Dodaj do ulubionych

Program do symulacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:53
Czy zna ktoś jakiś program do symulacji, śledzenia portfela itp.
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: krajek Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:18
      na euro.bankier.pl jest taki wypasity na biznes.onet.pl tez jest ale troche gorszy
      • Gość: JS Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:41
        Nie wiem czy do tego porzebny jest zaraz jakiś specjalny program. Mnie
        wystarcza arkusz kalkulacyjny Excela z wpisanymi kilkoma, na może kilkunastoma
        formułami. Dzięki temu mam : zysk czy stratę na każdej tranzakcji i na
        wszystkich tranzakcjach razem, zarchwizowane wszystkie zakończone tranzakcje,
        zysk lub stratę w danym roku i jeszcze kilka innych danych. Nie wiem jak Tobie
        ale mnie to zupełnie wystarcza.
        pzdr
        • Gość: tomek Re: Program do symulacji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.01.06, 08:36
          jA mam to wszystko w systemie internetowym maklerskim :) w BPH:)
    • Gość: JS Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 10:54
      Ja mam "swój portfel" w BOŚ ale brakuje mi w nim wielu opcji.
      Miedzy innymi przeprowadzania symulacji typu : przy jakich cenach posiadanych
      akcji wyjdę z tranzakcji na 0 lub z pierwszym milionem w kieszeni. Nie mogę też
      doszukać się tam jakiegoś archiwum z moimi akończonymi tranzakcjami oraz tego
      jak kwotowo i % z nich wyszedłem ( zysk czy strata i w jakiej wysokości )
      Dlatego "wziąłem sprawy w swoje ręce"....
      • Gość: Witia Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 16:38
        spróbuje zmierzyć się z arkuszmi kalkulacyjnymi, jak będę miał problemy
        poproszę o pomoc, a na razie dziękuję wszystkim !
        • Gość: Witia Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:03
          mam taki problem w arkuszu Excela.
          Po wprowadzeniu formuły : komórka C = komórka A podzielona przez komorkę B, w
          komórce C pojawia mi się #DZIEL/0!, czyli błąd dzielenia przez 0. Po
          wprowadzeniu danych do komórek jest już ok ale ja chciałbym zeby nie wyświetlał
          mi się ten błąd nawet dla pustych komórek, lub z wartością 0.
          Czy ktoś mógłby mi pomóc ?
          • Gość: Greg Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:32
            =IIF(KomorkaB=0;0;KomorkaA/KomorkaB)
            • Gość: Witia Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:35
              chyba coś źle robię bo po wpisaniu formuły którą przysłał Greg wyświetla mi się
              błąd #NAZWA. Oczywiście słowa "komórka" zastępuję adresami komórek
            • Gość: JS Re: Program do symulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:47
              =JEŻELI(B=0;0;A/B)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka