kropson42 14.12.06, 14:33 Amigo Citro & comp. co dalej - tak do końca roku. Jak widzicie prawdopodobieństwo spadek/wzrost/bok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowasek fundusz 14.12.06, 14:38 czy to już koniec przygody z funduszami, a może masz nowa strategię działania na przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
kropson42 Re: fundusz 14.12.06, 15:16 Fundusze sprzedane, dały zarobić - pierwszy raz. Poprzednie próby kończyły się na "0". Do funduszy wrócę, nie wiem kiedy... ale wrócę - tylko wybiorę szybsze tzn. aby kupno/sprzedaż nie trwało 48godzin tylko max 24. Teraz doskwiera mi tylko TPSA. Wydaje mi się, że droższa już nie będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: i co dalej? 14.12.06, 14:55 A co takiego wielkiego sie dzieje? Idziemy pod majowe szczyty i tam okaże się jaka jest siła byków.Ja w wybicie nie wierzyłem i zdania tak szybko nie zmieniam.Silne spółki się obronią,a małe baloniki - sam sobie odpowiedz.Na teraz to tylko korekta i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropson42 Re: i co dalej? 14.12.06, 15:19 O.K. dzięki, też tak myślę ( co oznacza, że pewnie będzie odwrotnie ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: i co dalej? 14.12.06, 15:21 Ja tam się cieszę i licze na małą panikę . Włąsnie zrealizowałem przedfiskusowe straty . Tzn sprzedałem w dołku i mam zamiar odkupić. Mam nadzieję ze przez 3 dni mi pociąg nie odjedzię pod górkę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nowasek robienie strat 14.12.06, 15:34 mam nadzieje ,ze dzisiaj to robienie strat na paru spółkach , bo złapałem kilka dołków, oby nie były to noże lecące... Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: i co dalej? 14.12.06, 15:34 Nie sądzę żeby do końca roku coś wielkiego się zdarzyło. Jakiś spektakularny zjazd. Chociaż "coś wisi w powietrzu" i trzeba się liczyć z krótkotrwałą, spekulacyjną wycieczką na południe. Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: i co dalej? 14.12.06, 15:56 Na kilku spółkach wyraźnie mielismy realizację strat . Patrz Duda. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: i co dalej? 14.12.06, 16:02 Co Was opętało z tą realizacją strat ? To jakaś nowa strategia ? Te kto zarabił na Dudzie już zrealizował swoje zyski. Na generowanie strat jest jeszcze dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: i co dalej? 14.12.06, 16:18 Strategia nie jest nowa i dotyczy tylko tych co mają już stratę . Wyobraź sobie ze kupiłem spółke za 10 zł i sprzedałem za 15 zł . Zarobiłem 5 zł . Następnie za 15 złotych kupiłem inną spółke i straciłem 2 złote . Jeśłi nie sprzedam przed 31.12.2006 - 3 dni, zapłacę podatek dochodowy 20 % od 5 złotych podczas gdy moj zysk wynosi tylko 3 złote . Tak jest w moim przypadku wole sprzedać za 13 złotych i odkupić w okolicy tej kwoty niż trzymać. Są metody na generowanie sztucznych strat ale moja jest jak najbardziej realna i nie chce pałacic podatku od kwoty której nie zarobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: i co dalej? 14.12.06, 16:32 Doskonale rozumiem tylko mam pytanie : po co sprzedałeś papiery i chcesz je odkupić ? Skoro zakładasz wzrost to nie lepiej było poczekać do 26.12 i wtedy podjąć decyzję ? Zresztą szkoda to wałkować od nowa, Jest tu gdzieś cały wątek na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
marjani Re: i co dalej? 14.12.06, 16:07 własnie dude złapałem , interesuje sie tą spółka już od dłuższego czasu . byłem w niej przed pp , dała mi nie zle zarobic . Odpowiedz Link Zgłoś
nowasek Re: i co dalej? 14.12.06, 16:12 własnie mi wpadła duda ...zobaczymy... dzisiaj dzien spekuły Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: i co dalej? 15.12.06, 13:55 Wszystkim Dudowcom polecam artykuł w nagłówku forum. A tutaj link na wszelki wypadek : www.futures.pl/?did=231 Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: i co dalej? 15.12.06, 14:09 Wiesz zawsze mnie śmieszą zapewnienia prezesów i głównych udziałowców,po sprzedaniu jakiegoś większego pakietu,że to koniec i więcej nie będą sprzedawać. To są zupełne bzdury,a co mają napisać,albo dać ogłoszenie w prasie:Uwaga za tydzień sprzedaje - R Krauze Najwięksi tego świata robili i będą robić takie numery.W biznesie nie ma sentymentu!! Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: i co dalej? 15.12.06, 14:29 Ja takie zapewnienia traktuję jako bajeczki do poduszki dla zielonych inwestorów. Mam nadzieję że po lekturze tego artykułu niektórym inwestorom zapali się czerwone światełko gdy usłyszą o nowej emisji potentatów typu Strzelec czy IBS. Albo że rzeźnik zostanie szejkiem naftowym. Odpowiedz Link Zgłoś
nowasek duda 15.12.06, 16:12 wiesz, uznałem ze to ciekawa spólka gdy kisiła sie poniżej 13 zł, wtedy była uważana za gniota i nikt nie chciał za bardzo kupowac , sprzedałem po sredniej 27 , ponieważ zrobiła sie za droga jak dla mnie . Kolejna sprawa stała sie kąskiem spekuły i tak ja ją teraz traktuje ,jest poprostu trendy. Chociaż uważam ją za dobra społke to po duzych wzrostach ma tendencje do spadania przyklad maj, z poziomu 17 zł spadła do 10 .(no chyba ze w moim notesiku bede musiał zapisac ze nie ma juz takiej tendencji) Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 Re: i co dalej? 17.12.06, 09:03 nie zapali sie. no mzoe jak za rok dwa ceny beda na tych poziomach jak te wszystkie emisje :) Odpowiedz Link Zgłoś