brycee 10.11.07, 08:18 Czy ktoś z Was ma internet w Erze? Ciekaw jestem jak z jakością tego neta. Napisali że prędkość do 7.2 Mb/s. www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/blueconnect/blueconnect_komputer Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brycee Re: Era Internet 10.11.07, 19:22 bambii napisał: > tylko ta zmiana prędkości :/ No akurat jeśli o to chodzi, to każdy provider podaje w ofercie prędkość maxymalną a wiadomo że rzadko tak jest. Chodzi mi tylko o to, by nie było jak w vectrze, gdzie płacę za 2 Mb/s a najczęsciej mam transfery na poziomie około 0.15-0.25 Mb/s :D Odpowiedz Link Zgłoś
kempo_27 Re: Era Internet 11.11.07, 17:16 Ten rodzaj netu nie nadaje sie do niczego innego jak do stron www i poczty. Pingi są jak w obecnie zlagowanej Vectranet czyli 250 + z tym ze nawet podczas rozmowy na skypa w erze czuć wyraźne opóźnienie. Jeśli jestes graczem i wazne sa dla ciebie pingi - to radzil bym tobie odpuścić neta z sieci GSM Pozdro . B.T.WVectra dalej ssie i nawet w sieci szkieletowej w siedlcach dzis pingo okolo 100 ms na swiatłowodach . Masakra !! Odpowiedz Link Zgłoś
gmx3 Re: Era Internet 11.11.07, 18:28 to sciema reklamują HSDPA a tak naprawde to 99% to umts do 300Kb/s :) hsdpa huspa jest tylko w kilku nadajnikach w polsce - tak dla marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: Era Internet 11.11.07, 20:23 Tepsa, Tele2 /chyba/, Domtek i Vectra. To chyba wszystko jeśli chodzi o możliwość internetu przewodowego w Siedlcach. A może ktoś wie, jaka jest jakość internetu radiowego oferowanego w naszym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
breuszek Re: Era Internet 11.11.07, 21:20 radiówki tragiczne bez dwóch zdań pisząc tpsa - dodaj multimo gtsowe lub netia a są tańsze niż tpsowe neo. korzystam z obydwu i sobie chwalę. a propo znowu radiówka na sprzedaż idzie na allegro siedlce24.pl/allegro/ i klik na nieruchomości po lewej Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: Era Internet 11.11.07, 21:51 breuszek napisał: > a propo znowu radiówka na sprzedaż idzie na allegro -"Sprzedam dobrze prosperującą, funkcjonującą od 9 lat firmę komputerową. W jej skład wchodzi sklep i serwis komputerowy wraz z infrastrukturą sieci lan i wifi oraz 150 aktywnymi abonentami"- LoL, abonentów też chce sprzedać :D Ciekawe czy wiedzą, że są wystawieni do sprzedaży na allegro :P Breuszek, dzięki wielkie za odpowiedź. Od znajomych z Neta też wiem, że chwalą sobie obydwie te usługi. Dzięki Tobie i dzięki nim chyba już się zdecydowałem na jedną z nich. Nie powiem na którą, żeby nie robić jej reklmy. Mają od tego swoich ludzi którym za to płacą :) Odpowiedz Link Zgłoś
breuszek Re: Era Internet 11.11.07, 22:45 jeśli chodzi o jakość poleciłbym netię. ciut lepsza imho. patrząc przez pryzmat lagów oraz awarii. ale multimo ma jeden plus który dla mnie ma znaczenie. dopóki nie rozłączysz się modemem to masz ip stały - czyli możesz mieć stałego ipka dość długo.. czasem się przydaje coś takiego :) aha .. i hosting w multimo to fajna rzecz.. nawet chyba mysql dają - nie korzystam więc mogę skłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: Era Internet 11.11.07, 23:01 Stałe IP to może być rzecz pozytywna lub negatywna :) Natomiast serwer z mysql to fajna sprawa, tyle tylko że mając publiczne ip można sobie na swoim własnym kompie postawić serwer www z php, mysql i czym tylko zechcesz. Na dodatek darmowe serwery mają w większości powyłączne niektóre komendy /względy bezpieczeństwa/. Jeśli masz ochotę zajrzyj do mojego postu pt. "Wybór operatora. .." Naprawdę zdziwiłem się, ale i ucieszyłem że w Siedlcach nie jest pod tym względem tak źle, jak sądziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: Era Internet 12.11.07, 12:39 Fiu fiu czyzby plajta? Stawiam ze to Techmedia... Odpowiedz Link Zgłoś