Dodaj do ulubionych

droga do wwy

26.06.07, 19:07
witam wszystkich

musze dojechac samochodem z siedlec do warszawy - na lotnisko okecie

nie znam wogole warszawy

moglby mi ktos wytlumaczyc jak naprosciej dojechac ?
Obserwuj wątek
    • pawelek.mar Re: droga do wwy 26.06.07, 19:46
      unitedk napisał:

> witam wszystkich
      >
      > musze dojechac samochodem z siedlec do warszawy - na lotnisko okecie
      >
      > nie znam wogole warszawy
      >
      > moglby mi ktos wytlumaczyc jak naprosciej dojechac ?

2 skręty w lewo :-)))
      Jak będziesz wjeżdzał do Warszawy i dojedziesz do zwężonej, rozkopanej drogi to
      zacznij być czujny ;-) Będą to prace drogowe w okolicach ulicy Marsa i
      Ostrobramskiej, prace nad drogą łączącą prawobrzeżną wawe z lewobrzeżną przez
      most siekierkowski...
      Wjedziesz w lewo, w ulicę Ostrobramską (kieruj się na Poznań, Wrocław, Kraków,
      Katowice, Łódź - w tej chwili tablica wskazuje tylko Poznań i Centrum...:-) ).
      Jadąc zatem Ostrobramską i dalej tzw. trasą łazienkowską :-) jedź cały czas
      prosto nie zjeżdzając z głównej trasy. Będziesz jechał al. Armii Ludowej,
      następnie Powst Wielkopolski, aż do pomnika Lotnika na skrzyżowaniu Wawelskiej i
      Żwirki i Wigury. Od skrętu w okolicach Marsa do pomnika minie (bez korków)
      średnio 15-20 minut jazdy. Przy pomniku lotnika drugi raz w lewo w Żwirki i
      Wigury i jadąc cały czas prosto dojeżdzasz do lotniska :-)
      • unitedk Re: droga do wwy 26.06.07, 19:49
        dziekuje bardzo !
      • jamaica77 Re: droga do wwy 26.06.07, 22:42
        wezęł ostrobramska-marsa-płowiecka oddali do użytku. dzisiaj byłem mile
        zaskoczony, o godzinie 8 zero korków, a i przez mińsk tak jakby lepiej się
        jedzie. Dopiero na trasie łazienkowskiej korki.Pozdr.
    • wujekdobrarada1 Re: droga do wwy 26.06.07, 19:50
      Wjeżdżając do Wawy od strony Mińska jedziesz ul. Płowiecką. Następnie przed
      skrzyżowaniem z Marsa nie jedziesz prosto, tylko lecisz w lewo nowym wiaduktem
      na most Siekierkowski. Mijasz Wisłę, cały czas prosto (uważaj za mostem na
      wiadukcie nad Czerniakowską trzymaj się lewego, bądź kolejnego od lewej pasa.
      Dalej główną Sobieskiego, Doliną Sł€żewiecką, Rzymowskiego (jeden ciąg ulic) do
      skrzyżowania z Marynarską - na którą wjeżdżasz wiaduktem w lewo (po prawej
      Galeria Mokotów) - tutaj postoisz w korku. Po minięciu górą linii kolejowej na
      Radom, a przed wiaduktem nad Zwirki i Wigury - lecisz prawym pasem właśnie w
      Zwirki, a nastepnie w lewo pod tym wiaduktem prosto na lotnisko. Najlepiej
      wydrukuj sobie z netu jakąś mapkę i z głowy.
    • nash_bridges Re: droga do wwy 26.06.07, 21:51
      Jeśli nie znasz W-wy to lepiej jedź Ostrobramską a nie Trasą Siekierkowską.
      Pozdrawiam.
      • teofano1 Re: droga do wwy 27.06.07, 21:32
        Ja was podziwiam ludzie. Bo ulice Wa-wy są dla mnie potworną szkołą
        przetrwania. Nawet jeśli robię tylko za pasażera. To jazda warszawskimi ulicami
        jest straszliwym przezyciem. Te tabuny samochodów, nerwy, zajeżdżanie drogi.
        Brrr. Az z tego wszystkiegosobie jakiejś herbatki uspokajającej zrobię. Bo
        wspomnienia wróciły:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka