Dodaj do ulubionych

i co dalej?

14.12.06, 14:33
Amigo Citro & comp. co dalej - tak do końca roku. Jak widzicie
prawdopodobieństwo spadek/wzrost/bok.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nowasek fundusz 14.12.06, 14:38
      czy to już koniec przygody z funduszami, a może masz nowa strategię działania
      na przyszłość...
      • kropson42 Re: fundusz 14.12.06, 15:16
        Fundusze sprzedane, dały zarobić - pierwszy raz. Poprzednie próby kończyły się
        na "0". Do funduszy wrócę, nie wiem kiedy... ale wrócę - tylko wybiorę szybsze
        tzn. aby kupno/sprzedaż nie trwało 48godzin tylko max 24. Teraz doskwiera mi
        tylko TPSA. Wydaje mi się, że droższa już nie będzie.
        Pozdrawiam
    • citro1 Re: i co dalej? 14.12.06, 14:55
      A co takiego wielkiego sie dzieje? Idziemy pod majowe szczyty i tam okaże się
      jaka jest siła byków.Ja w wybicie nie wierzyłem i zdania tak szybko nie
      zmieniam.Silne spółki się obronią,a małe baloniki - sam sobie odpowiedz.Na teraz
      to tylko korekta i nic więcej.
      • kropson42 Re: i co dalej? 14.12.06, 15:19
        O.K. dzięki, też tak myślę ( co oznacza, że pewnie będzie odwrotnie )
        Pozdrawiam
      • frolama Re: i co dalej? 14.12.06, 15:21
        Ja tam się cieszę i licze na małą panikę . Włąsnie zrealizowałem przedfiskusowe
        straty . Tzn sprzedałem w dołku i mam zamiar odkupić. Mam nadzieję ze przez 3
        dni mi pociąg nie odjedzię pod górkę :/
        • nowasek robienie strat 14.12.06, 15:34
          mam nadzieje ,ze dzisiaj to robienie strat na paru spółkach , bo złapałem
          kilka dołków, oby nie były to noże lecące...
      • js.2 Re: i co dalej? 14.12.06, 15:34
        Nie sądzę żeby do końca roku coś wielkiego się zdarzyło.
        Jakiś spektakularny zjazd.
        Chociaż "coś wisi w powietrzu" i trzeba się liczyć z krótkotrwałą, spekulacyjną
        wycieczką na południe.
        • frolama Re: i co dalej? 14.12.06, 15:56
          Na kilku spółkach wyraźnie mielismy realizację strat . Patrz Duda.
          • js.2 Re: i co dalej? 14.12.06, 16:02
            Co Was opętało z tą realizacją strat ?
            To jakaś nowa strategia ?
            Te kto zarabił na Dudzie już zrealizował swoje zyski.
            Na generowanie strat jest jeszcze dwa tygodnie
            • frolama Re: i co dalej? 14.12.06, 16:18
              Strategia nie jest nowa i dotyczy tylko tych co mają już stratę . Wyobraź sobie
              ze kupiłem spółke za 10 zł i sprzedałem za 15 zł . Zarobiłem 5 zł . Następnie
              za 15 złotych kupiłem inną spółke i straciłem 2 złote . Jeśłi nie sprzedam
              przed 31.12.2006 - 3 dni, zapłacę podatek dochodowy 20 % od 5 złotych podczas
              gdy moj zysk wynosi tylko 3 złote . Tak jest w moim przypadku wole sprzedać za
              13 złotych i odkupić w okolicy tej kwoty niż trzymać. Są metody na generowanie
              sztucznych strat ale moja jest jak najbardziej realna i nie chce pałacic
              podatku od kwoty której nie zarobiłem.
              • js.2 Re: i co dalej? 14.12.06, 16:32
                Doskonale rozumiem tylko mam pytanie : po co sprzedałeś papiery i chcesz je
                odkupić ?
                Skoro zakładasz wzrost to nie lepiej było poczekać do 26.12 i wtedy podjąć
                decyzję ?
                Zresztą szkoda to wałkować od nowa, Jest tu gdzieś cały wątek na ten temat.
          • marjani Re: i co dalej? 14.12.06, 16:07
            własnie dude złapałem , interesuje sie tą spółka już od dłuższego czasu . byłem
            w niej przed pp , dała mi nie zle zarobic .
          • nowasek Re: i co dalej? 14.12.06, 16:12
            własnie mi wpadła duda ...zobaczymy... dzisiaj dzien spekuły
            • js.2 Re: i co dalej? 15.12.06, 13:55
              Wszystkim Dudowcom polecam artykuł w nagłówku forum.
              A tutaj link na wszelki wypadek :

www.futures.pl/?did=231
              • citro1 Re: i co dalej? 15.12.06, 14:09
                Wiesz zawsze mnie śmieszą zapewnienia prezesów i głównych udziałowców,po
                sprzedaniu jakiegoś większego pakietu,że to koniec i więcej nie będą sprzedawać.

To są zupełne bzdury,a co mają napisać,albo dać ogłoszenie w prasie:Uwaga za
                tydzień sprzedaje - R Krauze
                Najwięksi tego świata robili i będą robić takie numery.W biznesie nie ma
                sentymentu!!
                • js.2 Re: i co dalej? 15.12.06, 14:29
                  Ja takie zapewnienia traktuję jako bajeczki do poduszki dla zielonych
                  inwestorów.

Mam nadzieję że po lekturze tego artykułu niektórym inwestorom zapali się
                  czerwone światełko gdy usłyszą o nowej emisji potentatów typu Strzelec czy IBS.
                  Albo że rzeźnik zostanie szejkiem naftowym.
                  • nowasek duda 15.12.06, 16:12
                    wiesz, uznałem ze to ciekawa spólka gdy kisiła sie poniżej 13 zł, wtedy była
                    uważana za gniota i nikt nie chciał za bardzo kupowac , sprzedałem po sredniej
                    27 , ponieważ zrobiła sie za droga jak dla mnie . Kolejna sprawa stała sie
                    kąskiem spekuły i tak ja ją teraz traktuje ,jest poprostu trendy. Chociaż
                    uważam ją za dobra społke to po duzych wzrostach ma tendencje do spadania
                    przyklad maj, z poziomu 17 zł spadła do 10 .(no chyba ze w moim notesiku bede
                    musiał zapisac ze nie ma juz takiej tendencji)
                  • gadzik1 Re: i co dalej? 17.12.06, 09:03
                    nie zapali sie.
                    no mzoe jak za rok dwa ceny beda na tych poziomach jak te wszystkie emisje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka