Dodaj do ulubionych

Elektroniczna ulotka

06.11.06, 17:21
www.tchorzewski.pl/daniel%20Guth%20sw.pdf
Obserwuj wątek
    • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 17:23
      Proszę bardzo i zachęcam do brania udziału w wyborach. Proszę oddać swój głos
      na mnie, jeśli Państwo nie mają jeszcze kandydata na stanowisko radnego.
      Dziękuję
    • raks5 żenada! 06.11.06, 17:28
      ulotka. Może sukces, że na dwóch stronach tylko 4 błędy. Ale jednocześnie
      podpisujesz się pod tymi błędami.

Poza tym jakoś tak nie widzę tam Twojego programu.
      Trzeba zrobić, musimy walczyć...

Hehe. Taki jesteś światowiec, a nie wiesz, jak się tworzy realne cele?
      Słyszałeś coś o mierzalności, realności, przyporządkowaniu?
      W jaki sposób będzie można ocenić, czy się z nich wywiązujesz, skoro nie
      podajesz terminu, środków, kryteriów?
      Co wynika z tego, że trzeba utwardzić jezdnie przy przystankach? Napisz, co
      jest wyznacznikiem spełnienia któregoś z punktów.

I Ty skończyłeś zarządzanie...
      • doberek4 Re: żenada! 06.11.06, 18:09
        Masz rację raks, kandydat prosi o postawienie przy nazwisku krzyżyka,ale
        myślę, że niektórzy juz postawili krzyżyk. Guthead is Gutdead? Is it right?
        • niunianiu Re: żenada! 06.11.06, 22:48
          yes,yes,yes!!!
          • muchawka Re: żenada! 06.11.06, 23:09
            Oh Madame, Pani chyba z kręgów rządowych, Jakoś tak znajomo zabrzmiało.
            • niunianiu Re: żenada! 07.11.06, 12:56
              muchawka napisał:

> Oh Madame, Pani chyba z kręgów rządowych
              jeszcze nie, ale kto wie, może kiedyś ....
      • guthead Reżenada! 06.11.06, 20:21
        raks5 co ty konkurs polonistyczny urządzasz?
        • raks5 konkurs 06.11.06, 20:55
          wiesz, nawet jak nie urządzam, to się tak zastanawiam, że bym się wstydził
          podpisywać pod tekstem bez sensu, a do tego pełnym błędów.

A poza tym, to coś mało rzeczowo odpowiadasz.
          Ja Cię o program, Ty mi o konkursie.
          W swojej działalności też tak będziesz?

Ktoś do Ciebie, że ma problem, a Ty mu, czy mu słoneczko w wakacje świeciło.

Ty jeszcze nie wystartowałeś, a już...
          • guthead Re: konkurs 06.11.06, 21:06
            Spokojnie mam na to pomysł.
    • bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 18:10
      Problem skrzyżowania Kazimierzowska Wyszyńskiego jż był przerabiany. Nadal
      chcesz do tego wracać?

I taka nietypowa ulotka Bez zdjęcia. Należałoby mieć nadzieję, że real nie jest
      taki straszny?
      • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:26
        TAK. Co dzień jeżdżę Wiszniewskiego minimum dwa razy nawet jak są wstawione
        słupki. Od 12-18 korki przy sp7 mnie to denerwuje a można tam zrobić małą
        uliczkę z ogranicznikami. Otwórz szerzej oczy, spójrz pod innym kątem. Przyznaj
        mi rację, że jest to osiągalne! Bunt dla buntu. Czasem mi się zdaje że tu
        troglodyci siedzą(nie bierz tego osobiście).
        • muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:31
          Maestro, nie rób z Wiszniewskiego drogi samochodowej. To jest mała uliczka
          dojazdowo-parkingowa do amfiteatru, w przyszłości jak dobrze pójdzie również do
          multikina.
          • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:33
            Czemu? Flecisto z czwartego rzędu?
            • muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:36
              Mein lieber Herr, to jest nie fair, chcesz zamiast ścieżki mieć motor-way.
              • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:49
                No comprende per germano. Mam korki i chcę je zlikwidować. Lokalna osiedlowa
                droga spełnia takie same funkcje.
                • bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:51
                  Lokalna osiedlowa a droga mająca rozładować korek to chyba nie to samo.
                  • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:00
                    Jest taki skrót na Starowiejską z Kazimierzowskiej gdzie wyjeżdża się na
                    przeciw komendy police, uprzejmi kierowcy zawsze tam puszczają. Są tam wielkie
                    ograniczniki. Jeśli otwarta była by Wiszniewskiego i zrobiona w ten sam sposób,
                    międzyosiedlowy ruch mógłby....
                    • bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:05
                      A pytałeś mieszkańców ul. Ogińskich i Królowej Jadwigi (chyba o tych piszesz)
                      jak jest im z takim "międzyosiedlowym ruchem"...
                      • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 23:40
                        Nie pytałem, Mieszkańców Wiszniewskiego też nie pytałem.
                        • muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 23:43
                          Kto pyta, nie błądzi.
        • raks5 Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:43
          a czym tam, rowerem jezdzisz?
          • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:45
            Otwórz umysł. Samochodem.
            • raks5 Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:00
              ależ Ty głupi jesteś. Ośmieszać Cię to nawet nie jest wyzwanie
            • niunianiu Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 22:39
              śrubokrętem
              • muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 22:45
                Pomysłami piekło jest wybrukowane, ale jakoś się tam nie polepszyło.
        • bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:45
          Z tego co wiem to Wiszniewskiego jest ulicą zamkniętą i nie powinno się nią
          jeździć. Jeśli nią jeździsz to widocznie jesteś jednym z tych, którzy nie
          pozwalają spacerować spokojnie z wózkami.
          • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:47
            Jeżdżąc 40 km/h można przeszkadzać ale jak jedzie się 15-20 km/h to nikomu to
            nie przeszkadz. tak?
            • muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:49
              Mr. Guthead, nie wygląda mi to na HIT!
              • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:53
                Hitem to nawet nie powinno być ale rozwiązaniem dla lokalnego ruchu. Zrozumieją
                to Ci, którzy muszą dojechać do osiedla Młynarska z osiedla Nowe Siedlce,
                niekoniecznie odwrotnie.
                • muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:56
                  No comprende per germano, to po co wciskasz siano, że Wiszniewskiego ma
                  osiedlowej ulicy miano?
                • bydlaq Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 20:57
                  Twierdzisz, że mieszkasz na Wyszyńskiego i takie bzdury opowiadasz? Chłopie.
                  Zastanów się. Bo jakoś mi to nijak nie pasuje.
                  • guthead Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:04
                    Parchy jakieś wstawiacie! Tam nie ma mieszkańców. Chodzi wam o ruch po
                    chodniku, a mi po drodze. A mieszkam na Księdza Stanisława Brzóski. Oburzyła
                    się loża czy nie zrozumiała? (ide na wino grzane)
                    • muchawka Re: Elektroniczna ulotka 06.11.06, 21:06
                      Z tego co wyczytałem, to grzańca podają w Dolce Vita. Może też wpadnę?
                      • emektb Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 05:15
                        u nas też grzane jest:))

a co do wiszniewskiego to ty guthead przestań myśleć pedałem a zacznij trochę
                        wyobraźni używać. wiem, że to niełatwe, ale spróbuj. nie jestem złośliwy bo
                        jeszcze pare lat temu też bym o pewnych rzeczach nie pomyślał, ale wiek i
                        dzieci zmieniają ogląd wielu spraw. dlatego ja dzisiaj spacerując z żoną i
                        synkiem po parku nie chcę tam napotykać na autka a spokojnie przejść do dalszej
                        części parku. ot i tyle.
                        • ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 11:46
                          A mi się coś obiło o uszy, że to już jest postanowione, że wiszniewskiego będzie
                          otwarta dla ruchu. W końcu kino tam budują...
                          Przejazd jest faktycznie denerwujący z Prusa na Młynarską, czy w ogóle do centrum.
                          • emektb Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:34
                            nie twierdzę, że nie jest, ale pomysł otwierania wiszniewskiego nie wydaje mi
                            się być trafionym. choć przyznam szczerze, że może warto by spróbować i
                            zobaczyć jak to wyjdzie w praniu:) może wysttarczyło by dopuścić ruch od
                            poniedziałku do piątku i zamykać ulicę na sobotę niedzielę?
                            • guthead Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:55
                              Starujesz jak również ja na stanowisko Radnego i jak ja reprezentujesz nowe
                              poglądy a rozpatrzenie takiego krótkiego tematu stawia Cię w pozycji babci z
                              wnusiem.
                            • guthead Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:56
                              Kolejny punkt do dyskusji proszę.
                            • ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:00
                              Jeśli tam ma być i funkcjonować kino to ruch pewno będzie cały czas, w końcu w
                              weekendy pewno najwięcej klientów kino będzie miało. Odnośnie ludzi
                              spacerujących po parku faktycznie to też problem, być może wystarczyłoby
                              ograniczenie predkości do 30km/h (droga osiedlowa, tylko dla aut osobowych).
                              Dla mnie jako mieszkańca Nowych Siedlec poważnym problemem komunikacyjnym jest
                              też skrzyżowanie Prusa/Jagiełły z Czerwonego Krzyża/Broniewskiego. Naprawdę nie
                              wiem czemu tam jeszcze nie ma ronda, szczególnie, że miejsca jest bardzo dużo.
                              Wyjazd z podporządkowaych ulic stanowi nie lada wyczyn, a stłuczki są na
                              porządku dziennym. Myślę, ze takich miejsc jest jeszcze więcej w SDL, ale miasto
                              ma pewno ważniejsze wydatki, np. zrobienie chodników na podrzędnych ulicach
                              przed samymi wyborami...

• muchawka Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:04
                                Guthead, nie dąsaj się, ale bądż rzeczowy. Daj sobie coś wytłumaczyć.
                                Ul. Wiszniewskiego jest taką parauliczką rozdzielającą kompleks parkowo-
                                rekreacyjny. Po jednej stronie zabytkowy park, po drugiej tereny spacerowe,
                                górka(?), amfiteatr i słynna aleja kasztanowa. Gdyby miała stać się normalną
                                ulicą, trzeba poszerzyć, zniszczyc kawałek parku, a efektu i tak nie będzie.
                                Nie zrobisz ronda na Starowiejskiej lub na Prusa.
                                Pomyśl o usprawnieniu ruchu na Prusa. Tam można dobudować drugą jezdnię,
                                podobnie na Kazimierzowskiej i Wyszyńskiego, co znacznie rozładowałoby ruch
                                zwiększając przepustość głównego ciągu komunikacyjnego. Wąskie gardło jest
                                właśnie tam i dlatego utrudnia to dojazd do Młynarskiej.
                                • ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:13
                                  Nie rozbudujesz już zbytnio Kazimierzowskiej, tam się wszystko blokuje na
                                  skrzyżowaniu ze Starowiejską. Przebudowa tej ulicy miała wszystko rozładować, a
                                  tak się nie stało, często wręcz przeciwnie, aby skręcić w lewo trzeba stać po
                                  5-7minut w korku.... szybciej można pojechać prosto i zawrócić, niż czekać na
                                  tych światłach.
                                  Dlatego jakaś druga ulica, która by rozładowała w niewielkim stopniu nawet ruch
                                  sporo by pomogła, nawet jednokierunkowa.

• muchawka Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:21
                                    W lewo skręca głównie tranzyt. Kłania się kolejny temat Nowych Siedlec - ul.
                                    Północna.
                                    • ygd Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:21
                                      Ta Północna będzie kiedykolwiek zrobiona?

• muchawka Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 13:25
                                        Będzie, jeżeli radni z dzielnicy NS przestaną protestować. Na forum istnieje
                                        extra wątek w tej sprawie.
                        • guthead Re: Elektroniczna ulotka 07.11.06, 12:52
                          emektb napisał:
                          > a co do wiszniewskiego to ty guthead przestań myśleć pedałem a zacznij trochę
                          > wyobraźni używać. wiem, że to niełatwe, ale spróbuj. nie jestem złośliwy bo
                          > jeszcze pare lat temu też bym o pewnych rzeczach nie pomyślał, ale wiek i
                          > dzieci zmieniają ogląd wielu spraw.
                          przeczytaj gdzie jest Twoja uprzejmość i obiektywizm dziennikarski.
                          Konfrontacja:
                          Ty i Twój syn VS. ja i kierowcy w korkach.
                          Spytaj o zdanie taksówkarzy. Potem ludzi, którzy budują nam drogi, jakie są
                          możliwości, potem koło 13-15 idź pod SP7 i zobacz, w jakich oparach biegają i
                          uczą się dzieci Twoje zapewne też.
                          Uparliście się do tej ulicy jak osły. Nic się nie zmieni. Dalej to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka