Dodaj do ulubionych

ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...?

21.07.04, 20:55
Mysle, ze tak. Ktoś jest innego zdania? Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: simply Pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 00:11
      To trochę tak, jakbyś zapytał: "Czy będzie padać?"... Pewnie będzie - ale czy
      na pewno u nas, czy będzie to lekka mżawka czy burza jakiej nikt wcześniej nie
      widział, długo, krótko, intensywnie, subtelnie, kiedy - jutro czy pojutrze a
      może za dwa tygodnie...

Może zapytaj o konkretną kwestię... będzie łatwiej, nie sądzisz? A może lepiej
      zastanów się nad sensem zadawania takich pytań... Ja nie widzę żadnego.
    • hejj1 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 26.07.04, 00:21
      Tak pytasz jakbyś Go nie znał. Ma i to o cho cho
      • Gość: piotrekb. Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 03:34
        Każdy ma jakieś kompleksy, tylko kompletny idiota nie jest w stanie w sobie
        czegoś dotrzec co mogłoby być w nim lepsze, tym bardziej badz co badz inwalida
        jakim Symanowicz jest. Ile ty masz lat singleman. Ty chyba nie rozumiesz słów,
        których używasz - nieche zgadne 12-16 lat?? Bez sensu. Dokładnie to co
        powiedział simply - lepiej sie nie odzywaj jak nie masz nic mądrego do
        powiedzenia. Misio - jaki on dla ciebie misio - palant
        • Gość: piotrekb. Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 03:38
          Sorry dziewczyna mnie na gg zagadała Miruś = misio :D , misio był na gg Miruś
          tu :>
        • Gość: skolim Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 05:10
          co ma kompleks do wiatraka? śmieszne, głupie
    • emenemki Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 26.07.04, 07:48
      Dołączam się do głosów krytycznych. "Miruś", to możesz sobie mówić do kolegi
      spod budki z piwem, ale nie do osoby pełniącej, bądź co bądź z woli mieszkańców,
      ważną rolę w mieście. Zastanów się kogo obrażasz, bo wcale niekoniecznie samego
      prezydenta.
      • emektb Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 26.07.04, 09:00
        Czyżbym odnajdywał tu proprezydenckie postawy? Szanowni państwo to pewnie
        demokraci - ważną rolę w mieście z woli mieszkańców. Gwoli edukacji: po
        pierwsze Miruś to osoba publiczna i każdy może używać do krytyki jego,
        śmiesznej skądinąd, osoby zdrobnienia imienia. Po drugie wola mieszkańców
        wyraża się (przynajmniej w tym mieście) tylko w wyborach samorządowych, a te
        mają już, niestety, więcej wspólnego z kupowaniem proszku do prania niż
        świadomą obywatelską decyzją. I nie rozumiem dlaczego mówienie o kompleksach
        MS wywołuje w ogóle taką dyskusję.
        • emenemki Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 26.07.04, 09:17
          emektb napisał:

> Czyżbym odnajdywał tu proprezydenckie postawy?

Proprezydenckie to może nie (przynajmniej w moim przypadku). Ale proludzkie -
          zawsze.

Szanowni państwo to pewnie
          > demokraci - ważną rolę w mieście z woli mieszkańców. Gwoli edukacji: po
          > pierwsze Miruś to osoba publiczna i każdy może używać do krytyki jego,
          > śmiesznej skądinąd, osoby zdrobnienia imienia.

Jest osobą publiczną - fakt. Osobą publiczną jest Mirosław Symanowicz, a nie
          kumpel Miruś. Nie przeginajmy.

Po drugie wola mieszkańców
          > wyraża się (przynajmniej w tym mieście) tylko w wyborach samorządowych, a te
          > mają już, niestety, więcej wspólnego z kupowaniem proszku do prania niż
          > świadomą obywatelską decyzją.

A to już jest kamyczek do ogródka mieszkańców i tylko na nich możesz się w tym
          momencie uskarżać. No może jeszcze na dziennikarzy, że nie są w stanie zachęcić
          do świadomego uczestnictwa w wyborach.

I nie rozumiem dlaczego mówienie o kompleksach
          > MS wywołuje w ogóle taką dyskusję.

Może dlatego, że kompleksy są jedną z naiintymniejszych części psychiki każdego
          człowieka, a moim skromnym zdaniem, nawet osoby publiczne mają prawo do odrobiny
          prywatności.
          • emektb Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 26.07.04, 09:37
            Ludziska forum internetowe wydawało mi sie do niedawna miejscem nie do końca
            poważnym, takim, gdzie można sobie trochę pożartować, ale widzę, że większość z
            was traktuje je jak ring do intelektualnych zmagań.

pozdro
            • emenemki Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 26.07.04, 09:43
              Swoje poubliczne wypowiedzi zawsze traktuję poważnie. Ten typ tak ma.
              Ale jako intelektualne zmagania, raczej jako dyskusję i rzeczowe wykładanie
              swoich opinii. Tyle mojego w tym temacie.
              • emenemki Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 26.07.04, 09:44
                emenemki napisał:

> Ale jako intelektualne zmagania,
                Miało być " Ale NIE jako intelektualne zmagania". Sorry.
        • Gość: piotrekb. Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:16
          Bo nie ma o czym mówić. Jakie ktoś ma kompleksy czy w ogóle je ma. Co ma
          wspólnego użycie zdrobnienia Mirus z krytyką (pokaż mi w ogole gazete która
          uzywa zdrobnienie imion do krytyki polityków). W poście singlemana nie ma
          żadnej krytyki - tylko jakiś taki namacalny debilizm, bo jaką on odpowiedz
          chciał uzyskać? Chciał zeby rozgorzała dyskusja nad kompleksami MS - ja mogę
          sobie wyobrazić jak
        • Gość: piotrekb. Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:16
          Bo nie ma o czym mówić. Jakie ktoś ma kompleksy czy w ogóle je ma. Co ma
          wspólnego użycie zdrobnienia Mirus z krytyką (pokaż mi w ogole gazete która
          uzywa zdrobnienie imion do krytyki polityków). W poście singlemana nie ma
          żadnej krytyki - tylko jakiś taki namacalny debilizm, bo jaką on odpowiedz
          chciał uzyskać? Chciał zeby rozgorzała dyskusja nad kompleksami MS - ja mogę
          sobie wyobrazić jak
          • Gość: piotrekb Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:20
            Przepraszam za podwójny post i niedokonczoną wypowiedż. Chiałem tabem zrobić
            akapit :D i dupa
        • Gość: Mjr Re: Czy Symanowicz M. ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 14:03
          Czy mogę przypuszczać,że wobec prezydenta S.
          nie masz żadnych zobowiązań i dlatego można
          sobie na nim poużywać?
          Może łatwiej będzie jednak grzebać w brudach
          siedleckiej służby zrowia?
          • emektb Re: Czy Symanowicz M. ma komleksy...? 26.07.04, 15:14
            Zobowiązania, zobowiązaniami. Ja tam żadnych nie mam. Prywatnie uważam nawet,
            że facet nie jest najgorszy, ale jakby się postarał, a nie gapę udawał, to
            byłoby jeszcze lepiej. A denerwować ludzi bez powodu nie lubię (choć trudno w
            to niektórym uwierzyć:)). Też zresztą myślę, że babranie się w cudzych
            kompleksach to nie jest znowu taki fajny temat. Ale jeśli ktoś chce, to
            przecież mu można? Prawda?

pozdrawiam
          • Gość: hejj1 Re: Czy Symanowicz M. ma komleksy...? IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 31.07.04, 21:54
            Służba zdrowia to oddzielny i wart dyskusji temat, ale ostatnio prezydent
            powiedział do swojego rzecznika prasowego (kobieta) k...a zrób coś z tą prasą,
            postaw koniak albo co - niech piszą dobrze. Pytam za co i o czym?
            • Gość: Gość Re: Czy Symanowicz M. ma komleksy...? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.07.04, 22:13
              >ostatnio prezydent
              > powiedział do swojego rzecznika prasowego (kobieta) k...a zrób coś z tą
              >prasą,
              > postaw koniak albo co
              Słyszałeś własnousznie czy przekazujesz jako n-ty z kolei?
          • hejj1 Re: Czy Symanowicz M. ma komleksy...? 16.08.04, 18:37
            czego się podszywasz pod czyjś login.
      • singleman Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 29.07.04, 20:26
        Protestuje!!!! Symanowicz jest wynajęty przez ludzi. Ma służyć mieszkańcoim
        jak ... pies wierny. Żadne tam panisko. Miruś po prostu. Zgodził się na to!!!!!

PS., A letek mam 42. Kochani!!!
        • emenemki Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 29.07.04, 21:06
          Latek mam zdecydowanie mniejmożę dlatego nie patrzę na wszystko i wszystkich z
          góry. Co do Symanowicza - nie będę mówił do człowieka Miruś, bo to żaden dla
          mnie kolega, tak samo jak nie życzę sobie, żeby mówił do mnie Marcinku. Jest
          takie ładne powiedzenie, które usłyszałem ostatnio: "Na jednym gównie się nie
          ślizgaliśmy".
    • Gość: Psychoanalityk Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:05
      Nie wiem co to są "komleksy" tak że nie wiem czy Prezydent to ma . Ale Ty masz chyba kompleks wielkości.
      • Gość: Waccek Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 27.07.04, 22:50
        Nasz "dzielny" pan prezydent zaczyna walczyć. Muszyńskiego wygonił z rady
        nadzorczej MPK i co ciekawsze pozbawił w radach miejsc przedstawicieli zakładu
        pracy. I walczy o nowy kredyt dla miasta 18ml zł!
        • hejj1 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 27.07.04, 22:59
          No cóż wybory już za dwa lata, trzeba znowu coś budować i dalej zadłużać miasto
          • Gość: nOVA DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 09:24
            "Jak Ci niedobrze w tym kapitaliźmie,
            bo nie jest wcale tak słodki,
            To trzeba było przed zastosowaniem
            uważnie czytać ulotki"
            ;)
            • tramwajsiedlecki Re: DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU 28.07.04, 12:23
              Skoro przyszła ochota na dokazywanie, to listę zakompleksiałych możemy dowolnie
              wydłużać np.
              Zbysio Rzewuski, Robercik Ambroziewicz, Wojtuś Kudelski, Heniek Niedziółka,
              Stefek Somla, Lechu Szymański.

Istna paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • singleman Re: DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU 29.07.04, 20:37
                Jak fajnie. Siedlce obserwuję z oddali. Niue muszę tu mieszkać i tkwić w tych
                zapyziałych układach. A środowisdko znam dobrze. Co zaś do kompleksów.
                Zapytałem, bo pamiętam jak Miruś symnanowicz potraktował Stasia Mrówę. Chętnie
                za to bym mu dał po prostu w mordę. Po chłopsku. Ale szkoda rąk sobie
                brudfzić. Zreszta... Posłuchajcie Państwo , co o Mirusiu mawoa jego zastępca-
                Abramowicz. Oj, nie cierpią się panowie.Same debile i inne frazy klatają w
                powietrzu. A co do komleksów jescze: nie uznaję tzw. poprawności politycznej.
                Murzyn zawsze będzie dla mnie murzynem a nie kimś innym. Nie wyzmiewam się Boże
                broń z ułomności fizycznej Mirusia. Ale wedeług mnie owaq ułomność przenosi sie
                w sferę psyche i jego działania. Posłuchajcie co mówią sami jego magistraccy
                urzędnicy. Przepraszam za cutat: " Złośliwy kuternoga"/ Przepraqszam. Nie
                wyśmiewam się z ludzkiej ułomności. Ale... Symanowicz jest publiczną personą.
                bierze z miasta kasę, jest opłacany przez ludzi. I dlatego musi znieść więcej,
                niż przysłowiowy Nowak. On może być anonimowy. Miruś zaś nie. I tortem w buzię
                może dostac- toż mamy demokjracje, prawda??? Pozdrawiam Siedlce. Niestety,
                nieco podupadłe po okresie wojewódzkiej świetności. Za wojewodzińskich czasów
                Zygmunta Wielogórskiego- wielki szacunek!!!!!!!- i śp. Henia Guta. To były
                czasy.....
                • emenemki Re: DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU 29.07.04, 21:14
                  singleman napisał:

> Abramowicz.
                  Wiceprezydent Siedlec nazywa się Ambroziewicz. Faktycznie, nieźle znasz ten
                  układ w mieście...

> Symanowicz jest publiczną personą.
                  > bierze z miasta kasę, jest opłacany przez ludzi. I dlatego musi znieść
                  więcej,
                  > niż przysłowiowy Nowak. On może być anonimowy. Miruś zaś nie. I tortem w
                  buzię
                  >
                  > może dostac- toż mamy demokjracje, prawda???

To o czym w tym momencie napisałeś, to brak szacunku wobec ludzi na
                  eksponowanych stanowiskach, a co za tym idzie i dla ludzi, którzy kiedyś ich
                  wybrali.
                  Nie muszę lubić Symanowicza, ale bardzo daleki jestem od aktów chamstwa, do
                  których namawiasz. "Murzyn pozostanie murzynem" napisałeś, a cham - chamem, to
                  moje odczucie po przeczytaniu Twoich wywodów i jakże błyskotliwej logiki.

Pozdrawiam Siedlce. Niestety,
                  > nieco podupadłe po okresie wojewódzkiej świetności. Za wojewodzińskich czasów
                  > Zygmunta Wielogórskiego- wielki szacunek!!!!!!!- i śp. Henia Guta. To były
                  > czasy.....
                • Gość: Piotrek b. Re: DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:55
                  I tymi oto postami udowodniłeś, że jesteś skonczonym wieśniakiem. Człowieku ty
                  masz 42 - a piszesz jak szczyl. Siano ci z butów wychodzi i co najgorsze
                  wszystko wskazuje na to, że masz go na full jeszcze w głowie. Ty nie tylko z
                  oddali siedlce obserwujesz ale cała otaczającą cię rzeczywistość. Jak każdy
                  ograniczony człowiek tlumaczysz sobie cały zawiły świat jakimiś mitycznymi
                  pojęciami - układami(ktorych masz dość - podobnie pewnie zresztą jak
                  kosmitów,masonów i żydów), bo twoja bez wątpienia nielicha łepetynka pojąć bez
                  takich pojęc niczego nie może. Już nie mówiąc że nie wiesz co to nawet kompleks.
                  Co do samej osoby Symanowicza. Ja też przeklinam na swojego szefa, mało kto nie
                  ma dość kogoś kto rozkazuje ci co masz robic czego nie - ze cos zle zrobiles
                  itd. - nie wiem jak pracownicy urzedu ale ja mimo wszystko swojego szefa
                  szanuje.
                  O ile pamietam Mrówczynski był kontrkandydatem w wyborach na prezydenta - i co
                  miał go przyjąc z otwartymi ramonami - po tym jak go atakował w wyborach. Ty
                  jakiś chory jestes. Ja sie w tym przypadku mu nie dziwie - tak samo bym
                  zrobił. Wywalił zdrajce na zbity pysk. Na dodatek o Mrówczyńskim są pogłoski
                  że przed upływem kadencji nieźle kombinował na lewo i prawo. Po co komu ktoś
                  taki. Po co ktoś ma zatrudniac kogoś kto badz co bądz go zdradził i komu nie
                  można ufać.
                  W mordę, po chłopsku to ty sobie musisz dużo wodki lać -zupełnie wypaliło ci
                  szare komórki. Dobrze ci radze - przestań pić :>
                • Gość: Hej Re: DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 31.07.04, 11:42
                  Masz rację, za czasów śp. Guta to był inny urząd i inna praca. Pan Mirosław ma
                  wiele wad, a wśród nich jedną strasznie brzydką - mściwość. Zapomniał pewno, ze
                  prezydentem nie jest się do końca życia. Czas prezydentury minie i wtedy
                  wszyscy, na których się mścił napewno mu to przypomną. Ale cóż pomimo, że
                  wykształcony zapomina o podstawowych (uczciwych) zasadach współżycia
                  międzyludzkiego.Odnośnie wiceprezydentów, a szczególnie tego, któremu zginęło
                  swiadectwo maturalne to szkoda dyskutować. Dokąd będą z układów politycznych to
                  dalej tak będzie
                • Gość: Gość Re: DO Singlemana IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.07.04, 17:19
                  Napisałeś:
                  >Siedlce obserwuję z oddali
                  jeśli tak to dlaczego organizowałeś:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=13285739
              • hejj1 Re: DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU 31.07.04, 16:24
                L. Szymański - ten z sekty - przepraszam z LPR?. To karierowicz. On,- a zresztą
                szkoda słów.
              • Gość: hejj1 Re: DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ NA TYM WATKU IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 31.07.04, 21:48
                Ty nie mów o debilach - Rzewuski? prezydent (wice) ale jaja. Tylko w III
                Rzeczpospolitej tacy ludzie moga dojść do takich stanowisk. W normalnym kraju i
                normalnym miescie jest to niemożliwe.
    • Gość: Psychoanaliza Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:34
      Ty singleman naprawdę masz kompleksy. Idż leczyć to gdzie indziej.
      Zbiera człowieka na mdłości gdy czyta takie "rzucanie gównem"
      • singleman Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 05.08.04, 18:16
        Oj, umiaem sie setnie z niektrych wypowiedzi. Dzieki za rad, ale nie zamierzam
        skorzystac. Nie mam kompleksow. Mam po prostu ochot, by mowic wprost , co
        mysle....
        • Gość: gość Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:43
          Kończ źeś wać pan wstydu oszczędż.
          • emektb Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 08.08.04, 13:56
            Singelman i Hej trzymajcie się dzielnie w tym wątku. Dobrze, że są ludzie,
            którzy wiedzą na czym świat się opiera i nie wierzą w różne kretynizmy tak jak
            większość (przepraszam za słowo:)) frajerów.

serdeczne pozdrowienia

ps. i ja się z wpisów pośmiałem szczególnie emenemek i kogoś tam dalej. o rany
            jakie naiwne głupoty pisali.
            • Gość: Większość Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:17
              Tak trzymajcie się . A nawet załóżcie stowarzyszenie w celu odsunięcia Prezydenta od władzy.To byłaby postawa godna. Czy może umiecie tylko anonimowo szczekać i podkładać świnie.
              Najlepiej ujawnijcie się, wtedy zobaczymy co z was za pojeby. Ciekawe kto wtedy by się śmiał
            • Gość: Mjr Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:53
              >> którzy wiedzą na czym świat się opiera
              Opiera się na cwaniaczkach.Takich jak Ty.
              Wszyscy to wiedzą,nie tylko Singleman i Hej.
              >>i ja się z wpisów pośmiałem szczególnie emenemek
              A jak ja się śmieję z wpisów takich kundelków,
              którym na chwilę zdjęto kaganiec i puszczono
              ze smyczy.Cóż takiego zrobił Ci prezydent,
              że go tak obszczekujesz?
              >>o rany
              >> jakie naiwne głupoty pisali.
              Głupoty to Ty wypisujesz,i nie tylko na tym forum.
              P.S. Zawór bezpieczeństwa nawalił i woda sodowa mózg
              rozwala,"mistrzu"?
              • emektb Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 09.08.04, 12:10
                Inwektywy takie sobie panie tajemniczy Mjr wypisujesz. Trudno mnie raczej
                obrazić. Z racji pracy przyzwyczajony jestem do podobnych określeń. Co do
                prezydenta Siedlec, to przejrzyj moje wcześniejsze wpisy. Może coś się w głowie
                rozjaśni. Z kolei mój wpis, który tak skwapliwie cytujesz miał opisać raczej
                ogólną sytuację w naszym śmiesznym świecie, a nie dokładnie w Siedlcach. Ale co
                tam Pan Mjr chyba się coś trochę zdenerwował i musiał kogoś obrazić. A kogo tu
                lepiej, jak nie kundelka, któremu zdjęto kaganiec i puszczono ze smyczy?
            • emenemki Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 31.08.04, 12:11
              emektb napisał:

> ps. i ja się z wpisów pośmiałem szczególnie emenemek i kogoś tam dalej. o
              rany
              > jakie naiwne głupoty pisali.

Przykłady? Może wtedy, oświecony, przejrzę wreszcie na oczy?
    • Gość: Mirusiowa Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 16:47
      Odczepcie się od mojego Mirusia .Wy wstrętne geje wy. Nie macie wstydu? Tylko ja tak mogę go nazywać .
    • Gość: jaro Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 30.08.04, 10:13
      brawo panie prezydencie. Piwo jest dla wszystkich. Widziałem pana przy piwie i kartach w ostatnią niedzielę Nad Zalewem
    • siedlczanin11 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 31.08.04, 20:15
      Należy najpierw zapytać o to fachowców czyli psychologów. Oni uważają że
      człowiek ułomny jest bardzo złośliwy, pamiętliwy i mściwy. Zarazem bardzo
      ambitny ale w swym działaniu bardzo pasywny. Nieszczęściem dla każdego miasta
      jest mieć takiego Prezydenta... Kieruje się swoimi kompleksami,
      niedowartościowaniem i osobistymi urazami - przykładem niech będzie to, że mści
      się do dziś na v-ce Prezydencie Stanisławie Mrówczyńskim. Także nie słucha
      ludzi - uważa, że wie najlepiej jak zarządzać miastem.
      • siedlczanin1 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 01.09.04, 21:13
        Siedlczanin 11 nie wygłupiaj się, bo będę musiał zmienić login, żeby mnie nie
        kojarzono z Tobą. Mrówa sam sobie winny, ze tak jest jak jest. Jedno o co można
        mieć do pana S pretensje to to, że doprowadził do takiego zadłużenia miasta,
        działając przed ostatnimi wyborami samorządowymi na zasadzie "zastaw się a
        postaw się", no i oczywiście (moim zdaniem) podpisanie koalicji z LPR -
        przecież już niedługo odbije się to jemu czkawką. Chyba że będzie spełniał
        żądania populisty z LPR
    • siedlczanin11 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 31.08.04, 20:30
      Ech...bym zapomniał o Marku Muszyńskim - ależ Oni się dobrali...Ten nawet może
      ma większe ambicje i kompleksy od samego Prezydenta...
      Trafiła kosa na kamień.
      • Gość: gość Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 00:34
        Jesteście chorzy nie znacie człowieka i wymyślacie jakies kompleksy. Pojebało
        was. I to jest fakt, a nie to ze prezydent ma kompleksy. To z kolei jest
        przypuszczeniem. Z kolei faktem jest ze jesteście niedowartosciwanimi
        zfrustrowanymi nieukami. Piszac takie pierdoly sami sie osmieszacie. Nikogo z
        bohaterów tego watku nawet nie ruszycie - gdyby to poczytali pewnie tylko
        pokiwali głowami i tyle. Skończcie ten glupi watek. Jak chcecie zemsty na
        prezydencie to idzie umowcie sie powiedzcie mu prosto w twarz naplujcie -wedle
        poziomu. Kto tu jest msciwy - bo do tego ze prezydent jest msciwy nikogo
        postronnego w tym mnie nie przekonaliscie. Skonczcie sie udzielac na tym glupim
        watku prosze.
        • Gość: Psychoanaliza Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 18:52
          Popieram .Już dawno o tym pisałem.
    • siedlczanin11 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 02.09.04, 23:54
      Te! Gościuuuuu.... Czy Ty nie jestes jakims pieskiem prezydenta?! W historii
      tego miasta juz były takie kundelki - nie wymienię nazwisk. Jęsli się troche
      orientujesz w naszym samorzadzie...jeśli choć trochę czaisz co to jest to wiesz
      o czym mówie. Jestem Siedlczaninem i przykro mi że to co widze to tylko blichtr
      i cwaniactwo a zero progresywnego działania dla miasta. Inwestycje realizowane
      przez zaciagane pożyczki...kto tak robi? Pożyczki to mozna brać na inwestycje,
      które w perspektywie przyniosą zysk a nie na konsumpcje. Jak nie mam na
      nakarmienie dzieci to nie kupuje Mercedesa! Należy najpierw znaleźć tereny dla
      przyszłych inwestorów, tam poprawić infrastrukturę i zaprosić nowych
      inwestorów, a szczególnie firmy produkcyjne a nie nowe hipermarkety...
      Ech...wiele by mówić o naszej chorej rzeczywistości...
      Jeszcze 2 lata...Jakżesz to długo i nie długo zarazem... Ale ileż można zrobić
      przez 2 lata teraz w tych czasach kiedy środki unijne tylko czekaja aby je
      wziąc. a tu u nas jak? Skoro nawet nie mamy na wkład własny gdyż mamy takie
      potęzne długi. Każda wieś zdobywa fundusze strukturalne A TYLKO SIEDLCE NIE
      POTRAFIA POZYSKAĆ FUNDUSZY UNIJNYCH - SŁÓŻBY PREZYDENTA NIE MAJĄ ŻADNYCH
      KONCEPCJI I PROGRAMÓW NA SKONSUMOWANIE PIENIĘDZY ZEWNĘTRZNYCH.
      Wystarczy popatrzyć na Gmine Zbuczyn - młody, progresywny Wójt zaczał od tego,
      że powołał zespół wykształconych ludzi by tworzyli programy pod fundusze
      strukturalne. Mała to gmina ale coś robią, a miasto 80-tysięczne i żeby nie
      mieć fachowców?!!! Jaka głowa taki tułów! Jaki Prezydent tacy pracownicy - bez
      obrazy - oczywiście nie wszystkich wkładam do jednego kotła.
      Ech...jeszcze 2 lata...aż 2 lata...a można by tak wiele zrobić.
      • Gość: gość Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:09
        Nie ty jednak jestes chory - skad ta agresja, ta nienawisc. Wszystkie miasta są
        zadłużone - takie czasy. Same zaciaganie pozyczek przez samorządy zaczęło sie
        po niefortunnym wyliczeniu podwyzek dla niauczycieli za aws-u. Wszystkie
        samorządy były zmuszone brac pozyczki na te poodyżki i od tego czasu przybiera
        to coraz gorszy obraz. Ale nie jest tak zle - szczegolnie w siedlcach. Jesteś
        kompletnym ignorantem jak tego nie wiesz. Mało jest samorządowych inwestycji -
        które sie zwracają. Taka jest specyfika tego ciała - którego zadaniem jest
        zaspokajanie potrzeb mieszkanców. W gruncie rzeczy z tym zadłużeniem wcale nie
        jest tak źle - jest daleko poniżej przecietnej krajowej(poczytaj Wspólnotę).
        Nie rozumiesz, nie wiesz tego - bo ja nie rozumiem twojego problem.
        Unijne pieniadze w miescie sie wydaje - ale ty nie musisz o tym wiedziec - bo
        niestety nikt sie tym nie chwali. Może trzeba zacząc zeby wyciszyc takich
        tłuków. Jak ci tak pasuje zbuczyński wojt to przeniesz sie tam i będziesz miał
        problem z głowy.
        A może to ty jesteś byłym kundelkiem prezydenta - mrowczynskim
      • Gość: gość Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:13
        A tak w ogole to co to ma wspolnego z tym beznadziejnym watkiem - a tym
        bardziej twoją poprzednią wypowiedzią. Znowu cie nie rozumiem. Widze że jedynym
        lekarstwem dla ciebie bylaby naprawde przeprowadzka do zbuczyna na te 2 lata.
        Co by sie w miescie nie dzialo to i tak tobie byloby zle
    • siedlczanin11 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 04.09.04, 18:35
      Masz rację co do niefortunnych podwyżek dla nauczycieli za rządów AWS - do dziś
      to czujemy i nadal się zadłużamy. Jednak nie przesadzaj z usprawiedliwianiem
      tego procederu...to że wszystkie samorządy się zadłużają to nie znaczy że i my
      mamy to zrobić na maxa! Mamy prawie 80 mln długu czyli prawie 55% budżetu a Ty
      to jeszcze usprawiedliwiasz. Dobry meneger szuka innych wyjść. A zobaczymy co
      będzie w roku przedwyborczym...przecież trzeba nadal mydlić ludziom oczy
      psychologicznie, że coś się jednak w mieście dzieje.
      Ja pytam o najważniejszą rzecz! Czy zminiejszyło się bezrobocie? Ile nowych
      miejsc pracy poprzez swoje działania menegerskie i Ojca miasta stworzył
      Prezydent? Ty mi powiesz...Prezydent nie jest od tego! Oczywiście ale jest po
      to aby tworzyć przyjazny "grunt" dla nowych inwestorów i pozyskiwać ich tak jak
      i
      nowe fundusze unijne.
      Gościu...bez obrazy...ale nadal myslę, że jesteś pieskiem Symanowicza.
      • siedlczanin1 Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? 04.09.04, 22:40
        Coś Ci się pomieszało, ja nie widziałem w Siedlcach prezydenta z człowiekiem na
        smyczy. A może Ty widziałeś w Zbuczynie? i Ci się pomyliło.
        • Gość: Zbuczyniak. Re: ZCzy Symanowicz Miruś Ma komleksy...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 18:45
          Co to za wycieranie gęby Zbuczynem - najlepszą gmina w powiecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka