Dodaj do ulubionych

Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akcję...

IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.09.05, 08:06
no to troche zarobimy, niektorzy tylko na zwrot kredytu i odsetek -
niestety...
Obserwuj wątek
    • Gość: musk Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.05, 13:00
      Wszyscy, co w to weszli, stracą. PGNiG jest sprzedawane bardzo drogo i nie ma
      miejsca na wzrosty, poza tym debiut tej spółki odbędzie się w niesprzyjających
      warunkach - silne spadki zaczną się w następnym tygodniu i potrwają do
      listopada.
      • Gość: sam Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:03
        ""silne spadki zaczną się w następnym tygodniu i potrwają do listopada.""

No nareszcie jakiś prorok na forum. Od poniedziałku zlecam sprzedaż wszystkich
        akcji.

:)))
        • Gość: musk Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.05, 13:05
          To nie proroctwo, ale wnioski płynące z analizy sytuacji. Nie trzeba być
          jasnowidzem, aby przewidzieć nadchodzącą zwałę.
          • 44a11 Re: To moze byc i dobry i zly biznes 10.09.05, 13:41
            dobry jak zachod i ludzie uwierza, ze ten polski gazprom ma przyszlosc, zly jak
            po wyborach trzeba bedzie tam rzeczywiscie znacjonalizowac glowne przesyly zeby
            nie wpadly w obce rece i wartosc calej firmy bedzie inna, z tym gazem to jest
            teraz sliski biznes, bo w tym jest sporo polityki, jeszcze teraz po wczorajszym
            gazo-pakcie w Berlinie, ja bym tego raczej z drogim kredytem nie kupowal i tak
            tez zrobilem, wole inwestowac we wlasne nieruchomosci pod Krakowem, kupilem
            kiedys w 1984 za 1300 dolarow cos pod miastem, teraz warta to 300 tys zl, czyli
            100 tys dolarow- dobry biznes? Lepszy niz ten gaz.Teraz dostane dotacje z UE dla
            rolnika, itd.A na gieldzie to kupilem PKO BP i mam do dzis i zarobilem juz 40 %
            w 1 rok.A gielda to na 100 % pojdzie do dolu, ja to przerabialem w
            1993/94.Zgadzam sie z prrzedmowcami, ze teraz to tylko powoli a dobrze sprzedac.
            • Gość: rob Re: To moze byc i dobry i zly biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:45
              W 93 roku hosse nakrecil fundusz inwestycyjny Pionner. Teraz jest nieco
              inaczej. Kupuja fundusze inwestycyjne, do ktorych plynie kasa, OFE i zagranica.
              Wiec wzrosty mog sie jeszcze nieco wydluzyc. \Co do PGNiG. Wedlug Reutersa
              redukcja zapisow wyniesie nawet 95 proc.
              • 44a11 Re: To moze byc i dobry i zly biznes 10.09.05, 14:08
                zgadzam sie, to jest inaczej niz w 93 ale ten gazowy biznes mi sie nie podoba i
                nie wiem czy po odliczeniu oplat za kredyty cos wiele sie zarobi, redukcje 95%
                sa bo jest sporo kapitalu na swiecie a wszedzie male zyski, u nas byly dotad
                spore to sie tu przenosza, przeciez ten zloty taki silny to dowod na to ile
                wymieniaja na te oferte, ale jak cos zacznie sie wokol PGNIG dziac po wyborach
                to ich wywieje- zobaczycie, it is not the best idea to buy this gas, I´ d rather
                buy gasoline/oil companies or new energy- but where are they?
                • Gość: fazzi A jak ktoś zamówił dziesięć :) b/t IP: *.chello.pl 10.09.05, 15:13
                  .
                  • 44a11 Re: A jak ktoś zamówił dziesięć :) b/t 10.09.05, 15:32
                    no to nie ma sie co martwic, na piwo zostanie.
            • Gość: josh Re: To moze byc i dobry i zly biznes IP: *.chello.pl 10.09.05, 17:00
              a ja mysle że pkobp bedzie miał zwałe i bedzie lipa z tych 40%.
              niestety fortuna kołem sie toczy
              • 44a11 josh ma racje 10.09.05, 19:54
                dlatego juz niedlugo sprzedam pko bp aby nie ryzykowac, bo w okresie 2do3
                miesiecy gielda musi isc do dolu, moze nawet predzej.
          • mike-great Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc 11.09.05, 04:05
            He, he - jak ci tego Rokita wcześniej nie zrenacjonalizuje!

Gość portalu: musk napisał(a):

> To nie proroctwo, ale wnioski płynące z analizy sytuacji. Nie trzeba być
            > jasnowidzem, aby przewidzieć nadchodzącą zwałę.
      • Gość: elek Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:18
        No i mamy ten "następny tydzień", który nawet zbliża się ku końcowi.
        Gdzie te "silne spadki"? Nie wstyd Panu pisać takie głupstwa?

Wiadomo, że kursy akcji kiedyś tam zapewne spadną, ale i wiadomo, że za 100 lat
        pewnie nie będzie na tym świecie żadnego z obecnie tutaj piszących.
        To odkrył już Keynes.
        • Gość: Gorbi Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.stat.gov.pl 15.09.05, 17:47
          Nie martw się :) Gość się pomylił tylko o 2 tygodnie :) A załamanie rynku widać
          rzeczywiśćie już gołym okiem i nawet nie potrzeba szczegółowych analiz
          ekonomicznych które pomimo to zrobiłem, niemówiąc już o tym jaki szok przeżyją
          inwestorzy zagraniczni po rzeczywistym wyniku wyborczym :)
          • Gość: elek Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:18
            Wiem, wiem. W dłuższym okresie czasu wszyscy będziemy martwi.
            • Gość: Gorbi Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.stat.gov.pl 16.09.05, 09:25
              No tak czarnego scenariusza to nie przewiduję :)
          • Gość: elek Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:12
            >A załamanie rynku widać rzeczywiśćie już gołym okiem i nawet nie potrzeba
            szczegółowych analiz ekonomicznych<

Mamy chyba różne narządy wzroku Panie Gorbi. Czy i Panu nie wstyd wypisywać
            takie głupstwa? Gdzie to uczył się Pan ekonomii czy reguł inwestycji giełdowych?
    • Gość: rewolucja pazdzier Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:15
      Pozwole sobie zacytowac pewnego forumowicza :

"Jeżeli chodzi o Cimoszewicza i sprawę akcji Orlenu to zwracam uwagę na jeszcze
      jedną okoliczność. Redukcja przy zakupie akcji była na poziomie 90% więc Pan
      Włodek C. aby kupić akcje za 500tys.PLN musiał złożyć zlecenie na 5 mln PLN.
      Ciekawe skąd dysponował takimi środkami? Czy jego majątek jest tak duży? Kto
      pożyczył lub w jego imieniu gwarantował takie pieniądze? Nikt jeszcze nie
      zwrócił na to uwagi, a to ciekawy wątek sprawy. Mam nadzieję, że Polacy nie
      dadzą nabrać się jeszcze raz komunie."
      • Gość: wypieki babuni Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:40
        a ty pewnie obgryzasz paznokcie z zazdrości
        że jego rodzina w Stanach ma tyle pieniędzy
        • Gość: rewolucja pazdzier Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:51
          Nie , ja na nich laske klade.
          Dla mnie to moga zabrac tam jeszcze Walodie , i niech sie kompia w
          szampanie , oby nie wrocili .
      • Gość: gość Re: Inwestorzy dostaną co jedenastą zamówioną akc IP: *.label.com.pl 12.09.05, 09:02
        Zdaje się że Pan Kandydat kupił Orlen na rynku wrórnym, więc bez redukcji.
    • frank_drebin A czy makler wszystkich polakow i jego dzieci 11.09.05, 08:51
      tez zrobily zapisy na akcje ??? ;)
      • Gość: wypieki babuni Re: A czy makler wszystkich polakow i jego dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:40
        tia mają wyłączność na twoje 2 akcje ;)
    • Gość: Ludu mój ludu 4 pln!!! IP: *.aster.pl 23.09.05, 10:29
      Wytatułuj sobie to na czole to może zmądrzejesz tzw "graczu giełdowy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka