zrobili chyba z 2 lata temu. Dla obecnego ruchu rozwiazanie nawet dobre.
            • krzycho1252 Re: obwodnica 25.10.10, 14:40
              Ależ aro, nie bronię wąskiej drogi. Wcześniej czy później prawdziwa obwodnica musi z tamtej strony powstać. Tą "wzdłuż torów" zastąpi droga (wojewódzka) na palach wzdłuż Muchawki do przyszłej autostrady( w planach Marszałka czy Wojewody). Co mi z takiej ( obecnej) obwodnicy gdy pod szkołą siódemką będę stał i stał?
              Brak tirów w Siedlcach można sobie wyobrazić wszak mamy stację kolejową z niewykorzystanymi bocznicami. W TV pokazywali, że otworzyli obwodnicę Gołdapu. Nie wiem ile kosztował tam kilometr i kto finansował. Może gdzieś znajdę.
              Z drugiej strony też krytykowalismy budowę Budowlanej i później Baczyńskiej a dziś widać,że były potrzebne. Jakby jeszcze ktoś most łukowski rozszerzył i podniósł do góry....
              • pewniak64 Re: obwodnica 25.10.10, 15:12
                U nas buduje się " na dzisiaj" , nie myśląc przyszłości.W stanach już w czasach dzikiego zachodu budowano tak żeby po obu stronach zaparkowac konia a środkiem zostawic swobodny przejazd.Ziemi wkoło miasta leżą odłogiem setki ha, a u nas działeczka pod dom 350m, dróżka szer 7m, a jak miasto się rozrośnie w tamtym kierunku to znowu będa się drapac po głowach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka