guthead 06.11.06, 17:21 www.tchorzewski.pl/daniel%20Guth%20sw.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 17:23 Proszę bardzo i zachęcam do brania udziału w wyborach. Proszę oddać swój głos na mnie, jeśli Państwo nie mają jeszcze kandydata na stanowisko radnego. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 żenada! 06.11.06, 17:28 ulotka. Może sukces, że na dwóch stronach tylko 4 błędy. Ale jednocześnie podpisujesz się pod tymi błędami. Poza tym jakoś tak nie widzę tam Twojego programu. Trzeba zrobić, musimy walczyć... Hehe. Taki jesteś światowiec, a nie wiesz, jak się tworzy realne cele? Słyszałeś coś o mierzalności, realności, przyporządkowaniu? W jaki sposób będzie można ocenić, czy się z nich wywiązujesz, skoro nie podajesz terminu, środków, kryteriów? Co wynika z tego, że trzeba utwardzić jezdnie przy przystankach? Napisz, co jest wyznacznikiem spełnienia któregoś z punktów. I Ty skończyłeś zarządzanie... Odpowiedz Link Zgłoś
doberek4 Re: żenada! 06.11.06, 18:09 Masz rację raks, kandydat prosi o postawienie przy nazwisku krzyżyka,ale myślę, że niektórzy juz postawili krzyżyk. Guthead is Gutdead? Is it right? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: żenada! 06.11.06, 23:09 Oh Madame, Pani chyba z kręgów rządowych, Jakoś tak znajomo zabrzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: żenada! 07.11.06, 12:56 muchawka napisał: > Oh Madame, Pani chyba z kręgów rządowych jeszcze nie, ale kto wie, może kiedyś .... Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 konkurs 06.11.06, 20:55 wiesz, nawet jak nie urządzam, to się tak zastanawiam, że bym się wstydził podpisywać pod tekstem bez sensu, a do tego pełnym błędów. A poza tym, to coś mało rzeczowo odpowiadasz. Ja Cię o program, Ty mi o konkursie. W swojej działalności też tak będziesz? Ktoś do Ciebie, że ma problem, a Ty mu, czy mu słoneczko w wakacje świeciło. Ty jeszcze nie wystartowałeś, a już... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 18:10 Problem skrzyżowania Kazimierzowska Wyszyńskiego jż był przerabiany. Nadal chcesz do tego wracać? I taka nietypowa ulotka Bez zdjęcia. Należałoby mieć nadzieję, że real nie jest taki straszny? Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:26 TAK. Co dzień jeżdżę Wiszniewskiego minimum dwa razy nawet jak są wstawione słupki. Od 12-18 korki przy sp7 mnie to denerwuje a można tam zrobić małą uliczkę z ogranicznikami. Otwórz szerzej oczy, spójrz pod innym kątem. Przyznaj mi rację, że jest to osiągalne! Bunt dla buntu. Czasem mi się zdaje że tu troglodyci siedzą(nie bierz tego osobiście). Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:31 Maestro, nie rób z Wiszniewskiego drogi samochodowej. To jest mała uliczka dojazdowo-parkingowa do amfiteatru, w przyszłości jak dobrze pójdzie również do multikina. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:33 Czemu? Flecisto z czwartego rzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:36 Mein lieber Herr, to jest nie fair, chcesz zamiast ścieżki mieć motor-way. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:49 No comprende per germano. Mam korki i chcę je zlikwidować. Lokalna osiedlowa droga spełnia takie same funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:51 Lokalna osiedlowa a droga mająca rozładować korek to chyba nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:00 Jest taki skrót na Starowiejską z Kazimierzowskiej gdzie wyjeżdża się na przeciw komendy police, uprzejmi kierowcy zawsze tam puszczają. Są tam wielkie ograniczniki. Jeśli otwarta była by Wiszniewskiego i zrobiona w ten sam sposób, międzyosiedlowy ruch mógłby.... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:05 A pytałeś mieszkańców ul. Ogińskich i Królowej Jadwigi (chyba o tych piszesz) jak jest im z takim "międzyosiedlowym ruchem"... Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 23:40 Nie pytałem, Mieszkańców Wiszniewskiego też nie pytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:00 ależ Ty głupi jesteś. Ośmieszać Cię to nawet nie jest wyzwanie Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 22:45 Pomysłami piekło jest wybrukowane, ale jakoś się tam nie polepszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:45 Z tego co wiem to Wiszniewskiego jest ulicą zamkniętą i nie powinno się nią jeździć. Jeśli nią jeździsz to widocznie jesteś jednym z tych, którzy nie pozwalają spacerować spokojnie z wózkami. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:47 Jeżdżąc 40 km/h można przeszkadzać ale jak jedzie się 15-20 km/h to nikomu to nie przeszkadz. tak? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:49 Mr. Guthead, nie wygląda mi to na HIT! Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:53 Hitem to nawet nie powinno być ale rozwiązaniem dla lokalnego ruchu. Zrozumieją to Ci, którzy muszą dojechać do osiedla Młynarska z osiedla Nowe Siedlce, niekoniecznie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:56 No comprende per germano, to po co wciskasz siano, że Wiszniewskiego ma osiedlowej ulicy miano? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:57 Twierdzisz, że mieszkasz na Wyszyńskiego i takie bzdury opowiadasz? Chłopie. Zastanów się. Bo jakoś mi to nijak nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:04 Parchy jakieś wstawiacie! Tam nie ma mieszkańców. Chodzi wam o ruch po chodniku, a mi po drodze. A mieszkam na Księdza Stanisława Brzóski. Oburzyła się loża czy nie zrozumiała? (ide na wino grzane) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:06 Z tego co wyczytałem, to grzańca podają w Dolce Vita. Może też wpadnę? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 05:15 u nas też grzane jest:)) a co do wiszniewskiego to ty guthead przestań myśleć pedałem a zacznij trochę wyobraźni używać. wiem, że to niełatwe, ale spróbuj. nie jestem złośliwy bo jeszcze pare lat temu też bym o pewnych rzeczach nie pomyślał, ale wiek i dzieci zmieniają ogląd wielu spraw. dlatego ja dzisiaj spacerując z żoną i synkiem po parku nie chcę tam napotykać na autka a spokojnie przejść do dalszej części parku. ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 11:46 A mi się coś obiło o uszy, że to już jest postanowione, że wiszniewskiego będzie otwarta dla ruchu. W końcu kino tam budują... Przejazd jest faktycznie denerwujący z Prusa na Młynarską, czy w ogóle do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:34 nie twierdzę, że nie jest, ale pomysł otwierania wiszniewskiego nie wydaje mi się być trafionym. choć przyznam szczerze, że może warto by spróbować i zobaczyć jak to wyjdzie w praniu:) może wysttarczyło by dopuścić ruch od poniedziałku do piątku i zamykać ulicę na sobotę niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:55 Starujesz jak również ja na stanowisko Radnego i jak ja reprezentujesz nowe poglądy a rozpatrzenie takiego krótkiego tematu stawia Cię w pozycji babci z wnusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:56 Kolejny punkt do dyskusji proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:00 Jeśli tam ma być i funkcjonować kino to ruch pewno będzie cały czas, w końcu w weekendy pewno najwięcej klientów kino będzie miało. Odnośnie ludzi spacerujących po parku faktycznie to też problem, być może wystarczyłoby ograniczenie predkości do 30km/h (droga osiedlowa, tylko dla aut osobowych). Dla mnie jako mieszkańca Nowych Siedlec poważnym problemem komunikacyjnym jest też skrzyżowanie Prusa/Jagiełły z Czerwonego Krzyża/Broniewskiego. Naprawdę nie wiem czemu tam jeszcze nie ma ronda, szczególnie, że miejsca jest bardzo dużo. Wyjazd z podporządkowaych ulic stanowi nie lada wyczyn, a stłuczki są na porządku dziennym. Myślę, ze takich miejsc jest jeszcze więcej w SDL, ale miasto ma pewno ważniejsze wydatki, np. zrobienie chodników na podrzędnych ulicach przed samymi wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:04 Guthead, nie dąsaj się, ale bądż rzeczowy. Daj sobie coś wytłumaczyć. Ul. Wiszniewskiego jest taką parauliczką rozdzielającą kompleks parkowo- rekreacyjny. Po jednej stronie zabytkowy park, po drugiej tereny spacerowe, górka(?), amfiteatr i słynna aleja kasztanowa. Gdyby miała stać się normalną ulicą, trzeba poszerzyć, zniszczyc kawałek parku, a efektu i tak nie będzie. Nie zrobisz ronda na Starowiejskiej lub na Prusa. Pomyśl o usprawnieniu ruchu na Prusa. Tam można dobudować drugą jezdnię, podobnie na Kazimierzowskiej i Wyszyńskiego, co znacznie rozładowałoby ruch zwiększając przepustość głównego ciągu komunikacyjnego. Wąskie gardło jest właśnie tam i dlatego utrudnia to dojazd do Młynarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:13 Nie rozbudujesz już zbytnio Kazimierzowskiej, tam się wszystko blokuje na skrzyżowaniu ze Starowiejską. Przebudowa tej ulicy miała wszystko rozładować, a tak się nie stało, często wręcz przeciwnie, aby skręcić w lewo trzeba stać po 5-7minut w korku.... szybciej można pojechać prosto i zawrócić, niż czekać na tych światłach. Dlatego jakaś druga ulica, która by rozładowała w niewielkim stopniu nawet ruch sporo by pomogła, nawet jednokierunkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:21 W lewo skręca głównie tranzyt. Kłania się kolejny temat Nowych Siedlec - ul. Północna. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:21 Ta Północna będzie kiedykolwiek zrobiona? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:25 Będzie, jeżeli radni z dzielnicy NS przestaną protestować. Na forum istnieje extra wątek w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:52 emektb napisał: > a co do wiszniewskiego to ty guthead przestań myśleć pedałem a zacznij trochę > wyobraźni używać. wiem, że to niełatwe, ale spróbuj. nie jestem złośliwy bo > jeszcze pare lat temu też bym o pewnych rzeczach nie pomyślał, ale wiek i > dzieci zmieniają ogląd wielu spraw. przeczytaj gdzie jest Twoja uprzejmość i obiektywizm dziennikarski. Konfrontacja: Ty i Twój syn VS. ja i kierowcy w korkach. Spytaj o zdanie taksówkarzy. Potem ludzi, którzy budują nam drogi, jakie są możliwości, potem koło 13-15 idź pod SP7 i zobacz, w jakich oparach biegają i uczą się dzieci Twoje zapewne też. Uparliście się do tej ulicy jak osły. Nic się nie zmieni. Dalej to samo. Odpowiedz Link Zgłoś