Dodaj do ulubionych

VECTRA NET - ostrzeżenie !!

22.10.05, 16:05
Uwaga !
wszystkich zainteresowanych ta usługa ostrzegam o jakości tej usługi. Niestety
zmuszony jestem to napisac ponieważ płacę wysokie rachunki za łącze 1024 kbps
(najszybsze możliwe)a maksymalnie co otrzymuje to 340 kbps (wynik z dnia
dzisiejszego). Oczywiscie łącze nie ma gwarantowanej minimalnej przepustowości
ale obniżenie o prawie 300 % prędkości jest OSZUSTWEM wobec klientów.
Wykonałem 25 pomiarów co godzinnych na stronie numion i wyniki sa jak wyżej.
Firma nie jest w stanie zagwarantowac wysokiego transferu ponieważ nie ma
wystarczających łączy a promocja 39 zeta za neta spowodowała iż transfer
znacznie się obniżył (za dużo klientów).
Zanim wykupisz usługi od tej firmy mocno się zastanów !!.
Dodam tylko że zmiana pakietu na niższy jest płatny. Pomimo tego że
znienawidzona TP S.A. jest droższa to gwarantuje wyższą jakość.

Trzeba czekać na Netię w Siedlcach :/
Obserwuj wątek
    • emenemki Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 22.10.05, 17:08
      Mi przed chwilą pokazało 88 kbps. Jak na łącze 128 to dobrze??
      • bambii Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 22.10.05, 17:22
        128 to najsłabsze łącze powinno mieć 128 jeśli na tym łaczu jest spadek to nie
        jest za dobrze. Ale w sumie ważne jak w dłuższym okresie to się kształtuje,
        jesli masz 128 i nigdy go nie osiągniesz, to jest naciąganie klientów bo 128
        bedzie tylko teoretycznie !
        Ja zauważyłem spadek w ciągu ostatniego miesiąca. Jeszcze 2 miesiace temu
        spokojnie miałem 1024 kbps a od miesiąca NIGDY nie udalo mi się uzyskać 1024
        kbps ale kasę bardzo chętnie biorą.
        Jestem w stanie zrozumieć że wiele zależy od czynników zewętrznych, ale jeśli
        się płaci za 128 czy 256, 512 czy 1024 to ta prędkość powinna być od czasu do
        czasu osiągana !.
        Niestety tych prędkości się nie da w praktyce osiągnąć !.
        Jak to inaczej znazwać ?
        • Gość: ojej Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: 81.15.159.* 22.10.05, 18:01
          bambi nie chwalę Vectry (co prwda nie za prędkość, bo ta mi odpowiada) ale czy
          ty wiesz co mówisz? Kłaniają ci się podręczniki. Poczytaj, czasem to sie
          opłaca.
          • bambii Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 22.10.05, 18:09
            no ale tak konkretnie to o co Ci chodzi ? sporstuj to co napisalem (zanim cos
            napiszesz to mam nadzieje ze wiesz ze ich rutery nie maja QoS i kto w takiej
            sytuacji w pierwszej kolejnosci dostaje w tylek na transferze)
            • bambii Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 22.10.05, 18:14
              Dodam jeszcze ze płacisz za MIR ale CIR nie jest ustawiony (tak jest bezpiecznie
              dla vectry), MIR nie jest nigdy osiągany i to jest OSZUSTWO.
              • Gość: ojej Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: 81.15.159.* 22.10.05, 18:19
                No widzę, ze coś przeczytałeś, zwracam honor, ale to jeszcze za mało.
                • bambii Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 22.10.05, 18:28
                  wynik z 18.20 łącza 1024 kbps w vectra net :

img478.imageshack.us/img478/8281/10241cp.jpg
                  nie musze czytac ksiazek do tego zeby wiedziec ze nacigaja ludzi i tyle

co do transferu wychodzacego to mam problemy z VoIP ktory wymaga (sic!) 16 kbps
                  ! a teotretycznie mam 384 kbps (24 razy więcej niż wymagane przez VoIP!) .

Tak czy inaczej za duzo klientów jest a kazdy nowy klient vectry net powoduje
                  obniżenie i tak slabego już łącza
                  • Gość: ojej Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: 81.15.159.* 22.10.05, 19:01
                    wg mojej wiedzy (mam tam kolegę) Vectra pracuje od ostatniej awarii na
                    zastępczym serwerze
                    • Gość: Ar Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.10.05, 22:04
                      Moze sie nie powinienem wtracac , bo nie z Vectry mam neta ale skoro kolega
                      tlumaczy Vectre tym ze maja akurat teraz zastepczy serwer to znaczy ze tez
                      biora za lacze zastepcza kase czytaj mniejsza kase?
                      • Gość: ojej Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: 81.15.159.* 23.10.05, 00:11
                        Ja nikogo nie tłumaczę - bo niby dlaczego - ja po prostu mówię to co wiem.
                        Nie wiem o czym mówisz "biorą za łącze zastępcze kase czytaj mniejszą kasę"
                        • Gość: Ar Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.10.05, 15:28
                          Skoro daja cos w zastepstwie to powinno to kosztowac mniej jezeli jest
                          gorsze .Chyba tak powinno byc prawda?A chyba jest gorsze skoro ludzie narzekaja
                          prawda?
                          • Gość: jaro Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: 81.15.159.* 23.10.05, 15:55
                            przecie można zawsze zmienić operatora, jest wybór, po co narzekać. Mnie jak
                            nie odpowiadał domtel to mam vectrę, a jak będzie źle to też mogę zmienić np na
                            TPsę.
                  • gmx3 Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 24.10.05, 14:32
                    podeslij cie adres www do predkosci netu - Techmedia mnie juz "zabija" :))))))))
                    • Gość: Emti Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! IP: 80.51.51.* 24.10.05, 17:02
                      www.noc.gts.pl
                      Trzeba kliknac w plik i pobrac.
    • kinguch Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 22.10.05, 21:36
      bambii napisał:

> Trzeba czekać na Netię w Siedlcach :/
      Co, do Neti to fakt Internet mają szybki i bardzo dobry, a co najważniejsze
      jest tańszy niż w Vectrze i TP. Ale niestety Netia przez najbliższe około 2lata
      nie planuje wchodzić na tereny wschodnie, bo im się to nie opłaca(wiadomość z
      pierwszej ręki!). A szkoda, bo bym i tel. stacjonarny w końcu sobie założyła,
      net miała tańszy i szybszy, a i gadżety świetne mają(wiem, bo używam dość
      sporej ilości ich reklamówek :D)
      Pozdrowienia K
      • demolca Re: VECTRA NET - ostrzeżenie !! 24.10.05, 11:32
        Konkurencji (każdej) potrzeba w tym mieście jak powietrza.
        To co napisałaś to prawda. Gorzka niestety.

Trochę z innej beczki. Miałem okazję używać przez ponad 2 lata Chello UPC
        (oczywiście nie w Siedlcach) i nigdy nie było takich kłopotów technicznych jak w
        Vectrze. Mam na myśli te awarie serwerów, przerwy, urządzenia zastępcze,
        robienie z klientów durniów, którzy się nie znają na internecie i bez przerwy
        coś psują w swoich komputerach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka