zosbas 08.06.06, 09:14 Czy ktoś z Was robi w TM dżemy bez cukru żelującego? jeśli tak to proszę podajcie jak to robicie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atunia Re: dżem truskawkowy 08.06.06, 17:30 Ja się tylko bardzo gorąco dołączam do prośby. W niedzielę zapewne będę musiała improwizować, wrzucę truskawki i cukier zwykły i będę grzała i mieszała, wszelkie sugestie mile widziane, też chcę bez żelfixów konserwantami pędzonych! Atunia Odpowiedz Link
uma.pax Re: dżem truskawkowy 30.07.06, 20:04 robilam zgodnie z przepisem w ksiazce, ale niemoge go przepisac bo mi sie zawieruszyla przez przeprowadzke bede jutro szukac. dalam fruktoze zelujaca zamiast cukru zelujacego. I mniej troche niz w przepisie. ale wyszedl pyszny. bardzo szybko i fajnie. mam nadzieje ze sie utrzyma w sloiczkach i nie zepsuje. Odpowiedz Link
yndrk Re: dżem truskawkowy 01.08.06, 21:09 zosbas napisała: > Czy ktoś z Was robi w TM dżemy bez cukru żelującego? jeśli tak to proszę > podajcie jak to robicie się po prostu nie da w TM bez żelu w jakiejś postaci. Jeśli chcecie zrobić tradycyjny dżem, czy też konfiturę to wymaga to długotrwalego procesu podgrzewania. I do tego TM się nie nadaje Y Odpowiedz Link