andzia138 13.06.06, 15:38 To nie sa święte krowy. Sporo ludzi jest pod wrażeniem dzisiejszej masakry w Polsce ale pamiętajcie o USA. Tam się rozstrzygną losy koniunktury światowej (a właściwie już się rozstrzygnęły). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giezik Re: Kolej na spadki w USA 13.06.06, 15:41 nie dziś. moim zdaniem. choc wlasciwie co za roznica, jesli sie jest po dobrej stronie rynku Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Kolej na spadki w USA 13.06.06, 16:30 Sądzę że stany zamkną na minusie. U nas trwa szaleństwo. Czyste szaleństwo. Nie za bardzo wiadomo jak grać w taki czas. Trochę zarobiłem dziś na krótkiej. Pod koniec dnia sprzedałem jeden. Za bardzo nerwowy ten wzrost. Dyskontuje niby co? że w na całym świecie spadki jak jasna chol.. a w usa po kilku sesjach na ttotalnym minusie odreagowanie jest na 0,5? Na koniec sesji komentarze będą że spadki były w wyniku spadków globalnych i mimo wszystko rosnącej inflacji... Obroty dziś były uczciwsze. Zamknięcie na mocnym minusie zwiększy umorzenia. To nie zatrzyma się tak łatwo. Zostałem na noc z kontraktem w myśł takiego myślenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Kolej na spadki w USA 13.06.06, 16:42 elamigo podejdz do tego troche inaczej.On tylko dyskontował ten skrajny pesymizm dzisiejeszej sesji,poprostu właczyli taki hamulec bezpieczeństwa i chyba tyle.Wątpie zeby jakikolwiek dzisiejszy uczestnik rynku myslał,racjonalnie,długofalowo w takim otoczeniu buszu.Jutro juz z pewnoscią rynek bedzie inny co niektórzy zaczną toreche więcej używać rozumu.Moze i spadki ale takich zachowań to juz jutro daremnie szukac na rynku.Jak to mówią tłum ma wiele głow ale jeden rozum.Jutro juz chba bedzie wiecej rozumów.A i swiat tez chyba zacznie pomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Kolej na spadki w USA 13.06.06, 16:57 Nie wydaje mi się by ci którzy kupowali dziś pod koniec sesji mogli jutro zmądrzeć. Będą wydalać jak tylko sytuacja przyjmie zły obrót. Mamy dołek do bronienia. Jeśli pęknie mamy ciąg dalszy paniki. Nie za bardzo ma kto bronić tych indeksów. Spekuła walcuje koszami leszczy raz w prawo raz w lewo. Oni zgarniają szmal - właśnie na emocjach. Ciężko "normalnie" grać w takie dni. Europa ticknie o jeden punkt a u nas juz to powód by robić wycieczkę 20 punktów. Nie sądzę by jutro było znacznie lepiej. Nie po końcówce dzisiejszej sesji. Nawet spory plus w stanach i azji nie zrobi plusa który przebije opór. I wtedy tfi zasypią rynek akcjami z umorzeń. skoro CU wysyła listy to musi być poważny problem. Nawet dla CU ponieważ ryzykuje utratę wiarygodności. Jeśli podejmują takie ryzyko to musi być u nich naprawdę źle. Na wycenach funduszy będzie dziś widać poziomy których nie było od dawien dawna. Co bardziej doświadczeni skonwertują - szczególnie że bardzo atrakcyjne stają się np. fundusze lokat walutowych. Na złotym bodajże przełamanie (nie sprawdzałem po południu) to zniechęci zagranicę a zachęci naszych do pakowania kasy właśnie w zagraniczne aktywa. Te nawet jeśli spadły to kosmetycznie. Ciężko będzie kogokolwiek namówić na fundusze akcji. Jak sobie uświadomię jakimi kwotami się chwalili że zebrali i ile kasy mogą wpompować na rynek to wizja "glebowego" poziomu indeksu wcale nie jest zbyt katastroficzna. na koniec rodzynek. Dzięki uprzejmości telekomunikacji polskiej moje zlecenie trafiło na rynek o około 3 minuty za późno, przez co nie zarobiłem dodatkowo około 500 zł. Jak będę już kiedyś obrzydliwie bogaty to w taki dzień jak dziś będę sypał akcjami tpsa aż osiągną 0zł:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Kolej na spadki w USA 13.06.06, 17:25 Nie,mnie chodzi tylko o emocje te z penoscia ustąpia,i o amplitude drgań ,takich juz tez nie bedzie.Dziwisz sie ze jednak zaczeli sie pokazywac odwazni? A dlaczego by nie skoro tylko licząc za kilka ostatnich dni to spólk były warte w przeważającej większosci od 40% do 60% swej warosci tylko z poprzedniego tygodnia ,ze o szczytach nie wspomne.Więc było to idealne środowisko dla tych którzy lubią troche połowić, przy jednak juz minimalnym ryzyku,jednoczsenie takie zachowanie dało duzo ludzom troche czasu na oddech,poczuki sie choc troche mniej duszeni to i tlenu do mózgu wpadło więcej i to tyle."ale to juz było i nie wroci wiecej"-do następnego razu .A reszta to jest w rekach...Nie twierdze ,ze jutro urosniemy,przynajmniej z początku to nam nie grozi,lawina niestety ruszyła tak ze przełozenie na początek sesji bedzie w to nie wątpie,ale emocje i drgania beda juz jutro stonowane i w to tez nie wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_al Marzyciele, ktorym sie wysnilo... 13.06.06, 18:23 > Sądzę że stany zamkną na minusie Na to bym nie liczyl. Odpowiedz Link Zgłoś