bambii 12.10.07, 21:33 Czy bezwględny Kaczor zjadł małego Donalda ? Czy Doniu znokautował Kaczora ? Jakie opinie w mieście PiSowym ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ygd Tusk - dominator... 12.10.07, 21:42 ..taka jest właśnie moja i pewno większości opinia. Prawdę mówiąc nie spodziewałem się tego nawet, ze Donaldowi tak dobrze pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 21:44 To moze ja odpowiem za Jacoxa...Tusk zaliczyl klasyczne K.O. ;) A na powaznie...Moim zdaniem wygrał Tusk. Był bardziej wyluzowany, spokojniejszy i pare razy trafil Kaczynskiego. Kaczynskiemu pare razy to sie rowniez udalo miedzy innymi: most wzdluz rzeki. A co do metorycznych odpowiedzi zadawanych przez przeciwnika pytan to Tusk jest absolutnym zwyciezca. Pisze to obiektywnie bo nie bede glosowal na zadna z partii Odpowiedz Link Zgłoś
jacox to ja odpowiem za emti1-ego: 12.10.07, 21:55 "Premier zaliczył klasyczny nokaut !!!!" a tak na powaznie to zwolennicy Tuska obecni na debacie pokazali niezłe chamstwo, a ciamciaramcia jak zwykle nijaka sepleniła coś od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: to ja odpowiem za emti1-ego: 12.10.07, 22:25 Aha i dlatego Premier sromotnie przegrał debatę? :) Ciamciaramcia pokazał, ze ma jaja, czego niestety pan K. nie wykazał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: to ja odpowiem za emti1-ego: 12.10.07, 22:39 ciamciaramcia i jaja? chyba żartujesz? a z publicznością to tylko było widać poziom, "kulturę" wyborców PO- LiD-u. Debata była denna jak poprzednia, obaj często mówili co chcieli i nie udzielali konkretnych odpowiedzi, a mówienie, że ktoś wygrał jest tylko odczuciem subiektywnym (zawsze wygrywa ten, za kim przed debatą się było) Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: to ja odpowiem za emti1-ego: 12.10.07, 22:46 Jacox, to Ty żyjesz ? Jak ja bym był zwolennikiem Jarosława to bym popełnił "sepuku" Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: to ja odpowiem za emti1-ego: 12.10.07, 22:57 Sorry, ale ja byłem za prawdą, nie za Tuskiem.. i nie będę na jego partię głosował (na LiD tez nie). Widać frustratom trudno się do błędu przyznać i popełnić sepuku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: to ja odpowiem za emti1-ego: 12.10.07, 23:06 >Widać frustratom trudno się do błędu przyznać i popełnić sepuku ;) Niektórych nie widać, szkoda, tak się czasem dobrze spierało, a czasmi mieliśmy podobne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kinimod1 Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 21:44 Donald rozniósł Jarosława kaczyński sam się nie spodziewał że Tusk będzie tak przygotowany i czasami się zawieszał i nie wiedział co odpowiedzieć, nawet z trudem przyszło mu zadanie pytania Tuskowi bo go tak zatkało że chyba zapomniał o co miał spytać. Tusk był spokojniejszy, nie wtrącał się kaczyńskiemu w jego czas czym niestety Kaczyński nie umiał się zrewanżować. Ogólnie przewidywałem że przez tą debatę PIS straci z 5% a będzie pewnie jeszcze więcej. Kaczyński polegl Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 21:45 No coz,to zalezy kto kogo lubi hihihi,ale tak na powaznie myslalem ze Tusk przegra i to z kretesem. Wg mnie stalo sie odwrotnie i to z mocna przewaga na Tuska.Kaczynski polegl,publicznosc do bani ,stadionowa.Ale to Pan Premier chcial takiej formy wiec ja dostal.No i co mnie dobilo ze strony Premiera: " ... to wyscie zmusili mnie do koalicji z Samoobrona,to wasza wina" No tak,to nie wymaga komentarza,samo jest komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
piszczy Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 21:47 Że sobie pozwole na debatową poufałość: Jak dla mnie Donaldek górką, Jaruś troszkę za słabo przygotowany... (sztabowcy dali pupki) Schodził z tematu, uciekał od odpowiedzi merytorycznych. A każdą wypowiedź kończył tak jakby był na jakimś wiecu na zasadzie: PYT: Jarus ile to jest 2 razy 2? ODP: Hmm no więc myśmy myśleli, że wyście nie wiedzieli więc myśmy obliczyli lepiej niż wy! LEGIA GÓRĄ! Ot taka to była debata! Odpowiedz Link Zgłoś
tofifik13 Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 21:57 Kaczyński miał zabić Tuska i splunąć a strzelił sobie w skroń z własnej broni, tfu. Bielan z Kamińskim obalają chyba teraz Gorzką Żołądkową i szukają nowej roboty. Doniu Tusk się cieszy bo w poniedziałek kolejna debata w której weźmie udział gdzie potencjalnie moze wywalczyć jeszcze parę głosów a Jareczek już ma po wszystkiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 21:56 Jakoś zwolenników Jarusia nie widać, czyżby popełnili zbiorowe samobójstwo z krótkiej broni od wodza? A tak na poważnie to Kaczyński nie miał nic do powiedzania, otrzaskane slogany i hasełka przeciw naprawdę faktom i konkretom. Nie wiem czy zauważyliście, ale premier był kadrowany z bliska w dużym kadrze, a Tusk w mniejszym kadrze i często przeplatany tłem Jarka, taka mała manipulacja, ale wyglądało, że wodzuś mówił bardziej do odbiorcy i ogólnie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
suspender Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 22:11 gdybym nie wiedział jak wygląda PO w Siedlcach - po debacie głos mój należał by do nich. Ale wiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 22:19 Bezapelacyjne zwycięstwo Tuska. Każdy kto oglądał, nie może mieć innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Debata - jak było ? 12.10.07, 23:17 Wiem, że nie czytasz tego co pisze jacox. W skrócie jest przeciwny temu co podały następujące portale Onet.pl - głosy oddało 14,5 tys osób Donald Tusk - 83 proc. Jarosław Kaczyński - 15 proc. remis - 1 proc. nie wiem - 3 proc. Gazeta.pl - 13168 głosów Tusk - 89 proc. Kaczyński - 8 proc. nie wiem - 4 proc. Interia.pl - 9236 głosów: Tusk - 78 proc Kaczyński - 22 proc WP.pl - 6115 głosów Tusk - 79 proc. Kaczyński - 16 proc. remis - 1 proc. nie wiem - 1 proc. osobiście miałem niewątpliwą przyjemność słuchania debaty w radio. Nie wiem jak wizja, ale fonia przemawiała za Tuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Debata - jak było ? 14.10.07, 16:49 > Nie wiem jak wizja Wizja parę razy pokazała jak Jarusiowi "gula" rośnie i traci panowanie. Realizatorzy parę razy dawli mu ciasny kadr (jakby on był jedyną "gwiadą" tego programu) tak że mógł głosić swoje "orędzia" do ludu, ale Jaruś był cienki niczym Polsilver Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Wkręcacie mnie ? 13.10.07, 00:09 "Premier: czuję się jednoznacznym zwycięzcą debaty" wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1622975,news.html Odpowiedz Link Zgłoś
piszczy Re: Wkręcacie mnie ? 13.10.07, 00:16 A to dziwne bo on ze względu chyba na bliźniactwo, zawsze mówi my, wy, oni? I nagle czuje się jednoznacznie? Powinno chyba być: Premier czuje sie dwuznacznym zwycięzcą: a białe nie jest białe... a czarne nie jest czarne... Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Wkręcacie mnie ? 13.10.07, 09:28 > "Premier: czuję się jednoznacznym zwycięzcą debaty" A to należy uznać za najlepszy żart tej kampanii :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Wkręcacie mnie ? 13.10.07, 09:32 Nawet GW tak pisze : "Premier: Zwyciężyłem, Tusk nie miał nic do powiedzenia" wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4574578.html Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Mały pistolecik ? 13.10.07, 08:55 A o co chodzi z tym pistolecikiem ? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4574679.html Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Kto szuka samca alfa ? 13.10.07, 09:56 "Tomasz Witkowski, ekspert w sprawach psychomanipulacji, komentował: "każdy z nich osiągnął minimum: umocnienie swojego elektoratu. Ludzie raczej wykształceni o szerszym spojrzeniu, ceniący sobie fakty, rzetelność będą dalej popierali Tuska, a szukający samca alfa utwierdzą się w przekonaniu, że prawdziwym przywódcą jest premier Kaczyński"." wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1623051,news.html Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Debata - jak było ? 14.10.07, 21:37 kto wygrał to widać chyba po dzisiejszych sondażach przedwyborczych. Nigdy nikomu w ciągu kilkunastu godzin tak mocno nie wzrosły notowania. Dla mnie ta debata była beznadziejna z dwóch stron. Obaj mówili to, co im się chciało, nie odpowiadali na pytania. Żaden z nich nie powiedział nic konkretnego. Zdecydowanie jednak Tusk to "nic" opakował w ładniejsze pudełeczko. I wygrał niepodważalnie. Szkoda, że zabrakło kultury publiczności, bo możnaby powiedzieć, że zrobił to w pięknym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: Debata - jak było ? 14.10.07, 23:04 raks, zapisałeś się już do PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś