unitedk 26.06.07, 19:07 witam wszystkich musze dojechac samochodem z siedlec do warszawy - na lotnisko okecie nie znam wogole warszawy moglby mi ktos wytlumaczyc jak naprosciej dojechac ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelek.mar Re: droga do wwy 26.06.07, 19:46 unitedk napisał: > witam wszystkich > > musze dojechac samochodem z siedlec do warszawy - na lotnisko okecie > > nie znam wogole warszawy > > moglby mi ktos wytlumaczyc jak naprosciej dojechac ? 2 skręty w lewo :-))) Jak będziesz wjeżdzał do Warszawy i dojedziesz do zwężonej, rozkopanej drogi to zacznij być czujny ;-) Będą to prace drogowe w okolicach ulicy Marsa i Ostrobramskiej, prace nad drogą łączącą prawobrzeżną wawe z lewobrzeżną przez most siekierkowski... Wjedziesz w lewo, w ulicę Ostrobramską (kieruj się na Poznań, Wrocław, Kraków, Katowice, Łódź - w tej chwili tablica wskazuje tylko Poznań i Centrum...:-) ). Jadąc zatem Ostrobramską i dalej tzw. trasą łazienkowską :-) jedź cały czas prosto nie zjeżdzając z głównej trasy. Będziesz jechał al. Armii Ludowej, następnie Powst Wielkopolski, aż do pomnika Lotnika na skrzyżowaniu Wawelskiej i Żwirki i Wigury. Od skrętu w okolicach Marsa do pomnika minie (bez korków) średnio 15-20 minut jazdy. Przy pomniku lotnika drugi raz w lewo w Żwirki i Wigury i jadąc cały czas prosto dojeżdzasz do lotniska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jamaica77 Re: droga do wwy 26.06.07, 22:42 wezęł ostrobramska-marsa-płowiecka oddali do użytku. dzisiaj byłem mile zaskoczony, o godzinie 8 zero korków, a i przez mińsk tak jakby lepiej się jedzie. Dopiero na trasie łazienkowskiej korki.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekdobrarada1 Re: droga do wwy 26.06.07, 19:50 Wjeżdżając do Wawy od strony Mińska jedziesz ul. Płowiecką. Następnie przed skrzyżowaniem z Marsa nie jedziesz prosto, tylko lecisz w lewo nowym wiaduktem na most Siekierkowski. Mijasz Wisłę, cały czas prosto (uważaj za mostem na wiadukcie nad Czerniakowską trzymaj się lewego, bądź kolejnego od lewej pasa. Dalej główną Sobieskiego, Doliną Sł€żewiecką, Rzymowskiego (jeden ciąg ulic) do skrzyżowania z Marynarską - na którą wjeżdżasz wiaduktem w lewo (po prawej Galeria Mokotów) - tutaj postoisz w korku. Po minięciu górą linii kolejowej na Radom, a przed wiaduktem nad Zwirki i Wigury - lecisz prawym pasem właśnie w Zwirki, a nastepnie w lewo pod tym wiaduktem prosto na lotnisko. Najlepiej wydrukuj sobie z netu jakąś mapkę i z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: droga do wwy 26.06.07, 21:51 Jeśli nie znasz W-wy to lepiej jedź Ostrobramską a nie Trasą Siekierkowską. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: droga do wwy 27.06.07, 21:32 Ja was podziwiam ludzie. Bo ulice Wa-wy są dla mnie potworną szkołą przetrwania. Nawet jeśli robię tylko za pasażera. To jazda warszawskimi ulicami jest straszliwym przezyciem. Te tabuny samochodów, nerwy, zajeżdżanie drogi. Brrr. Az z tego wszystkiegosobie jakiejś herbatki uspokajającej zrobię. Bo wspomnienia wróciły:) Odpowiedz Link Zgłoś