Dodaj do ulubionych

Stłuczka, a monitoring

11.04.11, 15:57
Witam

puknęłam dziś na parkingu pod sądem auto

na moim mała ryska, tamtemu zrobiłam wgniecenie w drzwiach
szkodę oszacował na 250 zł (klepanie+malowanie), postanowiliśmy się dogadać bez Policji, dałam mu 300 zł i po sprawie

zastanawia mnie tylko jedna kwestia- zdarzenie miało miejsce na monitorowanym parkingu pod sądem, czy istnieje taka możliwość, że dostanę jednak wezwanie na policję? Czy np. straż miejska bądź ktoś z budynku sądu kto dostrzeże to na kamerze może spisać moje numery, zadzwonić i dostanę mandat?
Obserwuj wątek
    • kinman Re: Stłuczka, a monitoring 12.04.11, 10:39
      Hymm myślę, że jeżeli nie ma potrzeby to tych monitoringów nikt nie sprawdza, dopiero jak coś się stanie, i ktoś to zgłosi, wiec moim zdaniem możesz być spokojna.
    • salutaris Re: Stłuczka, a monitoring 28.04.11, 17:33
      Raczej nie ma takiej możliwości, nawet gdyby cała sytuacja miała miejsce na oczach policjanta, zazwyczaj odstąpił by od mandatu, jeżeli stłuczka jest niewielka a strony się dogadują. Natomiast w tej sytuacji nikt nie ścigał by sprawcy, chyba, że było zgłoszenie od poszkodowanego.
    • qwakacz Re: Stłuczka, a monitoring 20.05.11, 16:52
      olencja.0 napisała:

> Witam
      dałam mu 300 zł i po sprawie

A masz pokwitowanie na to 300 zł i oświadczenie poszkodowanego że jego roszczenie zostało zaspokojone ?
      Może być tak że poszkodowany bogatszy o otrzymane 300 zł pojechał wprost na komendę i złożył zawiadomienie że sprawca nie chciał się dogadać i zwiał z miejsca zdarzenia .
      Nawet PZU gdy wypłaca szkodę bierze oświadczenie że nie będziesz rościć pretensji .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka