alicja_sok 15.12.06, 12:08 Chciałam zrobić schab w jednym kawałku na parze w TM, tylko nie wiem czy cos sensownego mi z tego wyjdzie, czy nie będzie zbyt suchy, może ktoś ma doświadczenie w tym zakresie, prosze podzielcie sie, dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida67 Re: schab na parze 20.12.06, 05:16 Robiłam na parze schab w jednym kawałku ponad 1 kg. Wyszedł pyszny, soczysty Do tego podałam sos tatarski, którego zrobienie zabiera dosłownie chwileczkę. Polecam serdecznie, mało pracy a dobre jedzonko) Odpowiedz Link
ida67 Re: schab na parze 20.12.06, 18:35 Schab parowałam jakąś godzinkę, ale wcześniej przyprawiłam go i dobę czekał w lodówce. Smacznego) Odpowiedz Link
alicja_sok Re: schab na parze 21.12.06, 22:32 Serdecznie Ci dziękuję, juz nasmarowany czeka, jutro go uparuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link
alicja_sok Re: schab na parze 29.12.06, 13:54 Schab wyszedł rewelacyjny, nadziałam go jeszcze śliwkami a tuz przed "parowaniem" posmarowałam roztrzepanym jajkiem i obtoczyłam w majeranku, "parowałam" według rady 1 godzinkę. szybko wyparował Odpowiedz Link