IP: *.chello.pl 23.04.05, 14:53
Nie zgadzam sie z opinia ,ze bałamuce ludzi poprostu tak uwazam ,ze PKO BP za
dwa , trzy miesiace bedzie w granicach 33 zeta .Nie obchodza mnie zadne
indeksy , gospodarka i polityka.Taki Byk zawsze sie przepchnie , a moze to
intuicja.Z parkietowym pozdrowieniem .Byczysko
Obserwuj wątek
    • Gość: Ircia Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:05
      To chyba nazbyt optymistyczna prognoza, ale kto wie....... moze blizej konca
      roku jest realniejsza taka cena
      • Gość: buba Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:44
        Taka cena to kwestia czasu. PKO BP to duży bank, bezpieczna inwestycja
        szczególnie teraz kiedy cena jest tak atrakcyjna i od dwóch dni idzie w górę
        jakby miała silnik
    • Gość: soros Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 18:33
      Nie ma bezpiecznych inwestycji - każda jest obarczona ryzykiem, PKO BP też. Tak
      samo jest czas kupowania akcji a jest czas sprzedawania. Strategia trzymania
      akcji "bo to dobra firma" jest, moim zdaniem, w większości przypadków skazana
      na porażkę (ale nie zawsze - np. Dębica - niech ktoś przeliczy jak by na tym
      papierze wyszedł gdyby go kupił za, powiedzmy 30 - 40 zł, brał wszystkie
      dywidendy i miał to do dzisiaj). W Polsce tak naprawdę to nie wiadomo, która
      firma jest dobra - po prostu za krótka jest historia gospodarki rynkowej i, co
      za tym idzie, historia firm. Więc kto zagwarantuje, że PKO BP np. po prostu nie
      zgnije wskutek tego, że ma beznadziejnego właściciela (Skarb Państwa) i każdego
      dnia traci rynek na rzecz agresywnej konkurencji ? Na czym opieracie swój
      optymizm dotyczący tej spółki ? Myślę, że na przyzwyczajeniu (PKO było zawsze
      więc...itd) a w biznesie nie wygrywa się dzięki sentymentom.
      Podsumowując, nie uważam, że jest to najlepszy moment do inwestowania w akcje w
      ogóle a w PKO BP w szczególności.
      • Gość: tygrysek Re: PKO BP IP: *.net.autocom.pl 05.05.05, 19:08
        Masz racje nie ma bezpiecznych inwestycji. Jednak PKO ma niezle perpsektywy.
        Minusem jest wlasciciel ale beda go pilnowac jak oka w glowie ze wzgledu na
        wysokie dywidendy. Chociaz w tym momencie naprawde boje sie co wymysli nowy
        rzad. Nie wiadomo czy nasi socjalisci z prawej strony nie beda chcieli tworzyc
        jakis narodowych holdingow finansowych itp.
        PKOBP traci rynek ?? Konkurencja jest mocna ale zyskuja rynek np. kredyty
        hipoteczne, kk a nawet wyszli na pierwsze miejsce jezeli chodzi o ilosc
        rachunkow internetowych. Co do slawnych kolejek w PKO to wole zalatwiac sprawe
        w oddziale PKO niz LUKASA - to jest dopiero mitrega.
        Mamy pewnie odmienne spojrzenie bo ja raczej uwazam za najblizsze miesiace czy
        lata przyniosa nam jednak wzrosty na gieldach.
        Jezeli chodzi o sytuacje techniczna to PKO zblizyl sie gornej granicy kanalu
        spadkowego. Dopiero teraz okaze sie czy ten wzrost byl tylko korekta.
        • Gość: soros Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 20:07
          Tygrysek, było i jest wiele spółek o "świetnych prespektywach". Kiedyś była
          taka spółka (i wciąż jest) która miała świetne perspektywy, wszyscy to kupowali
          a ja byłem jednym z wielu co by dał sobie rękę uciąć, że to jest hit. I co by
          było ? Nie miałbym ręki (to cytat z "Chłopaki nie płaczą). Ta spółka nazywa się
          Elektrim (jak nie pamiętasz to spadła z jakichs 77 zł do 1 zł czy jakoś tak).
          Ja tylko staram się jedno przekazać - teraz chyba ("chyba" bo do końca nigdy
          nie wiadomo) jest czas bessy więc nie inwestujmy w różne fajne spółki bo będą
          one niedługo tańsze a tym samym jeszcze fajniejsze. Z tego co tu piszą ludzie
          to każdy ma jakieś typy a, zgodnie z prawdą z Wall Street, jak taksówkarz mówi
          co masz kupić to to jest najlepszy znak, że trzeba uciekać. W bessie lepiej
          stać z boku lub polować na perełki (zawsze jest te trochę spółek, które rosną).
          Chyba, że ktoś zajmuje krótkie pozycje ale to inna para kaloszy.

• Gość: tygrysek Re: PKO BP IP: *.net.autocom.pl 06.05.05, 09:50
            Czy Elektrim mial dobre perspektywy ?? :)) Trzeba pamietac o szczycie hossy
            internetowej - kto w pore sie nie wycofal dostal po lapkach. Ja do tej pory nie
            wiem czym sie elektrim zajmuje.
            Powtorze co mialem na mysli. PKO jest spolka o silnych fundemantch. Ma sporo
            grupe klientow, znana marke, kapital. Mozesz miec racje i pko spadnie do 1 zl
            ale prawdopodobienstwo wzrostow wydaje mi sie wieksze. Nasze spojrzenie chyba
            rozni sie ze wzgledu na ocene sytuacji na gieldzie. Na porzadna besse to
            jeszcze sobie poczekamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka