picasso123 08.12.05, 22:38 finanse.wp.pl/wid,8115890,wiadomosc.html?rfbawp=1134077754.428 dobrze że nie zbadali ulicy 11 listopada, horror... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: temat rzeka ... droga... 09.12.05, 12:39 Remont ul. 11 listopada zakończy się w przyszłym roku. Wymienią rury i coś tam jeszcze położą. Dobrze,że zasypali wykopy i utwardzili betonem. A gdyby tak zastawili rozgrzebane?.. Byłaby i rzeka i karier. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchaniol Re: temat rzeka ... droga... 09.12.05, 13:01 Ospy które planują wakacje poza granicami naszego kraju często mówią. “Aby przez polskę się przebić, potem to już autostradą się poleci i będzie miło.” Fakt, Siedlce mają niezbyt luksusowe położenie jeśli chodzi o wyjazd poza granicę naszego kraju. No chyba że na wschód, i nie mówię że nie może być to Ciekawy wyjazd bo np. Litwa jest bardzo ładnym krajem (nie byłem ale słyszałem opinie innych). Czy wiecie że do Wiednia jest tylko 800 kilometrów. Gdyby były dobre drogi, to można by było wyskoczyć na weekend. Ale niestety przebić się przez Polskę potrafi wykończyć najbardziej wytrwałego kierowcę. I jazda która mogła by być przyjemna, zamienia się w koszmar. Nawet jeśli ustalimy sobie trasę która wydaje nam się bardzo miła, łatwa i przyjemna, musimy się liczyć z tym że nagle stanie tablica z napisem Objazd i będziemy musieli nadrobić 100 km polnymi drogami. I będziemy mieli szczęście jeśli się nie zgubimy, bo oznakowanie naszego objazdu nagle się skończy i trzeba sobie radzić samemu. Tak więc drodzy forumowicze. Aby przez Polskę, a potem juz będzie przyjemnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
picasso123 Re: temat rzeka ... droga... 09.12.05, 13:18 "A gdyby tak zastawili rozgrzebane?.. " no tak - w takim razie wypada mi tylko podziękować a jednocześnie przeprosić :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: temat rzeka ... droga... 09.12.05, 13:38 Zażartowałem sobie i to nie z ciebie. Wcześniej przeczytałem w ŻS taki tekst ..."Wiele uwagi poświęcono dzielnicy Piaski – uznano ją za rezerwę dla dalszego rozwóju Siedlec. Aby mogła pełnić tę funkcję, musi być lepiej połączona z resztą miasta. Temu ma służyć przedłużenie ulicy Szkolnej do Przymiarki. Porastający dziś chaszczami, należący do kolei wykop (tzw. karier), ma zostać włączony w układ komunikacyjny miasta." zs.eo.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2022&news_id=76223 Zastanowiło mnie to "przedłużenie Szkolnej do Przymiarki" i dalej nie mogę zrozumieć co to da? Jakim cudem karier włączony w układ komunikacyjny miasta poprawi kontakt z Piaskami? Pieniędzy to on pochłonie. Podziękować?- Prezydentowi, że raczył zauważyć stan tej ulicy.Myślę,że remont tej ulicy został przyśpieszony przez powstanie nowych obiektów (budynków handlowo-mieszkaniowych) i niewydolność kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
picasso123 Re: temat rzeka ... droga... 09.12.05, 14:28 taka ulicę to powinno się zamknąć i jeszcze stosowny mandacik komuś wystawić, bo jeżeli mozna dostać karę za nieodśnieżony samochód dajmy na to, to za stan takiej ulicy też jak najberdziej COŚ się należy :)) -bo jest ta sprawiedliwość czy jej nie ma- (??) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś