jozef.pilsudski 15.02.06, 12:08 a tak poważnie... kiedy wreszcie "w górę! nie wdół!"... jak myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozef.pilsudski Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 15.02.06, 12:51 żadnych opinii? a w mBanku to ma być "spółka miesiąca"! Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 15.02.06, 13:51 W dół i to ostro - za niebawem wchodzi Springer. Już Gazetka zaczęła przebierać nóżkami i oferuje prenumeratkę za pół ceny. Ale na niewiele się to zda. A jeszcze to dokładanie do Nowego dnia do grupy radiowej, no i zwiększone wydatki na obronę pozycji Gazety na rynku. Agora dobre czasy ma już za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 15.02.06, 14:04 Ale nie widać jakoś raptownych wyprzedaży w dużych pakietach ... Wręcz przeciwnie jest sporo zleceń kupna w okolicach 60 zł a wśród sprzedających same drobiazgi. Gdyby wyniki byłyby tak tragiczne to by się chyba wyprzedawano po kursie 62 zł. Może więc jest to dobry moment na wejście? Sporo fajnych insertów (kolekscja kina), dobry program TV w ND ;) ... i choć wszyscy narzekają poniżej 60 nie schodzi. Pytam bardziej hobbystycznie i ciekaw jestem innych opinii. Przecież to jest chyba ciągle solidna marka? Czy już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 15.02.06, 15:04 Józek, zdarzylo mi się w życiu pracować w Agorze, mam wileu znajomych i informacje od nich - i nie wygląda to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski KIEDY WYNIKI ??? 15.02.06, 18:17 trochę dramatyzujesz... myślę, że 60 to jest już dolna granica spadku, ale mogę sie mylić. A JAKIE SĄ OPINIE POZOSTAŁYCH ??? no i kiedy będą wyniki z IV kwartał i roczne ??? pozdrawiam JP Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: KIEDY WYNIKI ??? 15.02.06, 20:04 wyniki będą jutro - i niestety będzie rozpacz i w wynikach i komentarzach zarządu...coś w stylu: "czeka nas 77 chudych lat"... A co dramtyzowania - to pamietam - jako pracownik - jakie bylo larum z powodu wejścia Faktu, rozpacz, tnięcie kosztów, zwolnienia, no i nie udalo się im obronic dziennika nr 1 w kraju, ten despekt - jakby powiedział znany lewicowy publicysta - stał się zaczątkiem głupich decyzji, jak wydawanie Nowego Dnia; oni tam nie mogą przeboleć faktu, że nie są nr 1 i robią wszystko /niestety same głupie rzeczy/, by odzyskać pozycję lidera; niestety teraz ktoś uderzy prosto w segment GW, a to będzie boleć, bo każdy średnio-bystry człowiek wie, że Agorze - poza GW - nie udało się nic i usilne próby zdywersyfikowania źródeł dochodu spełzły na niczym...czasopisma, radio i outdoor nie spełniły oczekiwań... Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski TERAZ JUŻ TYLKO NA PÓŁNOC!!! 16.02.06, 09:13 No i co Wiesiu... mówiłem, że trochę dramatyzujesz! Wyniki nie były aż takie złe. A najważniejsze porównaj zysk za cały rok!!! Co najlepsze, Agora jest teraz nieźle przeceniona (zobacz spółkę miesiąca w mBanku) co skłania do zakupów. Myślę, że do marca 70 zł i więcej. Już dziś TKO +1% pozdrawiam JP Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: TERAZ JUŻ TYLKO NA PÓŁNOC!!! 16.02.06, 13:10 Józiu, ty ciagle w giełdowym sulejówku, nie czytałeś wyników, nie czytałeś komentarzy, z Agory nic nie będzie. Odkad Rapacyznska przejeła ster od niemczyckiego to same głpustwa się tam dzieją, jak już pisałem wielkorotnie kazda próba dywersyfikacji źrodeł przychodów spaliła na panewce. I nic nie zapowiada zmian, tam trzeba przewietrzyć władze, wpiuścić kogoś ze świezym spojrzeniem, tam cała góra siedzi od 10 czy 16 lat. Z nich już nic się nie da wykrzesać. Nowy projekt Axela tylko uwidoczni nędzę i marne podstawy tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski SENTYMENT 16.02.06, 13:37 Wiesław!!! Może i masz rację z tym Sulejówkiem ;) ale po prostu ja mam do "Gazety" a przez to i do Agory ogromny sentyment. Wiem, że sentyment na giełdzie to nienajlepszy doradca, ale nic na to nie poradzę... to silniejsze ode mnie... Ucieknę więc chyba dopiero jak nam "Gazetę" znacjonalizują, Agorę właczą do imperium medialnego ojca dyrektora, a naczelnym zostanie Bronisław Wildstein. Nie wcześniej! Z wojskowo-parkietowym pozdrowieniem Józef Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: SENTYMENT 16.02.06, 16:39 Poczekaj zatem, a obudzisz się z ręką w nocniku, biznesu giełdowego nie zrobisz, bo z tą firma się nie da. A sentyment "gratuluję" takich sentymentalnych przywiązań. Nie ma nic w agorze sentymentalnego. Obrzydliwość nicwięcej. Dobrze, że mnie tam już nie ma. ale trzeba przyznać, że na akcjach Agory się obłowiłem, kupiłem po 1 zł a sprzedawałem w granicach od 50 do 71 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: SENTYMENT 16.02.06, 16:42 To gratuluję wiesiowi stosunku do byłego pracodawcy - bo tak chyba było skoro kupowałeś po 1 zł. A jak nawet nie to nie przeginaj - zarobiłeś kupe kasy na firmie a teraz ją obrabiasz ? Typowo polskie podejście Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: SENTYMENT 16.02.06, 16:54 Ja nie obrażam, tylko wiem o niej nieco więcej niż statystyczny uczestnik tego forum, moje obłowienie jest żadne w porownaniu z zarządem, który co kilkanaście dni wypuszcza pakiety na "górce", a też kupował po złotówce. Z tego co wiem pan Piotr ma 1,7 mln akcji, Rapaczynska i Łuczywo niewiele mniej. To się nazywa uwlaszczenie qltowej gazety solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: SENTYMENT 16.02.06, 17:00 Co do zarządu to nie przesadzaj - wszyscy o tym wiedzą, że sprzedają. Gates tez sprzedaje Microsoft z automatu (podobie jak zarząd Agory). Nie chcę wchodzić w polemikę na niskim poziomie (słyszałem te teorie, że GW została zawłaszczona przez pewną grupę) ale jak ktoś tez na tym skorzystał to niech przynajmniej powstrzyma sie przed nieprzychylnymi komentarzami. Bo wychodzi na to, że masz dużo kasy ale znacznie mniej niz ktos inny. Czyli taka typowa polska zawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: SENTYMENT 16.02.06, 17:19 A cóz przez ciebie przemawia, że masz jeszcze mniej ode mnie. Ja tam przepracowałem parę lat za 12 "gołych" pensyjek /bo takie są realia w GW/, więc jak mi się dwa razy trafiły akcje, to tylko taka zaległa premia. Zresztą nie zawiść była tu poczatkiem tej dyskusji tylko kondycja Agory. Sam z uporem maniaka powtarzałeś, że Agora ma niezłe aktywa /jakos jako człek pracujacy tam w okolicach finasów nie widzę nic takiego/, że na dłuższy czas to niezła inwestycja. prawda jest okrutna - to karkołomna inwestycja, nawet podczas hossy ostatnich lat nie warto było wchodzić w ten walor. A teraz tym bardziej. Czas tej zramolałej, kiepsko zarządzanej i nie mającej wizji - spółki się skończył. No chyba, że zainteresują się nią spekulanci. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SENTYMENT 16.02.06, 19:47 wiesio2 napisał: > Ja nie obrażam, tylko wiem o niej nieco więcej niż statystyczny uczestnik tego > forum, moje obłowienie jest żadne w porownaniu z zarządem, który co kilkanaście > dni wypuszcza pakiety na "górce", a też kupował po złotówce. Z tego co wiem pan > Piotr ma 1,7 mln akcji, Rapaczynska i Łuczywo niewiele mniej. To się nazywa > uwlaszczenie qltowej gazety solidarnosci. Wiesio a może wiesz ile ma Pan Wajda i Bujak.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 17:36 pewnie Was zainteresuje: www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=422498 Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 19:10 Nic nowego - te same bzdety były juz ogłaszane przy okazji wejścia Faktu, pamietam jako żywo wewnętrzne komunikaty: "gazeta jest naszym priorytetem, nie możemy dopuścicć do zepchnięcia Gazety z pozycji najsilniejszego dziennika" - tak wtedy grzmiał zarząd. I pod dwóch miesiacach Fakt nie pozostawił złudzeń wyborczej kto ma największy nakład, podobnie będzie ze "Swiatem". Po miesiacu - dwóch zepchnie Gazetę na 3 pozycje. A zrobi to ceną i mniejszą ilością zadrukowanych stron, bo juz nikogo nie rajcuje gazeta na 100 czy 200 stron. Gazeta której lekturę zaczyna się od wyczyszczenia zbędnych dodatków. Tak więc szalency nie pakujcie się w akcje Agory...bo to pewne straty. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 20:39 Nie wiem, ale napewno mają, bo obaj obok pana Paszyńskiego - Finkelsteina /ex Polityka i ex minister budownictwa/ byli wśrod 3 załozycieli Agory, po czem ten sklad rozszerzono do 26 osób, by w przededniu wejscia na giełde liste szczesliwcow rozszerzyc do 99 osob. I tak naprawdę to to są głowni beneficjenci wsrod pracownikow Agory, choc znam osoby ze sredniego szczebla, ktore sobie pobudowaly za akcje Agory domy, ale mogli tak zrobic tylko ci co zaczeli pracowac na poczatku lat 90-tych, ci byli najbardziej promowani, ci z pozniejszych zaciagow dostawali dużo mniej i mogli sobie kupic co najwyzej Tico, albo 3 dywany perskie... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 20:55 Chaber bławatek (bławatek) Złożone Centaurea cyanus Compositae Występowanie W Polsce pospolity chwast zbożowy. Rośnie także na miedzach i nieużytkach, występuje pojedynczo. Wygląd zewnętrzny Łodyga 30-70 cm wysokości, gałęzista, liście równowąskie, lancetowate, dolne czasem pierzastodzielne, z odległymi łatkami. Surowiec Języczkowe i rurkowe kwiaty, barwią na niebiesko. Główne związki, ich właściwości i zastosowanie Surowiec zawiera: złożone glikozydy antocyjanidowe (cyjanina) i inne, gorzką knicynę (centauryna), sole mineralne bogate w mangan i inne. Antocyjanina, jako najbardziej aktywna substancja chabru, działa moczopędnie i pobudzająco na wątrobę (tylko jako napar, nalewka nie wykazuje tej właściwości). Ma zastosowanie w przewlekłych schorzeniach nerek i niedostatecznym wydalaniu moczu, przy niestrawności, słabym wydzielaniu żółci i lekkich schorzeniach wątroby (również wraz z innymi surowcami grupy - cholagoga). Surowiec tego ziela wykazuje także działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne i dla tej przyczyny stosuje się go w niektórych schorzeniach ocznych, w stanach zapalnych,oraz w ciężkich prypadkach depresji oraz do przepłukiwań jak i na okłady przy ranach Napar: 10 g kwiatu bławatka na 250 g wrzątku. Pić 3 razy dziennie po 1/2 szkłanki tego naparu między posiłkami. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 20:58 Mario! moja rodzina mysli ze zwariowalam, bo smieje sie i nie moge przestac:) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 21:02 Czemu. Wiesiowi się przyda na nockę tak dla spokojności umysłu.On będzie wiedział z czym się to pije.Interesuję się nie tylko giełdą ale i ziołolecznictwem.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 22:25 to może porzuc giełdę i zajmij się ziołolecznictwem - to wspaniała kraina, gdzie mogą sie wykazac - wszelkiej maści - hochsztaplerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 22:27 Myślałem ,że załapiesz o co mi chodzi .Cienias z ciebie.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: AGORA - w górę na 5 urodziny portalu gazeta.p 16.02.06, 22:29 W rzeczy samej, cienki jestem, bo nigdy nie nadawałem na twoich falach. Ale jakoś nie jest mi z tego powodu smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski ZAMKNIĘCIE WĄTKU 16.02.06, 22:45 Jako autor proponuję zamknięcie wątku... Z prostego pytania i zagajenia dyskusji na temat rynkowych szans AGORY zrobiła się... sami widzicie... Ponieważ temat wzrostu na urodziny jest jakby nieaktualny :( nad czym ubolewam proponuję zakończyć ten temat! Pozdrawiam i dobrej nocy JP Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ZAMKNIĘCIE WĄTKU 16.02.06, 22:54 To ja pozwolę sobie zakończyć stwierdzeniem ,że wiesio to cienias i czubek i niech więcej nie wypowiada się na temat Agory i ludzi z nią związanych.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: ZAMKNIĘCIE WĄTKU 16.02.06, 22:55 Coś mi się wydaje, że lepiej by o Agorze wypowiadali się byli pracownicy niz pseudo-ziołolecznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ZAMKNIĘCIE WĄTKU 16.02.06, 22:59 Na ich miejscu też bym cię wykopał,ale dałbym ci rentę inwalidzką.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: ZAMKNIĘCIE WĄTKU 16.02.06, 22:56 Panie wątkowy !!!!!! Otwórz Pan na chwilę bo zostałem w środku i za cholerę nie mogę stąd wyleźć ! Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: ZAMKNIĘCIE WĄTKU 17.02.06, 11:31 Moze na 6 urodziny pojdzie lepiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: ZAMKNIĘCIE WĄTKU 17.02.06, 13:52 Sam odszedłem, w pierwszy możliwy dzień, tzn wtedy kiedy mogłem zabrać wszystkie swoje akcje po 1 zł /bez konieczności ich odsprzedawania po 1 zł/ czyli w październiku 2004. A renty nie potrzebuję, za pieniadzę Agory jeżdzę niezłym wozem, ale człek ze mnie niewdzięczny i - sentymentu do Agory nie mam. Ale to już temat na inna opowieść. Odpowiedz Link Zgłoś