Gość: kolec IP: *.*.*.* 28.10.02, 12:59 Taka jest podobno nieoficjalna kolejność wg ilości oddanych głosów na kandydatów na prezydenta miasta. Proszę o korektę lub dalsze szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alek Re: Siedlce: Symanowicz-Seliga-Borkowski IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 19:14 12 mandatów w Radzie Miasta zdobył POPiS - prawica górą. 9 mandatów SLD - UP. 2 mandaty LPR. I tyle. Symanowicz ma dużą przewagę nad Seligą więc chyba wygra te wybory. Ale z czego tu się cieszyć. Wygrała bezbarwność. Po prawej stronie byli bardziej kreatywni ludzie. Za to w powiecie siedleckim będzie rządzić Samoobrona. Też nie ma się z czego cieszyć. Nudno, zimno i bezbarwnie. Tak zapowiadają się klejne 4 lata. Ach i nie liczcie na nowe miejsca pracy. Nie z takimi prezydentami. Pan Symanowicz musi spłacić długi za te nowe chodniki i nowe ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Siedlce: Symanowicz-Seliga-Borkowski IP: *.*.*.* 28.10.02, 19:45 Symanowicz - Seliga, no nie wiem, gra zaczyna się od nowa. Zresztą ja i tak stawiałem na Borkowskiego. Układ głosów w Radzie chyba raczej patowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Re: Siedlce: Symanowicz-Seliga-Borkowski IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 09:38 Ostatni będą pierwszymi. Szkoda by było jednak stracić Borkowskiego dla potrzeb miasta. Z tego co ludzie mówią wynika, że mylono dr Jana Borkowskiego z senatorem Borkowskim, właścicielem zakładów mięsnych, i dlatego nie wybierano. Fakt, nazwisko Borkowski na Podlasiu siedleckim - to nazwisko zbyt częste, aby nie pomylic osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Siedlce: Symanowicz-Seliga-Borkowski IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 12:20 W Łukowie też mylono Starostę Jana Szczygielskiego z innym kandydatem Janem Szczygielskim. Efekt jest taki, że obydwaj dostali się do Rady Powiatu. Nie wiem tylko który na fali którego. Nie uważam że Pana Borkowskiego stracilibyśmy na stanowisku Prezydenta. Ale zgadzam się co do tego, że ludzie mogli mylić osoby. To potwierdza tezę, że wyborcy nie wiedzieli na kogo głosują. Niestety nie dorośliśmy jeszcze do demokratycznych wyborów samorządowych. I tak na marginesie. Znam nowowybranego Radnego, który obiecywał wszystkim znajomym że jak się dostanie do rady Miasta do stawia wódkę wszystkim. Niestety od poniedziałku nosi głowę wysoko i nie poznaje tychże znajomych. Przypuszczam że chce zostać przewodniczącym Miejskiej Komisji Antyalkoholowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist HABEMUS PRESIDENTAM IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 08:00 Wygrał ten, który wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: HABEMUS PRESIDENTAM IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 10:55 Niestety. Biorąc pod uwagę frekwencję (ok. 30 proc) to głosowało na pana Symanowicza ok. 18 proc społeczeństwa Siedlec. Brawo panie prezydencie ma Pan ogromne poparcie. CXałe osiedle na pana Głosowało. A ile jest osiedli w Siedlcach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: HABEMUS PRESIDENTAM IP: *.*.*.* 13.11.02, 13:28 To jest cena demokracji. Głosuje kto chce i na kogo chce. Uczucie zawodu pojawia się wtedy, gdy inni wybierają inaczej niż my. Żeby chociaż ci inni mieli rację, ale nie mają. Pan Symanowicz nie jest najlepszym rozwiązanie i nawet nie jest ważne ile osób oddało na niego w II turze głosy. Wszystko było wiadome po I turze i wiele osób uznało kolejne głosowanie za nie istotne. Szkoda mi Pana Borkowskiego. To był chyba kandydat najlepszy na nadchodzące lata bratania się z UE i szerokoformatowego patrzenia na potrzeby miasta i regionu. Byłby dobrym partnerem dla Pana Tchórzewskiego, też byłego ministra teraz radnego w sejmiku mazowieckim, chociaż z opcji politycznej nie za bardzo. Chyba Pan Symanowicz nie będzie pełnokrwistym graczem w tym tandemie w zabieganiu o sprawy Siedlec. Obym się mylił! Życzę mu jednak powodzenia. Został wybrany demokratycznie i za wszystko co dobrego zrobi dla miasta, będziemy mu wdzięczni. Życzę mu jak najmniej przespanych, niedostrzeżonych lub przegapionych możliwości wzmożenia rozwoju miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: HABEMUS PRESIDENTAM 15.11.02, 00:40 Jasne, że trzeba mu życzyć jak najlepiej, bo to życzenia dla nas samych. Szczerze mówiąc nie bardzo wiem, czy wygrał Pan S., czy moze to inni przegrali. Czytałem bardzo dobry felieton w Tygodniku Siedleckim bodajże Pani Marioli Zaczyńskiej. Zgadzam się z jej poglądem, ze SLD musiało przegrać wystawiając tak marnych kandydatów. Ekipa Pana Symanowicza też była cieniutka z wyjątkiem paru nazwisk - i oni pociągneli pociąg. Drużyna Pana Borkowskiego była z koleji bardzo nierówna. Kilka świetnych nazwisk, ale także sporo miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: HABEMUS PRESIDENTAM IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 11:28 No to czekamy na podniesienie kurtyny i pierwsze wypowiedzi nowego (starego) prezydenta. Ciekawe, kto będzie piastował funkcje wiceprezydenta(-ów)? Odpowiedz Link Zgłoś