Dodaj do ulubionych

przychodnia MEDICA

22.02.11, 11:45
prztychodnia medica robi się przychodnią panstwową do lekarza rodzinego pierwszego kontaktu (prywatna wizyta) trzeba umówić się tydzień wcześniej a jak ci zależy to musisz warować i prosić lekarza żeby cie przyjoł cię wcześniej,panie w okienkach to zajmują się jakie perfumy koleżanka użyła, a pacjent niech czeka bo są ważniejsze sprawy.
Obserwuj wątek
    • donvito52 Re: przychodnia MEDICA 22.02.11, 13:17
      He he ... idź kolego do przychodni na Poniatowskiego. Odstoisz 45-60 minut, te pierwsze to minimum. Dwa, po dojściu do okienka okaże się że nie masz ważnego papierka, lub lekarz nie nie przyjmuje.
      Uwaga ! Oprócz tego że bywam jako pacjent w Medice nie mam z nimi żadnych związków. Ani służbowych, ani rodzinnych, ani, ani ...
    • ibzor Re: przychodnia MEDICA 22.02.11, 21:01
      W prywatnych przychodniach i klinikach najpiekniejsze jest to że można sobie wybrać u kogo sie leczyc i u kogo zostawic pieniadze - wiec jesli MEDICA jest be to mozna isc do innej prywatnej przychodni. O państwowej juz nie wspomne... ostatnio z cieknącą ropą z ucha zostałem tylko w szpitalu poinformowany że zapisy do laryngologa są w następnym miesiącu - w prywatnej przychodni (na 10 lutego - nie pamietam nazwy) za 50zl mialem natychmiastowa wizyte , wypisana recepte i za tydzien bylem zdrowy. Gdyby nie prywatna przychodnia mozliwe ze ogluchlbym na jedno ucho bo nie trafilem w temin przyjmowania laryngologa u panstwowego lekarza w panstwowym szpitalu.
      • kerac32 Re: przychodnia MEDICA 22.02.11, 22:20
        W prywatnych klinikach i przychodniach najpiękniejsze jest to (dla zatrudnionych tam lekarzy), że mimo, iż każdy z nas odprowadza obowiązującą skladkę na ubezpieczenie zdrowotne, to i tak, w razie zdrowotnych problemów, przychodzi do nich z dodatkową, prywatną kasą "w zębach", żeby być przyjęty w nieuwłaczającym pacjenta terminie. Zresztą te terminy zaczynają być coraz bardziej rozciągliwe. Właśnie jestem zapisany prywatnie do dentysty, czas oczekiwania ponad tydzień, a przewidywanu wydatek min. dwie stówy :(
        • cameel28 Re: przychodnia MEDICA 22.02.11, 23:22
          Bedzie coraz gorzej. Jeszcze do niedawna lekarze z panstwowej sluzbie zdrowia zarabiali grosze i musieli dorabiac po pracy w prywatnych przychodniach. Dzis lekarze sa chyba jedna z najlepiej oplacanych grup zawodowych - pensja specjalisty w szpitalu wojewodzkim w siedlcach to okolo 4,5 tys na reke (sic!) bez dyzurow i mowa tu o etatowcu bo kontrakt te kwote pewnie podwaja. Jesli doliczy sie do tego 6 dyzurow to etatowiec pewnie zarabia okolo 7 tys netto. Coraz czesciej lekarze beda dochodzic do wniosku ze w sumie to juz mi sie nie oplaca po pracy w szpitalu zapierniczac prywatnie. Kolejny problem - dzis na medycyne przyjmuje sie chyba rocznie niecale 4 tys osob - limity MZ. Jeszcze 20 lat temu ta liczba byla wyzsza niz 6 tys. Lekarzy brakuje i brakowac bedzie coraz bardziej a nasz kochany rzad ... Coz, oni maja klinike MSWiA na wolowskiej - tam nie ma ani limitow ani kolejek.
          • julam79 Re: przychodnia MEDICA 23.02.11, 15:48
            do kliniki na wołoskiej też możesz jeździć jeśli ci się chce, ja tam z dzieckiem jeżdżę do alergologa, czas oczekiwania na pierwszą wizytę ok 2 tyg. a u nas pół roku, też na kasę, więc doliczając koszt przejazdu 2 lub raz w miesiącu się opłaca, bo u nas nawet prywatnie trzeba czekać 2,3 mies. a następna wizyta za kilka mies., dodam że jak robiłam testy to się nigdzie nie zapisywałam tylko dostałam kartkę od pani doktor i od razu do zabiegowego,złe wyniki? od razu powtórka u nich na cito, nie wiem jak inni lekarze tam ale z alergologa dziecięcego jestem bardzo zadowolona, można się zapisać bez względu na to z jakiej miejscowości jesteś, jak dostałam skierowanie na zrobienie badań to poszłam do polikliniki na starowiejskiej u nas i też zrobiłam na kasę
          • cubinho84 Re: przychodnia MEDICA 25.11.11, 13:54
            Zapraszamy do nowo otwartej przychodni zdrowia novamed w Dąbrówce-Ług.
            www.przychodnianovamed.pl
    • mamaadriana5 Re: przychodnia MEDICA 02.10.15, 22:31
      Osobiście dziś miałam tragiczne przejście we wspomnianej przychodni. Dwa dni temu zapisywałam synka do lekarza rodzinnego ponieważ chciałam aby obejrzał wynik badania itd. Owe badanie przeprowadzić miałam prywatnie i zadzwoniłam do przychodni, aby zapytać czy wykonuje się tam badania przeciwciał na toksoplazmozę i w jakiej są cenie. Pani poinformowała mnie że tak, miałam również zapisać synka na wizytę do lekarza, jednakże zapomniałam. Nie dzwoniłam drugi raz ponieważ i tak miałam być w przychodni, więc przy okazji zrobiłam ten zapis. Po dotarciu dziś na wizytę, usłyszałam że moje dziecko absolutnie nie jest zapisane, a na tą godzinę zapisany jest inny pacjent. Zdenerwowałam się bo to już druga tego typu sytuacja, kiedyś ja przyszłam na wizytę i też jej nie było?Wracając do tematu, zdenerwowana zapytałam gdzie mogę złożyć skargę. Pokierowano mnie do szanownego dyrektora Medici. Udałam się tam, dyrektor zapytał kiedy był ten zapis. Niestety w nerwach zapomniałam, że dziecko zapisane było na miejscu a nie przez telefon. Dyrektor Medici sprawdził rozmowę telefoniczną i zaczął ze mnie drwić, że nie wiem kiedy zapisuję bo najpierw mówię, że przez telefon, potem że osobiście. Ten człowiek jest niezwykle niesympatyczny i niemiły co oczywiście mu powiedziałam. Na koniec gdy w końcu znalazłam kartkę z zapisem okazało się, że owszem zapis był ale nie na moje dziecko a na chłopczyka który nazywa się Adaś Krasuski i mieszka w Siedlcach na ul. Katedralnej. Kiedy poinformowałam o tym dyrektora on zaczął podniesionym tonem mówić, że nie można wszystkiego zwalać na nich i że to moja wina bo ja nie sprawdziłam kto został zapisany na kartce z datą i godziną zapisu którą otrzymałam. OTÓŻ WEDŁUG DYREKCJI MEDICI WINNY JEST PACJENT BO NIE SPRAWDZA TEGO CO ROBI JEGO PERSONEL! ŻENUJĄCE. DYREKCJA MEDICI RÓWNIEŻ NIE WIE CZYM JEST OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH PACJENTÓW, BO JAK JEST TO MOŻLIWE ŻE OBCEJ OSOBIE PODANO IMIĘ, NAZWISKO, PEŁEN ADRES I PESEL OBCEGO DZIECKA??? MOGĘ TO UDOWODNIĆ, MAM TĄ KARTKĘ W DOMU!!! W DODATKU Z DOPISANYM IMIENIEM I NAZWISKIEM MOJEGO DZIECKA! SZOKUJĄCE ZACHOWANIE. WYPADAŁOBY CHOCIAŻ PRZEPROSIĆ?
      • przyjemny_gosc Re: przychodnia MEDICA 03.10.15, 12:27
        Jesteś typowym krzykaczem, który próbuje na innych zrzucić winę za własny błąd.
      • rusaleczka00 Re: przychodnia MEDICA 07.10.15, 17:58
        No ciekawe co ma powiedziec mama Adasia z Katedralnej na taki post??? Kobieto mowisz o ochronie danych a tu taki zonk!
        Poza tym babki z rejestracji przyjmuja dziennie setki pacjentów i chyba nie sa w stanie każdego dokładnie sprawdzic bo ta duża kolejka była by jeszcze wieksza, a Ty masz na głowie tylko swoja rezerwacje i chyba czytac umiesz?
      • justyna.71 Re: przychodnia MEDICA 06.03.17, 09:51
        Ja tez miałam taka sytuacje,gdy poszłam pobierać krew.Przy okienku dostałam skierowanie na pobranie do gabinetu,ale pesel i adres zamieszkania się nie zgadzał. Odmłodzono mnie o 17 lat :)) Też otrzymałam dane osobowe innej osoby.Tam się nie przestrzega ustawy o ochronie danych osobowych.Poza tym Panie z rejestracji zapisują "wciskają" na wizyty swoje koleżaneczki i jak zgłaszasz się na wizytę okazuje się ,że masz ją 15 minut później niż się zapisałaś.
    • sdl4 Re: przychodnia MEDICA 03.10.15, 09:12
      Biorąc kartkę z zapisem, sprawdza się co jest na niej zapisanie. Po drugie sama upubliczniasz dane tego chłopczyka. Rozumiem wzburzenie, ale wina jest po Twojej stronie. Gdybyś sprawdziła kartkę wszystko byłoby ok. Nauczka na przyszłość.
    • sppam Re: przychodnia MEDICA 04.10.15, 21:33
      Gdyby sprawdziła kartkę... Gdyby rejestratorka dobrze wypisała, tez nie było by problemu. Poza tym, jak się podaje dane pacjenta do zapisu, to chyba pracują tam kompetentne osoby, które mogą czasami skupić się na pracy, a nie na katalogu z Aivonu?!
    • manala Re: przychodnia MEDICA 06.10.15, 07:02
      Medica dla mnie ma beznadziejny system "rejestracji". Ponieważ zwykle korzystam z usług innej przychodni to wielkie zdziwienie wywołuje u mnie fakt, że będąc zapisanym na wizytę (lub pobranie krwi) i tak muszę kolejny raz stać do rejestracji po kolejny papierek tudzież numerek. A kolejki są niemałe. W Centrum jak już jestem zapisana to idę pod gabinet i nigdzie nie muszę wystawać (pomijając pierwsze wizyty kiedy trzeba założyć kartę). Drugiej "rejestracji" nie ma też w innych przychodniach z których korzystam.
    • bananoo Re: przychodnia MEDICA 12.10.16, 18:24
      Od kiedy powstała w Siedlcach przychodnia Fonte di Vitae chodzę tylko do niej. Zatrudniają tam najlepszych specjalistów.
      • donvito52 Re: przychodnia MEDICA 12.10.16, 20:43
        Reklama dźwignią handlu ...
        • przyjemny_gosc Re: przychodnia MEDICA 23.10.16, 09:19
          Przyznaję, że wyjątkowo chamska. Można byłoby się jednak postarać bardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka